March 11th, 2016

Berkongsi berita beliau sudah selamat bersalin puteri pertamanya bersama suami Daud McKienzie, Lana Nodin masih lagi menerima pelbagai kritikan daripada sesetengah netizen.

Ada yang mempersoalkan status sebenar anak perempuannya itu, siapa kira bila tarikh nikah Lana sehinggalah tarikh bersalin. Pergh, sampai macam tu sekali mereka hendak siasat.

Antara komen yang diterima ialah Lana sudah mengandung sewaktu beliau berkahwin dan banyak lagi.

Walaubagaimanapun, tidak semua berfikiran negatif seperti itu. Beberapa pengikut Instagram mempertahankan Lana dan mempercayai kadang-kala kiraan seseorang itu tidak betul.

Mengenai  mereka yang mempertikaikan status anaknya, Lana menerusi ruang komen di akaun Instagram miliknya berkata beliau dan suami tidak akan memaafkan mereka yang  menghina anaknya sehingga ke akhir hayat.

Berikut adalah komen penuh Lana :-

Ni la manusia…bila kita dah share berita, macam2 spekulasi macam2 benda buruk akan keluar….tak boleh ke tumpang gembira utk kami sekeluarga???ini baru je dlm my insta….dlm blog, social media yg lain??…macam2 duk jaga tepi kain cari mane silap nak jadi keyboard warrior…apa motif duk kira bulan la tarikh kawin bagai apasal??so ada point korang Nak menuduh or buat citer lagi panas lagi laris gossip tu??

Just FYI pada sesiapa yg komen buruk pasal anak i bukan saje di sini malah di blog2, di social media yg lain, sy dan suami takkan maafkan anda sehingga la hujung nafas kami selagi anda tak minta maaf pada kami terang2 seperti mana anad buat keputusan nak jadi keyboard warrior sangat walaupun sebesar zarah terdetik pasal buruk anak atau maruah keluarga sy…

Before this, org mengata, mengutuk sy, sy boleh telan dan move on…but this time pasal anak sy, I WILL NO LONGER BE QUITE!!… Why can you just be happy and doa yg baik2 for us instead sibuk cari buruk org? To all bloggers, keyboard warrior also, we want to say tq for ur bad speculation and mean harm writing or comment.

Like i said, me and my husband will never forgive someone like u because ur buah mulut, fitnah yg merosakkan maruah anak tak berdosa. But to all my fans who really sincere to us, sy sekeluarga ucapkan terima kasih atas doa2 dan ucapan tahniah pada kami, insyallah bile sampai masa yg sesuai, sy dan suami akan memperkenalkan baby Gia pada semua…terima kasih dan salam semua.

Kasihan sungguh nasib yang menimpa Lana Nodin. Berkongsi berita gembira pun ada yang mempersoalkan. Abang Nara memahami apabila ada sesetengah selebriti mengambil sikap berdiam diri tentang anak mereka. Iyerlah, tak pasal-pasal dengan anak sekali kena hentam. Peminat sekarang memang lain macam. Tak gitu?

March 10th, 2016

Selamat melahirkan puteri sulungnya Gia Quinn McKienzie pada pertengahan Januari lepas Lana Nodin akui merasa seronok apabila bergelar seorang ibu.

Melihat wajah bayinya dan menyentuh kulit lembut Gia membuatkan Lana melupakan segala masalah dan keletihan kerana tidak cukup rehat.

Menjadi ibu memang memenatkan. Tambahan pula saya perlu mengembara ke sana-sini mengikut suami hingga anak saya sendiri belum dapat diperkenalkan kepada teman terdekat. Saudara-mara sebelah keluarga saya pun belum bertemu dengannya. Saya sendiri tidak cukup rehat, tetapi pengalaman menjadi ibu cukup nikmat dan indah.

Melihatnya di depan mata sudah menenangkan saya. Menyentuh kulitnya yang lembut pula, yang bagaikan salji, seakan-akan menjadi terapi diri. Saya memang berasa seperti tidak mahu berenggang dengannya. Suami pun gembira bukan kepalang. Pulang saja dari kerja, memang anak yang dicarinya dulu, hingga saya pun diabaikannya.

Berita Lana sudah bersalin diketahui ramai dan menjadi viral selepas beberapa peminat bertemu dengan beliau ketika bercuti di Singapura baru-baru ini.

Lana selamat melahirkan Gia disebuah hospital swasta di Kuala Lumpur  dengan berat 4 kilogram.  Pasangan suami isteri ini merencana untuk memperkenalkan anak mereka kepada umum dalam sebuah majlis aqiqah yang akan diadakan nanti.

Sumber Berita : BH ONLINE

 

 

March 9th, 2016

Tahniah diucapkan kepada Lana Nodin dan David Mckienzie kerana telah pun selamat dikurniakan seorang cahaya mata perempuan pada pertengahan Januari 2016. Setelah beberapa peminat bertemu dengannya ketika percutian di Singapura baru-baru ini dan melihat Lana bersama anaknya, pelakon itu telah tampil memberi penjelasan tentang kelahiran anak sulungnya. Buat masa ini, Lana Nodin belum bercadang berkongsi wajah anaknya yang diberi nama Qia Quinn Mckienzie itu.

lana nodin

Gia telah selamat dilahirkan di sebuah hospital swasta terkemuka Kuala Lumpur dengan berat 4 kilogram. Menurut Lana, akan tiba masanya kelak dirinya akan berkongsi wajah comel Gia. Kata Lana:-

Lagipun tidak ada yang bertanya. Dalam waktu sama lepas berpantang, saya dan Gia harus mengikut suami yang bekerja di luar negara.

gia quinn

Semoga Gia Quinn membesar dengan sihat sejahtera dan menjadi seorang anak yang berbakti kepada kedua ibu bapanya kelak. Tahniah Lana dan David. Selamat berjaga malam diucapkan. Sumber Harian Metro.

March 7th, 2016

Pasti ramai yang tertanya-tanya status kehamilan Lana Nodin yang telah mendirikan rumah tangga dengan David McKenzie pada 15 Mei 2015 lalu di Hotel Istana, Kuala Lumpur. Iyerlah, semuanya super excited dan tumpang gembira apabila Lana memaklumkan yang diri sudah hamil. Namun sehingga ke hari ini, Lana tidak pernah berkongsi sama ada dirinya telah selamat bersalin atau pun tidak.

lana nordin

Namun menerusi ruangan komen di akaun Instagramnya, ada beberapa orang peminat yang memaklumkan melihat kelibat pasangan suami isteri ini di Singapura bersama seorang bayi. Kemungkinan besar bayi tersebut adalah anak Lana dan David.

lana nordin

Jika benar Lana Nodin telah selamat melahirkan anak sulungnya, tahniah diucapkan. Diharap Lana dapat mengesahkan dan berkongsi sedikit info tentang cahaya matanya ini. Ramai yang tak sabar dan mahu mengetahuinya.

lana nordin

Sama-sama kita nantikan makluman terkini daripada Lana dan David. Buat masa ini, kita doakan semoga pasangan ini sentiasa mendapat lindungan daripadaNya.