November 9th, 2015

Malam semalam telah berlangsung Anugerah Skrin 2015 yang menyaksikan penggiat industri hiburan dalam bidang lakonan dan pengacaraan diberi penghargaan. Ramai selebriti mengambil kesempatan melaram dengan tema ‘hitam emas’ untuk majlis tersebut. Majlis ini juga menjadi kemunculan pertama pasangan Yusri dan Lisa Surihani dalam program rasmi setelah mendapat cahaya mata pertama mereka, Yehaira Leanne.

Antara pakaian yang menarik perhatian pada malam tersebut ialah pakaian rekaan Fizi Woo oleh Neelofa, jubah yang dikenakan oleh Eja, gaun labuh yang digayakan oleh Ayu Raudhah dan ramai artis lagi mengenakan pakaian rekaan pereka fesyen terkenal.

 photo 11253928_532083700302004_551725820_n.jpg
 photo 12063221_734366156696614_175017273_n.jpg

Lagi 55 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar #ASK2015.


 photo 12231070_1486173115020408_734595838_n.jpg
 photo 12230990_1516134922040083_630619198_n.jpg
 photo 12230865_429985807206600_1014116567_n.jpg
 photo 12230772_973305516026328_363954033_n.jpg
 photo 12224584_177105669302278_1942474517_n.jpg
 photo 12224499_540993896050923_1134643373_n.jpg
 photo 12224080_446326668898218_1289929595_n.jpg
 photo 12224144_506711546158940_1207437417_n.jpgfesyen
 photo 12224130_581541532000166_1166967377_n.jpg
 photo 12224296_125597734468672_730488903_n.jpg
 photo 12145493_948512681887414_1951102137_n.jpg
 photo 12142671_1627996160795860_716166182_n.jpg
 photo 12142411_1207516595942182_1435665289_n.jpg
 photo 12141940_1143704052307351_1474609999_n.jpg
 photo 12132732_187797931562576_1841605900_n.jpg
 photo 12106302_1046961618668309_1063167632_n.jpg
 photo 12106275_493396900833631_1656197611_n.jpg
 photo 12106184_1625619851038049_1722742633_n.jpg
 photo 12105011_560363947447202_1286875095_n.jpg
 photo 11950601_1247577131934555_1079516637_n.jpg
 photo 12093389_1515174225475235_923056897_n.jpg
 photo 11934836_531547107019183_1309547526_n.jpg
 photo 12063219_924807187613845_1558462563_n.jpg
 photo 11950602_520522544769012_650626178_n.jpg
 photo 11939338_1519019431755145_732354734_n.jpg
 photo 11950493_1736767503217753_614030382_n.jpg
 photo 11939499_385073051703843_1091125736_n.jpg
 photo 11939471_1135831739775235_904729389_n.jpg
 photo 11925730_436944249836178_547360824_n.jpg
 photo 11910026_187712268237809_591037815_n.jpg
 photo 11875562_1655608484694991_474686882_n.jpg
 photo 11420886_790768867716080_1862956487_n.jpg
 photo 11849096_1691449897768983_1521849039_n.jpg
 photo 11372321_660718357363884_1140637236_n.jpg
 photo 1169926_447446538799641_479537494_n.jpg
 photo 11371067_665115423641789_161403537_n.jpg
 photo 11379236_196762187323432_2067806483_n.jpg
 photo 11417418_1066544830031990_953911793_n.jpg
 photo 11420837_1285400724809219_2037381106_n.jpg
 photo 11363632_775061742605576_1463321482_n.jpg
 photo 11356589_796798397095344_614665212_n.jpg
 photo 11356612_472814509567829_1869169978_n.jpg
 photo 11326180_494479204066344_1597813405_n.jpg
 photo 11296890_492510050923684_1324700319_n.jpg
 photo 11296900_119131875116402_869669533_n.jpg
 photo 11008156_718622244906581_1817575250_n.jpg
 photo 11084641_1498601970441950_1981165845_n.jpg
 photo 10946453_1490060854632341_964874281_n.jpg
 photo 10946424_1490345211294644_1925317957_n.jpg
 photo 10467970_414904915375812_1840016254_n.jpg
 photo 10520340_900301333387598_332052892_n.jpg
 photo 10848473_1724063054483816_395329558_n.jpg
 photo 10727301_1056210317756430_1863611806_n.jpg
 photo 10499324_1680786288829433_290265092_n.jpg

October 5th, 2015

Anugerah Skrin 2015 akan berlansung pada 8 November ini di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur mulai pukul 9.00 malam.

