Written by Bella | March 11th, 2016

Berkongsi berita beliau sudah selamat bersalin puteri pertamanya bersama suami Daud McKienzie, Lana Nodin masih lagi menerima pelbagai kritikan daripada sesetengah netizen.

Ada yang mempersoalkan status sebenar anak perempuannya itu, siapa kira bila tarikh nikah Lana sehinggalah tarikh bersalin. Pergh, sampai macam tu sekali mereka hendak siasat.

Antara komen yang diterima ialah Lana sudah mengandung sewaktu beliau berkahwin dan banyak lagi.

Walaubagaimanapun, tidak semua berfikiran negatif seperti itu. Beberapa pengikut Instagram mempertahankan Lana dan mempercayai kadang-kala kiraan seseorang itu tidak betul.

Mengenai  mereka yang mempertikaikan status anaknya, Lana menerusi ruang komen di akaun Instagram miliknya berkata beliau dan suami tidak akan memaafkan mereka yang  menghina anaknya sehingga ke akhir hayat.

Berikut adalah komen penuh Lana :-

Ni la manusia…bila kita dah share berita, macam2 spekulasi macam2 benda buruk akan keluar….tak boleh ke tumpang gembira utk kami sekeluarga???ini baru je dlm my insta….dlm blog, social media yg lain??…macam2 duk jaga tepi kain cari mane silap nak jadi keyboard warrior…apa motif duk kira bulan la tarikh kawin bagai apasal??so ada point korang Nak menuduh or buat citer lagi panas lagi laris gossip tu??

Just FYI pada sesiapa yg komen buruk pasal anak i bukan saje di sini malah di blog2, di social media yg lain, sy dan suami takkan maafkan anda sehingga la hujung nafas kami selagi anda tak minta maaf pada kami terang2 seperti mana anad buat keputusan nak jadi keyboard warrior sangat walaupun sebesar zarah terdetik pasal buruk anak atau maruah keluarga sy…

Before this, org mengata, mengutuk sy, sy boleh telan dan move on…but this time pasal anak sy, I WILL NO LONGER BE QUITE!!… Why can you just be happy and doa yg baik2 for us instead sibuk cari buruk org? To all bloggers, keyboard warrior also, we want to say tq for ur bad speculation and mean harm writing or comment.

Like i said, me and my husband will never forgive someone like u because ur buah mulut, fitnah yg merosakkan maruah anak tak berdosa. But to all my fans who really sincere to us, sy sekeluarga ucapkan terima kasih atas doa2 dan ucapan tahniah pada kami, insyallah bile sampai masa yg sesuai, sy dan suami akan memperkenalkan baby Gia pada semua…terima kasih dan salam semua.

Kasihan sungguh nasib yang menimpa Lana Nodin. Berkongsi berita gembira pun ada yang mempersoalkan. Abang Nara memahami apabila ada sesetengah selebriti mengambil sikap berdiam diri tentang anak mereka. Iyerlah, tak pasal-pasal dengan anak sekali kena hentam. Peminat sekarang memang lain macam. Tak gitu?

143 responses to Status Anak Dipersoal : Lana Nodin Tidak Akan Maafkan Netizen

  1. akak says:

    tu la akak pun heran kau org ni x de life ke nk kira masa brsalin org. aku nk cabut bulu ketiak pun xde masa.

    0

    0
    • Chor chepor says:

      Chor rasa yang komen tu tak matang ..chor dulu masa melawat anak dekat nicu, baaby 6 bulan pon ada..tak cukup bulan dan kesian sbb kecik gila..korang yang siap kira bulan ni mesti perangai hazab zabedah dan kurang ilmu..harap jangan la besarkan generasi bangang abadi di malaysia

      0

      0
      • Anonymous says:

        orang yang duk kate anak tak sah taraf tu confirm xpenah beranak, xtau cane calculation untuk org pregnant.

        0

        0
        • Usin says:

          Ye dorang yang komen jahat tu mmg tak pernah mengandung laa… alahai. Tak pernah dengar ke BUNTING PELAMIN???? Calculation org pregnant ni mmg di awal kan 2 minggu. Bukan semua orang beranak 9 bulan 10 hari dik oiii…. Ada yang beranak awal…32…. 34 minggu pun boleh terberanak dah kalau Allah dah takdir keluar anak tu awal dari JANGKAAN Due date…. Letihhh…. Dari korang2 keyboard worrior memfitnah Lana & Suaminya lebih baik korang mendoakan yang baik2 utk dorang sekeluarga. Perbuatan FITNAH dan menyebarkan benda yang tak pasti takkan Allah ampunkan sampai org yang difitnah ampunkan.

          0

          0
        • NANA says:

          prinsip aku senang je…kalo kawen ko canang satu dunia asal lak kalo dpt anak tu ko nk sorok2…alasan sbb tak nk perhatian tu mcm bagang la. anak mak cik jual lemak pon satu taman tau bila bersalin walaupon aku x kenal sapa anak dia. semua org dok doa baik2. kesimpulan cita aku kalo nk doa yg baik jujur je..gtau..awak tu femes..tak yah nk sorok2. lurah kt dada boleh tunjuk tp nk cite psl anak berat. pening aku dgn pemikiran manusia konon barat sgt ni.

