Written by AbangNara | May 7th, 2019

Rakyat Malaysia sememangnya power bab-bab ciplak dan cetak rompak ini. Salah satu barangan yang sering ditiru dan dijual kembali dengan harga murah (tapi kualiti hancur) ialah beg tangan. Kalau pergi pasar malam, kedai second hand atau kedai bundle, memang bersepah beg-beg international seperti Chanel, Dior, Louis Vutton, YSL, Carlo Rino dan LongChamp yang dijual dengan harga tidak masuk akal.

christy ng

Terbaru, Christy Ng, seorang anak jati Malaysia yang cukup popular dengan beg tangan keluarannya turut sama menjadi mangsa cetak rompak.  Untuk makluman, pada tahun 2018, Christy Ng telah bekerjasama dengan Yunalis Zarai untuk menghasilkan koleksi beg tangan “Yuna x Christy Ng“. Memang laku macam pisang goreng panas sebab rekaannya yang memukau dengan kualiti yang tinggi pada harga amat berpatutan.

christy ng

christy ng

christy ng

Pihak-pihak tidak bertanggungjawab ini telah meniru rekaan luar beg tangan “Yuna x Christy Ng” ini dan menjualnya pada harga yang amat murah. Namun perlu diingatkan, kualitinya sudah pasti tidak sama dengan produk asli. Memang teruk sangat-sangat. Dalam gambar memang nampak cantik, tapi bila anda beli dan memegangnya, memang akan menyesal. Yunalis Zarai sendiri telah tampil mengingatkan para pembeli untuk hanya membuat pembelian di www.christyng.com agar tidak tertipu dengan barangan ciplak ini.

christy ng

Walaupun cetak rompak ini menandakan bahawa kepopularitian beg tangan Christy Ng telah mencapai tahap antarabangsa dan mempunyai peminatnya tersendiri di Malaysia, namun ia adalah satu perkara yang mampu menjatuhkan industri. Contohnya jika beg tangan terbaru Christy Ng “Scha x Christy Ng” yang merupakan kerjasama dengan selebriti Scha Al Yahya turut sama diciplak, tentu ia akan membuatkan para selebriti dan Christy Ng berfikir 2,3 kali sebelum mengeluarkan koleksi lain. Iyerlah, penat lelah bersengkang mata memikirkan idea, tup-tup orang lain curi macam tue je. Memang boleh buat menangis.

christy ng

christy ng

christy ng

christy ng

Jadi sekiranya selepas ini anda melihat ada yang menjual beg tangan Christy Ng di sosial media tetapi harganya sangat BERBEZA, pastikan periksa terlebih dahulu. Jangan tersilap beli, lebih-lebih time nak raya nie. Kalau nak confirm yang original 100%, hanya buat pembelian di www.christyng.com sahaja. Confirm selamat. Selamat bershopping.

Written by AbangNara | April 15th, 2019

Ish, ish, ish. Christy Ng CEO www.christyng.com ini memang tak habis-habis buat “hal” dengan selebriti-selebriti tempatan. Selepas kolaborasi beg tangan dan kasutnya yang meletop macam bom atom dengan Yunalis Zarai, kali ini Christy Ng telah bekerjasama pula dengan Scha Al Yahya bersempena Aidilfitri yang bakal tiba.

christy ngDan sesungguhnya kesemua rekaan kasut dan beg tangan di dalam koleksi “SCHA X Christy Ng” ini memang memukau, menawan dan berbaloi-baloi untuk dimiliki.  Berdasarkan info yang diterima, website www.christyng.com sampai “down”lah ketika hari pelancaran koleksi ini kerana sambutan yang terlalu hangat. Siap dah ada yang “sold out” dah. Cerita banyak tak guna, korang tengok dan nilai sendiri koleksi  “SCHA X Christy Ng” ini.

christy ng

Koleksi kasut Leda

Mempunyai 12 pilihan warna, rekaan kasut di dalam koleksi Leda ini memberi penekanan kepada kualiti, keselesaan dan praktikaliti. Direka berdasarkan klasik silhoutte, kasut Leda ini menjamin kestabilan dan keselesaan terutamanya untuk ibu-ibu seperti Scha yang terpaksa mendukung anak ketika berjalan.

