April 8th, 2016

Apa plan anda pada 11 April 2016 Isnin petang nanti? Tak ada buat apa-apa? Bagus!!! Sebab Abang Nara nak ajak korang beramai-ramai pergi ke NU Sentral bersempena dengan ulangtahun pertama 11street dengan karnival bertemakan ‘Shocking Deals Come to Life”.

11street

Bermula jam 11 pagi sehingga 10 malam, 11street akan memastikan anda terhibur sepanjang hari di NU Sentral lebih lebih lagi dengan kehadiran duta terbaru 11street iaitu Zizan Razak dan Elizabeth Tan. Elizabeth Tan akan membuat persembahan live pada hari tersebut. Zizan Razak pula confirm akan menggeletek hati anda dengan lawak-lawaknya. Semua yang hadir pasti akan terhibur. Abang Nara diberitahu Zizan dan Lizzy akan membuat penampilan mulai jam 6 petang, tapi Abang Nara nasihatkan korang datang awal untuk dapatkan tempat duduk yang best. Untung-untung dapat salam dengan Zizan dan Elizabeth Tan.

Tema acara 11street kali ini iaitu ‘Shocking Deals Come to Life’ menonjolkan asset unik 11street iaitu ‘Shocking Deals’, jaminan harga terendah.Buat yang tak ingat, produk-produk yang dijual menerusi Shocking Deals adalah dijamin harga terendah jika dibandingkan dengan website shopping lain. Kalau korang jumpa website yang menawarkan harga yang lagi murah, boleh dapat balik refund. Abang Nara pernah ceritakan dengan lebih details tentang Shocking Deals di sini. Bolehlah baca untuk refreshkan kembali memori korang.

11street

contoh Shocking Deals yang terbaru

Selain daripada kelibat Zizan Razak dan Elizabeth Tan, ada pelbagai permainan, cabutan bertuah dan juga kupon diskaun untuk membeli-belah di 11street.my Permainan2 di karnival tu bertemakan ‘Shocking’. Nampak menarik kan? Kalau nak tahu kenalah singgah dengan kawan-kawan, pakwe/makwe/laki/isteri dan keluarga tercinta untuk melihat sendiri keawesomean karnival 11street ini. Abang Nara berani jamin korang akan puas hati punya.

11street

Dari segi tawaran 11street pula, yang paling penting adalah pelancaran Shocking Deal ekslusif bersama dengan Celcom Xpax. Dengar cerita ganjaran dan promosi yang bakal diberikan kesemuanya hebat-hebat belaka. Memang rugilah jika anda tidak hadir. Abang Nara dah freekan jadual semata-mata untuk merasai sendiri kemeriahan hari tersebut. Tak sabar rasanya. Abang Nara dah freekan jadual semata-mata untuk merasai sendiri kemeriahan hari tersebut. Harap-harap korang pun sudi hadir. Lagi ramai lagi meriah beb!!!
11street

Hari itu juga ada pemberian hadiah untuk pemenang bertuah yang akan mendapat peluang untuk menaiki helikopter melihat pemandangan sekitar Kuala Lumpur bersama Elizabeth Tan dan juga Zizan Razak. Lepas itu dapat naik limosine dan pergi makan malam bersama duta baru 11street ini. Pergh. Peluang sekali seumur hidup. Mesti akan jadi kenangan terindah buat selamanya. Naik helikopter tue!!!

Khas untuk pembaca BeautifulNara, 111 orang yang pertama menghantar penyertaan dengan menggunakan borang di atas (jangan lupa letak email anda) akan memperolehi kupon 11street bernilai RM11 bersempena dengan ulangtahun pertama www.11street.my. Pastikan korang merupakan pengguna berdaftar 11street sebelum join contest mudah ini. Cepat-cepat join sebab kupon hanya valid selama sebulan bermula hari ini! Pesanan Abang Nara, nak dapat ganjaran lebih lagi , kenalah hadir ke sambutan ulangtahun pertama 11street di NU Sentral pada 11 April ini. Kita jumpa di sana!!! Untuk maklumat lanjut, jangan lupa ikuti Facebook 11street dan juga Instagram 11street. Kita jumpa di sana!!!

November 8th, 2015

Seperti biasa setiap pagi rutin harian Abang Nara ialah membuka laman web www.11street.my. Tup-tup minggu ini ada terpampang wajah HAHA di muka hadapan laman membeli-belah online yang semakin dikenali ramai ini.

HAHA 11street

Setiap minggu Abang Nara dan wife memang akan bergelak tawa melihat gelagat HAHA dalam Running Man. Tahun lepas ketika HAHA hadir ke Malaysia, memang first class showmanship yang ditunjukkan. Kelakar tahap gaban!!!