          0

          0
        • Gonjeng says:

          Actually ank die lahir 06/11/2015..n die kawen 15/5/2015..ko rse ckup 6bulan ke??aku tau kes die cmne..jz let it be..artis kan??hurmm.tkpelah.ank xbersalah.doakn yg bek2 je.#jangankecamsaye

          0

          0
        • gonjess says:

          gonjeng..kalau kao sibuk sangat dari rotikaya kao dok canang..kalau kao tau kes kao mesti kawan atau sedara lana..x baik gonjeng nak jaja buruk orang..kalau lana buat kao marah kao cakap leh depan2 ni tak payah la kao nak jaja bila anak dia lahir..apa dah.

          0

          0
    • Sweet september says:

      Aku pun x kan maafkan org mulut puaka mcm ni. Kawan sekolah aku dulu mxn tu lah mulutnya. Aku x ajak dia masa aku nikah sbb mmg aku x suka perangai mulut capoi dia. Dia jmpa aku masa reunion dgn sengaja tanya aku soalan, ko dh bunting ke masa nikah yg x pnggil aku?? Selain syaitan aoe lg nk aku samakan org mxm ni. So aku rasa pengomen kat Ig lana tu mesti sewaktu dgn exschool mate aku tu.

      0

      0
      • June says:

        Ya,same wit me…
        Siap kwn ckp “eh,ko dh bpa bln ms nikah?”…
        Dh baik aku jemput dia dtg mjlis kwen aku,yg hal dia plak kwen ngn laki org n senyap2x x jmput kwn apedehal…
        Sibuk nk tau psl org,skrg kn mjanda xde ank…

        0

        0
        • sweet september says:

          hah tu lah org cenggini sebenarnya ada jiwa kacau. exschool mate aku tu plak dh skandal dgn one bachelor. hubby nya kata dia pemalas so dia bengang. xtau la haku ape jd pastu sbb aku mmg xde la nk layan insan2 mulut puaka ni. patutla negativity sgt dia org ni kan. jiwa kacau.

          0

          0
      • sukati aku jer says:

        JHT NYE KWN AWAK. KNP X LEMPANG JE DIA. SAKIT PLK HATI NI

        0

        0
    • Anonymous says:

      hahahahaa lana nak marah2..ape tu QUITE?..QUIET lah.suruhlah laki ajar spell..hahaha..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ko rasa hebat eh tegur english dia. Hehe

        0

        0
        • Anonymous says:

          hahaha kau pun sama bodoh!!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          anon 10:20

          lamalodin x baca pun komen intelektual kamu. niat kamu komen sekadar nk rasa bijak dari org lain. kau ckp org anon 11:11 tu bodoh sempat ke nak minta maaf. nanti merangkak lah kamu mncari orang2 yg kamu bodoh2 kan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah agak dah cik merangkak balas komen aku..tk terima aku cakap..kalau ya pun..aku cakap pasal lana bukan kau..yg kau nak terasa sngt tu apahal?

          0

          0
      • Anonymous says:

        haha wei mmg la mcm takyah tegur tapi aku baca apa depa tulih tu macam tergelak sesaat. pastu sape tu komen keyword warrior. keyword ko! haha

        0

        0
  2. sophia says:

    x baik buat fitnah kat org..jalan hidup kita belum tentu sempurna..kadang yg nmpk baik tu lah perangai mcm harammmmm….x payah la nk sibuk kira tarikh dia kawin or beranak..aku paham sangat apa perasaan lana sbb pernah kena mcmni..dulu aku nikah sebulan lpas bertunang.gila punya sibuk jiran2 dok mengumpat pasal apa akad nikah awal sgt??dalam kepala depa tu semua ingat dh berisi…padahal xdak apa pun.nikah awal sbb family husband dok jauh..tu la perangai org2 kita sibuk memanjang hal rumahtgga org lain..sabar ye sis lana.semoga bahagia.sy tgh menantikan detik3 utk merasai pengalaman spt sis.sbb dh 7tahun belum ada anak.

    0

    0
    • aaaaa says:

      ak tak paham la pmpn yg gatai ketiak dok pirajin sgt kira due org, byk btol mase die. pi jga dri sndri sudah la,xpasal2 mengundang fitnah, kang kena kt dri sndri sendri baru adavakai

      0

      0
    • HOHOHO says:

      aku dulu terus nikah.takde tunang2 pun.lagi la org dok kata.kenduri pun buat sempoi je.
      masing2 tak sabar nak tgk perut aku yg buncit tu.
      tunggu punya tunggu….dah lebih 5 taun kawin pun tak buncit2.
      takpe la.belum rezeki nak dpt anak.bersyukur je la dgn rezeki lain yg ALLAH dah bagi.

      0

      0
      • Kiah_Jupiter says:

        Sama la kita.. dulu tunang kejap terus nikah.. konon tak nak parents 2 pihak susah buat majlis, awak pun tak kisah lah nikah koboi.. lepas nikah, jamuan makan. Jemputan 200 org je.. tak sampai 6 bulan nikah orang dok soseh tanya mana anak aku.. hell wait!! Bila aku memboyot? Dia (cikgu sejarah aku tu, jiran) cakap aku nikah cepat2 sebab dah ada isi.. kah! Memang aku tak maafkan ler orang yg buat fitnah tu.. 7 tahun dah sorg pun tak de lagi.. boyot tu boyot, tapi boyot lemaks..hahahahaha.. Sabo jela Lana.. manusia gini ler.. dulu time exan math dekat sekolah tak reti pakai mesin kira.. kennn?

