Written by Irsa | November 7th, 2019

Tak habis-habis betul cerita pasal usahawan tempatan terkenal iaitu Christy Ng ini. Dahlah design kasut dan begnya semua lawa belaka, rasa macam nak kaut je semua bawa balik rumah!

Tak cukup dengan produk yang menawan, Christy Ng buat hal lagi apabila beliau keluarkan pula design di mana para pelanggan boleh cacah nama sendiri pada mana-mana produk di bawah jenama tersebut. Bestnya!

cacah nama anda pada produk christy ng

cacah nama anda pada produk christy ng

Bayangkan anda bawa beg tangan baru pergi ke pejabat. Selepas itu, satu tempat kerja termasuk dengan bos sekali tahu beg cantik itu milik anda kerana nama yang jelas terpampang pada produk itu. Fuh! Rasa macam nak buat kerja sambil galas beg.

Punyalah jadi rebutan sehinggakan ramai selebriti terkenal seperti ‘Malaysia’s sweetheart’ iaitu Mira Filzah pun dah design namanya sendiri pada beg Avery Satchel!

cacah nama anda pada produk christy ng

cacah nama anda pada produk christy ng

Bella Dally pun tak melepaskan peluang untuk cacah namanya pada beg satchel dalam warna tan. Geramnya tengok, memikat sungguh!

cacah nama anda pada produk christy ng

cacah nama anda pada produk christy ng

Contohlah Abang Nara nak beli untuk kegunaan sendiri (Oops! Terasa jelingan isteri di sebelah). Bila masukkan nama ‘ABANG NARA’, cacahan nama itu akan kelihatan seperti ini.

cacah nama anda pada produk christy ng

Ni contoh sahaja tahu, habis viral kalau Abang Nara guna beg tangan merah terang macam ni! Anda semua pun boleh cuba taip nama sendiri untuk lihat previewnya. Barulah boleh bayangkan rupa cacahannya apabila siap nanti.

Mesti ramai yang dah teringin nak beli produk ini kan? Anda boleh ke laman web rasmi Christy Ng dan terus ke pautan #MyCN bagi memilih produk mana yang ingin dijadikan sebagai milik anda buat selamanya!

Tempah dengan mudah secara atas talian!

1. Selepas berada pada laman #MyCN, anda boleh tatal sehingga ke bawah laman itu bagi mencari produk yang mencuri perhatian anda.

2. Selepas anda klik pada mana-mana produk, tekan pada butang “Add Personalization” di sebelah gambar barangan tersebut.

3. Kemudian, anda boleh masukkan apa-apa perkataan yang mahu dicacah pada produk itu. Tapi hadnya ialah sehingga 10 aksara (huruf dan nombor) sahaja!

4. Antara warna cacahan yang ditawarkan ialah emas, perak dan blind (tiada warna). Jadi pilih warna kegemaran anda!

cacah nama anda pada produk christy ng

5. Klik pada butang “Confirm Personalization” dan terus tekan pada “Add to Bag” untuk bawa pesanan anda itu ke “Shopping Cart”. Beres!

Pasti ada yang bersedih sebab dah beli produk Christy Ng sebelum tawaran ini bermula kan? Jangan risau! Ini kerana anda boleh membawa produk tersebut ke HQ mereka di Jalan Tandang untuk cacah nama anda sendiri. Yes!

cacah nama anda pada produk christy ng

cacah nama anda pada produk christy ng

Dah ramai selebriti yang cacah nama mereka, jadi anda bila lagi? Cepat-cepat serbu Christy Ng bagi mendapatkan produk dengan design terbaru ini. Confirm terbeliak mata semua orang bila lihat produk yang ada tertera nama anda sendiri!

Written by AbangNara | May 7th, 2019

Rakyat Malaysia sememangnya power bab-bab ciplak dan cetak rompak ini. Salah satu barangan yang sering ditiru dan dijual kembali dengan harga murah (tapi kualiti hancur) ialah beg tangan. Kalau pergi pasar malam, kedai second hand atau kedai bundle, memang bersepah beg-beg international seperti Chanel, Dior, Louis Vutton, YSL, Carlo Rino dan LongChamp yang dijual dengan harga tidak masuk akal.

christy ng

Terbaru, Christy Ng, seorang anak jati Malaysia yang cukup popular dengan beg tangan keluarannya turut sama menjadi mangsa cetak rompak.  Untuk makluman, pada tahun 2018, Christy Ng telah bekerjasama dengan Yunalis Zarai untuk menghasilkan koleksi beg tangan “Yuna x Christy Ng“. Memang laku macam pisang goreng panas sebab rekaannya yang memukau dengan kualiti yang tinggi pada harga amat berpatutan.

christy ng

christy ng

christy ng

Pihak-pihak tidak bertanggungjawab ini telah meniru rekaan luar beg tangan “Yuna x Christy Ng” ini dan menjualnya pada harga yang amat murah. Namun perlu diingatkan, kualitinya sudah pasti tidak sama dengan produk asli. Memang teruk sangat-sangat. Dalam gambar memang nampak cantik, tapi bila anda beli dan memegangnya, memang akan menyesal. Yunalis Zarai sendiri telah tampil mengingatkan para pembeli untuk hanya membuat pembelian di www.christyng.com agar tidak tertipu dengan barangan ciplak ini.

christy ng

Walaupun cetak rompak ini menandakan bahawa kepopularitian beg tangan Christy Ng telah mencapai tahap antarabangsa dan mempunyai peminatnya tersendiri di Malaysia, namun ia adalah satu perkara yang mampu menjatuhkan industri. Contohnya jika beg tangan terbaru Christy Ng “Scha x Christy Ng” yang merupakan kerjasama dengan selebriti Scha Al Yahya turut sama diciplak, tentu ia akan membuatkan para selebriti dan Christy Ng berfikir 2,3 kali sebelum mengeluarkan koleksi lain. Iyerlah, penat lelah bersengkang mata memikirkan idea, tup-tup orang lain curi macam tue je. Memang boleh buat menangis.

christy ng

christy ng

christy ng

christy ng

Jadi sekiranya selepas ini anda melihat ada yang menjual beg tangan Christy Ng di sosial media tetapi harganya sangat BERBEZA, pastikan periksa terlebih dahulu. Jangan tersilap beli, lebih-lebih time nak raya nie. Kalau nak confirm yang original 100%, hanya buat pembelian di www.christyng.com sahaja. Confirm selamat. Selamat bershopping.