HAHA 11street

Abang Nara pun apa lagi. Terus tekan la gambar HAHA di laman 11street nie. Rupa-rupanya HAHA akan hadir ke Malaysia pada 11 November ini bersempena dengan sambutan “LOVE 11” di Lot 10, di mana 11street akan memberi ganjaran dan giveaways sebagai tanda terima kasih kepada pengguna mereka. Menariknya, 11 November di Korea adalah hari untuk menunjukkan kasih sayang kepada orang yang tercinta.

Selain daripada giveaways dan hadiah bernilai RM1.1 juta (mak aih banyak gila nie) untuk dimenangi, “LOVE 11” yang bermula daripada jam 12 tengah hari sehingga 8 malam di Concourse LOT 10 ini bakal memberikan peluang kepada para peminat HAHA untuk bertemu selebriti dari Korea ini. Ini peluang sekali seumur hidup nie. Sila tonton video di bawah.

Lagi satu aktiviti menarik yang bakal diadakan ketika “LOVE 11” ini ialah pemberian Pepero percuma. Kalau korang tak tahu, Pepero ini memang popular sangat-sangat di Korea. Siap ada Pepero Day lagi kat sana. Selain itu ada “product booths”, pemberiah hadiah “11street GENIE” serta pertandingan “Snap n Win” untuk memenangi hadiah-hadiah lumayan. Senang cerita memang berbaloi-baloilah kalau korang pergi “LOVE 11” ini. Jangan lupa kosongkan tarikh 11 November ini. Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tiada gunanya. Maklumat lanjut tentang “LOVE 11” sila klik di sini.

HAHA 11street

Ok cukup bercerita tentang HAHA dan “LOVE 11”. Abang Nara nak cerita tentang Shocking Deals di 11street.my yang pernah Abang Nara kongsikan dulu (kalau lupa boleh baca artikel ini). Makin hari makin menarik nampaknya Shocking Deals yang ada di 11street ini. Antara yang mencuri perhatian Abang Nara ialah:-

1. Winter Down Jacket dari RM200 didiskaun kepada RM39 sahaja. Sesuai sangat kalau pakai untuk pergi Korea musim sejuk ini

HAHA 11street

2. Kasut VINCCI cuma RM29 sahaja. Harga asal RM200. Tak payah berebut-rebut nak pergi beratur masa jualan gudang.
HAHA 11street

3. Apple iPad Mini 3 128GB ditawarkan pada harga RM2,199 berbanding harga asal RM2,499. Murah RM300 tue.

HAHA 11street

4. Jabra Bluetooth Headset ini memang sesuai sangat untuk digunakan ketika memandu kereta dan mereka yang sentiasa sibuk menerima panggilan. Kualiti terbaik!!! Harga asal RM99 tetapi selepas diskaun 56%, cuma RM46 sahaja.

HAHA 11street

5. Khemah macam playhut castle tent ini memang dah lama Abang Nara cari. Aariz dan Arissa mesti suka sangat. Bolehlah diorang berdua duduk dalam tue main lama-lama. Percuma 50 biji bola dan ‘mat’ lagi.

HAHA 11street

Nasihat Abang Nara, silalah sentiasa ushar Shocking Deals yang ditawarkan setiap hari di link ini. Shocking Deals ini tidak sentiasa ada dan akan tamat tempohnya. Jadi kalau ada yang berkenan, terus tekan butang beli je. Tunggu lama-lama nanti takut stok habis ataupun tempoh tawaran tamat. Dengan Shocking Deals ini, memang banyak yang kita boleh jimat. Takkan ada harga yang lebih murah ditawarkan berbanding Shocking Deals di 11street.my. Kalau ada, korang boleh tunjukkan bukti dan dapat kembali refund berdasarkan perbezaan harga. Power kan?
HAHA 11streetSila ingat apa yang Abang Nara dah tulis di atas. 11 November ini ramai-ramai kita meriahkan “Love 11” di Lot 10. Kalau nasib baik, boleh jumpa dan beramah mesra dengan HAHA. Sementara itu, jangan lupa untuk cekidaut Shocking Deals yang ditawarkan oleh 11street. Selamat membeli belah!!!

October 7th, 2015

Dari dulu lagi, Abang Nara selalu sangat ternampak iklan 11street. Ada iklan di televisyen dan YouTube yang menampilkan Lee Min Ho (hensem betul mamat Korea nie). Lepas itu kat Facebook pun ramai yang bercerita pengalaman membeli di www.11street.my. Baru-baru nie masa Abang Nara jalan-jalan kat KL Sentral pun ternampak signboard 11street. Memang ada di mana-mana lah 11street nie.

