Written by Bella | April 9th, 2018

Seperti yang anda tahu, Neelofa telah menang besar di Anugerah Meletop Era 2018 semalam meskipun beliau akui ada sedikit rasa tercabar dengan Fazura sebagai pesaing terdekatnya.

Disebalik kemenangan Neelofa, sebenarnya ada netizen yang merasa tidak berpuas hati. Rata-rata netizen meluahkan rasa kecewa dan mempertikaikan adakah ia anugerah untuk menjaga hati Neelofa?

Berikut antara komen netizen :-

AME 2018 berdasarkan undian peminat dan pastinya pilihan pemenang terletak di tangan mereka. Sudah tertulis rezeki Neelofa untuk menang besar tahun ini. Kalau hendak artis kegemaran anda menang, jangan lupa untuk undi tahun depan.

156 responses to Syok Sendiri, Anugerah Jaga Hati Neelofa – Netizen Pertikai Kemenangan Neelofa Di AME 2018?

  1. mehehehhehehe says:

    saja nak cakap ni
    xtau la aku sorang je ke yg perasan
    ms lopak ni nyanyi dikir barat
    audience mcm awkward giler… aku yg tgk kat tv ni… xtau la nak ckp ekspresi muka aku ni mcm mana….. bahahaha

    133

    0
    • Anonymous says:

      Alah… Biarpah dia.. bagi la Chance. Kat sini je die merasa nak mnng anugerah. Bagi la die Rasa. Anugerah syok sendiri ke, anugerah sampah ke yg penting dpt anugerah. Mcm korang, nak merasa dpt hadiah Dan dihargai, anjurkan sendiri majlis birthday korang. Sendiri anjur, sendiri keluar duit, sendiri sediakan kek, sendiri dapat hadiah. Kan syokk. Bagi la Chance lat die. No tunggu dot anugerah berprestij ntah bila nak dpt. Anugerah meletop pun jadi lah..

      39

      4
      • Anonymous says:

        Sudah berapa kli chance.mah

        28

        1
        • Anonymous says:

          Korang kutuk la kecam la apa pun, level korang dekat bawah dia je. Makin org kecam makin jauh dia pergi. Mcm Nara ckp, kalau tak puas hati, undila artis kegemaran korang. Tak payah nak kritik artis lain yang menang. Dasar tak boleh terima kenyataan. Mampu membawang dkt twitter & blog gosip artis je la.

          1

          172
        • Anonymous says:

          Podahlh..anugerH

          6

          1
        • mah says:

          entahlah.. MAH pun xtau mek non ooiiiiiii..

          2

          0
      • Anonymous says:

        alaaaa…apa nak pelik neelofa menang…dia dan fans dia je yg bersungguh-sungguh mengundi…ini je anugerah yg layak utk dia!!! xde yg wowwww pun!!! artis lain dan fans mereka…berserah je ….menang alhamdulillah…apa la sangat setakat anugerah meletop…meletops ke??? artis lain x heran la anugerah camni…eeeuwwwww

        58

        0
      • suka hati aku la says:

        kalau yg artis korang minat menang bagus la anugerah tu kalau artis yg x suke sume anugerah syok sendiri. mabuk ketum ke peminat peminat giler ni? dia penah menang ABP what, lagi korang kutuk lagi banyak silent electors..org yg silent electors ni x mcm korang ni sume asyik duk mengutuk aje.. diorg diam diam sudah,. amik yg positive side,. bukan mcm korang bimbo… zeroo… lain yg ckp kadang kadang lain yg korang anggap.. suke lari dari topic.. giler arh…keep up the good work neelofa..kteorg silent electors tgk ur positive side je kteorg x tgk negative side.. kalau kte nak berjaya mmg kena mcm tu and u you have already proved it girl..

        1

        14
    • Bluwekkk says:

      Lahh dari zaman ayda jebat menang turut2 pun korang cakap “Anugerah syok sendri”…sampai lah fattah ngan lofa menang taun lepas pun kata Syok sendiri.. haha tak faham haters. Kalau dah tak nak Anugerah syok sendiri, korang vote lah artis kegemaran korang..baru Korang yang syok sendiri! pffft

      2

      70
      • Anonymous says:

        diorang nak fazura jugak wehhh. selagi fazura tak menang selagi tu diorg tak puas hati. nnti kalau fazura menang baru laaa diorg cakap anugerah ni tak cap ayam, tak syok sendiri, memang layak hakpuihhhh

        2

        72
        • Anonymous says:

          anon 3.20 kenapa ko ingat org nak fazura menang??? ramai lagi kot artis hebat lain yg tercalon…ko ni mesti kategori fans neelofa yg busuk hati asyik fikir fazura tu saingan neelofa…neelofa bukan saingan fazura…fazura pun x heran kot setakat anugerah murahan camni…kesian dek non…setakat anugerah meletop yg x berprestij, orang lain x heran dek non…nampak x artis kayu pn blh dpt anugerah??? apa la sgt setakat menang undi….lain la dipilih juri hebat

          93

          0
        • lina says:

          well fazura memang dah menang pon and well deserved. aku selaku peminat fazura x kisah pon kalo tak menang top top meletop tu asalkan dia menang dalam kategori yg sepatunya. lopa menang top meletop tu fine lah.tp pelakon drama meletop?omg. menipu sgt. tp kalo bukan meletop sape lg nk bagi dia trofi kan..kesian u lopa..