        0

        0
        • apa la korang ni says:

          sian korang dik. mulut manusia akhir zaman mmg puaka. sb tu ada dinyatakan akhir zaman byk fitnah. ni salah satu contoh yg baik. nau’zubillah

          0

          0
  3. Mememe says:

    Husband lana ni kena btolkn dia punya english ni. “Quiet” bukan “quite”. “Why can’t u” is the right one. Not “why can you”. Grammar salah xpe selagi bole faham. Word salah boleh bw maksud lain daa.. lol

    0

    0
    • nuhh says:

      tu lana yang type.. Bukan husband die. Pls la eh. Mungkin typo aje.. Relax la. Semua orang pon pernah type salah

      0

      0
      • kikilala says:

        relax suda. pasal typo pon nak kecoh. suka sgr cari kesalahan org. mcm perfect sangat diri tu.
        to Lana.. tabahkan diri dan pedulikan kata2 org2 yg berhati busukkk.. biarkan mereka.. yg berkata2 buruk tu merangkak la diorg kt padang mahsyar nt..
        sekian

        0

        0
      • Anonymous says:

        bukan type salah..tak tahu spell cakaplah. buat malu je..memang ramai orang confuse degn spelling ni..bongok!! hahaha

        0

        0
      • Anonymous says:

        mmg la relax. saje je nak gelak alahai kecowwww pe

        0

        0
    • Anonymous says:

      Psl english dia tu biarlah… grammatical error ni tersangatlah biasa lebih2 lagi bagi yg bukan english mother tongue nyerr… pasal hina anak ni, aku bersama lana. Bila artis tu hebahkan pasal anak, dikatanya meluat la menyampah la mcm dia je yg ada anak katanyer… tp bila tak mau hebah, dituduh plak pregnant sbelom kawin lagi.. lana, puaskan ati u je… takyah nk puaskan ati sesape… asal u bahagia di samping keluarga tersayang, lantak pi la org lain tu terutamanya haters. Takyah nk minta diorang mintak maaf ke apa, buang masa je. Hiraukan mereka dan move on with your life :)

      0

      0
    • Anonymous says:

      hi bro baik ko mengajar english kat skolah lah…..

      0

      0
    • anononon says:

      dia ni mesti cikgu english. sbb english dia je hebat.

      0

      0
    • EUWWWWW says:

      eh biarla dia nk type apa, yg ko gigih sgt nk cari slh org ni apahal? ignore suda.. mst jeloz xdpt laki hotz mcm lana kan.. laki ko msti hitam gemok pendek kan???? sedeyyy

      0

      0
    • Anonymous says:

      tolonglah jgn betulkan english dia..aku pernah betulkan english nurul depp..banyk grammar salah..aku kena hentam balik..dah serik..biarlah english dia berterabur..gasak dialah..kang kau kena maki aku tak tahu.tak caya cuba baca ruangan anak nurul dapat SPM 9A..aku betulkan mak dia punya english kena hentam teruk..baik ko diam2 je.dia katanya aku siallah..sombonglah.aku babilah ..macam2..baik ko diam..dengar nasihat aku.

      0

      0
      • Ellie says:

        Ada brp budak msia nak skolah in spore…results bagus 9A tapi tak boleh spell betul…cakap lagi lah hancus…heran ah mcm mana boleh dpt 9A kalau english berterabur…sogok kah?

        0

        0
    • Pocoyo says:

      Typically melayu..nampak yg buruk aje..
      Ko share success, kisah2 silam abis di bongkar..
      Ko share happiness, yg out of topic di kecoh-kecohkan..

      0

      0
    • Anonymous says:

      hello mememe baik ko jadi guru English..

      0

      0
  4. Anonymous says:

    Ada anak tu satu anugerah yg indah.. sgt istimewa.. membahagiakan.. congrats Lana & hubby

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Busy body bebenar,jgn la sibuk main2 kan status ank org,kesian kat mak bapa n baby tu..

    0

    0
    • Mummy77 says:

      kannn Mummy77 dan cakap…. jalan layan mulut2 puaka a.k.a longkang tu Lana…Jaga Baby “Girl’ tu baik2.. Daud baik orangnyer.. mesti comey seperti Mummy and Daddy dia..

      ” Yang Paling PENTING ALLAH MAHA MENGETAHUI, daripada OraNG Yang Tahu BUAT Anak TApI CAMpaK anak Bila BUat DOSA!! Malu Dapat ANak camtu Tapi Tak malu Ngangkang Kat 1.5 juta tu… ”

      moga2 mulut2 Jahanam tu cepat2 minta maaf..takut nanti tak sempat mengucap dah “KERAS!”

      0

      0
  6. Puteri says:

    alah… dah artis kan.. padahal.. kat luar sana.. bersepah2 orang pregnant masa kawin.. tak de sapa nak heran pun… tapi dah sebab artis.. sanggup dok kira… lagipun depa ni artis.. artis kawin plak omputeh… kot dia beranak lepas 6 bulan kawin pun..korang nak heran apa… orang islam melayu kawin islam melayu pun ramai yg kawin dah ngandung 2-3 bulan… ini pulak omputeh… tak heran pun aku aih!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      hello puteri byk lah ko pnya omputeh… hellooooo dlm Malaysia ni sapa yg byk buang anak tlg ya. bkan nk menyebelahi omputeh tapi mereka juga manusia… kita ni bkan nya perfect sgt…. nk ckp tgk kiri kanan ya …. dan satu mcmana kmu tahu c lana tu ter….. kmu Nampak ke? baik kmu baca buku tentang pregnancy ni….