Disebabkan dah selalu sangat ternampak, terus rasa ingin tahu menyelubungi diri ini, lebih-lebih lagi apabila mengetahui yang 11street ini teramatlah femes di Korea. Abang Nara kalau bab-bab Korea ini memang suka sangat-sangat. Iyerlah, dulu kan pernah belajar kat sana. Jadi di satu malam yang hening selepas anak-anak tidur, Abang Nara pun bukalah laman web www.11street.my.

11street

Mula-mula memang nampak macam laman shopping online macam yang lain. Namun selepas menghabiskan kira-kira 2 jam membongkar segala isi www.11street.my, Abang Nara menjumpai 7 perkara yang sangat best tentang 11street. Meh sini Abang Nara kongsikan dengan anda semua:-

1. Shocking Deals – Lowest price guaranteed (jaminan harga terendah)!

shocking deals

iPhone 6s cuma RM3,129 je. Murah!!!

Shocking Deals adalah cara untuk 11street memberikan para pelanggannya peluang untuk membeli belah tanpa sebarang stress. Pelanggan akan mendapat 110% pulangan balik 110% pulangan balik ke atas perbezaan harga dalam bentuk 11street kredit sekiranya menjumpai ada laman web utama lain yang menjual produk yang telah dibeli pada harga yang lebih rendah berbanding harga yang ditawarkan dalam shocking deals.

Contohnya korang dah beli iPhone 6s di atas pada harga RM3,129 menerusi Shocking Deals 11street, tetapi tetiba esok lusa korang terjumpa ada laman web lain jual dengan harga RM100 lebih murah. Maka korang boleh dapat refund RM110 iaitu RM100*110%. Boleh faham kan penerangan Abang Nara nie?

Senang cerita harga produk yang ditawarkan menerusi Shocking Deals 11street nie memang tak akan ada laman web utama lain (contoh macam Zalora, Lazada dan lain-lain) yang lagi murah la. Sebab tue 11street berani buat offer macam nie.

Selain itu, di bawah Shocking Deals ada juga Shocking 11 di mana beberapa produk tertentu dijual dengan harga RM11 sahaja. Ada juga Shocking Bid di mana korang boleh bida bermula pada harga rendah dan bidaan yang paling unik akan bawa pulang produk tersebut. Best kan?

2. Ada Korean Street

11street

Ini adalah antara kelainan 11street yang paling awesome. Kalau korang peminat tegar Kpop, korang mesti suka Korean Street nie. Macam-macam produk dari Korea ada dijual di sini. Baju, pencuci muka, makeup, beg, alatan memasak, makanan, minuman dan macam-macam lagilah. Semuanya direct dari Korea.

3. Tawaran penghantaran percuma untuk kebanyakan produk

11street

tengok tue ada lebih 400,000 produk yang free shipping

Siapa sini tak suka penghantaran percuma kan? Di 11street, ada tawaran penghantaran percuma atau dalam bahasa omputihnya, free shipping untuk kebanyakan produk. Kalau dapat free shipping, maknanya dah boleh jimat banyak dah. Sebelum buat sebarang pembelian, sila periksa terlebih dulu sama ada produk tersebut menawarkan free shipping. Berdasarkan pencarian Abang Nara, ada lebih 400,000 produk yang memberi tawaran ini. Dah cukup banyak dah la kan?

4. Kempen, promosi dan offer sepanjang masa

11street

Kempen 11street Genie Tell Us Your Wish

Siapa sini tak suka diskaun? Ish,ish,ish. Ada ke? Confirm la semua orang suka kan. Barang di www.11street.my dah la memang murah, ditambah lagi dengan diskaun. Selain itu ada juga kempen-kempen dan promosi-promosi yang sudah pastinya memberi peluang kepada para pelanggan 11street mendapatkan produk impian mereka. Nasihat Abang Nara, silalah selalu bukak website 11street sebab memang selalu ada promosi dan kempen yang super best. Contohnya sekarang nie ada kempen “11street Genie Tell Us Your Wish“. Abang Nara dah pilih dah wish Abang Nara. Harap-harap menang.

5. Daily Deals yang menarik setiap hari

11street

pukul 12 tengah hari kupon dah habis dah. Lain kali download cepat!

Di www.11street.my, setiap hari akan ada “Daily Deals” yang sangat-sangat menarik. Contohnya hari ini (Rabu 7 Oktober 2015), “Daily Deals” yang ditawarkan adalah untuk alat perkakas rumah. Apa yang lagi best tentang “Daily Deals” ini adalah ada kupon diskaun macam dalam gambar di atas. Namun kupon ini adalah terhad jadi siapa cepat dia dapat. Maksudnya setiap hari korang kenalah bukak 11street untuk tengok “Daily Deals” yang ditawarkan.

