Written by Bella | January 3rd, 2018

Belakon bersama  dalam drama Hero Seorang Cinderella kemudian bercinta dan berkahwin, kisah Fattah Amin dan Fazura ibarat “fairytale” buat peminat yang selalu menginginkan artis pujaan mereka yang bergandingan dalam drama bersatu di alam nyata.

Walaubagaimanapun, jodoh itu adalah rahsia Allah SWT dan segala yang berlaku adalah ketentuan takdir yang sudah tertulis buat pasangan sensasi ini.

Tahun 2017 merupakan tahun yang cukup bertuah buat Fattah bukan sahaja daripada segi kerjaya tetapi kehidupan peribadinya juga. Menerusi akaun Instagram beliau, Fattah memuat naik satu ucapan penghargaan buat semua pihak yang menyokong beliau selama ini termasuk ibu bapa, keluarga, rakan dan tentu sekali buat isteri beliau yang tercinta, Fazura.

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah SWT di atas peluang untuk melalui tahun baru sekali lagi. So many things happened in 2017 sehinggakan saya tak dapat gambarkan betapa bertuahnya saya untuk tahun 2017! Saya amat bersyukur dan berterima kasih kerana banyak perkara yang telah saya belajar dan juga temui ramai orang-orang yang cukup banyak membantu saya menjadi seorang yang lebih baik bukan sahaja sebagai seorang artis, tapi juga sebagai seorang insan.

First and foremost, saya nak ucapkan terima kasih to all my beloved family, wife and fans yang tak jemu-jemu menyokong saya. Berkat dan hasil dari sokongan anda semua, saya telah berjaya memenangi beberapa anugerah utama tahun lepas. Dari Anugerah ABPBH, Meletop, Anugerah Buku Negara – semua ini dan banyak lagi tidak akan menjadi kenyataan tanpa anda semua.

 

Paling membahagiakan saya ialah Allah telah menemukan saya dengan jodoh dunia akhirat, jodoh yang terbaik untuk saya, @missfazura. We are not perfect, but our love for each other makes up for our imperfection.

Saya sangat bersyukur kerana ditakdirkan dapat mendirikan rumah tangga dengan seorang wanita yang ayu namun berani, seorang wanita yang anggun namun bersahaja, seorang wanita yang lemah lembut namun cekal. Saya sangat berterima kasih dan terharu atas semua #doayangbaikbaik banyak pihak sehingga kami dipertemukan.

In these first few days of 2018, saya doakan semoga kita semua agar dikurniakan rezeki, kebahagiaan dunia akhirat dan daya usaha untuk terus lebih maju sepanjang tahun ini. Smart people think, Brave people talk, Great people act. Have a fantastic year ahead and may we all stay in the blessing of Allah in everything we do!

Terserlah rasa cinta Fattah buat Fazura kan? Semoga mereka kekal bahagia begini sehingga akhir hayat.

Sumber Berita : Instagram Fattah Amin

Written by Bella | December 13th, 2017

Pelakon dan pengacara, Fahrin Ahmad yang turut berada di lokasi MeleTOP semalam memberitahu beliau juga merasa hairan Fattah Amin hilang secara tiba-tiba. Fahrin dan Fattah diberitahu oleh pihak produksi untuk muncul pada segmen pembukaan MeleTOP tanpa adanya pengacara asal rancangan tersebut  iaitu Neelofa dan Nabil Ahmad sebelum pihak produksi menukar konsep pada saat akhir.

Kami membuat persiapan untuk mengendalikan segmen pembukaan MeleTOP  berdua (bersama Fattah) sahaja pada awalnya, namun pihak produksi membuat perubahan saat-saat akhir yang mana turut ada Neelofa dan Nabil. Dalam kesibukan itu saya naik ke pentas dan mencari-cari, Fattah sudah tiada. Saya juga terpingga-pingga kemana dia menghilang secara tiba-tiba.

Kami sudah rancang apa yang masing-masing patut cakap tapi nasib baik juga saya sudah biasa bercakap dan tahulah apa nak cerita tentang drama itu. Sejujurnya saya memang tidak tahu apa yang berlaku ketika itu, hanya pihak produksi yang tahu cerita sebenarnya.

Sebelum ke set siaran langsung MeleTOP, Fahrin dan Fattah terlebih dahulu mempromosikan drama My Coffee Prince lakonan mereka dalam program Hlive! Sehingga saat ini, Fattah masih berdiam diri meskipun isu ini semakin hangat diperkatakan.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Aqsoimran

Written by Bella | November 3rd, 2017

Buat peminat Fattzura, nampaknya anda akan merasa sedikit kecewa kerana Nur Fazura akhirnya mengakui gosip pertunangan antara beliau dan Fattah yang hangat diperkatakan sejak beberapa hari lepas hanya sekadar gimik yang dicipta oleh pihak pengurusan mereka,  bersempena dengan tayangan drama Wanita Terindah.

Apabila drama ini ditayangkan, banyak pula cerita keluar termasuklah fasal bertunang. Apa boleh saya katakan ini sekadar gimik pihak pengurusan saya dan Fattah. Mungkin ini cara publisiti mereka.

Terdahulu, ada khabar angin mengatakan Fattah dan Fazura bakal bertunang pada 13 November ini lebih-lebih lagi wujud pula hashtag #roadtopekan yang menguatkan lagi berita tersebut. Fattah pula tidak mengiyakan ataupun menidakkan berita tersebut dan mahu memberikan kejutan.

Frust menonggeng lah peminat mereka yang memang sudah mengharapkan Fazura dan Fattah benar-benar bercinta dan serius dalam perhubungan mereka. Bertabah la.

Sumber Berita : Harian Metro

Kredit Foto : iqstudio.my

Written by Bella | November 2nd, 2017

Pelakon Fattah Amin dan Nur Fazura nampaknya masih lagi ingin terus berteka-teki mengenai khabar angin pertunangan mereka yang dikatakan bakal berlangsung pada 13 November ini.

Semalam, Fattah menafikan berita tersebut,  terbaru, menerusi portal mStar Online Fattah seakan tidak mengiyakan ataupun menidakkan spekulasi pertunangan tersebut. Eh, mana satu yang betul ni Fattah? Jadi atau tidak?

Saya suka buat kejutan… Tempoh hari saya beri bunga kepada Fazura pun semua orang tidak tahu. Apa yang boleh saya katakan selagi tidak keluar apa-apa daripada mulut kami berdua, doakan yang baik-baik.

Fazura pula memberitahu beliau dan Fattah berjanji tidak akan menyembunyikan sebarang perkembangan terbaru dan berita gembira mengenai hubungan mereka. Fazura berharap peminat terus mendoakan yang terbaik buat beliau dan Fattah.

Sumber Berita : mStar Online