June 21st, 2009

yunalis dan sebenarnya

Terkejut kami baca Pancaindera hari nie bila ada tajuk artikel “Pakcik meninggal ke Yuna”?. Baca punya baca rupa-rupanya si Joyah tak puas hati dengan Yunalis Zarai nie.

Kata Joyah susah sangat nak wat appointment ngan si Yuna nie. Pastue ada member-member Joyah yang kena tinggal gitu ajer dengan Yuna masa kat konsert. Then kononnya Yuna terpaksa batalkan temujanji sebab pakcik dia meninggal tapi last-last muncul kat satu konsert lain.

Dengan ikhlasnya mulai hari ini kami nak jadi anti Joyah. Selamba ajer dia kutuk artis feveret kami si Yuna nie. Kami rasa Joyah sakit hati dia tak dapat nak buat temujanji ngan Yuna untuk Pancaindera itu yang dia kutuk Yuna tak ingat punya.

Kesian betul ngan wartawan-wartawan hiburan mainstream nie. Masa si Yuna nie baru nak naik semua buat derk jerk. Skang dah femes baru terhegeh-hegeh nak wat appointment semua. Tak lama lagi kompem si Joyah nie cakap tanpa wartawan si Yuna nie takkan femes. Kononnya tak dapat publisiti la daripada dia.

Sorry to say but Yuna dah memang femes dari dulu lagi. Cuma wartawan-wartawan hiburan macam Joyah nie jer tak pernah nak amik tau pasal musik underground. Tiba-tiba jer sekarang nak menyelit dan menjatuhkan nama Yuna. Panas hati kami dibuatnya.

Buat Yunalis Zarai, tabahkan hati anda. Biasalah dunia hiburan Malaysia nie. Anda tak boleh nak puaskan hati semua orang. Jangan layan wartawan-wartawan yang nak amik kesempatan macam si Joyah nie. Sila jangan ubah personaliti anda kerana diorang-dioarang nie.

Oh ya kalau anda nak layan lagu omputih Yuna yang bertajuk After Midnight sila baca artikel ini sepenuhnya. Memang sempoi beb.

March 19th, 2009

yuna1

Kami macam Faizal Ismail juga, sangat suka kat Yuna ni. Lagu-lagu Yuna atau nama penuhnya Yunalis Zarai ni memang deep sungguh . Dahlah dia tulis sendiri lirik nya, muda pulak tu, awek Melayu bertudung pulak tu, memang comel betul.

Pagi tadi masa kena interview oleh Faizal Ismail, mungkin sebab 1st time dia ni tak reti lagi nak jawab soalan-soalan FBI, kena lebih latihan bab interview oleh wartawan. Tapi bila dia nyanyi live, memang takde masalah, lemak merdu sungguh lagu Dan Sebenarnya. memang seronok driving gi kerja arini, suara Yuna hilangkan tensen jem.

Sesapa yang nak kenal Yuna ni boleh bukak MySpace Yuna . Boleh order album (EP) Yuna gak. We love you Yuna! bila nak jumpa Beautiful Nara, kasik special gambar khas untuk peminat Yuna.