Written by AbangNara | December 22nd, 2010

maya karin yusri

Memang cool sungguh Maya Karin. Kami suka dengan kenyataannya baru-baru ini selepas dengan rileksnya mengaku yang dia sudah pergi menonton wayang 2 kali bersama Yusry KRU. Sempoi habis:-

[note]“Kami pergi menonton wayang bukan sesuatu yang gempak pun. Orang lain pun buat [/note]

Kami sokong gila-gila dengan kenyataan Maya Karin. Standardlah pergi tengok wayang dengan kawan-kawan. Takkanlah asal pergi tengok wayang je dah confirm jadi pakwe makwe kot? Kalau macam tue dah berapa banyak awek yang kitorang ada? Eh tapi kalau pergi tengok wayang berdua tue mungkin la ada kelainan sikit. Mungkin itu adalah kawan special.

maya karin yusri

Mungkin sebab Yusry seorang duda dan Maya Karin seorang janda, maka semua orang pun sibuk nak kenenkan mereka berdua. Sampai Maya Karin pun naik rimas dibuatnya. Kesian pulak kami mendengar rintihan hati Maya Karin:-

[note]Seperti yang saya katakan sebelum ini, saya dan Yusry hanya kawan biasa. Kami dah kenal lama. Sekarang saya susah nak jawab bila orang tanya mengenai hubungan saya dengan dia. Saya mula naik rimas. [/note]

Kata orang, kalau dah jodoh tak ke mana. Biarlah mereka berdua berkawan terlebih dahulu mengenal hati budi masing-masing. Kalau tak sesuai, mungkin Maya Karin sesuai dengan kami kot (hehehe. perasan la pulak). Apa pun tahniah kami ucapkan kepada Maya Karin kerana dilantik menjadi duta InnerShine. Kredit gambar Mstar.

P.S: Geli geleman tengok kek macam nie.

Written by AbangNara | November 24th, 2010

maya karin

Di mata kami, agak kurang sesuai gaya rambut blonde dengan Maya Karin. Tetapi rambut Maya Karin sudah semestinya hak Maya Karin. Suka hatilah dia nak buat apa kan? Lagipun orang secantik Maya Karin, tak kisahlah nak blonde rambut atau nak buat rambut kerinting, kecantikan tetap akan terserlah jua. Tak gitu?

Oh ye, semasa Shout Awards 2010, ada suara-suara yang tidak begitu gembira dengan perlakuan Maya Karin yang berlaga-laga pipi dengan Henry Golding semasa Henry Golding naik ke atas pentas menerima hadiah. Mungkin ramai yang akan berkata kami agak kolot tetapi kami rasa tak perlu rasanya dipaparkan kemesraan anda di depan jutaan rakyat yang menonton. Kalau boleh, coverlah sikit. Kita kan orang Melayu. Penuh dengan adab sopan dan malu. Hehehe

Contoh terbaik ialah semasa Yuna menerima hadiah dari Iyaz. Iyaz pun menghormati budaya kita dan takderlah rakus sangat nak berpeluk atau berlaga pipi dengan Yuna. Dan kalau tak silap kami, Yuna tak berjabat tangan pun dengan Iyaz. Kan molek begitu? Kami tak kisah kalau artis-artis nie nak buat apa di belakang orang ramai. Cuma kalau dah depan TV tue, sila jaga sikit perlakuan anda. Tak gitu?

Lagi gambar Maya Karin di Shout Awards 2010 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Budiey.