      0

      0
  7. Anonymous says:

    rasanya xde masalah pon.. kalau dah kehendak ilahi.. 7 bulan pon dah boleh lahirkan..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul tu. Adik sy pun lahirkan ank x ckp bln, 7 bln dh kluar. Adik sepupu sy pulak 8 bln baby dia kluar. Benda2 mcm ni kita x boleh nk agak, semua ni kuasa Tuhan..

      0

      0
  8. miss A says:

    aku suke lana nordin lepas kawen.. relax je humble je.. ig tunjuk masak2 tuk laki.. laki pun perangai pun best.. keep it up!!

    0

    0
  9. seri says:

    i ni bukan peminat lana pon tapi kes baby terlahir awal tu biasa je..my niece pon hari tu deliver terawal sebulan…ok je cukup sifat sihat alhamdulillah…dan kami pon xde la nak persoalkan status baby tu ker apa…sabar je lah Lana..agaknya husband u hot sgt kot tu yg semua pon nak investigate.

    0

    0
  10. nia says:

    kak lana, sabar..Allah bersama kite..syukur akak dapat rezeki anak awal..ada org tu bertahun2 kahwin xdpt n kene hina n ramai busy body tanya bila nak dapat anak..mcm kes akak dapat rezeki awal tp org tetap akan cri point n ckp bukan2..as long we know we are at the right path cukupla..

    0

    0
  11. lanaFAn says:

    kesian lana..be strong mama!!

    0

    0
  12. sje komen says:

    kecoh n bengom btul org yg mngira ni. ingt kiraan slalu btul ke.adik ipaq aku dlu kawen sme dgn aku,tp bsalin masa baby 7 bulan sbb ada kencing manis.baby besaq n rmai gkla org mengata waktu tu. tp apa pun fmily pasti anak tu bukan anak luaq nikah. ignore rubbish people cmni lana!

    0

    0
    • hihihihihiii says:

      gigih btoi yg mengira2 tu…….sedih org2 mcm tu..
      dr kira due date org.. baik kira duit dlm akaun ko… ade ke tak???

      0

      0
  13. zaza says:

    orang sekarang kire by week..xsmsty kite kite bslin ikot date due..cukup sifat smua,dh boleh bersalin..lagi pon mummy2 skrg ni nak pilih tarikh mana pon boleh nak bersalin…semua ni Allah dah aturkan..btw….tahniah lana…?

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Tidak memaafkan diatas kesalahan org itu umpama TIDAK BERIMAN. Semoga Allah melembutkan hati both of you. Aamiin.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Seeloknya awak berdoa semoga dilembutkan hati haters supaya pergi mohon maaf dengan si lana… pasti dia maafkan kalau dipohon maaf. Tuduhan anak luar nikah tu tuduhan berat kak oiii… bukan takat melibatkan maruah lana dan suami malah bayi dan keluarga mereka. Kesian.

      0

      0
      • Anonymous says:

        …….maaf saya trlupa DOA kan pada haters. Semoga haters memohon maaf Kpd Lana & suami secepat mungkin Dan melembutkan hati mereka. Aamiin. Thanks ?for reminding me. May Allah bless you too. Aamiin.

        0

        0
    • hide says:

      pls lah.. aku pun x kan maafkan kalau jadik kat aku.

      tuduh anak kita anak luar nikah is a BIG thing ok..

      ko sure x de anak lg. bole la kata gitu.

      0

      0
    • Anonymous says:

      dua ekor ni. tahu ke pasal iman?

      0

      0
      • Milah says:

        Janji ada gamba laki azankan anak masa lahir kan..? Iman lah tu…

        0

        0
        • Anonymous says:

          tahu tak maknanya riak? kalau tak mahu tunjuk anak..tak perlulah nak tunjuk azan maghrib bagai..just be quiet ok..baru ada makna..

          0

          0
        • nyah says:

          kesian ko ni ek jahilnya..laki lana iqamat la bkn azan..sah tak abis ngaji mmg patut la ko suka jaga kain org

          0

          0
        • Anonymous says:

          bodoh… aku sindirlah bodoh..aku tahulah qamat..aku just being sarcastic bodoh..tak reti orng sindir dgn orng ckp betul2.bahlol!!!!!!

          0

          0
  15. Anonymous says:

    ada cikgu pencen dlm blog ni

    0

    0
  16. akak says:

    akak pun bersalin awal..nasib baik jiran tak tolong kira due date…pwwwehh….biar je lana.

    0

    0
  17. yeke says:

    siap kira bila kahwin n bsalin msti xde keje..baselah klu duedate awl lgpon anak dia dh 4 kilo y pnting sihat

    0

    0
  18. BidanSenang says:

    Orang yg sibuk kira due date org tu mmg bodo x sekolah. Kalau org pompuan tu bunting pelamin, due date dia mmg la dikira dr last period dia, bila dh miss tu dh dikira 5 mgu usia kandungan. Zaman skrg usia kandungan dh x kira ikut bulan, doktor kira ikut mgu la diknon. Klau ms ngandung ibu tu ada diabetes ke tekanan darah tgi ke… lagi awal la kena bersalin. Cuba tgk balik statement dia, ank dia lahir berat 4kg kot.. mungkin la sbb bb besar n dia kna bersalin awal. Tu la org suruh cari ilmu, ni sibuk nak jadi keyboard warrior je.. x pasal2 dpt dosa fitnah anak orang…

    0

    0
    • unknown says:

      Btol tu..aku agree dgn bidan senang..aku rase yg dok kire2 tu,dia blm kawin n xpenah mengandung kot,tu yg dia bangang sgt kire ikut bulan..tp pada sape yg da penah mengandung,xde mslh pon kalo dia kawin bln may n bersalin bulan januari..anyway.. lana n husband..tahniah..

