November 22nd, 2020

Separuh Akhir Muzik-Muzik 35 (SAMM35) yang berlangsung pada malam tadi telah merungkai teka-teki dalam kalangan peminat mengenai siapakah pengganti Datuk Siti Nurhaliza dalam menyanyikan lagu Aku Bidadari Syurgamu pada episod kedua SAMM35 itu.

Penyanyi lagenda Aishah dilihat telah tampil menyanyikan lagu ciptaan Ippo Hafiz itu dengan gayanya tersendiri. Siti dalam pada masa yang sama memberitahu pihaknya tidak berniat untuk merahsiakan siapakah gerangan pengganti dirinya pada malam itu kerana banyak proses yang perlu dilalui.

View this post on Instagram

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

“Alhamdullilah, saya berterima kasih kepada Aishah kerana sudi menyampaikan lagu Aku Bidadari Syurgamu di #SFMM malam ini. Tak ada niat menyembunyikan atau berteka-teki tetapi semuanya sudah dipersetujui terutama ketika pihak label dan Ippo Hafiz belum lagi menamakan atau mendapatkan penyanyi untuk lagu ini.”

Datuk Siti turut menzahirkan kesyukuran kerana segala proses telah dilalui dengan baik dan dipermudahkan segala urusan pada malam itu.

Penyanyi tersohor negara itu turut mengatakan kesudian Aishah membawa lagunya pada malam itu merupakan sebuah penghargaan kerana dia pernah menyanyikan lagu Aishah berjudul Camar Yang Pulang sewaktu bertanding Bintang HMI pada tahun 1995.

Mengimbas kembali, sebelum ini nama penyanyi Misha Omar dan Liza Hanim telah disebut sebagai pengganti berpotensi dalam menyanyikan lagu tema drama 7 Hari Mencintaiku 2 itu.


3 responses to “Akhirnya Terjawab, Penyanyi Aishah Ganti Siti Nurhaliza di SAMM35,-“Ini Merupakan Satu Penghormatan..””

  1. Anonymous says:

    klu bg misha omar nyanyi tentu hasilnya lbh bagus mcm shiha zikir nyanyi lagu 7 nasihat.

  2. K.nani says:

    Masa dia baru2 nak up dulu dia suka Aisyah. Dia nyanyi lagu Aisyah. Juara.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...