June 1st, 2011

Apa khabar semua hari ini? Ingat lagi tak dulu Abang Nara pernah cerita tentang pilihan raya susu Dutch Lady? Ala, yang ada 4 perisa baru tue. Takkan tak ingat kot? Kalau betul-betul tak ingat, apa kata korang refresh memori korang dengan melihat gambar calon-calon pilihan raya susu Dutch Lady kat bawah nie.

world milk day

Beria Abang Nara promotekan “Red Bean” sebagai calon yang paling layak memenangi pilihan raya ini. Bukan sahaja kat blog nie, kat Facebook dan Twitter pun beria Abang Nara minta korang undi “Red Bean” nie. Abang Nara memang berharapan tinggi yang “Red Bean” akan menang. Apatah lagi Kak Ziana Zain pun menyokong “Red Bean” nie.

world milk day

Akhirnya setelah 3 minggu undian dijalankan untuk menentukan perisa terbaru susu Dutch Lady, pemenangnya telah pun diketahui. Yang paling mengkagumkan, lebih daripada 200,000 undian telah diterima untuk tempoh masa yang amat singkat ini. Dan kalau korang tengok kat Facebook Dutch Lady, memang macam-macam cara pujuk rayu undi telah dilakukan untuk memastikan kemenangan perisa kegemaran masing-masing. Dan pemenang pilihan raya susu Dutch Lady ini ialah:-

world milk day

Perisa “Sweet Corn” yang disokong kuat oleh Faizal Tahir telah pun dinobatkan sebagai juara untuk perisa susu baru Dutch Lady yang baru. Harap-harap dengan penabalan ini, makin ramai rakyat Malaysia yang akan minum susu kerana khasiatnya yang sangat banyak. Makin ramai rakyat kita minum susu, makin mantaplah generasi rakyat Malaysia yang akan terbina. Bersempena dengan kemenangan ini, perisa “Sweet Corn” boleh didapati di pasaran bermula bulan Julai ini. Tapi korang kena cepat sebab ianya akan dikeluarkan sebagai limited edition sahaja.
Cuba korang tengok video sambutan kemenangan “Sweet Corn” ketika ditabalkan sebagai juara. Happening weh ~~ Jeles pulak Abang Nara dibuatnya sebab “Red Bean” kalah. Untuk pengetahuan, lebih daripada 2,000 manusia telah datang di hari pengumuman kemenangan ini. Paling membanggakan, pihak Dutch Lady telah mendermakan 20,000 kotak susu kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia . Salute kepada pihak Dutch Lady yang prihatin.

Dan tahukah anda hari ini ialah Hari Susu Sedunia atau kalau dalam bahasa omputihnya “World Milk Day”. Walaupun tak ada cuti umum, World Milk Day diraikan di seluruh dunia pada setiap 1 Jun sejak tahun 2001 lagi untuk memberikan kesedaran kepada umum tentang kepentingan meminum susu. Kewujudan World Milk Day telah ditetapkan oleh United Nations of Food and Agriculture Organisation dan ianya diraikan di di kesemua 5 benua di dunia ini. Jadi bersempena dengan “World Milk Day” ini, Dutch Lady akan berada di tempat-tempat di bawah untuk memberikan anda peluang mencuba perisa “Sweet Corn” yang telah memenangi pilihanraya susu Dutch lady.

world milk day

Mesti ramai yang tak tahu bahawa susu ialah antara makanan yang mempunyai vitamin dan zat-zat mineral terlengkap yang diperlukan oleh badan kita. Sebab itulah pakar-pakar makanan menasihatkan kita semua untuk meminum sekurang-kurangnya 2 gelas susu setiap hari Jadi sempena dengan World Milk Day ini, Abang Nara nak ajak kita semua minum susu beramai-ramai untuk mendapatkan tubuh yang sihat dan otak yang cerdas. . Bak kata omputih sekali lagi, bila anda “Drink More, You Can Do More”.

world milk day

Tahukah anda beberapa khasiat susu terutamanya susu Dutch Lady UHT memang sangat-sangat berguna bukan sahaja untuk perkembangan kanak-kanak tetapi juga untuk orang dewasa seperti kita ini? Selain daripada merangsang pertumbuhan sel otak kanak-kanak, susu Dutch Lady UHT juga membantu menguatkan tulang-tulang di dalam badan kita ini. So tak perlu risau penyakit lenguh-lenguh ataupun sakit-sakit sendi tulang. Semuanya dijamin beres dengan syarat anda meminum susu Dutch Lady UHT 2 kali sehari.

world milk day

Jadi bersempena dengan kemenangan perisa “Sweet Corn” di dalam pilihan raya susu Dutch Lady yang telah berakhir Ahad lalu, anda boleh mencuba perisa terbaru ini dengan mengejar radio-radio cruisers dari Sinar, Era, My, Hitz dan Mix FM setiap hari. So masa balik kerja tue jangan lupa dengar radio untuk mendapatkan peluang mencuba susu baru pilihan rakyat Malaysia. Paling penting, ingatlah pesanan Abang Nara, “Drink More, You Can Do More”. Abang Nara pun tengah segar dan terasa boleh berblog sepanjang hari sebab baru lepas minum susu Dutch Lady.

Like Facebook Dutch Lady untuk info lanjut.