          62

          0
        • dah keneps says:

          bodo nya kau…sedih!…bukan sebab fazura lah org tk puas hati! sempitnya kepala….tula pakai turban ketat …darah tak jalan jd bengap….cher cuba hadam n paham….org bising sebab ko dahla pengacara Meletop setiap minggu…anugerah pon ko host…menggeletis atas pentas menyanyila dramala pon ko…anugerah utama pn ko menang…mcm Malaysia ni berpusing kt dia sorang jer artis….yes memg sbb undian…kalo dia lah yang dikatakan bijak pandai sgt…pilih salah satu…nak mengacara kt tv ke…jd host ke or dtg dengan bangga amik hadiah tu je…ni semua nak bolot…tak cukop2 yang ko ada tu yg buat org meluat!!! ada PAHAM?!

          76

          0
        • see says:

          turban ketat sgt jd bengap!! kah kah kah… tu laaa elok2 amalan pakai tudung labuh nk pakai turban otak pun kurang berhubung mula2 bengap.. lama2 jd bodoh terus..

          30

          0
        • anon says:

          ni bukan nak fazura atau fatah menang
          byk yg lagi bleh menang
          ko yg tak move on
          nmpk sgt nak lofake menang utk kalah kan fazura
          walahal fzura tak heran pun
          hahahahahha
          kesiannnnnnnnnn

          32

          0
        • Anonymous says:

          Well at least ayda jebat menang dia still ada talent! Eventho bukan pada nyanyian, but in acting you cant deny it! Lofa? Ada apa? Acting keras kejung? Kalau menang fesyen meletop takpa lg. Loool tak habis2 fazura. Fazura tu menang awards besar besar. Yg jury based bukan voting based. Yg tak puas hati lofa menang kalahkan semua yg gempak. Zul ada, Syafiq ada.

          34

          0
        • Anonymous says:

          fans fazura tak undi pun anugerah low class ni hahahaha

          19

          0
        • Anonymous says:

          Sape yg petik Fazura dulu? Netizen ke? Kakak ko “yg konon teringin bersaing”?
          Ni nama sokong bawak rebah.
          Cerdik x leh dipakai, bodoh xleh diajar.

          7

          0
        • choii says:

          cik anon si fanatik lofa oii…even mek tk suka fazura …tp sekurang2 nya mek tak perli org dikala tudung atas kepala and dirakam!! nmpak benor hati mcmana..memang so mean!!..byk lagi artis lain yg deserved menang kalo tk fazura pon…aslong bukan akak overated…overdressed…overacting atas pentas terkinja2 tu! plissss la kakak…getik!!

          7

          0
        • Cik Semah says:

          at least fazura ada bakat, bkn mcm nelopak, berlakon pn kayu

          5

          0
        • Anonymous says:

          yg sbnrnyer aku rasa fan fazura pn x heran nk menangkn fazura utk award ntah pape tu.. hahahaha

          11

          0
        • zain maleek says:

          macam hanat ..si anonymous comment ..x logik dia menang..sbb x nk bg fazura menang …haha..gelak aku bce komen ko..yg berasa sangat nie..
          (tangan di bahu, eye upstairs haha)..<(aku pun nk comment yg x berasa mcm ko jugek).

          1

          0
    • Nilotaik says:

      Bosan. Ptt artis lain boikot ja anugerah cap ayam ni. Neelobitch.

      18

      0
      • Anonymous says:

        Btw, aku lega faz xamik port pasal anugerah ni. Lg bgus klu xmenng. Klu faz layang award ni means, level bakat die ngn lofa sama je. Walhal Kita Tau she won the best actress before…

        42

        0
    • bawang besar says:

      Aku rasa dia vote diri sendiri la.. igt tak dulu masa dia jadi juara dewi remaja…kan ada isu dia vote diri sendiri… so dia tak nak malu …dia vote la diri dia untuk menang besar….huhuh….#donemembawang

      6

      0
  2. melati says:

    “Neelofa kalau jadi bini no 2 Boy Iman ” , mesti Netizen tk Hina Neelofa lagi …tu saya pasti…..wakakakakaaka

    85

    0
  3. wekkkkkkk says:

    dalam carta organisasi meletop tu..Nilopak lah yg duduk di tengah2 organisasi tu..fhmkan ada semua..kalau dh di tengah..tentulah dia menang…

    31

    1
  4. yoalyoalala says:

    Semua orang tahu Fazura lagi TOP dari neelofa ni. Bakat apa yg neelofa ada ? bisnes? yes tu betul. Tapi untuk dalam industri? berlakon kelaut je aku tgok…. pengacara meletop tu je lah… move on la meletop nak jaga hati siapa ni?

