April 12th, 2011

filem cun

Baru-baru ini, atas desakan buah hati yang mahu melihat Remy Ishak di dalam filem Cun, Abang Nara dengan berat hatinya pun pergilah menonton filem Cun di Cineleisure. Mula-mula Abang Nara fikir mesti tak best cerita nie. Iyerlah, setakat jalan cerita budak kampung nak mengorat awek artis. Apa yang bestnya kan?

Tapi bila start je cerita ini, memang silap besar sangkaan Abang Nara. Inilah filem terbaik Melayu yang pernah Abang Nara tonton. Daripada 5 bintang, Abang Nara bagi 4.5 bintang. 0.5 bintang tak cukup sebab lakonan Maya Karin agak kurang sedikit. Tapi lakonan Remy Ishak, Faezah Elai, Manis dan yang lain-lain semuanya mantap-mantap belaka. Kagum gila Abang Nara dibuatnya.

Apa yang menarik mengenai filem ini ialah bagaiman Osman Ali, pengarah filem Cun bermain dengan perasaan anda. Awal-awal Osman Ali bagi anda gelak ketawa tak ingat punya tapi-tapi tiba-tiba diselitkan adegan sedih. Hampir meleleh air mata ini dibuatnya. Sepanjang filem ini anda akan rasa nak pecah perut, rasa sebak dan rasa geram sangat. Memang terbaik.

Dan Abang Nara mahu anda semua menonton filem Cun. Ini bukannya iklan berbayar daripada produksi filem Cun. Tapi kenyataannya, filem Cun memang hebat. Kalau nak support filem Melayu, filem sebeginilah yang wajar disupport. Kecewa pula Abang Nara apabila kutipan filem sehebat filem Cun ini masih tidak mencecah RM1 juta. Korang kena pergi tengok dan bantu kutipan filem Cun nie.

Akhir kata, bak kata buah hati Abang Nara, Remy Ishak memang handome. Sekian terima kasih

P.S: Apabila siput nak menyeberang.

Advertisement
January 26th, 2010

review filem adnan sempit

Mulanya kami agak skeptikal dengan filem Adnan Sempit nie. Mesti tipikal cerita mat-mat rempit. Tapi pas member-member kitorang cakap best gile babeng cerita nie, kami pun try la pergi tengok. Beratur panjang gak nak tengok citer padahal time tengah malam. Mesti best gile cerita nie sampai ramai sangat nak gi tengok.

Start-start jer cerita nie kami dah bantai gelak tak hengat. Superb gile lawak dia. Bermula dengan lawak “Chikaro” dan lawak “Di mana ada kemahuan di situ ada highway”, mata kami dah mula berair sebab gelak tak hengat. Sumpah lawak gile mamat Shaheizy Sam nie. Power beb dia berlakon.

Tapi part paling best ialah bila si Adnan nie cakap “walaupun muka saya brutal, tapi dalam hati ada taman”. Wakakak. Hampir-hampir tertonggeng kami gelak. Memang tak boleh blah lawak dia. Dari awal sampai habis kami gelak tak hengat. Dah tak kisah dah orang sebelah nak cakap apa.

Kesimpulannya kepada mereka-mereka yang belum tengok cerita Adnan Sempit nie, silalah pergi tengok. Kalau cerita Avatar korang boleh tengok 2 3 kali, takkan filem Malaysia sebest nie korang takleh pergi tengok sekali pun. Dari 10 bintang kitorang kasik 9.5 bintang.

Supportlah filem tempatan yang best!!!

Advertisement