May 11th, 2011

Anda masih ingat dengan entri “Tragedi Di LRT Kelana Jaya Di Suatu Pagi Yang Hening” yang pernah Abang Nara keluarkan dulu? Tak ingat? Ish, ish, ish. Pelupa betul korang. Ala, entri yang ada gambar 4 maskot yang tersangat comel tue. Mungkin gambar di bawah boleh membuatkan daya ingatan korang kembali.

pilihanraya susu dutch lady

Seperti yang anda beritahu di ruangan komen, sememangnya 4 maskot di atas ialah mascot untuk susu Dutch Lady. Baru-baru ini masa Abang Nara tengah layan Sinar Pagi, terdengar iklan tentang pilihan raya susu Dutch Lady yang membabitkan 4 maskot di atas. Jangan main-main. Bukan negara kita je yang ada pilihan raya, susu pun boleh ada pilihan raya tau. Pilihan raya susu Dutch Lady ini diadakan untuk mencari perasa susu yang paling digemari oleh rakyat Malaysia sekaligus mengalakkan kita meminum lebih banyak susu setiap hari kerana khasiatnya yang tersangatlah banyak. Dengan bakal adanya perisa baru susu Dutch Lady ini, diharapkan kita dapat membina generasi Malaysia yang lebih mantap dan lebih gemar meminum susu

Calon-calon untuk pilihan raya susu Dutch Lady ini ialah (jeng jeng jeng)…..

pilihanraya susu dutch lady

Comel kan? Semuanya comel-comel belaka sampai membuatkan Abang Nara nak vote keempat-keempat maskot ini. Jangan risau kalau korang blur nak undi yang mana satu. Mungkin lepas tengok video di bawah, korang boleh mengundi salah satu calon di atas berdasarkan selebriti yang menyokong mereka.

Video Penamaan Calon Pilihan Raya Dutch Lady

1. Dutch Lady Red Bean – Kak Ziana Zain yang mantap meletops
2. Dutch Lady Sweet Corn – Faizal Tahir Superman
3. Dutch Lady Caramel Coffee – pemain kembar bola sepak kebangsaan, Aidil dan Zaquan
4, Dutch Lady Moo Melon – Amber Chia yang maintain gorgeous

pilihanraya susu dutch lady

Abang Nara ce citer sikit camner nak vote. Dah tak sabor nak vote Dutch Lady Red Bean sebab Kak ZZ pujaan saya sokong dia

Senang je nak votenya. Asalkan korang ada Facebook dah boleh vote dah.. Dan tak ada had umur. Cara-caranya ialah:-

1. Bukak dan Like Facebook Dutch Lady dulu (Dutch Lady akan bagi 20,000 kotak susu percuma kepada badan kebajikan kalau page Facebooknya dapat 200,000 LIKE).

pilihanraya susu dutch lady

2. Tekan “Vote Now” dan benarkan Facebook Dutch Lady install application kat Facebook korang. Nanti akan keluar skrin macam kat bawah tue. Sila gerakkan mouse korang ke mana-mana mascot supaya boleh dengar suara cute diorang pujuk untuk dapatkan vote. Comel sangat!!!

pilihanraya susu dutch lady

3. Tekan “Dutch Lady Milk Election Parties” untuk mengundi salah satu mascot kegemaran anda. Kalau susah nak buat pilihan, sila dengar lagu tema setiap mascot. Semua lagu diorang sangatlah catchy dan buat korang rasa nak joget sama. Serious best. Sila dengar. Setelah membuat keputusan, undi Abang Nara jatuh kepada…. (walaupun sepatutnya undi adalah rahsia)

pilihanraya susu dutch lady

4. Si “Oldie But A Goodie” Dutch Lady Red Bean yang menjadi pilihan Abang Nara. Sebabnya? Sebab lagu tema si Red Bean nie tersangatlah comel. Rasa kacang hey rasa kacang kacang hey ~~ Eh ternyanyi pulak kat sini. Jangan lupa isikan details korang semasa mengundi macam kat bawah nie ha.

pilihanraya susu dutch lady

5. Untuk makluman, undian secara online di Facebook Dutch Lady hanya boleh dibuat sekali sahaja. Tapi katakanlah tiba-tiba korang bertukar fikiran, jangan risau sebab vote tersebut boleh ditukar. Tempoh undian ialah dari 6 sampai 28 May 2011. So kalau nak tukar undi pun pastikan buat cepat-cepat sebelum terlambat.

pilihanraya susu dutch lady

6. Nampaknya Abang Nara akan berbaju merah untuk ke Dutch Lady Red Bean Party di One Utama New Wing pada 29 May ini. Masa inilah keputusan pilihan raya susu Dutch Lady akan diumumkan. Abang Nara dapat bayangkan betapa meriahnya hari tersebut. Kalau korang nak join event ini pun boleh. Syaratnya korang kena follow Facebook Dutch Lady untuk maklumat lanjut.

pilihanraya susu dutch lady

Kalau nak mengundi di pilihan raya susu Dutch Lady, semestinya kita nak tahu bagaimana kehebatan setiap calon kan? Jangan risau kalau anda masih tak boleh membuat pilihan nak undi maskot yang mana satu. Calon-calon pilihan raya susu Dutch Lady akan membuat kempen dari tempat ke tempat bermula daripada 13 sehingga 28 May. Jadi korang kena serbu tempat-tempat seperti yang tertera di dalam Facebook Dutch Lady untuk try dengan mulut korang sendiri keenakan calon-calon pilihan raya susu Dutch Lady ini. Lepas dah try rasa sampling setiap calon yang diberikan, barulah senang sikit untuk anda nak buat keputusan nak undi yang mana satu. Tak gitu?

pilihanraya susu dutch lady

Abang Nara dah mengundi di pilihan raya susu Dutch Lady, korang bila lagi? Undi sekarang di Facebook Dutch Lady Malaysia.