Written by AbangNara | April 15th, 2019

Ish, ish, ish. Christy Ng CEO www.christyng.com ini memang tak habis-habis buat “hal” dengan selebriti-selebriti tempatan. Selepas kolaborasi beg tangan dan kasutnya yang meletop macam bom atom dengan Yunalis Zarai, kali ini Christy Ng telah bekerjasama pula dengan Scha Al Yahya bersempena Aidilfitri yang bakal tiba.

christy ngDan sesungguhnya kesemua rekaan kasut dan beg tangan di dalam koleksi “SCHA X Christy Ng” ini memang memukau, menawan dan berbaloi-baloi untuk dimiliki.  Berdasarkan info yang diterima, website www.christyng.com sampai “down”lah ketika hari pelancaran koleksi ini kerana sambutan yang terlalu hangat. Siap dah ada yang “sold out” dah. Cerita banyak tak guna, korang tengok dan nilai sendiri koleksi  “SCHA X Christy Ng” ini.

christy ng

Koleksi kasut Leda

Mempunyai 12 pilihan warna, rekaan kasut di dalam koleksi Leda ini memberi penekanan kepada kualiti, keselesaan dan praktikaliti. Direka berdasarkan klasik silhoutte, kasut Leda ini menjamin kestabilan dan keselesaan terutamanya untuk ibu-ibu seperti Scha yang terpaksa mendukung anak ketika berjalan.

chri

Memang sesuai sangat untuk digayakan ketika pergi “open house” masa Aidilfitri kelak. Kaki tak sakit, nampak lebih elegan dan paling penting, boleh berjalan lama-lama. Last but not least, kesemua kasut di dalam koleksi Leda berharga cuma RM199 sahaja. Apa lagi? Sambarlah sepasang dua terus!!!

chri

Koleksi beg Cali

“Wow cantik gila”, itulah kata-kata isteri Abang Nara bila ditunjukkan koleksi beg Cali ini. Turut mempunyai 12 pilihan warna, koleksi Cali ini terbahagi kepada 3 jenis untuk memenuhi citarasa berbeza para pencinta beg tangan. Setiap jenis mempunyai keistimewaan dan keunikan yang tersendiri. Ada yang ada rantai, ada yang compartment besar, ada yang comel kecik je, Korang kenalah tengok mana yang paling sesuai. Kalau tak tahu nak pilih mana satu, angkut je terus tiga-tiga.

(i)Cali Handbag – RM209

cali mini

cali mini

(ii)Cali Mini- RM199

cali mini

cali mini

(ii)Cali Micro-mini- RM109

cali mini

cali mini

Cantik kan? Sebelum membuat pilihan tue, teliti terlebih dahulu segala ciri-ciri beg koleksi Cali ini di  di https://www.christyng.com/collections/SCHAxCHRISTYNG. Banyak lagi gambar dan pilihan warna yang boleh di”ushar” di situ. Alang-alang membeli, biar puas hati betul-betul kan? Yang penting, jangan lupa pesanan Abang Nara supaya beli secepat mungkin. Takut lambat-lambat nanti habis stok pulak.

cali mini

Selamat bergaya di Hari Raya bersama koleksi “SCHA X Christy Ng” ini. Dapatkan hari ini juga di www.christyng.com. Selamat membeli.

Written by Bella | February 25th, 2019

Jenama Christy Ng di kalangan pencinta kasut sememangnya cukup popular. Dari hari ke hari, kepopularitian jenama tempatan ini semakin mencanak naik, lebih-lebih lagi selepas kolaborasinya bersama Yunalis Zarai menerusi koleksi Yuna x Christy Ng.

Namun begitu, selepas kian dikenali ramai , nama Christy Ng turut tidak terlepas daripada terpalit beberapa kontroversi PANAS. Antaranya seperti:-

1. Bayar gaji ciput

Bab gaji bukanlah satu perkara mudah untuk ditentukan, lebih-lebih untuk sebuah syarikat besar seperti Christy Ng yang mempunyai puluhan pekerja. Antara rungutan dan kritikan yang pernah diterima olehnya ialah gaji yang diberikan adalah terlalu sedikit berbanding dengan kerja yang harus dilakukan. Entah betul atau tidak, kenalah try minta kerja di Christy Ng terlebih dulu kan?

