Written by AbangNara | March 8th, 2012

Abang Nara pasti 100% yang ramai tidak mengetahui bahawa Tiz Zaqyah mempunyai bakat yang agak hebat dalam melukis. Abang Nara pun hanya tahu apabila membaca Remaja bulan ini di mana Tiz menyatakan yang dia meluahkan isi hati melalui lukisan.

tiz

Abang Nara pun dengan pantasnya menggodek Facebook Tiz Zaqyah untuk mencari kot-kot Tiz ada berkongsi lukisan yang dihasilkan. Ternyata memang ada. Dan Abang Nara terkagum sebentar melihat satu sisi Tiz yang tidak diketahui selama ini.

tiz

Cantik kan? Ada bakat yang boleh diasah lagi. Satu lagi lukisan hasil tangan Tiz Zaqyah di bawah.

tiz

Rasa-rasa kalau Tiz pergi belajar cara melukis yang sebenar mungkin Tiz boleh melukis potret dan menjualnya seperti yang pernah dilakukan oleh Imuda satu ketika dahulu. Pasti ramai yang mahukan lukisan wajah sendiri yang datangnya daripada tangan Tiz. Tiz tak nak bukak tempahan ke?

Written by AbangNara | October 14th, 2011

Kalau ada yang perasan, Abang Nara telah pun removekan entri gambar Tiz Zaqyah dan Remy Ishak yang diambil daripada Instagram Tiz Zaqyah. Bukan apa, selepas terbaca status Facebook Tiz Zaqyah, Abang Nara rasa tergerak untuk membuang entri tersebut kerana kata-kata yang sangat lembut digunakan oleh Tiz.

tiz

Bak kata pepatah, orang berbudi kita berbahasa. Kalau dah ada permintaan secara baik, apa salahnya kita tunaikan. Abang Nara pun dah mohon maaf kerana tidak meminta kebenaran daripada Tiz sebelum mengeluarkan gambar tersebut.

tiz

Oh ya dan sebentar tadi Tiz menulis komen di Facebooknya yang menyatakan gambar daripada blog ini telah pun diguna pakai oleh blogger lain. So kepada blogger-blogger tersebut, Tiz mintak anda turut membuangnya. Tiz tak halang anda untuk melihat gambar tersebut, cuma perlu follow Tiz di Instagram sahaja.

tiz

Kepada Tiz Zaqyah, you have my utmost respect for being so cool. Tak ada maki hamun, tak ada kata-kata cacian. Stay cute, stay adorable and stay cool. Like Facebook Tiz Zaqyah sekarang jugak.