Ia mempertandingkan 31 kategori yang merangkumi drama, filem, penerbitan dan teknikal. Tema ASK pada tahun ini ialah ‘Raikan Bintang’ (Celebrating the Stars) dan menggunakan warna emas dan hitam sebagai simbol bintang berkilau di langit untuk keseluruhan dekorasi, pakaian dan tatarias.


 photo 12070781_1466142597049732_1192336354_n.jpg

Berikut dipaparkan gambar-gambar selebriti yang hadir ke majlis sidang media ini. Kredit gambar Selebriti Online.

Program Kebangsaan JKKN Oktober 2015 ini….Tandakan kalendar anda!!!

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Saturday, 3 October 2015


 photo 12081023_1153293901365740_403938085_n.jpg
 photo 11950535_919065388162660_1604484373_n.jpg
 photo 11910448_436680013206138_599695465_n.jpg
 photo 11939515_1504864073161563_400782763_n.jpg
 photo 11931019_1743986162499218_1060609089_n.jpg
 photo 11881704_1716876188536176_2107523835_n.jpg
 photo 11363813_544648679016159_306750773_n.jpg
 photo 11358260_1710391625858052_1699404048_n.jpg
 photo 11420880_1060324523987034_2142321556_n.jpg
 photo 11176047_181301928871654_1623093859_n.jpg
 photo 11262830_513148675515317_526070002_n.jpg
 photo 11856589_417819401743323_2007594914_n.jpg

December 12th, 2014

Kemenangan Puteri Balqis dalam kategori Best Actress in a Leading Role untuk Asian Television Awards 2014 pastinya akan menutup mulut sesetengah pihak yang mempertikaikan kemenangan pelakon cilik ini di Anugerah Skrin baru-baru ini. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Puteri Balqis. Memang lakonan anda power. Semoga pemikiran kolot di kalangan penggiat industri hiburan yang tidak senang dengan kejayaan Puteri Balqis akan terhapus dengan pengiktirafan antarabangsa yang diterima olehnya.

erma fatima

Pengarah yang bertanggungjawab mengembangkan bakat Puteri Balqis iaitu Erma Fatima turut memberikan kata-kata sindirannya buat mereka yang enggan menerima kemenangan si kecil ini. Tulis Erma Fatima:-

Congrats Sayang! Ini membuktikan yg kau layak mendapat gelaran BEST ACTRESS itu!
Adakah juri asian award ni jugak salah mengiktirafkan anak kecil ini?

erma fatima

Sekali lagi tahniah diucapkan kepada Puteri Balqis. Semoga karier anda semakin berkembang selepas ini. Semoga makin banyak tawaran dan watak yang lebih mencabar akan ditawarkan. Tahniah!!!

erma fatima P.S: MisClaire telah melancarkan kardigan baharu yang didatangkan dengan saiz sehingga 8XL. Rekaan kardigan ini simple dan amat menawan sekali. Paling best harga yang ditawarkan HANYA RM40 sahaja. Jangan lupa untuk beli kardigan ini dan skirt denim pada harga RM69 sahaja (masukkan kod promo NORFANBN69). Maklumat lanjut layari www.misclaire.com, Facebook MisClaire dan juga Instagram MisClaire.

November 14th, 2014

Entah di mana silapnya, kemenangan Puteri Balqis di dalam kategori Pelakon Wanita Terbaik Drama di Anugerah Skrin 2014 masih lagi dipertikai sehingga ke hari ini. Orang kata rumah sudah siap tetapi pahat masih berbunyi. Antara alasan yang digunakan ialah pelakon cilik ini belum seorang ‘wanita’, hanya seorang kanak-kanak, sewajarnya kemenangan Puteri Balqis adalah untuk kategori Pelakon Kanak-Kanak Terbaik dan macam-macam lagi alasan.

puteri balqis

Kemenangan Puteri Balqis adalah menerusi lakonan hebatnya di dalam drama Balqis di mana dia menjadi pelakon utama untuk drama tersebut. Jadi sepatutnya tak ada masalah. Industri hiburan Malaysia seharusnya mengiktiraf bakat tidak mengira usia. Kalau dah memang lakonan power, sepatutnya tak perlulah dipertikaikan kemenangannya. Secara jujur, memang lakonan Puteri Balqis di dalam drama tersebut membuatkan Abang Nara mengalirkan air mata.

puteri balqis

Peliknya yang mempertikaikan kemenangan Puteri Balqis ini ialah nama-nama besar dalam industri hiburan. Diharap tahun hadapan pihak penganjur tidak tewas pada tekanan dan akan terus membenarkan pelakon kanak-kanak seperti Puteri Balqis untuk bertanding dalam kategori yang kononnya untuk pelakon dewasa sahaja. Apa pun, tahniah atas kejayaan Puteri Balqis. Semoga terus maju jaya di masa hadapan.