September 3rd, 2020

Mendedahkan beliau pernah ditipu sejumlah wang yang nilainya mencecah ribuan ringgit oleh kawan baik sendiri, selebriti Bella Astillah aku meskipun bernasib malang, namun dirinya tetap bersabar dengan dugaan yang menimpa.

Bella Astillah Pernah 'Review' Akaun Scammer, Peminat Ngadu Ditipu

Menurut Bella, berkat kesabaran menempuh segala dugaan yang membelenggu dirinya, kini seakan mampu menghembus nafas lega apabila rezekinya kini bagai tidak putus-putus dikurniakan Illahi.

“Dulu saya pernah kena tipu beribu juga, lagi-lagi dengan kawan baik sendiri. Tapi Alhamdulillah doa orang teraniaya Allah s.w.t makbulkan. Tapi berkat sabar dan doa, Alhamdulillah sekarang rezeki yang Allah s.w.t bagi tak putus-putus.”

Bella Astillah Pernah 'Review' Akaun Scammer, Peminat Ngadu Ditipu

Menerusi posting yang berbeza, kakak kepada penyanyi Didi Astillah ini juga tampil mendedahkan beliau pernah menerima banyak kiriman mesej daripada peminat yang mengatakan mereka telah ditipu oleh sebuah akaun Instagram yang dulunya pernah mendapatkan khidmat review daripadanya.

“Saya pernah ‘review’ sekali sahaja dengan Aries Gadget, masa tu pada bulan 3. Selepas saya buat IG Stories dah dapat merasakan ‘something fishy’. Tak pernah lagi orang paksa untuk buat review, rupanya dia ‘scammer’.’

Bella Astillah Pernah 'Review' Akaun Scammer, Peminat Ngadu Ditipu

Ujar Bella, susulan kejadian, beliau dilihat turut menzahirkan rasa kecewa dan bersimpati dengan mangsa yang ditipu oleh pihak tidak bertanggungjawab tersebut.

“Tapi satu ja kita punya kehidupan ini macam roda sedang berputar. Kadang kita kat atas, kadang kat bawah. Orang yang cari rezeki macam ni, rezeki tu tak akan kekal dan mungkin dia akan terkena balik.”

Sumber: Gempak

August 12th, 2020

Menyokong tindakan isteri menyerang skandal suami seperti video yang tular di Twitter baru-baru ini, pelakon dan penyanyi Bella Astillah seakan bersetuju dengan tindakan yang dilakukan individu terbabit.

"Time Seronok-Seronok Tak Takut Pula!" - Bella Astillah Sokong Video Wanita Henyak Skandal Suami

Dalam video berkenaan, dua wanita menyerang seorang lagi wanita lain ketika bersama seorang lelaki yang dipercayai suami kepada salah seorang daripada wanita yang mengamuk itu.

“Kenapa time ni baru perempuan tu nak sorok belakang lelaki tu je? Takkan takut pula? Sebab time seronok-seronok tak takut pula lelaki tu suami orang.”

Katanya, sebagai seorang wanita, beliau juga memahami perasaan wanita terbabit yang bertindak sedemikian rupa.

"Time Seronok-Seronok Tak Takut Pula!" - Bella Astillah Sokong Video Wanita Henyak Skandal Suami

“I faham perempuan yang hempuk tu dia nak settle penyondol tu cukup-cukup tak nak bagi lepas sebab nanti kat rumah turn laki dia pula kena hempuk.”

Menerusi video terbabit, wanita yang sedang bersama lelaki terbabit dilihat dipukul, diterajang dan dibaling gelas kaca hingga pecah oleh wanita yang datang menyerangnya.

Terdahulu, kecoh di media sosial apabila Bella juga seakan melalui situasi yang seakan sama dengan kejadian tersebut.

"Time Seronok-Seronok Tak Takut Pula!" - Bella Astillah Sokong Video Wanita Henyak Skandal Suami

Hal ini kerana, suaminya Aliff Aziz pernah ditahan kerana didakwa memukul Bella di sebuah pusat hiburan di Cheras, Kuala Lumpur.

Ketika kejadian itu, Bella ke premis terbabit untuk mencari suaminya.

Bagaimanapun ketika tiba di sana Bella mendapati suaminya bersama wanita lain dalam sebuah bilik karaoke dan mengambil gambar mereka sebelum berlaku pertengkaran mulut antara pasangan suami isteri itu.

"Time Seronok-Seronok Tak Takut Pula!" - Bella Astillah Sokong Video Wanita Henyak Skandal Suami

Berang dengan tindakan tersebut, Aliff dikatakan merampas telefon bimbit isterinya itu dan memadam gambar bukti diambil sebelum mencampakkan telefon ke arah mangsa.

