March 11th, 2020

Beberapa minggu lalu, kecoh mengenai kontroversi pelakon Chacha Maembong dicium abang iparnya di bahagian pipi kanan ketika majlis pernikahan kakaknya, Emma Maembong.

chacha maembong seksi bikini

Rata-rata netizen menyifatkan tindakan itu salah di sisi agama dan tidak menjaga batas pergaulan antara ipar duai yang bukan mahram.

Setelah teruk dikecam netizen, Chacha akhirnya membuka mulut mengenai isu tersebut dan menegaskan aksi itu tidak keterlaluan serta tidak menjadi satu kesalahan kerana dia sememangnya seorang yang sangat manja dengan abang ipar.

chacha maembong cium abang ipar

Saya adik bongsu dan saya sangat manja. Saya manja dengan family saya, saya manja dengan abang ipar saya semua, saya manja dengan semua orang yang saya rasa itu adalah keluarga saya.

Tak salah sebagai adik bongsu yang baru dapat abang ipar dan kakak saya baru je halal, so tak salah kalau kita nak meraikan kebahagiaan itu. Saya happy dengan family saya. Tak ada isu pun timbul dalam family pasal benda ni.

chacha maembong cium abang ipar

Pada Chacha, foto itu biasa sahaja dan ada juga ramai orang lain yang berbuat demikian tetapi hanya kerana dia bergelar selebriti, aksi itu mendapat perhatian ramai dan pasti dikecam teruk.

Pasal gambar tu, it’s a normal gambar. Saya perasan 90 peratus orang, semua buat macam tu tapi kenapa bila saya, semua orang macam gila-gila gentam saya?

chacha maembong dicium abang ipar

Saya tak boleh nak komen macam-macam sebab mulut orang kita tak boleh nak tutup. Sebab apa yang saya buat, kita ni sebagai public figure apa yang kita buat orang akan nampak semua salah kita. So, cara yang terbaik kita diamkan diri. Tak payah balas-membalas, kalau melawan pun nak buat apa, so i just keep it low.

Mungkin pada Chacha tindakan itu sudah menjadi perkara biasa. Namun, janganlah memberikan contoh kurang baik kepada masyarakat. Jagalah batas pergaulan dan jangan pula menimbulkan fitnah, bersikap terbuka menerima nasihat orang lain demi kebaikan diri dan keluarga.

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Foto : CST Production

Advertisement
February 24th, 2020

Aksi pelakon Chacha Maembong dicium abang iparnya ketika bergambar di atas pelamin bersama kakaknya, Emma Maembong mengundang rasa kurang senang segelintir netizen.

chacha maembong cium suami emma maembong

Rata-rata netizen menyifatkan tindakan itu salah di sisi agama dan tidak menjaga batas pergaulan antara ipar duai yang bukan mahram.

Memberikan respon mengenai kontroversi berkenaan, Chacha menyifatkan netizen terlalu sensitif dan dia enggan lagi mengulas lebih lanjut mengenai perkara tersebut.

chacha maembong cium abang ipar

Warganet terlalu negatif. Saya tak mahu berikan sebarang komen mengenai perkara itu.

Mungkin pada Chacha tindakan itu sudah menjadi perkara biasa. Namun, janganlah memberikan contoh kurang baik kepada masyarakat. Kena tahu jaga batas pergaulan antara adik beradik ipar agar tidak mengundang sebarang fitnah.

Sumber Berita : Harian Metro

Kredit Foto : Project2pi & CST Production

Advertisement
February 23rd, 2020

Pelakon Emma Maembong memang sudah sinonim dengan gosip liar sejak daripada awal kemunculannya dalam industri seni tanah air lagi. Meskipun mempunyai bakat lakonan yang baik tetapi ramai yang sering memberi fokus kepada kontroversi yang melibatkan dirinya.

emma maembong

Kalau anda perasan, pelakon wanita ini sering dikaitkan dengan ramai lelaki sepanjang karier seninya tapi nampaknya semua tidak berkekalan.

Pun begitu, khabar angin bertiup kencang dalam dunia seni apabila dikhabarkan Emma bakal berkahwin dengan lelaki pilihannya pada tarikh keramat 20.02.2020. Dan ternyata telahan itu adalah tepat!

Selepas dua bulan bercinta, Emma memilih Muhammad Shazli Azhar iaitu seorang juruterbang sebagai teman hidupnya. Semua peminat nyata teruja dengan berita gembira itu.

emma dan shazli

Pun begitu, ramai pula netizen yang kecoh apabila terlihatkan gambar mesra di antara Cha Cha Maembong dan abang ipar barunya itu. Adegan lelaki itu mencium pipinya di atas pelamin di samping Emma membuatkan ramai yang kesal dengan tindakan tidak sensitif mereka.

cha cha maembong dicium abang ipar

Memang terima kecaman daripada serata rakyat jelata apabila ipar duai baru tersebut buat perangai tak senonoh di hari yang bahagia itu!

cha cha maembong dicium abang ipar

Tak pastilah apa motif disebalik posing itu tetapi sepatutnya Emma, Cha Cha dan Shazli peka dengan batas aurat di antara ipar. Takut jadi fitnah orang!

Sumber: Twitter

Sumber foto: Amir Naufal Photography, project2pi

Advertisement