April 12th, 2011

filem cun

Baru-baru ini, atas desakan buah hati yang mahu melihat Remy Ishak di dalam filem Cun, Abang Nara dengan berat hatinya pun pergilah menonton filem Cun di Cineleisure. Mula-mula Abang Nara fikir mesti tak best cerita nie. Iyerlah, setakat jalan cerita budak kampung nak mengorat awek artis. Apa yang bestnya kan?

Tapi bila start je cerita ini, memang silap besar sangkaan Abang Nara. Inilah filem terbaik Melayu yang pernah Abang Nara tonton. Daripada 5 bintang, Abang Nara bagi 4.5 bintang. 0.5 bintang tak cukup sebab lakonan Maya Karin agak kurang sedikit. Tapi lakonan Remy Ishak, Faezah Elai, Manis dan yang lain-lain semuanya mantap-mantap belaka. Kagum gila Abang Nara dibuatnya.

Apa yang menarik mengenai filem ini ialah bagaiman Osman Ali, pengarah filem Cun bermain dengan perasaan anda. Awal-awal Osman Ali bagi anda gelak ketawa tak ingat punya tapi-tapi tiba-tiba diselitkan adegan sedih. Hampir meleleh air mata ini dibuatnya. Sepanjang filem ini anda akan rasa nak pecah perut, rasa sebak dan rasa geram sangat. Memang terbaik.

Dan Abang Nara mahu anda semua menonton filem Cun. Ini bukannya iklan berbayar daripada produksi filem Cun. Tapi kenyataannya, filem Cun memang hebat. Kalau nak support filem Melayu, filem sebeginilah yang wajar disupport. Kecewa pula Abang Nara apabila kutipan filem sehebat filem Cun ini masih tidak mencecah RM1 juta. Korang kena pergi tengok dan bantu kutipan filem Cun nie.

Akhir kata, bak kata buah hati Abang Nara, Remy Ishak memang handome. Sekian terima kasih

P.S: Apabila siput nak menyeberang.


Comments are closed.

Loading...