August 8th, 2012

Salah satu sebab Abang Nara excited menghadiri malis berbuka puasa anjuran Arteffects International semalam ialah kerana kehadiran Mawi sekeluarga. Teringin nak tengok betapa cutenya Cahaya Malaika sekarang ini. Ternyata Mawi sekeluarga nampak bertambah ceria dan bahagia selepas kehadiran si comel ini.

gambar mawi sekeluarga

Maaflah gambar tak berapa nak terang kerana hanya menggunakan kamera biasa. Kepada peminat Mawi, album baru Mawi yang bertajuk Asma Ul Husna telah pun dilancarkan. Dengar cerita, jualan album ini sudah pun mencecah 5 ribu unit. Satu angka yang cukup hebat memandangkan album ini baru dijual selama seminggu. Tahniah kepada Mawi atas kejayaan ini.

gambar mawi sekeluarga

4 lagi gambar Mawi, Ekin dan Cahaya Malaika dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Arca makanan yang comel.

gambar mawi sekeluarga
gambar mawi sekeluarga
gambar mawi sekeluarga
gambar mawi sekeluarga

October 1st, 2010

mawi suatu ketika dahulu

Comel jugak Mawi time dulu-dulu. Macam budak sekolah. Hehehe.

mawi suatu ketika dahulu

September 1st, 2009

sardin mawi ekin

Tahniah buat Ekin kerana berjaya memasak sardin untuk suaminya yang tersayang, Mawi. Ini betul-betul ucapan tahniah daripada kami. Bukan nak sindir. Walaupun hanya sekadar sardin, yang penting kenikmatan dapat bersahur bersama suami dan isteri tercinta. Lauk belakang kira. Kami pun kadang-kadang sahur maggi jer waktu zaman belajar dulu.

Tambah respek sebab Mawi pun rileks jer bila Ekin sekadar masak sardin. Ini baru betul suami yang memahami. Mawi nie jenis tak cerewet la kot. Baguslah macam tue. Mawi dan Ekin dedua pun sibuk. Balik tengah malam nak berehat dan bersenam. Mana sempat nak masak sedap-sedap kan?

Yang tambah bagusnya Ekin dah berjanji nak masak sedap-sedap bila ada kesempatan masa nanti. Semangat macam nie yang kita nak. Barulah “world”. Mula-mula masak sardin sebab tak sempat, lama-lama nanti upgrade sikit jadi ayam masak merah. Mahu Mawi makan 2 3 pinggan nasik masa bersahur nanti.

Buat Mawi dan Ekin, selamat menjalani ibadah puasa dan raya pertama kali sebagai suami dan isteri. Kami doakan agar semuanya berjalan dengan lancar. Semoga dimurahkan rezeki di bulan yang mulia ini.

May 6th, 2009

mawi merudum

Kata orang tua-tua, kalau dah berkahwin rezeki lebih banyak masuk mencurah-mencurah. Tapi lain pulak ceritanya dengan Mawi. Kebelakangan ini nampak popularitinya semakin merudum. Jatuh mencanak-canak sejak berkahwin.

Pertamanya dah tak menang Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian. Lepas tue hari ini dalam BiBop Mawi kata jualan albumnya dah tak laku seperti dulu. Show pun dah tak dapat 2 3 show sehari.

Mungkinkah aura Mawi dah makin kurang sekarang? Mungkin jugak ramai yang bengang sebab dia kawin dengan Ekin. Almaklumlah, dari khabar-khabar anginnya si Ekin ini banyak kisah silamnya.

Tapi yang penting, Mawi dah pun mengaut berjuta-juta ringgit masa tengah femes dulu. At least dia dah ada simpanan untuk masa tua dia nanti.

Apa pendapat anda tentang populariti Mawi? Kalau ada teori menarik, bolehlah share dengan kami. Mana tau idea anda boleh diterima pakai oleh pembaca-baca blog ini.