August 24th, 2012

Agak menarik topik yang dibawakan oleh majalah InTrend keluaran September 2012 ini. Menampilkan Yuna selaku penghias muka depan, tajuk “Hijab Hipster” telah dipilih oleh pihak editorial InTrend. Tajuk ini sangat bersesuaian dengan sambutan Hari Raya yang masih lagi terasa bahangnya.

yuna intrend

Selain daripada Yuna, Datin Norjuma, Natasha Hudson, Wilma dan Irma Hasmie turut tampil di dalam edisi InTrend kali ini. Apakah gaya hijab yang dibawakan oleh mereka? Kalau nak tahu, kenalah beli majalah InTrend. Cepat dapatkannya sebelum kehabisan stok.

August 4th, 2010

natasha hudson

Bagi can kat kami gelak sekejap. Hahaha. Kelakar sungguh si Natasha Hudson ini. Adakah anda perasan yang semenjak dua ini dia menjaja kisahnya yang dibuang daripada syarikat rakaman Alibi Music? Kononnya pihak Alibi Music tidak profesional sebab tidak mengotakan janji mereka untuk buat single terbaru untuknya. Sekali tue KC Ismail, Ketua Unit Muzik Alibi Music jawap sempoi je:-

[note]Semasa malam Konsert Alibi Kosmik pada 15 Januari lalu di Wisma Bentley, Mutiara Damansara, persembahan Tasha mendapat kritikan daripada pihak media dan pihak kami terus mencadangkan agar Tasha mengambil kelas vokal bagi memantapkan mutu vokalnya. Namun, Tasha sering sibuk dan tidak dapat menghadiri kelas vokal sehingga dia menerima kritikan demi kritikan selepas membuat persembahan pada 6 Mei lalu di No Black Tie. Dari situ, kami berpendapat dia belum bersedia untuk menjadi seorang penyanyi, banyak yang perlu dipelajari. Kami khuatir jika single dia ke udara di radio, tahap kualitinya masih sama. Kami mahu dia betul-betul bersedia untuk bergelar penyanyi. [/note]

Orang suruh pergi masuk kelas vokal taknak. Pastue bila single baru taknak keluar marah-marah pulak. Kalau tahu suara tak sedap, silalah pergi belajar. Jangan tanya member baik je. Diorang semua kompem cakap suara anda macam Datuk Siti. Tanyalah orang-orang yang mendengar.

Oh ye kalau anda tak tahu, Natasha nie suatu ketika dahulu kantoi meniru sajak omputih dan cilok lagu artis Youtube. Itu memang lagi memalukan. Kami rasa hidup Natasha nie banyak perkara kantoi dah berlaku kat dia. Alang-alang dah dekat Ramadhan nie marilah kita bersama-sama muhasabah diri kita. Tak gitu?

Satu je nasihat kami, tak semua benda orang lain boleh buat kita pun boleh buat. Belajarlah mengenali diri sendiri. Gambar kredit kepada FaridLife.

May 18th, 2010

Wow. Pening kepala ini dibuatnya. Kenapa Natasha Hudson yang penuh dengan glamourous itu ingin mencilok lagu seorang penyanyi YouTube yang tak seglamer dia. Dan tambah misteri, lagu Hanya Tuhan Yang Tahu ini ditulis bersama oleh Natasha Hudson dan Cat Farish. Adakah Cat Farish pun terlibat sama jugak dalam edisi pencilokan ini?

Cuba korang dengar lagu Hanya Tuhan Sahaja Yang Tahu dendangan si janda hangat Natasha Hudson ini:-

Dah dengar? Cuba korang dengar lagu Right Or Wrong nyanyian penyanyi YouTube, Kim Chuah ini:-

Dan ini adalah claim daripada Kim Chuah di channel YouTube dia:-

[note]NATASHA HUDSON HAS PERFORMED MY SONG WITHOUT MY PERMISSION, THE VIDEO WAS UPLOADED JAN 2010 AND 4 MONTHS AFTER SOMEONE CONTACTED ME ASKING ME IF THEY COULD USE THIS SONG AND I GET THE ROYALTIES AND NAMED…BUT THEY HAVE ALREADY USED MY SONG PUBLICLY AS THEIR OWN SINCE JANUARY….THIS IS MY SONG AND I WROTE IT….THERE FOR NO ONE HAS THE RIGHT ESP WEN I HAVEN’T MADE IT OFFICIAL TO SEND IT TO ANY ARTISTS TO USE….ITS WRONG SO STOP NOW!!![/note]

Jeng jeng jeng~~~ Siapa Right Or Wrong sekarang? Mungkin Hanya Tuhan Yang Tahu. Aceh, terbuat ayat pakai tajuk lagu diorang dua pulak. Hehehe. Kita nantikan episod seterusnya daripada Natasha Hudson dan Kim Chuah. Tapi mengikut sejarah terdahulu si Natasha Hudson nie pernah kantoi mengtranslate bulat-bulat puisi orang putih kepada bahasa Melayu, maka kemungkinan besar kita dah tahu siapa yang bersalah. Boleh baca kat sini kalau nak tahu pasal plagiat puisi tue.

natasha pencilok puisi

February 1st, 2010

natasha hudson

Kalau anda baca BiPop semalam, pastinya anda tak akan terlepas membaca kebengangan Natasha Hudson kepada seorang rakan artis bukan Melayu yang mengacau rumah tangga dia. Kami rasa kami tau siapakah artis bukan Melayu tersebut tapi saja nak bagi anda teka dulu. Klunya ialah artis tue memang cun dan femes sebagai seorang pengacara. Kalau tak silap kami dia pun merupakan seorang model yang agak popular la jugak.

Mengikut Natasha Hudson, si artis bukan Melayu nie memang seorang penggoda. Malah time dia goda bekas suami Natasha Hudson nie, diorang masih lagi bergelar suami isteri. Itu yang Natasha panas sangat tue. Kawan baik Natasha sendiri katanya pernah nampak artis bukan Melayu nie keluar dengan bekas suaminya.

Ok kami akui kalau kami digoda oleh artis bukan Melayu nie berkemungkinan besar kami akan cair jugak. Memang cun beb. Tapi Natasha Hudson pun cun jugak. Kiranya dua-dua pun sama cun la. Mungkin teknik godaan yang digunakan agak tinggi sampai mampu mencairkan hati bekas suami Natasha Hudson.

Dan kalau anda pernah terbaca bahawa Natasha Hudson pernah buat ujian DNA untuk menentukan siapakah ayah kepada si artis bukan Melayu nie, semua itu bohong belaka. Bak kata Natasha, tak ada kerja dia nak gi check DNA anak orang lain. DNA anak sendiri pun tak tercheck lagi. Tak gitu?

Rasa-rasa korang tau tak siapa artis bukan Melayu yang pernah mengganggu kebahagian rumah tangga Natasha Hudson nie? Meh teka jom!!!