    96

    0
    • satriahijau says:

      Die ade saham dlm meletop…cume org x reveal je. So x heran semua die kaut. Kali ni ade mention x penaja besar or platinum ke ape? Kalu xde,,,faham2 la sndiri. Mmg die yg sponsor AME ni.

      84

      0
      • Anonymous says:

        aku pn rasa macam tu

        1

        0
      • Anonymous says:

        knnnn.. masa citer zouk tu.. mana dia jd gossip no. 1.. padahal citer tu havoc giler!!!

        9

        0
      • makcik lade kering says:

        same.jdi aku xkn semak otak dgn kemenangan retis plg lauya ni.lain kali x yah tengok x pyah support anugerah tahap rubbish gni bru hdup aman damai.lg 1 apasal smue semak gmbo politikus ats tu.smue tmpt die ado …tau smue rakyat hiburkn ati dgn membawang die pun interframe la kt mne2.murung aku tgok

        3

        0
    • Anonymous says:

      aku x tau pun fazura lg TOP dari lofa…bakat mungkin fazura lg bagus..tp klau TOP mmg lofa lg TOP…

      0

      5
  5. bkn artis says:

    Aku pun rasa rancangan ini harus di beri nama baru “Anugerah Meletop Neelofa”..

    sorry sangat boring AME kali ni.. pls try again

    75

    0
  6. Norok says:

    Isu AME hambar ni aku dah dengar sejak dari tahun2 yang lalu lg. Korang ni bab mengutuk no satu pastu tulah anugerah yg korang tengok no satu. Tak suka takyah tgk. Cuba jadi cerdik mcm aku, xpernah tengok anugerah ni dari awal dulu smpi skrg. Dh mmg fans neelofa banyak vote, mmg lah dia menang. Anugerah sampah mcmni pun nk tengok. Kesimpulannya, korang la yg bodoh hanatt

    18

    15
  7. Xde class says:

    Sbb tu aku x prnah dan x hingin nk tgk .rncangan meletop pn nver once lbih2 lg c capang tu msih kt ctu.ni rncngan ssuai tuk bdak wechat dan mat rempit je

    31

    0
  8. Anonymous says:

    alhamdulillah rezeki lofa…ada yang benci dan ada yang sayang..orang boleh menghukum tapi ada juga yang still support dia. saya yg mengundi dia, sbb sy suka orang yang orang paling tak suka…sbb sy tak suka kebencian. kalau ada yg rasa tak suka bagus elakkan. sbb hanya menambah dosa

    2

    72
    • hjk says:

      beria btl ko bekap.. hahaa

      41

      0
      • Anonymous says:

        saya tak back up..saya ckp benda betul..sbb memang ada org undi dia…kamu orang yg banyak sgt kecam kalau tak nak tengok neelofa menang lain kali pakat undi saingan neelofa. jangan sembang je lebih.

        0

        6
    • Anonymous says:

      Jaga lah hati nipolak..sbagaimana anugerah ini tajuk ” kemenangan jaga hati nilopak” klau x nnti dia merajuk..dh la putus cinta…kekasih skrg.pun x ada..maka bgilah nipolak gembira..klau x menag..takut nnti dia pegi ke hutan jepun tu atau ke tmpt taliban.

      14

      2
    • Balik kampung makan budu la says:

      Rombongan cik kiah pasir mas detected.

      6

      0
    • Whatever says:

      Blablabla

      0

      0
  9. Anyn says:

    Lopak has no talent. Only the look to manipulate the fans. I rase u n ur family patut berambus dari media cepat sikit blh tak.

    73

    0
  10. Anonymous says:

    Alahai nara, tak ada kisah arits lain ker,boring laaa…..next…

    23

    0
  11. hjk says:

    ni kan anugerah lopak, bukan anugerah meletop era. dorang baru tukr nama

    23

    0
  12. Anonymous says:

    Come on Astro…I am sure you guys have brain to think… Please don’t let this kind of “crap anugerah” happen again in the future.

    36

    0
  13. MSJ says:

    Dah orang undi menang la. Siap ada auditor luar lagi periksa kira undi. Kalau tak nak Neelofa menang, rajin-rajin la mengundi. Jadikan pengajaran untuk PRU nanti.

