Written by AbangNara | May 23rd, 2012

Lama sungguh rasanya tidak mendengar khabar tentang Akhil Hayy dan Waheeda. Pasti ramai yang tertanya-tanya sama ada pasangan suami isteri telah pun dikurniakan cahaya mata selepas perkahwinan mereka. Rupa-rupanya, Akhil Hayy dan Waheeda masih merancang untuk mendapat anak dek kerana kesibukan kerjaya masing-masing.

akhil hayy

Akhil Hayy yang akan terlibat di dalam rancangan Imam Muda 3 berkata yang dia dan Waheeda telah bersetuju untuk tidak tergesa-gesa mendapatkan anak. Kata Akhil Hayy kepada portal Murai:-

Waheeda belum lagi hamil kerana kami berdua memang merancang dalam soal ini. Apatah lagi, saya masih mempunyai anak yang di bawah jagaan saya dan mereka masih belia remaja. Memang saya dan Waheeda mendambakan untuk mendapatkan zuriat daripada hasil perkahwinan kami, tapi dari segi perancangan, kami tidak rasa ianya akan berlaku dalam masa terdekat. Janganlah salah anggap, kerana keputusan ini di buat diatas persetujuan kami berdua. Apatah lagi kebelakangan ini, dalam dua bulan sekali kami berdua sering kali ke Mekah untuk mengerjakan umrah. Jadi mungkin kesibukan boleh dijadikan alas an untuk kami memiliki anak buat masa terdekat. Kami tidak tergesa-gesa untuk menimang cahaya mata. Tapi kalau sudah ada rezeki, kami akan terima dengan redha.

Secara jujur, Abang Nara kalau dah berkahwin pasti tak sabar-sabar nak menimang anak. Namun lain orang lain perancangannya. Kalau Waheeda dan Akhil Hayy dah bersetuju untuk merancang, semoga itu yang terbaik untuk mereka. Apa pun jangan lupa untuk saksikan Imam Muda 3 yang akan bersiaran tidak lama lagi di Astro Oasis.

Written by AbangNara | July 13th, 2011

gambar terbaru waheeda

Daripada lirik mata Waheeda pun Abang Nara dah boleh agak betapa bahagia hidupnya bersama Akhil Hayy sekarang. Lagi beberapa keping gambar terbaru Waheeda dan Akhil Hayy dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Budiey.

 
Written by AbangNara | September 26th, 2010

maizawati

Update: Kemungkinan besar Facebook di atas adalah Facebook yang sengaja direka untuk mengfitnah Maizawati. Tapi apa yang ditulis kat bawah adalah benar. Yang kat atas nie (FB) mungkin rekaan je.

Hmmmm. Tak habis-habis kisah Maizawati dan Waheeda nie. Kami tak tahu pihak mana yang bersalah sebab tak dengar cerita daripada kedua belah pihak. Tapi luahan hati Maizawati dalam Facebook dia ini memang sangat menyedihkan. Kenapalah kejam sangat tak bagi jumpa anak sendiri.

Dan Maizawati ada meluahkan perasaanya baru-baru ini:-

[note]Nak ikutkan, hati ibu mana yang tak sedih bila sudah lama tidak melihat anak-anak. Saya tak kisah Akhil dan Waheeda mahu memberikan pelajaran yang terbaik buat anak-anak saya tapi jangan putuskan hubungan saya dan anak-anak.[/note]

Untuk makluman, alasan AKhil dan Waheeda tak bagi anak bertemu dengan Maizawati ialah kerana ingin mereka menumpukan perhatikan terhadap pelajaran sepenuhnya. Sememangnya alasan ini kepada kami agak tidak logik. Takkanlah nak kena belajar sampai nak jumpa mak sendiri pun tak boleh?

Menurut Maiza, katanya dia tak ada masalah dengan Akhil. Cuma dengan Waheeda ada problem sikit:-

[note]Saya Akhil dah ada keluarga masing-masing, kenapa perlu buat begini kepada saya? Setahu saya, sebelum ini, Akhil tidak ada apa-apa masalah dengan saya cuma perempuan itu (Waheeda) yang bermasalah dengan saya. [/note]

Paling tak tahan ayat Maiza yang merupakan satu sindiran pedas direct kepada Waheeda:-

[note]Saya tak pernah pun kacau hidup dia, kenapa perlu dia burukkan saya kepada anak-anak? Itu sudah melampau. Kadang-kala saya bertanya sendirian, apa gunanya dia bertudung jika berpelakuan begitu? Sepatutnya, sebagai saudara sesama Islam, kita perlu berbaik antara satu sama lain[/note]

Entahlah kami nak cakap banyak-banyak pun tak tahu sangat bab rumah tangga nie. Cuba-cubalah berbaik untuk kebaikan anak sendiri. Kepada Waheeda, cepat-cepatlah lahirkan anak sendiri supaya tak berebut sangat nak jaga anak Maiza nie. Sumber dari Mstar.

Written by AbangNara | December 11th, 2009

jais akhil hayy

Akhirnya pihak yang sepatutnya bersuara sudah pun bersuara. Memang sah yang selama ini Akhil Hayy mengajar hanya berlandaskan latar belakang agama yang cetek. Mungkin sebab Akhil Hayy adalah seorang artis menyebabkan ceramah-ceramah dia agak popular.

Pengarah JAIS iaitu Datuk Mohamed Khusrin Munawi berkata:-

[note]Apa yang kami ketahui, dia (Akhil) pandai bercakap seperti penceramah lain tetapi tidak memiliki latar belakang agama yang sepatutnya dimiliki seorang penceramah agama. Bagaimanapun, kami tidak menafikan pengaruh artis membolehkan orang ramai tertarik dan gemar hadir bagi mendengar ceramahnya yang sebelum ini tidak ketinggalan melampiaskan kata-kata sindiran terhadap orang lain. [/note]

Mungkin ramai yang dah tahu yang Akhil Hayy pernah kena tangkap dengan JAIS sebab bagi ceramah tanpa kebenaran. Rasanya semua orang pun tau yang penceramah agama sewajarnya perlulah ada asas ilmu agama yang betul sebelum bagi ceramah.

Kami suka dengar ayat sindiran daripada pengarah JAIS ini:-

[note]Kami tak mahu penceramah yang hanya pandai bercakap tetapi tidak ada pengetahuan agama dan apa yang paling membimbangkan, mereka hanya menggunakan logik akal dalam ceramah mereka. [/note]

Dan sebagai penutupnya, JAIS memang dah mengharamkan Akhil Hayy untuk bagi ceramah di Selangor. Lagi-lagi selepas insiden penceraian dan perkahwinan Akhil yang memang menjatuhkan imej seorang penceramah agama.

[note]Kita sudah mengetahui latar belakang Akhil dan dan sudah pasti kita tidak akan membenarkan dia untuk mengadakan ceramah di negeri ini (Selangor). Kami tak mahu sebahagian besar daripada ceramah yang diberikan lebih kepada mengutuk dan mengaibkan orang lain sehingga mengabaikan ilmu yang sepatutnya diperoleh mereka yang mendengar.[/note]