November 22nd, 2020

Separuh Akhir Muzik-Muzik 35 (SAMM35) yang berlangsung pada malam tadi telah merungkai teka-teki dalam kalangan peminat mengenai siapakah pengganti Datuk Siti Nurhaliza dalam menyanyikan lagu Aku Bidadari Syurgamu pada episod kedua SAMM35 itu.

Penyanyi lagenda Aishah dilihat telah tampil menyanyikan lagu ciptaan Ippo Hafiz itu dengan gayanya tersendiri. Siti dalam pada masa yang sama memberitahu pihaknya tidak berniat untuk merahsiakan siapakah gerangan pengganti dirinya pada malam itu kerana banyak proses yang perlu dilalui.

View this post on Instagram

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

“Alhamdullilah, saya berterima kasih kepada Aishah kerana sudi menyampaikan lagu Aku Bidadari Syurgamu di #SFMM malam ini. Tak ada niat menyembunyikan atau berteka-teki tetapi semuanya sudah dipersetujui terutama ketika pihak label dan Ippo Hafiz belum lagi menamakan atau mendapatkan penyanyi untuk lagu ini.”

Datuk Siti turut menzahirkan kesyukuran kerana segala proses telah dilalui dengan baik dan dipermudahkan segala urusan pada malam itu.

Penyanyi tersohor negara itu turut mengatakan kesudian Aishah membawa lagunya pada malam itu merupakan sebuah penghargaan kerana dia pernah menyanyikan lagu Aishah berjudul Camar Yang Pulang sewaktu bertanding Bintang HMI pada tahun 1995.

Mengimbas kembali, sebelum ini nama penyanyi Misha Omar dan Liza Hanim telah disebut sebagai pengganti berpotensi dalam menyanyikan lagu tema drama 7 Hari Mencintaiku 2 itu.

October 26th, 2020

Penyanyi popular era 90-an, Aishah telah memberi amaran kepada individu yang menggunakan fotonya di media sosial untuk mempromosikan produk serta program menurunkan berat bada supaya memadamnya dalam tempoh 24 jam.

Menurut Aisyah, amaran itu dikeluarkan kerana tidak mahu masyarakat di luar sana tertipu dengan iklan produk yang mengelirukan dengan mengatakan dia kini hilang berat badan kerana mengikuti program individu berkenaan.

Dia dilihat telah memuat naik sebuah entri meluahkan perasaannya itu menerusi akaun Instagram miliknya baru-baru ini.

View this post on Instagram

Day #212 – Mesti ada juga orang yg. rasa I ni fussy sangat bila orang gunakan gambar I kan???Here is the thing,kalau you buat business,you kenalah ada etika kerja.Artist ni kadang2 bukan saja dia niaga dan jual produk,malahan diri dia sendiri adalah produk.Ini yg kena faham.Jadi apa yg berlaku bila seorang weight loss coach letak gambar before and after I yg diambil dari IG I,I rasa tidak patut.Yelah pujilah macam mana pun tetapi pada akhir posting menceritakan tentang weight loss journey I,dia letak contact no.dia sebagai weight loss coach.Seolah2 I ni testimoni dia.Senang cerita,orang yg boleh repost testimoni weight loss I hanyalah @dr.mustafamt Kesian org yg baca status yg tak tau yg I dah jalani surgery tersebut enroll lah dgn coaching dia pastu tak menjadi,so how???Tiba2 I pulak yg disalahkan???Sebab itu I sgt ‘particular’ mengenai benda2 mcm ni.Tapi I bukanlah susah sgt org nak deal,cuma be fair.Jangan curi testimoni org lain letak mcm bagus your testimoni.Nasib baik dah delete,takut juga dia takut jadi macam pengusaha kopi ‘kurus’ yg guna gambar I buat claim macam2 dulu.Kan dah kena???Nak berniaga,amalkanlah etika berniaga yg professional itu saja.

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm) on

“Shame on you for manipulating my weight loss journey by implying that i had a weighloss coach sucah as yourself. Please ya saya bagi awak 24 jam untuk padam entri tersebut,”

Berikutan amaran itu, difahamkan individu tersebut telah memadam entri iklan berkenaan. Aishah kemudiannya menjelaskan pendiriannya yang tidak mahu fotonya disalah gunakan pihak lain untuk mendapatkan keuntungan.

Mengimbas kembali, penyanyi yang popular dengan lagu Janji Manismu itu kini lebih langsing setelah menjalani pembedahan bariatric serta diet dan pemakanan sihat.