    3

    22
    • Anonymous says:

      kalo ko tau system undi meletops buat ni mesti ko akan sedar.. bila nama lopak yg menang undian pakai batch system vote.. thn depan smpi ke tua selagi nama dia belum withdraw dari meletop muka batak ni akan kumpul trofi sampah tu.. hadap lah penonton astro same winner every yr.. percayalah!!… melainkan dia dpt hidayah atau dah kawin atau meletops sambutan low baru dia tak pakai system vote utk thn tu…
      PRU lain yer.. sbb in actual paper marking

      9

      0
  14. aku says:

    aku mmg pelik neelofa menang pelakon meletop..sould be shafiq kylez,,,,pastu anugerah meletop perempuan jatuh kat dia gak…meluat beb …tahun depan takyah ada anugerah paling bodo ni..mcm anugerah syok sendiri

    52

    0
  15. zouker says:

    korang x paham konsep anugerah ni kerr?? ni kan undian peminat..bukan juri yg pilih

    1

    21
    • Anonymous says:

      Pemint pantai timur je yg berlebih

      13

      2
    • Kiah propa says:

      Alaaa x perlu peminat undi.dia blh je undi diri sendiri. Apa ada hal? Duit byk undi sms pukal la bongok oiiii. Malu la dia nnt kalau doa kalah dgn pajura!kan dia nk menang je semua.

      26

      -1
      • Anonymous says:

        Walaupun dia boleh menang AME ni disebabkan fans dia…tapi hakikatnye Lopak dah kalah besar dgn Faz sbb Fatah pilih Faz sebagai suri hatinye dan bukan Lopak…

        36

        -4
        • anon says:

          bagus sangat ker fattah tu.tgk sekarang fattah kat mana. satu pun tak menang. tahun lepas sapa yang sokong dia. tahun tgk la satu trofi pun takkkan menang.apa bangga dapat fazura dah banyak org pakai dia.

          0

          17
        • Anonymous says:

          How sure are you Fatah won last year due to support from Lopak? If it’s true…it really shows that AME is being manipulated by Lopak and fans…not genuine. And how sure are you Faz has been used by others…did you see it with your own two eyes? Please lah…if you don’t have concrete points…don’t say anything…just shut up!!!

          12

          0
    • aku says:

      ko percaya ker dgn undian tu jujur 100% and ianya datang nya dari peminat,,,atau konsepnya mmg nmpk mcm anugerah kenyataannya anugerah untuk meraikan lopak dan kroni,,,patutnya pengacara berdua tu tak pyh tercalon…bru adil..tk nmpk tuan rumah buat air and minum sndiri

      4

      0
  16. Anonymous says:

    Juri nyer sapa ya? Nara?

    25

    0
  17. huhu says:

    kesian sape2 yg subscribe astro kan..

    8

    1
  18. Makan weh , Makan !!! says:

    Tolong ABPBH tahun nie … Tolong sangat bukan dia ye .

    23

    0
  19. Kiah propa says:

    Fans lopak mmg bodoh. Minat lopak sebab cantik n tergedik2 je ke?x de otak utk menilai bakat. Pelakon meletop blh dpt dkt si kayu ni???adoyaiiiiiiii

    35

    0
  20. Y says:

    I’m not even watched this meletop anugerah.coz mengarut..so simple je…boycottt

    12

    0
    • Balik kampung makan budu la says:

      True. I pun sorry dont bother to watch prog sampah. Prog org dok estet je tengok. Org2 jakun.

      4

      0
      • Anonymous says:

        dalam banyak2 komen komen korang berdua yg paling menarik perhatian aku. grammar tu. sucks. takyah try hard sangat la nak speak english nak bagi sedap ayat tapi buruk benorrr

        0

        0
  21. Anonymous says:

    so bias! not fair to others, come on lah lofa bagi chance artist lain boleh tak! asyik2 lofa je yang menang… opss dah terlebih pulak aku ni..

    9

    0
  22. Anonymous says:

    gaun lofa mcm gaun fazura je..

    12

    0
  23. Anonymous says:

    Aku byr astro bkn nk tgok sampah punye citer. Dah la citer yg ada ulang2..bila lewat sikit byr..rtm.tv3.ntv7.114..semua di blok.

    11

    0
  24. Anonymous says:

    dah tak minat si lopak nie…berlagak

    10

    0
  25. Pengutuk 1Malaysia says:

    setiap tahun dia dapat pun tak kisah.. kalau dia memang meletop top top..
    ini tang mana meletop nya boleh pula menang.

    alahai…ini baru betul sial.
    M.P.O.R- minta puji orang ramai.. tak reti malu erkk..euww

    0

    0
  26. siti says:

    mula2 tgk jgk tp sbb yg menangnya asik pengacara meletup pastu ngn penyampai era je… asik tu je pusing2… lama2 mls lah nk lyn, nape lopa mcm gedik sgt mlm td ek… jd nya tgk skit je pstu lyn radio je lah

    3

    0
  27. Gorges says:

    Patut bukan Anugerah MeleTop. namakan ANUGERAH PROGRAM HIBURAN. Bior ramai pesaing. Klu dah namakan Anugerap MeleTop. Tak payah undi la. Neelofa Nabil Neelofa Neelofa Neelofa. Mujur Neelofa tak nyanyi. Klu tidak Anugerap penyanyi LeTop; Neelofa. Anugerah Fesyen MeleTop tu sebab fesyen Turban?