      0

      0
  19. semek_bunga says:

    Amboiiiii….ewah2 mulut….si mulut longkang ni tau ke yg dlm islam, bayi yang lahir kandungan 6 bulan ke atas dikira anak sah taraf… Dapat dosa kering je si mulut longkang ni.. Kang tkejut plak si daud ni dgn mulut org mengaku islam tp mulut ya ampunnnn

    0

    0
  20. cik senah says:

    Bila dia bersalin awal korang sibuk kira bila sebenarnya dia mengandung, Dah bila dia letak status bahasa rojak, korang pertikaikan english dia pulak. Adoiyai…biarlah dia, ada mata tengok, ada telinga dengar, ada mulut diam. Dosa sendiri pun tak tertanggung berbakul-bakul, kesah ke dosa orang.

    Buat lana and famili, besarkanlah anak dgn baik-baik supaya islam tetap menjadi pegangan hidup dia dan dok US tu, belajar english supaya takde lagi orang nak betulkan grammar awak.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    x malu ke klu si daud tu tgok orang islam kita macamni? nak amek tau tu boleh tp biarlah berpada2. tunjukkan la contoh yg baik sikit. mmg jenis suka amek tau hal orang lain ke apa? pelik nau aku rasa 24 jam menyebok hal orang. TAPI salah sendiri x penah nampak. sempurna sangat ke huuuuuiiiiii…. orang x maafkan… hmm merangkak kat akhirat nnt cari dia!!

    0

    0
  22. Lorat says:

    Iktibar yang kita dapat ambil dari kes ini, di hari Jumaat mulia ini.. adalah supaya kita semua dapat bersangka baik sesama manusia.
    Dan sebagai manusia biasa juga, adalah eloknya jika kita mengamalkan cara hidup Islam dan tidak membuat perkara yang boleh menimbulkan fitnah dan aib.
    Pesanan kepada semua pihak termasuk diri sendiri, maafkan saya Lana, maafkan saya pembaca sekalian sekiranya terkata yang bukan2 yer. Salam Jumaat.

    0

    0
    • lorat memang dah lorat says:

      lorat..ko dah kasar bahasa dengan org kat entry lain tu taknak minta maaf ke???hahhhahha..

      0

      0
  23. catt says:

    hanya baca board gosip tu ada la x sampai 10 spesis x cukup kasih sayang nak aibkan lana..haha kekonon x nak ada kejadian yg mengaibkan lagi n senitip lana ada penyokong…rumusanyya mereka semua x payah dilayan n semua tu bersipat dengki kat lana setiap apa yg lana upload mereka hencappp..siannnya korang
    ps to lana n daud teruskan berkasih sayang biolah mereka itu meroyan..bahagia milik kamu..saya dokan hidup kamu dilindunggi Allah dari kejahatan manusia yg alim2 kambing..
    lov u lana haha makin entap la caratzz tu coz lana ramai peminat yg bukan calon pmr n spm..me ada PHD ok

    0

    0
  24. Puan A says:

    yang komen tu bodo. dah kalau masa die kawen tu die tengah period,pastu terus pregnant, betul la tu die bersalin. sebab tarikh kira hari pertama period. mesti yang komen tu xkawen dan pernah mengantung. mak pun kawen bulan 2, beranak bulan 10

    0

    0
    • Anonymous says:

      nak tambah..fakta sains, buatnya tarikh kawin dia tu 2mggu dari 1st day period lg cepat le dia pregnant

      0

      0
  25. mimi says:

    Dosa sesama manusia ni, kena minta maaf pd si empunya badan, selagi x diampunkan, mmg kesian la kan. terang2 lana da kabo xkan maafkan org yg burukkan dorg sefamily! So, sesape yg memfitnah tu, sila la minta ampun ye..

    0

    0
    • Anonymous says:

      orang yg tak maafkan orang lain..di hari kiamat dia akan menangis merayu rayu meminta minta memohon AlLAH memaafkan dia juga..dan ALLAH tidak akan mudah melayan permintaannya.

      0

      0
  26. Anonymous says:

    tak sabar nak tengok baby Gia…

    0

    0
  27. Skywalker says:

    PADAN MUKA pada korang yg sibuk jaga tepi kain lana and her small family..
    heh~

    0

    0
  28. Anonymous says:

    klau aku jdi lana pn panas hati oiiii bla ank d persoalkn…klau lana x nk maafkn netizen tu..itu hak lana..aku dlu pernah kna d fitnah y bukan2 smpi mengaibkn aku…aku pn sama x kn maafkn org y wat fitnah kat aku…

    0

    0
  29. +Negative says:

    4kg mak oiii..besar berat baby tu. Kalau nak carry full term, maunya tak sengsara si ibu masa bersalin. Kalau aku lagi yg badan kecik ni, mau minta bersalin awal juga kot.Tak apalah, Ms. Lana. Biar je la org mengata. Yg penting, baby sihat dan family you bahagia, dah cukup. Biarkanlah org2 yg sibuk megumpat tu kumpul dosa kering berguni2. Bukan family you minta beras mereka pun.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    pregnant kan mmg kira dari first day period.. so… kalau dia bunting pelamin.. n period dia before kawin.. mmg la 8 bulan dh bersalin full term.. isk.. mmg yg argue tu jenis jumpa bidan kampong je kut erk…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    YANG PENTING LANA PREKNEN TAK PEGI SAMBUNG STUDY KAT AUSSIE PAS BRANAK STUDY KE MANA .