2. Buang intern sesuka hati

Sudah tentu sebagai sebuah syarikat besar, Christy Ng turut menyediakan ruang untuk para pelajar university melakukan “internship” ataupun latihan praktikal. Tahun lalu, seorang intern telah tampil mendakwa Christy Ng membuangnya tanpa sebarang sebab dengan tidak memberikan notis. Memang kecoh dibuatnya, lebih-lebih lagi apabila “intern” itu adalah seorang gadis Melayu. Memang kaw-kaw Christy Ng dikutuk macam-macam menyebabkan pihaknya terpaksa tampil menceritakan keadaan sebenar. Rupa-rupanya “intern” tersebut telah ditangkap secara terang-terangan menerusi CCTV menyonglap duit syarikat.

3. Keras kepala, pemarah dan tidak berhati perut

shopee

Tidak cukup dengan kontroversi-kontroversi di atas, nama Christy Ng turut tercemar di laman sosial selepas ada bekas pekerja mendakwa sikapnya yang pemarah, keras kepala dan tidak berhati perut. Menurut si penulis surat layang tersebut, Christy Ng seorang yang suka memaki hamun para pekerjanya tanpa sebarang sebab. Kadangkala sampai menangis dibuatnya. Namun ternyata dakwaan tersebut adalah palsu semata-mata, sebaliknya bekas pekerja tersebut cuba membalas dendam akibat diberhentikan kerja kerana masalah displin.

4. Suka buat SALE kaw-kaw

e4727e14-b549-42c1-ad89-419f90e99394
Last but not least, satu-satunya kontroversi positif yang menyebabkan Christy Ng digemari ramai ialah selalu buat SALE yang memberikan diskaun kaw-kaw untuk para penyokong setianya. Terbaru, selepas 2 tahun, Christy Ng bakal menganjurkan jualan gudang bermula 1 Mac – 3 Mac yang menawarkan diskaun sehingga 80%.

Bertempat di gudang baru syarikatnya seperti alamat di atas (anda boleh Waze Malaysia Kini), para pencinta kasut boleh mendapatkan kasut idaman mereka pada harga serendah RM39. Selain itu turut dijual ialah kasut yang masih boleh digunakan namun ada sedikit kerosakan pada harga RM19 sahaja. Jualan gudang ini akan bermula dari jam 9 pagi sehingga 6 petang.

Namun nasihat Abang Nara, silalah datang seawal yang mungkin sebab confirm ramai gila orang yang akan SERBU. Tengok gambar pun dah dapat bayangkan betapa sesaknya kelak. Silap-silap sampai panjat pagar!!!

Jadi tunggu apa lagi? Pastikan korang kosongkan jadual pada 1 Mac sehingga 3 Mac ini untuk mendapatkan kasut Christy Ng idaman anda pada harga murah KAW-KAW. Kalau terlepas peluang ini, memang boleh menangis dibuatnya. Maklumat lanjut layari www.christyng.com atau Facebook Christy Ng. Selamat bershopping sakan!!!

Written by AbangNara | January 17th, 2019

Lama tidak mendengar perkhabaran baharu penyanyi terkemuka negara, Yunalis Zarai yang kini bertapak di Amerika Syarikat. Baru-baru ini Yuna telah pulang ke Malaysia untuk mengubati rindu para peminatnya, sekaligus melancarkan kerjasama yang menggegarkan dunia fesyen tanah air bersama Christy Ng, CEO www.christyng.com.

yuna christy ng

Perkenalan 2 ikon ini bermula di Instagram selepas Yuna membeli sepasang kasut rekaan Christy Ng dan jatuh cinta dengan kualiti serta keselesaan kasut tersebut. Mereka kemudiannya mengambil keputusan untuk bekerjasama menghasilkan kasut dan beg tangan di bawah koleksi “Yuna x Christy Ng”.

yuna christy ng

Dan sememangnya kerjasama antara Yuna dan Christy Ng ini telah menggegarkan dunia fesyen Malaysia kerana ia bukan sahaja menyerlahkan gaya si pemakai, malah sesuai untuk semua wanita berusia 18 tahun dan ke atas. Paling menarik, koleksi “Yuna x Christy Ng” ini mempunyai warna sepadan untuk beg tangan dan kasut. Beg tangan pink dengan kasut pink, beg tangan merah dengan kasut merah, biru dengan biru dan banyak lagilah pilihan yang ada. Memang “matching” sangat-sangat.