    13

    0
  28. Anonymous says:

    Tgk tak ig ac mizal haha siap perli lagi AME

    11

    0
  29. Anonymous says:

    lebih baik tgok “ceria megastar” katanyer..suara2 yg memukau dlm tu yg trpilih..yg di singkirkn mmg layak..x sodap…yg tinggal ada 2 lagi yg x sedap

    4

    1
  30. wekkkkkkk says:

    Blog ni pun pilih kasih “lepas je pukul 2pm..dh x ada citer lain..” hold dulu citer artis lain, kasi komen ttg Nilopak ni sampai ratusan…mg pilih kasih lah..

    5

    0
  31. Anonymous says:

    maaf la kalau ada fan neelofa kt sini,,,,tp aku betul2 heran tang satu anugerah ni..fesyen meletop yg neelofa menang!.tolongla….makin hari makin buruk tgk fesyen dia..nak2 tang tudung…makin dh x konsisten pemakaian tudung dia sampai nampak rambut!lgpon ramai yg beranggapan dia tu mangsa fesyen!nape blh menang?kalau org ckp anugerah sampah,marah plak tp itula..dpt kepada x sepatutnya..x tau apa motif sebenar?

    28

    0
    • Anonymous says:

      dek non 2.56 jgn pelik…itu usaha neelofa dan fans dia nak merasa terima anugerah…kesian dorang dek…hakikatnya semua org tau fesyen neelofa ke laut…tgk mlm td pakai gaun ala2 nak jd princess yg x jadi…bagi la dia merasa dek

      9

      2
      • Anonymous says:

        x merasa lg ke dgn byk anugerah dia dpt hasil undian peminat? tolongla…merugikan je buat besar2 bagai kalau pemenang x sepatutnya…patut buat anugerah fesyen meletop ke laut!sorry to say…sb lau compare yg sblm ni especially tudung tu dh tutup elok dah…ini mcm sekadar tutup atas kepala…hurmm..sorry ya mmg x berkenan!

        4

        0
    • Anonymous says:

      dia dari dulu ade beli system vote.. sape lagi dia nk tipu
      nextyr muka paki ni lagi.. percayalah ckp aku

      5

      0
  32. Anonymous says:

    STupid Show ever!! Lopah if u smart enough.. U should have tarik diri.. That’s professional!!

    6

    0
  33. Anonymous says:

    TOLONG UP CITER LAIN

    2

    0
  34. Anonymous says:

    TOLONG BUKAK CITER LAIN

    4

    0
  35. jurgen klopp says:

    haha.
    bg aje la kat dia.
    adui korg pon.sungguh bebenor.

    2

    1
  36. Anonymous says:

    Baru jer tgk AME2018 td.. kalo perasan masa lopak nk amik anugerah.. pompuan yg pegang anugerah tu mencebik bila lopak naik pentas. sesuatu sangat..!!

    13

    0
  37. Haru says:

    Mcm mana Zul Arrifin tak menang aku pun tak faham ………

    Yang menang besi tunggul batu dgn gaun over nya ….anugerah ni patut buat kat zouk saja …bagi lopak n nabil menang
    ..

    12

    0
  38. Noname says:

    please astro..Sudah2 lah dgn lofa tu..
    People dh loya la…x de bakat pn..
    The worst part dia menang..
    Kita bayar tiap bln bkn nk tngok dia pn..
    Enough of this stupid game..
    Hargai yg setiap hari kluar plbagai program astro
    Not lofa again..

    14

    0
  39. Gorges says:

    kome lupa ya Anugerah Minah Bingit MeleTop; Jihan. Ngapa minah bingit timbui menganggu ketenangan? . Duduk ler diam2 kt rumah selama setahun, seabad?

    6

    1
  40. Anonymous says:

    Anugerah poyos…so anugerah nie xde dlm list ??