6. Ada applikasi 11street untuk mobile
11street

Dengan kecanggihan teknologi sekarang, tak sah kalau tak ada applikasi mobile untuk produk anda. Abang Nara dah download dah applikasi 11street. Sambil-sambil makan tengah hari kat luar, boleh bukak phone tengok apa promosi yang sedang ditawarkan. Lepas itu selalu ada notification dihantar bila ada promosi best. Jadi kita tak akan terlepas peluang. Satu tips, kadangkala promosi di applikasi 11street adalah berbeza dengan di website. Jadi memang wajib download app ini. (cari “11street” untuk Android dan iPhone”.

7. Sistem grade pembeli dan ganjaran yang awesome! 

11street

Semakin banyak kita membeli, semakin banyak kelebihan yang akan diperolehi melalui sistem grade pembeli 11street ini. Tengok tue berapa banyak kupon yang boleh kita dapat. Itu belum kira point ganjaran yang diberi bila grade kita meningkat. Senang cerita, makin banyak yang kita spend di www.11street.my, makin banyaklah penjimatan yang bakal dilakukan. Terbaik kan?

11street

Abang Nara cerita banyak-banyak pun tak guna, korang kena layari sendiri www.11street.my dan rasai sendiri kehebatan, perbezaan dan kelebihan laman web membeli-belah ini. Abang Nara dah buat beberapa pembelian dan sedang dalam proses menunggu ketibaan barangan tersebut. Nanti dah sampai Abang Nara akan share dengan anda semua. Selamat membeli-belah di 11street!!!

April 28th, 2015

Jumaat lepas, satu sesi bertemu peminat telah diadakan di untuk Lee Min Ho, pelakon popular Korea sebagai duta portal membeli-belah dalam talian iaitu 11street di Nu Sentral, Kuala Lumpur. Turut berada di majlis itu ialah Emily Chan, yang juga duta portal tersebut.
 photo 11143098_1639990846285864_2793808806104407864_o.jpg
Khabarnya,ahli kelab peminat Min Ho yang dikenali sebagai Minoz sudah beratur di pintu masuk Nu Sentral sejak 8.00 pagi walaupun majlis hanya bermula jam 5.00 petang. Gigih sungguh peminat Min Ho di Malaysia, kan? Kemunculan Lee Min Ho memakai kot merah dan seluar putih santai di majlis itu mendapat sorakan peminatnya yang berduyun hungga ke pintu masuk.
 photo 11053591_1639991076285841_3478269514176836686_o.jpg
Apa yang menarik, beberapa orang peminat Min Ho berbangsa Melayu telah menghulurkan tangan untuk bersalaman dengannya, tetapi Min Ho tidak menyambut salam itu dengan sopan dan baik. Mungkin dia telah diberitahu tentang tatacara yang betul untuk melayan peminatnya bagi mengelakkan kontroversi.

Seramai 22 orang peminat telah mendapat peluang untuk bergambar dengan Min Ho secara peribadi kerana memenangi peraduan yang dianjurkan oleh 11street.

Ini ialah kemunculan kedua Min Ho di Malaysia tahun ini, setelah muncul dalam satu majlis tertutup Januari lepas. Lagi 13 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook 11street.

KONSERT CAK LEMPONG EKSTRAVAGANZA 2015Jangan lupa dating menyaksikan dan memeriahkan Konsert Cak Lempong Ekstravaganza…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 26 April 2015

 photo 11084226_1639990179619264_8989495005973500411_o.jpg
 photo 11109545_1639990176285931_3100015168282619479_o.jpg
 photo 11037344_1638333086451640_8693546256585828041_n.jpg
 photo 11187280_1638364096448539_8067607894912224321_o.jpg
 photo 11187231_1639990426285906_1076747433955030377_o.jpg
 photo 11187220_1639990016285947_7452071277082493427_o.jpg
 photo 11174720_1639990972952518_6706360577267091102_o.jpg
 photo 11169592_1639990976285851_391043774384795690_o.jpg
 photo 11174437_1639990499619232_7818401069085462881_o.jpg
 photo 11156388_1638333219784960_2931788210149502424_n.jpg
 photo 11155080_1638254153126200_3720957468789382550_o.jpg
 photo 11154979_1638264536458495_213439997591506225_o.jpg
 photo 11148223_1638332029785079_7864125939296125160_o.jpg