chri

Memang sesuai sangat untuk digayakan ketika pergi “open house” masa Aidilfitri kelak. Kaki tak sakit, nampak lebih elegan dan paling penting, boleh berjalan lama-lama. Last but not least, kesemua kasut di dalam koleksi Leda berharga cuma RM199 sahaja. Apa lagi? Sambarlah sepasang dua terus!!!

chri

Koleksi beg Cali

“Wow cantik gila”, itulah kata-kata isteri Abang Nara bila ditunjukkan koleksi beg Cali ini. Turut mempunyai 12 pilihan warna, koleksi Cali ini terbahagi kepada 3 jenis untuk memenuhi citarasa berbeza para pencinta beg tangan. Setiap jenis mempunyai keistimewaan dan keunikan yang tersendiri. Ada yang ada rantai, ada yang compartment besar, ada yang comel kecik je, Korang kenalah tengok mana yang paling sesuai. Kalau tak tahu nak pilih mana satu, angkut je terus tiga-tiga.

(i)Cali Handbag – RM209

cali mini

cali mini

(ii)Cali Mini- RM199

cali mini

cali mini

(ii)Cali Micro-mini- RM109

cali mini

cali mini

Cantik kan? Sebelum membuat pilihan tue, teliti terlebih dahulu segala ciri-ciri beg koleksi Cali ini di  di https://www.christyng.com/collections/SCHAxCHRISTYNG. Banyak lagi gambar dan pilihan warna yang boleh di”ushar” di situ. Alang-alang membeli, biar puas hati betul-betul kan? Yang penting, jangan lupa pesanan Abang Nara supaya beli secepat mungkin. Takut lambat-lambat nanti habis stok pulak.

cali mini

Selamat bergaya di Hari Raya bersama koleksi “SCHA X Christy Ng” ini. Dapatkan hari ini juga di www.christyng.com. Selamat membeli.

Written by Bella | February 25th, 2019

Jenama Christy Ng di kalangan pencinta kasut sememangnya cukup popular. Dari hari ke hari, kepopularitian jenama tempatan ini semakin mencanak naik, lebih-lebih lagi selepas kolaborasinya bersama Yunalis Zarai menerusi koleksi Yuna x Christy Ng.

Namun begitu, selepas kian dikenali ramai , nama Christy Ng turut tidak terlepas daripada terpalit beberapa kontroversi PANAS. Antaranya seperti:-

1. Bayar gaji ciput

Bab gaji bukanlah satu perkara mudah untuk ditentukan, lebih-lebih untuk sebuah syarikat besar seperti Christy Ng yang mempunyai puluhan pekerja. Antara rungutan dan kritikan yang pernah diterima olehnya ialah gaji yang diberikan adalah terlalu sedikit berbanding dengan kerja yang harus dilakukan. Entah betul atau tidak, kenalah try minta kerja di Christy Ng terlebih dulu kan?

2. Buang intern sesuka hati

Sudah tentu sebagai sebuah syarikat besar, Christy Ng turut menyediakan ruang untuk para pelajar university melakukan “internship” ataupun latihan praktikal. Tahun lalu, seorang intern telah tampil mendakwa Christy Ng membuangnya tanpa sebarang sebab dengan tidak memberikan notis. Memang kecoh dibuatnya, lebih-lebih lagi apabila “intern” itu adalah seorang gadis Melayu. Memang kaw-kaw Christy Ng dikutuk macam-macam menyebabkan pihaknya terpaksa tampil menceritakan keadaan sebenar. Rupa-rupanya “intern” tersebut telah ditangkap secara terang-terangan menerusi CCTV menyonglap duit syarikat.

3. Keras kepala, pemarah dan tidak berhati perut

shopee

Tidak cukup dengan kontroversi-kontroversi di atas, nama Christy Ng turut tercemar di laman sosial selepas ada bekas pekerja mendakwa sikapnya yang pemarah, keras kepala dan tidak berhati perut. Menurut si penulis surat layang tersebut, Christy Ng seorang yang suka memaki hamun para pekerjanya tanpa sebarang sebab. Kadangkala sampai menangis dibuatnya. Namun ternyata dakwaan tersebut adalah palsu semata-mata, sebaliknya bekas pekerja tersebut cuba membalas dendam akibat diberhentikan kerja kerana masalah displin.