    2

    0
  41. zzz says:

    kalau fattah menang mesti makcik bawang kata…dah rezeki dia tak perlu pertikaikan. anugerah bdasarkan voters ni memang bukan yg terbaik yg menang..so hadam je

    3

    0
    • Anonymous says:

      kalo muka lain2 paham lah jgk… kalo muka same jer ape cer… agak2 lah nk pakai vote system nk menang pon yg pelakon drama meletop nk sapu… drama red velvet yg xde sambutan pon sapu… nk jilat pon tgk kanan kiri… lain lah menang 2 3thn sekali paham jgk.. kalo dh tiap thn mentedarah cara hidup keling industri.. bollywood pon retis same sure malu nk amik lagilah dh tau drama xmeletop

      5

      0
      • Anonymous says:

        Nk komen jgn sebut ke***g..bole tak anon 4.43pm..jgn biadap sgt..

        4

        0
        • Anonymous says:

          xde silap kt situ aku baca.. dah asal usul paki jenis2 khan keling.. dia pun x malu mengaku darah keturunan.. ko plak meroyan

          0

          0
        • Anonymous says:

          Nampaknyer ada yg x fhm khan asal dri mana..pria asal dri mana. Tolong baca tentang bangsa2 dalam dunia ni dan dri mana asal usul sesuatu bangsa.

          0

          0
    • Anonymous says:

      Fattah tu host Meletop ke tiap2 minggu?
      Kalau lobenak tu diam2 jer lah…. semak.
      Tak sedar ke diri sendiri tu yg membawang

      0

      0
  42. zzzs says:

    kalau fattah menang mesti makcik bawang kata…dah rezeki dia tak perlu pertikaikan. anugerah bdasarkan voters ni memang bukan yg terbaik yg menang..so hadam je

    3

    1
  43. bibik_cun says:

    Zul Ariffin top kt TV3 je .. mlm td terserlah Zul Ariffin xlaku kt astro. Lopak pon sebaliknya.. Yg paling kelakar pelakon meletop Lopak monang??? paling lawakkk

    11

    0
  44. Juju says:

    Berlakon 1 citer je dh melotup?

    3

    0
  45. Anonymous says:

    Meluat betul la dgn pompuan ni.

    7

    0
  46. Lopak says:

    Aku buat anugerah …alu yang menang yipeeeeeee ….

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Anugerah gerenti lopak menang

    0

    0
  48. cintra says:

    apalah …kan dah cakap ame nie anugerah peminat . kalau x mau bagi lofa menang vote lah artis lain banyak banyak. walaupun aku rasa lofa tak patut menang. tp ramai plak yg vote dia .. hehehe

    1

    0
    • LOPAKAYU says:

      xkan xtau…dia ada voting team sendiri..dia tau dia mmg TIADA bakat seni..so ni je la yg dia boleh dapat anugerah….dia kan siap suh batak2 dia vote utk dia….MELETOP boleh buat rule utk couple meletop…nape xbuat rule yg pengacara patut dikecualikan dari bertanding ….bias sgt..bersorak la batak2 dan benak sekalian…korang asik ckp itu rezeki dari ALLAH…Ya betul…tapi benak lupa..itu juga UJIAN untuk lopak..sebab tu dia BONGKAK

      Tunggu je la…masa terduduk nnt…

      8

      0
  49. aku says:

    amboi anonymous ,,sdp ko jer ckp level kitaorg ni bwh kaki lopak,, ko kenal pun tak kitaorg…dah dia yang rendahkan martabat wanita bertudung,,,skg dah nampak dia sendiri yg tak selesa menutup aurat secara sempurna dan makin selesa berturban…mana ko tahu dia makin berdesup berjaya sedangkan Allah kalau nak tarik nikmat anytime jer …ko ckp macam lupa Allah tu ada.

    6

    -1
  50. Anonymous says:

    Issue cam ni ingat kan kat office je ad politik kotor time year end performance. Yg mane menjadi favourite sentiasa dpt habuan even ad yg lain yg lg performed lg bagus. But since non favourite maka duduk la stranded kat situ n surely dpt result yg truk. Even worst. Xdpt ap2 habuan langsung. Huhu.

    22

    0
  51. Anonymous says:

    Orang kalau xde bakat… anugerah macam ni lah yg di rebut kan… Kalau tak gersang jer lah fans nanti.

    3

    0
  52. Noni says:

    Mujur blum kawin…klu tak
    Couple meletop..lofa
    Cilik meletop…anak lofa
    Red velvet tu padan aliff je kasi dramatik…lofa kayu je..
    Fesyen letop…dh tinggal serkop rambut pn letop
    Klu dia nyanyi suara miming pn astro bagi anugerah..
    Host baca skrip je pn…dh letop..sherry pn out..
    Rasanya fazura sgt on news spnjg thn 2017 pn out sbb rival dia
    Apahal michal ang yg direct drama letop2 …without him drama2 astro hambar..
    Fishy laa…

    5

    0
  53. Anonymous says:

    Tahniah nelofa, lepas ni jadi duta apa lg? Hi….hi….

