December 29th, 2010

malaysia juara aff suzuki cup

Akhirnya Malaysia telah berjaya menjadi juara Piala AFF Suzuki sejak pertama kali piala ini dianjurkan. Jaringan gol Safee Sali ala-ala Fernando Torres menyebabkan sayap garuda Indonesia patah dan berkecai. Walaupun Indonesia menang 2-1 di tempat sendiri, keputusan agregat 4-2 bererti Malaysia bergelar juara.

Semoga kemenangan ini akan menjadi titik tolak kepada kebangkitan bola sepak Malaysia. Kami sedang sakit tekak selepas berhempas pulas menjerit sepanjang perlawanan berlangsung. Teruskan kebangkitanmu wahai pasukan Harimau Malaya. Kami sentiasa di belakang anda.

Kepada rakyat Indonesia, jangan kecewa. Belajarlah menerima kekalahan. Jangan asyik salahkan orang lain sedangkan pasukan sendiri tak cukup bagus untuk bergelar juara.

By the way, tak nampak pulak laser daripada coli Julia Perez tadi. Kecewa jugak sebab tercarik-carik jugak dia. Yang nampak cuma Manohara je.

Hidup Malaysia! Hidup Malaysia! Hidup Malaysia!

Update: Jumaat cuti sempena kemenangan. Terima kasih Perdana Menteri.

December 15th, 2009

ayu raudhah

Bertuah sungguh Zakuan Adha. Kami dapat rasakan yang dia mengambil tips-tips teknik mengorat artis daripada kembarnya, Aidil. Kalau si Aidil dapat Rita Rudaini, Zakuan pula hampir 100% compem akan beristerikan Ayu Raudhah.

Ini bukan cerita auta, tapi dalam suratkhabar Ahad yang lepas Ayu Raudhah dah mengaku yang dia dah bersedia untuk berkahwin dengan Zakuan Adha:-

[note]Ayu tak mahu terlalu mengharapkan apa-apa tetapi kalau jodoh Ayu dengan Zaquan itu terbaik, Ayu akan menerimanya dengan baik.[/note]

Walaupun baru 6 bulan bercinta, nampaknya diorang berdua nie memang dah memahami jiwa raga masing-masing. Ayu Raudhah bagitau yang mula-mula si Zakuan nie kuat jeles gak. Tapi lama-lama dia pahamlah kehidupan seorang artis. Sapa tak jeles weiii kalau awek cun macam Ayu Raudhah.

Harap-harap percintaan mereka berdua tidak mendapat tentangan daripada ibu bapa Zakuan terutamanya. Jangan lupa kisah perkahwinan si Aidil yang tidak mendapat restu dari parents dia. Semoga tragedi yang sama tidak berulang.

Buat Ayu dan Zakuan, semoga terus berbahagia melayari bahtera percintaan.

P.S: Tahniah kepada pasukan bola sepak Malaysia yang berjaya ke final Sukan Sea. Kami terharu ~~

November 13th, 2009

astro supersport 2

Berita gembira buat peminat-peminat sukan dan pelanggan Astro. Astro nak tambah satu lagi channel (816) khas bermula 18 Nov untuk pelanggan pakej sukan Astro. Nie semua free je nie. Takder kena bayar apa-apa charge. Sapa-sapa yang suka badminton ngan tinju memang seronok la sebab channel nie akan tunjukkan semuanya. Cuba baca sikit apa yang ditulis kat bawah nie:-

[note]Astro SuperSport 2 ialah lanjutan kepada Astro SuperSport (saluran 811) yang akan memberikan para pelanggan lebih banyak pilihan untuk mengikuti acara-acara sukan yang menarik seperti BWF Badminton, ATP Tennis, Italian Serie A, French Ligue 1 serta sukan Amerika seperti NFL dan NHL. Tambahan pula, sesetengah acara sukan tinju yang sebelum ini dikenakan bayaran tambahan pada setiap tontonan kini sudah dimuatkan di saluran ini dan menjanjikan pakej sukan yang lebih menarik bagi para pelanggan Astro. [/note]

Ada lagi berita gembira untuk peminat-peminat bola sepak EPL:-

[note]Tambahan pula, peminat suka bola sepak pasti akan teruja apabila mendapat tahu bahawa program-program baru ini merangkumi Chelsea TV, Liverpool TV dan Barcelona TV yang memberikan peluang kepada para peminat untuk menerima berita dari kelab bola sepak kegemaran masing-masing, termasuk berita terkini di dalam liga-liga premier seperti UEFA Champions League, piala FA, ulasan pra and pasca perlawanan serta temubual bersama lagenda bolasepak kini dan lampau, siaran belakang tabir secara eksklusif dan siaran ulang semula perlawanan klasik.[/note]

Tunggu apa lagi ?? Jom layan channel Astro Supersport 2 kat 816 Astro ~~.