December 11th, 2014

Dasyat. Kena sampuk bukan sahaja membahayakan diri sendiri malah orang lain juga. Itulah yang terjadi kepada Aliff Aziz. Penyanyi ini disampuk sehingga dirinya menumbuk seorang pekerja hotel. Kejadian tersebut berlaku di malam AIM21 di mana pihak polis terpaksa dipanggil untuk meleraikan keadaan. Kuat betul sampukan yang Aliff Aziz kena.

aliff aziz

Desas-desus bertiup mendakwa Aliff Aziz berada di bawah pengaruh dadah ketika kejadian yang disaksikan oleh para penggiat-penggiat seni. Namun Aliff Aziz menafikan dakwaan tersebut. Terang Aliff Aziz:-

Ketika kejadian, saya memang tidak ingat apa yang berlaku. Saya mula sedarkan diri selepas semuanya sudah selesai. Sepupu saya memberitahu, saya dah kena sampuk. Memang saya ada masalah lemah semangat sejak kecil lagi.

Bagi sesiapa yang telah menyaksikan kejadian itu, mungkin mereka akan memberi pelbagai persepsi terhadap tingkah laku saya itu. Tetapi nak buat macam mana, ia adalah hari yang malang buat saya.

Biarlah orang nak cakap apa! Sekarang ini saya sedang menjalani rawatan bersama seorang ustaz. Jika ada pihak mempertikaikan perkara ini lagi, saya sanggup mengambil ujian darah untuk membuktikan bahawa saya tiada pengaruh dadah

aliff aziz

Fuh~~ Diharap perubatan tradisional tersebut dapat mengubati penyakit sampuk Aliff Aziz ini. Bahaya kalau ia berulang sekali lagi. Tak pasal-pasal orang sekeliling kena tumbuk. Mungkin Aliff boleh membaca beberapa ayat Al Quran sebelum memulakan sebarang aktiviti sebagai pendinding. Diharap Aliff lebih berhati-hati dan kuat semangat di masa hadapan untuk mengelakkan sampukan. Sumber Mstar Online.

December 11th, 2014

Walaupun sudah hampir seminggu Anugerah Industri Muzik yang ke 21 telah berlangsung, Abang Nara nak juga kongsi gambar-gambar sekitar malam tersebut. Banyak persembahan-persembahan hebat yang ditunjukkan oleh para penyanyi tanah air kita terutamanya Akim & The Magistrate yang mendapat pujian melangit menerusi lagu “Mewangi” mereka.

malam aim 21

Tahniah diucapkan kepada pihak penganjur kerana AIM21 kali ini dilihat berjalan dengan begitu lancar sekali. Biasalah ada kesilapan satu dua. Itu perkara biasa. Asalkan tidak terlalu besar dan mencacatkan majlis, itu sudah cukup bagus.

malam aim 21

Lagi beberapa gambar sekitar malam AIM21 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

lazada

P.S: Yes~~ Hanya tinggal 1 hari jer lagi untuk GRAND SALE Lazada.Diskaun yang memang kaw-kaw punya kali ini. Memang murah sesangat. . Dan jangan lupa untuk dapatkan Beautifulnara-Lazada “special voucher code” di BeautifulNara untuk potongan sehingga RM25 bagi setiap pembelian RM100 dan ke atas. Tolonglah jangan terlepas, rugi beb.

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21
malam aim 21
malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21
malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21
malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21
malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21
malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21
malam aim 21

malam aim 21

malam aim 21
malam aim 21

December 8th, 2014

Tiada kejutan besar ketika pengumuman keputusan Anugerah Industri Muzik yang ke 21. Malah kesemua pihak nampak berpuas hati dengan keputusan yang diumumkan. Tiada suara-suara sumbang selepas majlis selesai. Pemenang paling besar kali ini adalah milik Datuk Siti Nurhaliza yang menggondol 3 anugerah iaitu Album Terbaik, anugerah Vokal Terbaik Wanita menerusi lagu Lebih Indah dan Rakaman Album Terbaik melalui Konsert Lentera Timur Bersama Orkestra Tradisional Malaysia.

siti nurhaliza aim21

Turut sama pulang dengan hati gembira ialah Akim Ahmad yang dinobatkan Vokal Lelaki Terbaik menerusi lagu Mewangi. Pastinya terubat kekecewaan hati Akim yang gagal masuk ke AJL29 baru-baru ini. Lagu Sesal Separuh Nyawa nyanyian Alyah juga turut memenangi anugerah lagu Pop Terbaik. Berikut ialah keputusan penuh AIM21.

Album Terbaik : Fragmen – Dato’ Siti Nurhaliza

Lagu Terbaik :  No More – SonaOne

Vokal Terbaik Lelaki Dalam Lagu : Akim Ahmad – Mewangi

Vokal Terbaik Wanita Dalam Lagu: Datuk Siti Nurhaliza – Lebih Indah

Lagu Bahasa Melayu Terbaik Yang Dipersembahkan Oleh Artis Luar Negara: Salahkan – Hafiz Suip & Datuk Rossa

Video Muzik Terbaik: Yuna – Yuna & Zul Luey

Vokal Terbaik Berkumpulan Dalam Lagu: Azhael – Hujung Waktu

Vokal Duo/Kolaborasi Terbaik Dalam Lagu: Selamanya Bahagia -Nora Feat Mosyi, Alif & Putri

Lagu Pop Terbaik: Alyah – Sesal Separuh Nyawa

Lagu Hip Hop Terbaik: Joe Flizzow feat SonaOne – Apa Khabar

Lagu Rock Terbaik: Bunkface feat Amy Search – Rentak Laguku

Artis Baru Terbaik: Poova

Lagu Inggeris Tempatan Terbaik: SonaOne – No More

Lagu Nasyid Terbaik: Rindu Allah Sayang Allah – Iwan Syahman & Iwan Junior

Lagu Pop Etnik Terbaik: Ihab Ismail – Akar Kita Zapin

Susunan Muzik Terbaik Dalam Lagu: Mahligai Kayangan – Salamiah Hassan ( Aubrey Suwito)

Rakaman Album Terbaik: Konsert Lentera Timur Bersama Orkestra Tradisional Malaysia – Datuk Siti Nurhaliza

Kulit Album Terbaik: #1 – Stacy (Wan Izhar)

siti nurhaliza aim21

siti nurhaliza aim21

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada semua pemenang. Semoga semakin bersemangat untuk berkarya selepas ini. Lagi beberapa gambar Datuk Siti Nurhaliza di malam AIM21 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

siti nurhaliza aim21
siti nurhaliza aim21
siti nurhaliza aim21
siti nurhaliza aim21
siti nurhaliza aim21
siti nurhaliza aim21
siti nurhaliza aim21
siti nurhaliza aim21

December 8th, 2014

Sabtu lalu telah berlangsung majlis Anugerah Industri Muzik yang ke 21. Abang Nara tak sempat tengok sebab kedua-dua anak demam. Terpaksa berkejar ke hospital. Namun daripada apa yang dibaca, AIM21 memang meriah. Persembahan yang paling memukau khabarnya datang daripada Akim & The Magistrate dengan lagu ‘Mewangi’. Ramai yang mengkagumi vokal mantap Akim.

gambar red carpet aim21Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada semua pemenang. Semoga kemenangan yang diperolehi menjadi pembakar semangat untuk mereka terus berkarya. Jom kita layan gambar selebriti-selebriti tempat di karpet merah AIM21 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Ryaniez Moments.

gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21
gambar red carpet aim21