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Apasal Red Velvet menang tapi Aliff tak menang…atau tak tercalun?
    Aliff kut yg naik kan citer tu…
    Zul pun dpt tempias jer… balik2 Lofa…. menggiler betul Lobenak semua..

    7

    0
  55. Anonymous says:

    Yg tak datang AME
    1.Fattah
    2.Fazura
    3.Johan
    4.AC and Emilia
    5.Jep and Sari
    6. Shuib and Sarah
    7.Shila Hamzah
    8.Diana and Farid
    9.Lisa Surihani and Yusry
    10. Erra Fazira
    11. Nora Danish
    12.Rita Rudaini
    13.Izara Aisyah
    14.semua calon couple meletop

    10

    0
    • Little Miss C*&t says:

      Anugerah paling stupid …aku rasa lopak yang sponser anugerah ni …janji semua dia sapu …

      Fesyen out
      Lakonan lagi la out
      Host hampeh
      Pelakon batu kayu lembu
      Tapi menang …. Mcm cunt

      5

      0
  56. Anonymous says:

    Astro kan ada rating penonton untuk drama.
    Boleh tak reveal rating tu sebab nak tengok berapa juta yg tengok drama2 astro dan mana paling top. Sebab kalau undian ni saya kurang percaya lah.. trending twitter pun x caya. Daripada rating tu jugak kita boleh tau pelakon mana yg jadi tarikan sebenar.
    Please sape2 tolong dapat kan info ni…

    5

    0
    • Anonymous says:

      kalau tak ig live micheal ang, drama yg pecah rating 2017 ialah hero seorang cinderella dan coffee prince. micheal kata rating red velvet/mencintaimu mr.photographer biasa2 aje.

      3

      0
  57. Ms says:

    Asal pelik sgt fesyen tudung lofa tu y kaler putih tu..aku dok perati jeee. mcm simpan janggut lebat bai pakistan je

    2

    0
    • Anonymous says:

      keturunan kuat ke darah paki.. selera jenis2 tuh jgk sbb tu dia suka pakai tudung stail benggali

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko ni kan Anonymous suke wat dosa kering x abis2 dr dulu….ko jwb laa akhirat esk…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Entah…wanita paki bkn mcm tuh fesen tudung..lagi2 yg warak mcm wanita afganistan tudungnyer.
          Lopak ni je yg ada drh melayu cmpuran. Semua asal melayu lh

          0

          0
  58. Alanice says:

    Npe couole roti telo x t’calon couple meletop?

    0

    0
  59. Lopak lepas hujan says:

    Perasan tak, ramai artis xdtg. Maybe diaorg dah malas nak layan AME ni. Dah faham sgt concept AME ni. Biarlah semua award kasi si lopa je. Lepas dia…dia…

    8

    0
    • Anonymous says:

      btol! x ramai artis top so called talented tak datang . semua pon malas nak layan event sampah …fan yg terjerit2 mcm tarzan betina. prog sampah! asterukk…ko nak simpan lopak..simpan le. last2 korang yg syok sendiri sbb org tak support.

      3

      0
  60. hussain says:

    Mujur blum kawin…klu tak
    Couple meletop..lofa
    Cilik meletop…anak lofa
    Red velvet tu padan aliff je kasi dramatik…lofa kayu je..
    Fesyen letop…dh tinggal serkop rambut pn letop
    Klu dia nyanyi suara miming pn astro bagi anugerah..
    Host baca skrip je pn…dh letop..sherry pn out..
    Rasanya fazura sgt on news spnjg thn 2017 pn out sbb rival dia
    Apahal michal ang yg direct drama letop2 …without him drama2 astro hambar..
    Fishy laa…kami tau tu rezekinya.. tapi intai2 artis2 yang baguih dok ada tang juga.

    2

    0
  61. Anonymous says:

    betul system undi mcm ni meletop ta standard betul kot,dia pengacara,dia host meletop knapa dia yg menang mungkin neelofa ada taja juga rancangan meletop ni kan kita ta tahu rundingan ajk rancangan meletop,dari segi lakonan memang neelofa kaku dengan muka expression pon kurang jika dibandingkan dengan fazura is the best acting female role we al stil can be seen can compares their acting right,kalau macam ni bertaun taun biar la di beri saja anugerah kat neelofa a payah buat pertandingan to me all is buyers,neelofa can do anything her shows her shares ,any way congrats neelofa dont be a cheater wit all ur crews.buyers r stil buyers,true bnyk lagi pelakon wanita better than u.ta kira dalam apa jua pertandingan cheaters and buyers always be there.

    0

    0
  62. Anonymous says:

    cheater and buyers-neelofa is not a gd acting actress,true those brilliant excellent actor and actress yg ta datang knows that rancangan meletop pengundian is lofa runs wit her crews cheaters is a cheater and buyers,woooooooooooooooooooo.