    0

    0
  32. frenz says:

    kesian lana.. memang betul baby 7 bulan pun boleh lahir.. kesian dkt siap2 yg fitnah tu, biar menjawab lagi.. xpayah sebok2 nk kira yang penting selamat semuanya.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Sebab ni la org meluat dgn islam. Yg jenis holier than thou mcm ni lah menggelupur sgt nak tunjuk dkt public dia serba tahu psl agama. Lepas ni semua takut nak peluk islam dah, sbb ramai sgt judgemental freak yg taknak bg org peluang berubah pelan2. Semua nak kelam kabut. Entah yg rajin sgt buat calculation tu SPM maths dapat A ke tak lol.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    kesian inilah akibat retis tidak bagi tau tarikh lahir anak…….. orang buat andaian bukan2… mungkin Lana ada kencing manis masa mengandung itu lah anak terpaksa dilahirkan awal… belum cukup bulan 4kg….. adik saya pun ada kencing manis masa mengadung anak 4kg pada 7 bulan doktor terpaksa buat pembedahan kalau tidak anak akan membahayakan nyawa baby….

    0

    0
    • eva says:

      saya pun rasa lana ni kencing manis ..Gestational diabetes GDM (time pregnent je kena) ..biasanya baby akan bersaiz besar dan awal lahir…

      0

      0
      • Anak kacukan says:

        Klu bukan kerana kencing manis pun, laki dia kan omputih… baka besar. Logikla klu anak yg dikandung pun besar… orang kita ni cepat sgt nk jadi hakim & doktor tak bertauliah. Sadis…

        0

        0
  35. meroyan tak tentu pasal says:

    ko tau tak kalau 15.5 tu waktu subur lana, tup main terus lekat. 2 minggu lepas tu doktor akan terus declare die pregnant 4 mggu atau 1 bulan. lah tu. ngam lah tu kalau bulan 1 dah beranak cukup dah tu 37 mggu. tulah manusia ni. dengki, buat fitnah nombor satu. jaga tepi kain sendiri dulu la. nanti kene kat batang hidung sendri. baik ko hapal cara aku explain ni untuk masa akan datang. adoi

    0

    0
  36. ANAK HARAM NODIN says:

    TAK PAYAH MAAF.

    BASTARDS WILL BE BASTARDS, forever n ever a BASTARD. (ANAK HARAM)

    Wasalam.

    0

    0
  37. ann says:

    Yg penting baby Gia sihat dn comel sbb bdarah kacukan!

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak semestinya campur orang putih cantik cik ann…. semua bayi pun cantik tak kira hitam, putihkah, coklat, kuning langsatkah, sawo matangkah, yang penting bayi di beri didikan agama dengan betul….. orang dulu2 punya pendapat jak selalu cakap asal campur orang putih comel……….. nampaknya mesti fikiran masih mundur

      0

      0
      • just sayin says:

        ala bkn mundur. ann ckp biasanya. comel tu subjektif. cuma pd sy yg paling comel dan famous kat mlysia skrg ni anak cik ta. byk je anak org biasa yg mix atau x mix yg comel.

        0

        0
  38. hida says:

    mmg takde keje yg pakat mengira tu.

    lagipun kalau kira edd dia akan kira dr last period .. dulu member aku kahwin same ngan aku on the same day, tp bunting pelamin pastu org duk heboh kata kut preggy before kahwin pasal edd dia.. dahtu member aku balas sebijik kiraan dia terus yg buat fitnah senyap. senyap plak mintak maaf jela. dah bodoh kan mmg bodohla.

    oopss.

    0

    0
  39. Baiduri says:

    Mesti diaorg tu x pandai nak calculate. Nak memfitnah je. Org Kira bukan Kira dr tarikh kahwin. Org Kira due date dr first day of period. Mana tau Lana first day of period bln April. Masa first day nikah dh berhubungan so jadi la baby. Mmg due date dia Akan lahir bulan January. Minta maaf la korang tu sblm terlambat.

    0

    0
  40. MissLenses says:

    Kandungan 36 minggu dah boleh bersalin… So what??

    0

    0
  41. minah gomen goyang kaki says:

    tak payah sibuk tepi kain orang , baik busy body hal kita sendiri je .
    hari ni hari jumaat…. mari kita berzikir dan berselawat.

    0

    0
  42. sabo je la says:

    Org yg suka sebar fitnah ni x leh tgk org lebih skit sebenarnya…sabo je la

    0

    0
  43. Say says:

    padan ko punya muka yg suka buat fitnah tu…. Tiada maaf bagi mu….eh helo yg suka buat fitnah tu saya ingat kan kat awak sblum mati pegi minta maaf kat lana tu…

    0

    0
  44. Melayu Oh Melayu says:

    perangai yg dah sebati dgn DNA org melayu :
    Bila kawen lambat.. dikatanya memilih
    Bila tak kawen… dikatanya anak dara tua… tak laku
    Bila kawen dgn mat salleh… dikatanya dah tak der jantan melayu ke ?
    Bila dah kawen tapi lambat dapat anak… dikatanya mandul tak bleh beranak
    Bila dah kawen tapi anak lahir awal… dikatanya dah termengandung awal
    Bila dah dpt anak dan di share ke public… dikatanya nak jual anak
    Bila dah dpt anak tapi tak share ke public… dikatanya mesti sorok sesuatu

    selagi wujud melayu selagi itu hasad dengki bersemi di sanubari masing2…

    0

    0
  45. KakLeena says:

