Written by AbangNara | March 22nd, 2011

Satu pagi Ahad yang hening, tengh syok-syok Abang Nara tidur, tiba-tiba telefon Abang Nara berdering dengan ringtone lagu Maher Zain. Kelam kabut terdengar suara kawan Abang Nara berkata begini:-

Woi Nara. Baik kau bangun sekarang. Ada Hantu Kak Limah kat Sogo sekarang. Seram gila wei. Datang Sogo skang gak!!!

“Biar betul”, kata hati Abang Nara. Tanpa menggosok gigi, sepantas kilat Abang Nara memecut menggunakan Myvi Turbo. Selepas 20 minit 20 saat, Abang Nara tiba di Sogo.

biar betul

Terus Abang Nara masuk ke dalam Sogo untu mencari Hantu Kak Limah yang dikatakan menyerang rakyat-rakyat Malaysia di situ. Cari punya cari tapi tiada Abang Nara berjumpa dengan hantu-hantu tersebut. Rupa-rupanya hantu-hantu tersebut sedang bermaharajalela di luar Sogo.  Seram sejuk Abang Nara melihat 4 ekor hantu di kala siang hari berkeliaran di Sogo.

biar betul

Tak seram sangat kata korang? Mungkin gambar “close up” salah seekor hantu ini mampu menggentarkan hati anda. Serious seram.

biar betul

Seram kan? Selain daripada Hantu Kak Limah, hantu Pocong pun ada. Dan hantu pocong ini sentiasa melompat-lompat cuba membuat onar di Sogo. Sungguh jahat hantu pocong ini.

biar betul

Tetapi mungkin kerana lambakan filem hantu di pawagam Malaysia waktu ini, kesemua rakyat Malaysia yang berada di situ tidak ketakutan langsung. Semuanya nampak teruja dan happy melihat 4 ekor hantu ini. Siap bergambar dengan muka keriangan lagi. Apa kejadahnya kan? Abang Nara sempat snap beberapa gambar kegembiraan mereka-mereka ini.

biar betul

(awek comel rilek ajer dihimpit 2 ekor hantu Kak Limah)

biar betul(2 budak kecik yang berjiwa kental dihimpit 3 ekor hantu)

biar betul(one happy family bergambar riang bersama hantu-hantu)

Bangga Abang Nara dibuatnya. Manusia sekarang sudah tidak takut dengan hantu. Siap boleh posing bergambar lagi. Kagum dibuatnya dengan kekentalan jiwa rakyat Malaysia. Akhirnya Abang Nara pun memberanikan diri dan bercakap dengan salah seekor hantu ini. Video tersebut berjaya dirakam sebelum Abang Nara dicekik oleh hantu ini.

Tengah sakit dicekik oleh hantu tersebut, tiba-tiba telefon Abang Nara berbunyi. Sambil dicekik, Abang Nara mengangkat telefon tersebut. Terdengar suara kawan Abang Nara yang first-first telefon tadi berkata:-

Bro sori salah info pasal hantu tue tadi. Diorang bukan hantu betul-betul pun. Rupa-rupanya diorang hantu untuk event Biar Betul yang Harian Metro buat. Sori ek aku salah info

Patutlah Abang Nara tengok daripada awal-awal tadi ada 2 ekor hantu pegang kadbod seperti di bawah:-

biar betul

Terus Abang Nara pulang dengan hati yang kecewa kerana misi menggantikan Uncle Seekers gagal. Balik rumah Abang Nara terus mencari lebih info tentang hantu-hantu Biar Betul Harian Metro ini dan abang Nara menjumpai sesuatu yang tersangatlah best. Kini Abang Nara boleh keluar front page Harian Metro hanya dengan bermain Facebook Application dari Harian Metro. Kini Abang Nara boleh jadi super duper famous.

biar betul

Jom kita fight sapa lagi buat cerita paling sensasi kat Facebook Harian Metro. Ada beran?

 

Written by AbangNara | November 20th, 2009

mamak palsu

Kalau anda baca Harian Metro semalam, ada satu cerita pasal mamak yang kantoi tak pandai mengucap. Kononnya mamak Muslim tapi bila disuruh mengucap dan baca Fatihah memang terang-terangan tak reti langsung. Yang tak boleh blah siap cover line dengan gantung ayat-ayat Al-Quran kat kedai dia. Memang sungguh kurang ajar dan celaka mamak-mamak macam nie.

Jadi pengajarannya di sini kenalah berhati-hati makan kat kedai mamak. Bukan semuanya halal dan bukan semua mamak tue mamak muslim. Diorang memang pandai nak mempergunakan sijil halal dan ayat-ayat Al-Quran asalkan ramai orang Islam datang makan. Padahal makanan yang dimasak tue diorang bukan kisah pun halal ke haram. Yang penting duit masyuk ~~~

Susah betul duduk kat Malaysia sekarang nie. Ramai sangat yang nak menipu asalkan dapat duit banyak. Tahniah kepada pihak JAKIM kerana berusaha keras untuk buat serbuan macam nie. Teruskan usaha anda. Jangan biarkan kami hidup dalam keraguan. Lagi-lagi dalam bab bab makanan nie. Kang tetiba perut buncit semacam je. Tapi sayangnya diorang tak bagitau nama kedai mamak tue dalam suratkhabar. Kami rasa sepatutnya kenalah bagitau. Baru kita boleh boikot beramai-ramai.

Kalau nak baca berita penuh dalam Harian Metro semalam, sila baca artikel ini sepenuhnya. Terima kasih kepada Penari Poco-Poco kerana berkongsi info ini.