March 12th, 2013

Sebenarnya Abang Nara pun perasan beberapa kesilapan yang telah dilakukan oleh Elfira Loy ketika menjadi pengacara Karpet Merah FFM25 baru-baru ini. Selain daripada gugup, Elfira juga tersalah sebut nama Normah Damanhuri dan tersalah tanya soalan kepada Izzue Islam.

elfira loy

Di pandangan mata Abang Nara, Elfira Loy juga nampak tidak selesa dengan pandangan mata yang melilau seolah-olah tidak sabar untuk menamatkan tugasnya. Namun itu satu perkara biasa lebih-lebih lagi ini kali pertama Elfira Loy menjadi pengacara untuk sebuah majlis siaran langsung. Kata Elfira:-

“Ini pengalaman pertama saya buat secara langsung dan tanpa skrip. Saya tidak tahu format siaran langsung, bila saya perlu berhenti untuk iklan dan sambung semula bercakap. Itu semua buat saya rasa gementar dan hilang kata-kata. Saya pula seorang saya cakap laju dan bila disuruh berhenti saya susah nak bercakap semula. Saya sedar banyak yang perlu diperbaiki lagi, tapi bukan bermakna saya tidak boleh buat bidang pengacaraan ini. Saya tidak akan putus asa dan mengalah dengan kritikan orang.

elfira
Biasalah tue awal-awal mana ada terus power buat perkara baru. Yang penting belajar daripada kesilapan. Kalau tak buat silap, sampai bila pun tak akan power kan? Betul tak? Mungkin lepas ini Elfira boleh banyakan lagi kerja pengacaraan untuk memperbaiki mutu. Info asal Mstar Online.

March 4th, 2013

Walaupun tak habis menonton siaran langsung FFM25, Abang Nara membaca banyak reaksi positif daripada pembaca-pembaca BeautifulNara mengenai majlis tersebut. Nampaknya pilihan pihak penganjur memilih Erra Fazira dan Fahrin Ahmad sebagai hos adalah satu percaturan yang betul.

ffm

Abang Nara paling suka gaya Nasir Bilal Khan menyampai anugerah bersama Sofia Jane. Memang sempoi. Dengan suara kasarnya, Nasir Bilal Khan memang tampak macho. Sofia Jane pula seperti biasa nampak seperti anak dara dan tak dimamah usia.
ffmLagi 50 gambar sekitar malam Festival Filem Malaysia yang ke 25 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Prank AES yang awesome!!!

ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm
ffm

ffm

ffm

March 4th, 2013

Fuh ~~ Macam-macam fesyen yang terkeluar semasa selebriti-selebriti tanah air kita menghadiri Festival Filem Malaysia yang ke 25 Sabtu lepas. Abang Nara suka dengan gaya pelakon-pelakon lelaki yang hadir. Nampak kacak bergaya dengan sut hitam menghiasi tubuh mereka.

ffm25 red carpet

Yang paling mencuri perhatian sudah tentu kehadiran Nabila Huda. Memang seksi sungguh. Rasanya kita dah boleh agak fesyen macam mana yang akan dipakai Nabila dan tak perlu rasa terkejut lagi. Cakap banyak pun tak guna jugak kalau orang memang taknak dengar. Jadi biarlah Nabila dengan pakaian-pakaiannya.
ffm25 red carpetLagi 43 keping gambar sekitar red carpet malam FFM25 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

ffm25 red carpetP.S: Berita baik untuk anda yang mahu menggunakan Bedak Arab Kokuryu. Kini CantikNara hadir dengan lebih banyak pilihan warna untuk kesesuaian kulit anda. Yang lebih best ialah harga yang kami tawarkan lebih murah daripada harga pasaran. PM kami di Facebook CantikNara atau email ke [email protected] atau Whatsapp/SMS ke 013-594-7061 untuk sebarang pertanyaan.

ffm25 red carpet

ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet

ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet

ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet
ffm25 red carpet

March 3rd, 2013

Entah mengapa semalam Abang Nara terasa lesu badan dan tiada mood untuk update keputusan FFM25 secara langsung. Tambah teruk apabila Abang Nara naik tidur ketika majlis anugerah masih berlangsung. Mungkin gandingan Fahrin Ahmad dan Erra Fazira selaku pengacara majlis gagal menghangatkan FFM25.

erra fahrin ffm25

Apa pun, jutaan tahniah diucapkan kepada semua yang terlibat di dalam pembikinan filem Bunohan. Bunohan bukan sahaja telah dinobat sebagai filem terbaik tetapi turut memenangi 4 kategori lain iaitu Pengarah Terbaik, Cerita Asal Terbaik, Lakon Layar Terbaik dan Pelakon Lelaki Terbaik. Kemenangan ini memang wajar dan tidak harus disangkal lagi.
erra fahrin ffm25
Paling Abang Nara terharu ialah keterharuan yang ditunjukkan oleh Normah Damanhuri apabila diumumkan sebagai pemenang kategori Pelakon Pembantu Wanita Terbaik. Abang Nara dapat rasakan betapa gembiranya diri Normah Damanhuri selepas memenangi anugerah buat pertama kali di dalam hidupnya. Tak sia-sia Normah Damanhuri pakai baju bling-bling warna merah.

erra fahrin ffm25

Jutaan tahniah diucapkan kepada semua pemenang. Semoga kemenangan ini menjadi pembakar semangat buat anda untuk terus memajukan industri perfileman Malaysia. Semoga satu hari nanti filem kita akan berjaya di peringkat antarabangsa sekaligus dikenali oleh lebih banyak pihak.