    Astaghfirullahhalaziim…jahatnya mulut manusia… Biasalah tu bersalin awal.. Kawan akak anak pertama baru umur 10 bln dh dpt adik. Bln feb abg lahir, bulan dis dh dpt adik. Apa yg peliknya…

    0

    0
  46. hamba says:

    Yg duk kira bulan org tu dia da penah dtg bulan tak? Hahah woii pandai zaman sekrg ramai ye baby lahir 8 bulan. Anak saya 3 org. 2 org lahir sebelum 8 bulan.alhamdulillah cukup sifat dan sihat. Ni kan ketentuan Allah. Da Allah kata keluar awal..budak tu keluar la.jgn dok kira dan hitung aib org. Jaga family dan keturunan sendiri. Andaikata dia ngadung before nikaaah pun..laki tu bertanggungjawap juga la nikah dengan dia.tapi why should we go to that kind of extreme thinking? Kan elok kita doakan yg baik2.supaya anak2 kita dan keturunan kita org doakan yg baik2 juga. Jgn la cepat menghukum. Ukur baju di badan sendiri dulu. Jangan nanti yg komen tu pulak yg sebenarnya penyumbang besar ke arah keburukan.just my 2 sense

    0

    0
  47. alice says:

    itu dinamakan bayi pramatang..
    benda simple mcm tu pun xtau ke?
    mesti yg tuduh2 tu, time skolah dulu suka ponteng klas/skolah.. kesian…
    search je bayi pramatang, byk artikel even wiki pun ade..
    kan dh nmpk kebodohan diri sndiri…

    0

    0
  48. Saudari says:

    Akak pun baru bersalin January hari tu. Last period dlm bulan 5 tu la. Bersalin tgh January. Anak 4.09kg. Cukup bulan. Macam lana la. Bulan 5 tu first day period dh kira sebulan ler. Adehh.. jangan nampak buruk orang sangat please netizen.

    0

    0
  49. otak melayu says:

    orang Melayu tak tahu ea istilah “anak tak cukup bulan”. takda org spekulasi istilah ni??
    lawak betul manusia. hahahaha LMFAO

    lawak antarabangsa adalah fitnah orang melayu. dengki tak bertempat. logik pun xde.

    0

    0
    • Dr Maya says:

      ‘Anak tak cukup bulan’ selalunya lahir masa kandungan 7 bulan bukan 8 bulan. Tanya doctor mana2 pun…tak ada ‘anak tak cukup bulan’ lahir masa kandungan 8 bulan.

      0

      0
  50. Yekeni says:

    I kahwin bulan 7. Beranak tahun depannya bulan 7 pun orang dok tanya ‘bunting pelamin ke?’dorang yg dok buat kira2.. Tapi maths fail… Nak kepoh tapi gedegak.

    I pun buat kira2 sebab i nak anak yg lahir bulan 7 sebab i lahir pun bulan 7. So bulan 10 mengandung cantiklah.. So, semua i nak bulan 7. Sekali sambut anniversary, birthday i, birthday anak… Cuma tarikh aje beza 2 hari. Kalau jatuh pada tarikh lahir yg sama, lagi best.

    0

    0
  51. kau dh kenapa bodoh? says:

    puki die yg rabak ngkorang lak yg terasa sakitnye what the hell lah kan…. puihhh

    0

    0
  52. Zaxza says:

    Dia bsalin bln november la dekat prince court… Bkn bln 1.

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Haha…konpem si pembuat fitnah tak penah beranak…

    0

    0
    • Anonymous says:

      orang tak fitnahlah..ini bukti..pakai akal logic..kalau anak tak cukup bulan..kenape besar sngt anak dia..

      0

      0
  54. Anonymous says:

    Tahniah Lana & hubby, elakkan aura2 negatif dan bykkan berehat ya Lana

    0

    0
  55. Aku Menyampah says:

    Okayla drpd kahwin pastu study dkt oversea. Then dpt baby n blk Malaysia 6 bln klu tak silap..hehhehe..ntah btlka jg study oversea tu

    0

    0
  56. aku says:

    kesian Lana..siapa xterasa kalau anak dituduh macam tu
    moga2 karma datang mmbalas, xkena kat tukang tuduh, kena kat family terdekat dieorg. biar padann muka

    aku suka lana lepas kawin
    bila tgok ig dia, very housewifey
    siap ajar suami [email protected]

    xpe la lana. family u dpt pahala, mulut yg cibai2 itu akan k.o cepat. aminnn

    0

    0
  57. TERLena says:

    Kasi tunjuk itu surat beranak lah Lana..ada berani ka?? Jangan lah tulis status macam bagus2 tapi tak mau tunjuk bukti. Kalau betullah nak senyapkan mulut manusia ni..kau tunjuk bukti anak kau lahir bulan Januari 2016..hah! baru lah manusia semua senyap! Tak mau nanti dosa2 tu TER-reverse kat kau pulak kan?

    0

    0
    • Anonymous says:

      beriyenyee , smpi nk suh die tunjuk surat branak apa sume , betul2 busuk hati la korg ni , ingatlah bersungguh korek aib org ,,, esok aib sendiri terdedah luas .

