September 12th, 2014

Yeah~~~ Seronoknya kecik-kecik dah dapat berjalan-jalan bersama ibu bapa tercinta. Teringat pengalaman Abang Nara bawa Aariz jalan-jalan satu ketika dahulu. Cuak jugak. Iyerlah, nak naik kapal terbang sampai 3,4 jam. Kalau menangis tak berhenti mahu kelam-kabut dibuatnya. Nasib baiklah masa itu Aariz kecil lagi dan tak banyak buat perangai. Kalau tak mahu stress sepanjang percutian.

awal dan scha

Melihat Awal Ashaari dan Scha Al Yahya membawa anak mereka Lara Alana ke Perth, Australia membuatkan Abang Nara turut teringat kenangan dulu.  Seronok sangat-sangat berjalan sambil bawak anak. Walaupun penat mendukung, kebanyakan gambar mesti ada si anak turut sama ber’posing’ walaupun dia masih kecil dan tak faham apa-apa. Hehehe. Inilah perasaan seorang ibu bapa yang hanya akan dirasai apabila anda turut sama memegang gelaran tersebut.
;ara

Selamat bercuti Abang Nara ucapkan kepada Awal, Scha dan Lara Alana. Jalan elok-elok terutamanya kesihatan si Lara itu. Kalau nampak tak sihat mungkin boleh berehat seketika. Apa pun, Lara Alana memang comel sangat-sangat. Geram dibuatnya. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

lara

lara alana
lara aana
lara
lara
lara
lara
;ara
;ara
lara
;ara

August 25th, 2014

Ya Allah. Comelnya anak sulung Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Akhirnya penantian untuk menatap wajah si comel ini berakhir jua. Scha telah berkongsi sekeping gambar yang jelas menunjukkan wajah anaknya. Walaupun agak jauh, tetap terserlah kecomelan puteri Scha dan Awal ini. Menariknya, Scha tulis menulis caption ‘Hey Lara Lodin‘ di dalam salah satu gambar. Mungkin itu adalah nama penuh anak mereka.

lara lodin

Tambah comel apabila Yusry dan Lisa Surihani yang hadir berhari raya ke rumah Awal dan Scha turut sama membuat sesi ‘bonding’ bersama Lara. Memang terserlah ciri-ciri dan gaya keibuan Lisa. Pandai dah dukung baby. Insya Allah satu hari nanti akan dimurahkan rezeki untuk menimang anak sendiri. Sama-samalah kita doakan.

lara lodin

Lagi beberapa gambar Lara Lodin, anak Awal dan Scha dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

UPDATE: Daripada informasi yang diterima, nama penuh anak Awal dan Scha bukanlah Lara Lodin seperti yang Abang Nara tulis. Mungkin ia adalah nama panggilan/nama manja semata-mata. Maaf atas kekeliruan.

lara lodin
lara lodin
lara lodin

March 24th, 2014

Amboi kenapa la sweet sangat pasangan suami isteri Awal Ashaari dan Scha Al Yahya ini? Boleh menimbulkan rasa cemburu (ok gurau jer). Seronok sungguh melihat aksi romantis dan bersahaja mereka berdua ketika bercuti/berbulan madu ke United Kingdom baru-baru ini. Banyak sungguh tempat yang mereka berdua sempat lawati.

scha dan awal

Walaupun sedang hamil, Scha nampak masih aktif dan bersemangat menemani suaminya berjalan-jalan.  Orang kata banyak berjalan nanti senang ketika nak beranak. Abang Nara tengok raut muka Scha nampak gaya anak yang dikandung seperti berjantinakan perempuan. Sama-samalah kita nantikan kelak.

scha dan awal

Semoga percutian merangkap bulan madu ini mengeratkan lagi hubungan Awal dan Scha. Seronok Abang Nara melihat keceriaan mereka berdua. Semoga kekal “sweet” sepanjang masa. Lepas ini bolehlah mula cari barang baby. Abang Nara berani jamin keseronokan ketika melakukan pencarian. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Selfie dengan sellotape kini jadi trend

scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal

October 24th, 2012

Terasa menyesal pulak diri ini tidak menghadiri grand finale SimplySiti Star Search. Bukan boleh sekadar berjumpa dengan Siti Nurhaliza, tapi ada Awal Ashaari dan Scha Al Yahya selaku pengacara majlis. Confirm happening punya kalau pasangan suami isteri ini yang jadi MC.

scha awal

Abang Nara perasan yang bentuk badan Awal dan Scha ini masih maintain sama sebelum perkahwinan mereka. Tak nampak sangat kenaikan yang selalu dialami oleh pasangan baru berkahwin. Abang Nara yang baru berkahwin setahun lebih sedikit pun sudah nampak kebuncitan. Agaknya apa rahsia mereka ya?
scha awal
Apa pun Abang Nara pasti ramai yang tak sabar untuk mendengar berita gembira tentang kehadiran orang ketiga dalam hidup Awal dan Scha. Sama-samalah kita doakan agar mereka dimurahkan rezeki. 10 lagi gambar Awal dan Scha dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Ryaniez Moments Photography.

P.S: Air pancut berbentuk sfera.

scha awal
scha awal
scha awal
scha awal
scha awal
scha awal
scha awal
scha awal
scha awal
scha awal