4. Suka buat SALE kaw-kaw

e4727e14-b549-42c1-ad89-419f90e99394
Last but not least, satu-satunya kontroversi positif yang menyebabkan Christy Ng digemari ramai ialah selalu buat SALE yang memberikan diskaun kaw-kaw untuk para penyokong setianya. Terbaru, selepas 2 tahun, Christy Ng bakal menganjurkan jualan gudang bermula 1 Mac – 3 Mac yang menawarkan diskaun sehingga 80%.

Bertempat di gudang baru syarikatnya seperti alamat di atas (anda boleh Waze Malaysia Kini), para pencinta kasut boleh mendapatkan kasut idaman mereka pada harga serendah RM39. Selain itu turut dijual ialah kasut yang masih boleh digunakan namun ada sedikit kerosakan pada harga RM19 sahaja. Jualan gudang ini akan bermula dari jam 9 pagi sehingga 6 petang.

Namun nasihat Abang Nara, silalah datang seawal yang mungkin sebab confirm ramai gila orang yang akan SERBU. Tengok gambar pun dah dapat bayangkan betapa sesaknya kelak. Silap-silap sampai panjat pagar!!!

Jadi tunggu apa lagi? Pastikan korang kosongkan jadual pada 1 Mac sehingga 3 Mac ini untuk mendapatkan kasut Christy Ng idaman anda pada harga murah KAW-KAW. Kalau terlepas peluang ini, memang boleh menangis dibuatnya. Maklumat lanjut layari www.christyng.com atau Facebook Christy Ng. Selamat bershopping sakan!!!

Written by AbangNara | January 17th, 2019

Lama tidak mendengar perkhabaran baharu penyanyi terkemuka negara, Yunalis Zarai yang kini bertapak di Amerika Syarikat. Baru-baru ini Yuna telah pulang ke Malaysia untuk mengubati rindu para peminatnya, sekaligus melancarkan kerjasama yang menggegarkan dunia fesyen tanah air bersama Christy Ng, CEO www.christyng.com.

yuna christy ng

Perkenalan 2 ikon ini bermula di Instagram selepas Yuna membeli sepasang kasut rekaan Christy Ng dan jatuh cinta dengan kualiti serta keselesaan kasut tersebut. Mereka kemudiannya mengambil keputusan untuk bekerjasama menghasilkan kasut dan beg tangan di bawah koleksi “Yuna x Christy Ng”.

yuna christy ng

Dan sememangnya kerjasama antara Yuna dan Christy Ng ini telah menggegarkan dunia fesyen Malaysia kerana ia bukan sahaja menyerlahkan gaya si pemakai, malah sesuai untuk semua wanita berusia 18 tahun dan ke atas. Paling menarik, koleksi “Yuna x Christy Ng” ini mempunyai warna sepadan untuk beg tangan dan kasut. Beg tangan pink dengan kasut pink, beg tangan merah dengan kasut merah, biru dengan biru dan banyak lagilah pilihan yang ada. Memang “matching” sangat-sangat.

yuna christy ng

yuna christy ng

Dengan kualiti yang awesome pada harga yang berpatutan koleksi “Yuna x Christy Ng” ini memang tengah laku bak pisang goreng panas. Orang sampai serbu pejabat Christy Ng sebelum hari pelancaranlah. Memang lain macam sambutannya. Jom kita tengok sikit beberapa gambar beg tangan dan kasut yang ditawarkan menerusi koleksi hebat ini.

yuna christy ng

yuna christy ng

yuna christy ng

yuna christy ng

yuna christy ng

Pergh!!! Memang cantik, memikat dan menawan sungguh koleksi “Yuna x Christy Ng” ini. Memang terus jatuh cinta dibuatnya. Jadi anda tunggu apa lagi? Silalah bersegera ke www.christyng.com untuk menjadikan koleksi ekslusif ini milik anda hari ini juga. Jangan lambat-lambat nanti habis stok. Selamat bergaya!!!