Kejadian tersebut mengakibatkan Bella luka di muka dan lutut akibat dipukul, selain mendakwa ditolak dengan siku oleh suaminya.

Untuk rekod, Aliff dan Bella kemudiannya dikhabarkan telah bercerai dengan talak satu pada Mei 2019 namun merujuk semula beberapa bulan kemudian.

August 10th, 2020

Menzahirkan rasa gembira apabila hasratnya ingin memiliki sebuah MPV buat keluarganya telah tercapai, pelakon dan penyanyi Bella Astillah yang baru sahaja menimang cahaya mata kedua sekitar Julai lalu berkongsi berita gembira itu di laman Instagram miliknya.

bella astillah beli mpv mewah

Bella yang juga isteri kepada penyanyi Aliff Aziz berkata dia membeli kereta itu demi memastikan keselesaan ahli keluarganya yang kini sudah semakin membesar.

“Sejak saya mengandung baby Ara hari itu, saya terfikir lepas ni berempat dah bermakna semakin besar keluarga kecil sata. Saya buat keputusan untuk memiliki sebuah kereta baru untuk keselesaan anak-anak.”

Dalam posting terbabit, Bella dilihat turut berkongsikan gambarnya bersama MPV jenis Toyota Vellfire berwarna putih.

bella astillah beli mpv mewah

Ujarnya lagi, segala yang dilakukannya itu merupakan sebahagian daripada tanggungjawab sebagai anak sulung. Malah tidak ketinggalan menzahirkan ucapan terima kasih buat suaminya, Aliff Aziz serta ibu bapanya yang sentiasa memberi semangat kepadanya.

“Memang dari dulu memang macam tu sebab saya ni anak sulung dan sampai bila-bila pun akan kekal macam tu, Insya-Allah. Terima kasih suami, mama dan ayah yang selalu doakan saya dan bagi semangat. Alahmdulillah, rezeki anak-anak saya.”

bella astillah beli mpv mewah

Untuk rekod, Bella sebelum ini telah mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016. Bagaimanapun, mahligai mereka beberapa kali diuji hingga kemuncaknya berakhir dengan perceraian pada 16 Mei, tahun lalu.

Biarpun begitu, pasangan ini dikhabarkan telah rujuk ketika dalam tempoh edah, namun perkara itu dirahsiakan kepada pengetahuan umum.

July 31st, 2020

Setelah selamat melahirkan anak kedua mereka dua minggu lalu, Bella Astillah baru-baru ini telah mendedahkan wajah anak perempuannya yang telah diberi nama Ara Adreanna.

Foto wajah puteri kedua Bella dan juga pasangannya, Aliff Aziz itu telah dikongsi menerusi laman sosial Instagram milik Bella. Dia turut berkesempatan untuk meluahkan rasa syukur di atas proses kelahiran anak keduanya itu. Mengakui tugas sebagai seorang ibu sangat memenatkan, namun dia gembira menjalani kehidupan tersebut.

View this post on Instagram

So precious and small.. Welcome to the world, lil’ princess @araadreanna ?? (mini me) Being a mom has made me so tired. AND SO HAPPY! I’m so blessed. Alhamdulillah ? P/s: thank you mama @eina_astillah jahitkan baju untuk Ara pada malam sebelum photoshoot?? mama jahit pakai tangan jak, so sweet of you :’)

A post shared by T E N A N G (@bellaastillah) on

“Sangat kecil dan berharga..Selamat datang ke dunia, puteri kecilku @araadreanna. Menjadi seorang ibu memang sangat memenatkan tapi saya gembira. Saya berasa sangat bersyukur, Alhamdullilah.”

Dalam pada masa yang sama, Bella turut mengucapkan terima kasih buat ibunya Eina Astillah kerana sempat menjahitkan baju buat puterinya itu sempena sesi penggambaran ibu dan anak.

View this post on Instagram

SWING LEAF TRB ? @babycute_cutey Actually this is for my newborn baby, sangat berguna dan yang penting selesa for my baby AA and sometimes Ayden pun guna bila tgk tv sbb selesa. My baby pun selesa sbb kalau boleh bella tak nak gunakan buaian and Alhamdulillah swing leaf ni memudahkan bella lagi2 tengah pantang ? yang penting tak payah keluar beribu riban sbb murah je! @babycute_cutey

A post shared by T E N A N G (@bellaastillah) on

 Dia yang berpakaian sedondon berona hijau bersama dua orang anaknya kelihatan ceria walaupun tanpa kehadiran Aliff Aziz di sisi.

Aliff yang kini berada di Singapura masih belum berkesempatan untuk pulang ke Malaysia dek kerana pintu sempadan yang masih ditutup berikutan wabak pandemik COVID-19 yang masih berlaku ketika ini.