      0

      0
    • Anonymous says:

      beb kalau dosa tu reverse antara dia dengan tuhan tapi kalau hang beriya nak jaja buruk orang hang pon dosa gak…yg penting jangan nak beriyee sangat. jangan hang beriya bukak aib org setepek kena kat hang pulak nanti..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Lahir bulan 11/2015 ank die..die tipu je sume tu..cover lebey.pe2 pon tahniah..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Abis tu ? Nk kene announce ke yg anak dia tu anak celaka anak sundal anak sial anak haram sbginya bru ko nk diam hah ? Gile betul korg ni . Kalau die x menikah tu pahamla korg nk menggelupur mcm anjing kepanasan nk dedah tarikh lahir bagai .. Ni dah sah nikah dah memekak apenye lg .

        0

        0
  58. Lama says:

    Pasal tu jangan berzina kalau tak mau termengandung?
    Lana pun 1 anak dah lahir 2 bulan baru umumkan, tentu masyarakat bertanya2 apa hal? Macam ada sesuatu yang disembunyikan,
    Anak tak cukup bulan biasanya tak akan seberat 4kg.
    Saya pun anak ke 2 last periode 4 April dan bersalin 10 Januari , jadi klu lana last periode pun 4 Mei seharusnya bersalin bulan 10 Februari memang awal sebulan dari tarikh dia bersalin.
    Wallahu aklam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sudahla tu kak oiiii , dah menikah da org tu , kau nk dia announce anak dia anak sundal anak haram anak sial ????? bru ko puas ati ??? busuknya hati memasing . klu dia salah pun dia bertanggungjawab ,bukan die buang anak dlm lubang jamban mcm melayu2 hijabsters yg ditinggal boypren sesudah dipakai .

      yg xsudah2 pertikai status anak die tu kenapa ??? die yg buat anak , die yg melahirkan die yg nk besarkan bukan korg ada bg sesen pun nk membela anak tu sembang mcm berhutang nyawa je lana tu kt korg . dasar melayu busuk hati

      0

      0
      • WOI LANA, KO LAYAN BLOG NI KENAPA?

        JAGALAA ANAK SUNDAL, HARAM KO TU SENYAP2 SUDAH.

        0

        0
        • Anonymous says:

          peh .. nodin la nordin harap sempat la ye minta ampun kt lana and anak dia .. hati kalo dah hitam xleh nk buat apa dah..

          0

          0
        • Anonymous says:

          adooi lana nodin…jgnlah marah sangat ooii..sabo jelah lana..kalau takde angin masakan pokok bergoyang ya tak.kau jugak yg cari naas..ngandung sebuk tunjuk2..pas tu anak dah klur senyap pulak.ikutlah contoh krisdayanti..dah ngandung..ngaku..bangga lagi..

          0

          0
        • Anonymous says:

          paling celaka lah org yg mgelar bayi yg tak bdosa tu anak haram atau anak tak sah taraf !!!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          mmg celaka lah org yg mgelar bayi yg tak bdosa tu anak haram !!!!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          klu die ngaku bangga lagi la korg cerca maki hamun . buatla ape pun , klu dah perasan diri tu kebal dr dosa menghina org xsudah sudah nk buat cmne lg

          0

          0
        • Anonymous says:

          alahai lana tak usahlah nak balas membalas apa orang ckp.yg penting kau beranak tercepat 3 bulan..tapi anak besar mcm cukup bulan..macm mana orang tak kata..jgn salahkan orang..kan senang dari mula mengandung sampai beranak takyah tunjuk2..padamkan instigram tu..kau pun bukan famous sangat..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Aku xtaula berapa byk dosa kau kt lana skrg ni sbb aku yg dok reply ni sah bukan lana , bukan peminat pun cuma org yg ada otak reti menghormati bukan keje nk melahar mcm puaka . Igtlah jgn konpiden sgt memaki memfitnah kejap jeeee bala tu kene kt diri sndiri balik hohoho

        0

        0
    • Anak kacukan says:

      Laki dia kan omputih… baka besar. Logikla klu anak yg dikandung pun besar… rajinnnyaaaa la hai nak mengira tarikh bagai. Klu iye pun ada yang tak kena, aib dia tu mmg patut dijaga. Itu urusan antara dia dengan Allah.

      0

      0
  59. Anonymous says:

    Congratulations Lana & hubby, Semoga baby menjadi anak yang soleh. Komen x cukup akal, jangan pedulikan. Dah macam byk sgt pahala, sampai sanggup fitnah org. Seramnya… yang kena cari Lana untuk minta maaf di padang masyhar.

    0

    0
  60. demi masa says:

    Jiran sy lahirkan ank yg ke 4 masa kandungan dia berusia 7 bulan tau.. apa nk heran..

    0

    0
  61. xcampur says:

    banyak sgt masa manusia yg dok mengira date kahwin, date beranak, pergi jaga perangai sendiri la dulu dari sebok nak berfikir pasal brapa bulan lana kawen lana beranak.

    0

    0
  62. milah sirus says:

    kalau yg tak puas hati sangat
    kaki sebok
    korang minta copy la kad klinik diaaaa
    tengok last period
    expected due date bagai

    anyway
    congratulation lana n husb
    selamat berpantang!!

    0

    0
  63. salmah says:

    you all mention kat atas tu dia kawin may 2015
    beranak nov 2015. betul ke?
    anak dia bukan premature kan
    kalau premature mesti duduk dlm incubator
    bukan nak menuduh apa2 pun

    0

    0
  64. Anonymous says:

    manusia nie.yg takpernah beranak boleh la ckp..kita kira bukan date kawin bodoh..kita kira bila date kita dtg bulan dan date bila kita last,,kalau tka tahu jgn main ckp je…jgn suka jaga kain org..kain sendiri blm tentu bagus..baik kita doa kan yg terbaik..

    0

    0