July 29th, 2019

Kontroversi berlian palsu yang melibatkan Datuk Seri Vida dan Aishah telah pun selesai, namun masih timbul lagi pelbagai isu. Lepas seorang  beri kenyataan, seorang lagi akan balas dan berterusan begitu.

Terbaru, DSV terkilan dan terguris hati dengan tindakan Aishah memperlekehkan nilai barang kemas berjumlah RM80,000 pemberiannya dengan menyamakannya dengan nilai 80 sen.

Terima kasih kerana kebaikan itu (memulangkan berlian asal yang dimenangi dalam kotak handmade). Tapi hati saya terguris, bila dia kata tak hadap barang kemas 80 sen.

Begitu mudah dia samakan nilai 80,000 tu macam 80 sen. Padahal Cik B yang tolong bayar guna duit jualan Salmon Salted Egg dia. Cik B buat kejutan untuk saya sebab Cik B memahami saya, tahu perjuangan dan kesedihan saya mengenai isu ini.

Sebelum ini, saya penuhi permintaan dia sebab berpegang pada nawaitu asal tapi sekarang keikhlasan saya tu mungkin dah kelaut. Saya amat terkilan.

DSV pada masa yang sama menafikan dakwaan, anak lelakinya hampir tertelan berlian bernilai RM40,000 sebagai perbuatan biadab. Apa yang berlaku tidak disengajakan, DSV tidak pernah mengajar anaknya untuk bersikap kurang ajar.

Ingatkan dia berterima kasih tapi perkara jadi makin teruk. Dia kata mak ayah dia tak ajar jadi kurang ajar. Saya pun tak ajar anak saya jadi kurang ajar tapi Kacak tertelan, tak sengaja buat macam tu. Saya ingat dia main-main rupanya nak makan nak telan batu berlian tu.

Terdahulu, DSV menerusi satu sidang media khas semalam menunjukkan berlian dan barangan kemas bernilai RM80,000 yang dipilih sendiri oleh Aishah sebelum diserahkan melalui peguamnya di sebuah kedai emas di Bangsar. Jutawan kosmetik itu sempat  membuat gimik apabila memasukkan dua berlian ke dalam balang makanan ringan.

Sumber Berita : mStar Online

July 18th, 2019

Baru sahaja kita mendengar berita kemelut antara penyanyi Aishah dan Datuk Seri Vida sudah selesai, kini timbul pula isu baharu.

Aishah mendakwa tindakan DSV yang mempamerkan dan meletakkan dua berlian bernilai RM27,100 dan RM12,920 di dalam balang keropok sebelum diserahkan kepadanya adalah satu penghinaan.

Saya hanya minta hak, tapi diperlekehkan sebegitu rupa. Kasihankan menjadi artis? Anda sendiri boleh tengok keikhlasan orang. Pernah ke orang bagi barang tapi letak dalam kerepek dulu dan campak.

Bagi saya ini penghinaan dan diperlekehkan. Dari awal lagi saya dan suami dikatakan tidak menyempat mahu memilih barang kemas sedangkan jadual padat dan masa itu saja yang ada. Tak perlu nak perlekehkan macam kita tak pernah jumpa berlian.

Menurut Aishah, dia tidak tahu menahu mengenai sidang media yang diadakan oleh DSV. Pada masa yang sama, Aishah turut menafikan dirinya terdesak untuk memiliki berlian tersebut.

Hari ini memang tarikh akhir penyerahan barangan kemas seperti yang dipersetujui pada sesi mediasi. Lagi satu, kami pergi ke kedai emas ini selepas mediasi kerana petang itu kami memang berkelapangan.

Saya nak jumpa peguam pun masing-masing sibuk, jadi kami terus ke sana. Bukan pasal kami lahap sangat barang ini. Lagipun bukannya dapat ambil terus. Saya difahamkan, baru hari ini dia menyelesaikan bayaran iaitu hari terakhir ikut perjanjian.

Terdahulu, DSV menerusi satu sidang media khas semalam menunjukkan berlian dan barangan kemas bernilai RM80,000 yang dipilih sendiri oleh Aishah sebelum diserahkan melalui peguamnya di sebuah kedai emas di Bangsar. Jutawan kosmetik itu sempat  membuat gimik apabila memasukkan dua berlian ke dalam balang keropok.

Sumber Berita : Harian Metro

Kredit Foto : mStar Online