yuna christy ng

yuna christy ng

Dengan kualiti yang awesome pada harga yang berpatutan koleksi “Yuna x Christy Ng” ini memang tengah laku bak pisang goreng panas. Orang sampai serbu pejabat Christy Ng sebelum hari pelancaranlah. Memang lain macam sambutannya. Jom kita tengok sikit beberapa gambar beg tangan dan kasut yang ditawarkan menerusi koleksi hebat ini.

yuna christy ng

yuna christy ng

yuna christy ng

yuna christy ng

yuna christy ng

Pergh!!! Memang cantik, memikat dan menawan sungguh koleksi “Yuna x Christy Ng” ini. Memang terus jatuh cinta dibuatnya. Jadi anda tunggu apa lagi? Silalah bersegera ke www.christyng.com untuk menjadikan koleksi ekslusif ini milik anda hari ini juga. Jangan lambat-lambat nanti habis stok. Selamat bergaya!!!

Written by Bella | December 18th, 2018

Wow. Cantiknya  Hermazing Bag rekaan Christy Ng yang tengah laku bak pisang goreng panas di laman rasmi HERMO ini.

Buat anda yang tidak tahu, Hermazing bag ini adalah hasil kerjasama antara pereka fesyen terkenal, Christy Ng dan portal kecantikan online yang terkemuka di Malaysia , HERMO. Bermula dengan mencipta kasut mampu milik buat wanita Malaysia, kini Christy Ng telah menceburi dunia rekaan beg dan Hermazing Bag merupakan koleksi khas terkini diperkenalkan. Rekaan Christy Ng ini sangat wow dan unik. Dengan kerjasama Hermo Malaysia sebagai  laman web produk kecantikan nombor 1 di Malaysia*, dijangkakan lebih ramai wanita Malaysia akan dapat menyerlahkan kejelitaan dan kecantikan mereka dengan menyandang Hermazing Bag di bahu mereka.

*sumber https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/

Hzhv8hPo

Christy Ng dan pewakil dari Hermo Malaysia sempena sesi preview koleksi Hermazing bag di MyTOWN Shopping Centre, KL

Dengan 8 pilihan warna yang memikat hati, Hermazing Bag ini memang sesuai untuk digayakan oleh seorang wanita. Berbentuk bulat, Hermazing Bag boleh disandangkan di bahu atau dipegang pada tangan. Apabila membuka zip beg ini, akan ternampak 2  kompartment tersedia untuk anda meletakkan alat solek seperti eye brush, lipstik dan alat-alat solek yang lain.  Turut disediakan ialah tali 41’ yang boleh disesuaikan mengikut keselesaan anda. Hermazing Bag diperbuat daripada PU dan juga microfiber yang tahan lasak.

Paling penting, Hermazing Bag ini akan menyerlahkan lagi kejelitaan dan gaya moden anda. Memang sesuai untuk dibawa ke pejabat, makan malam atau bercuti. Ia sesuai dengan apa jua stail fesyen anda. Hijabista pun confirm bertambah meletup dengan beg ini. Lagi best, apabila anda membeli Hermazing Bag, sebuah cermin kecil untuk memudahkan anda bersolek turut tersedia di dalamnya. Memang perfect sangat-sangat.

Menariknya, bag ini juga menjadi pilihan selebriti popular dan juga hijabister. Nak tampil glamor dan menawan seperti mereka? Hermazing Bag adalah pilihan tepat dan menunjukkan betapa bergayanya anda. Lebih elegan!

IK8u36ms
6y7YtJa4

Dan ada satu berita baik untuk anda  yang dah tak sabar nak mendapatkan Hermazing Bag rekaan Christy Ng ini,  Hermo Malaysia telah berbesar hati untuk memberikan hadiah PERCUMA kepada mereka yang bertuah. Bukan calang-calang punya hadiah tau. Ia adalah Gal On The Go Kit yang bernilai RM90. Terus boleh letak dalam Hermazing Bag.  Promosi awesome ini telah bermula dari 1 Dec yang lalu. Korang pun boleh dapat dari Christy Ng.com dan retails. Tapi korang kena ingat, first come, first serve dan selagi stok masih ada. Perlu diingatkan bahawa Hermazing Bag ini adalah limited edition. Kalau dah habis terjual, tak boleh beli dah. Jadi kalau nak tak nak terlepas, cepat-cepat pergi beli sekarang juga di SINI

Maklumat lanjut layari www.hermo.com.my dan juga Facebook Hermo Malaysia. Selamat bergaya dengan Hermazing Bag.