    21

    0
  63. Anonymous says:

    Anugerah penipu

    3

    0
  64. ciput says:

    oiiiii dah2 laaaa membawang….cube skali skala mengkurma sikit. anggap tu rezeki die dah la…korang x abis2 wat dosa kering kan…

    1

    0
  65. Anonymous says:

    Nampaknyer ada yg x fhm khan asal dri mana..pria asal dri mana. Tolong baca tentang bangsa2 dalam dunia ni dan dri mana asal usul sesuatu bangsa.

    1

    0
  66. Anonymous says:

    Sbagai netizen mmg tak puas hati dgn kemenagan anugerah nilopak ni walaupun bkn aku sorang je yg ckp:
    1. Anugerah top top meletop wanita.
    2. Anugerah fesen top top meletop.
    3. Pelakon tv top top meletop.
    4. Drama red velvet top top mrletop

    ( semua tu anugerah utk nilopak) .
    Apa ko rasa.
    Sprm tolong selidik.

    2

    0
  67. Anonymous says:

    Cantiknya neelofa ni. Cantik sejak lahir. Mata hidung, mulut, kulit. Auchhh perfect.
    Bukannya mcm kebanyakan artis kertu. Buat hidung fake.semua fake la hahaha. Kecik2 hidung penyet. Dah kertu tetiba mancung. Ekekekek

    Neelofa ni Family background hebat2. Tan sri, dato2, semua org have2 la. Semua speaking fuhh.
    Suka tgk vlog atisha khan tu. Hebat2 semua sedara mara dia. Respect lofaaa.

    Tak sia2 iols undi semua kategori dia. Ahahahah.

    Kesian fans artis kertu melalak. Dah xde duit nk undi ke. Dah kalah meroyannn. Lofa flip hair. Siapa uolsssssss hahhahah

    0

    14
    • Anonymous says:

      Itu backgroud dia. Ternyata kawen.mix ada kelebihan kan..anak2 jdi cerdik, kacak cantik luarbiasakan.
      Tapi anugerah syok sendiri ni dh lari dri tajuk yg ko ckp tuh.

      5

      0
  68. Anonymous says:

    cuba la buat film fare malaysia mcm bollywood bnyk talented actor and actress or anugerah drama drama terkini am sure lofa memang out juri juri professional in it,ah na tengok menang ka tak lofa ni,kalau suruh karan johar jadi juri memang nama lofa tak tesenarai.rezeki dia memang dia vote dgn kunchu kuncu dia lah………….

    1

    0
  69. Anonymous says:

    Hahahahaah kesian fans sendu fazura meroyan fakejura kalah dgn neelofa. Fans neelofa makan popcorn celebrate kejayaan lofa. Apa kejayaan fakejura?takde eh yg hebat2?

    Dulu ingat lg masa dia kapel dgn tmj berlagak nak mampus. Suka sindir org sana sini. Suka sindir lofa. Lofa buat artikel pon dia perli. Gila busuk hati. Fazura tweet sindir neelofa. Haa lepas tmj campak ko baru ko diam terdudukkkk. Dulu ko berlagakkk. Semua benci ko time tu.

    Siap ko berlagak gila keluarkan statement siapa nelofa utk kau jatuhkan.dah rasa diri hebat masa tu. Yakin nk jadi permaisuri hahahaah.

    Nowww siapa kau fakejura nk dibandingkan dgn neelofa. Duduk pon kondo je dgn fattah.kikiki.

    Pastu tetiba jadi sesuci lebaran sekarang.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Helloooo..sapa stat perli dulu.ko tu google tak abis.lopak yg stat perli fazura dulu.ofkos la fazura balas balik.ko x baca ka apa yg tmj kata kat lopak??klo ko baca mesti ko terjun bangunan.yg pasti lopak x boleh tgk fazura lebih dari dia…dengki maut!tolong la…kalo lopak tu suci bak embun pagi xder la dia asyik perli fazura ja..kesian ko..google lagi ekk..

      0

      0
  70. manjationg says:

    Alaaa…semua nak kutuk neelofa menang…mmg dia layak menang and rezeki dia…lagipun peminat yang undi…siapa ramai peminat mmg akan menang dan peminat sanggup berhabis untuk memastikan artis kesayangan menang apa salahnya…terimalah hakikat ni zaman neelofa…dulu masa zaman siti nurhaliza menang beratus-ratus anugerah…kenapa tak kecoh……hidup neelofa.

    0

    6
    • anon says:

      Ni mesti main bomoh nak suruh menang, org kelantan kan

      0

      0
    • mataku membaca says:

      jauh benor banding dgn DSCT…DSCT dulu pun ada yg bosan tgk sbb asyik dye je menang sampai tarik diri dari Anugerah Juara Lagu. TAPI tak dpt dinafikan bakat dye dan byk menang anugerah utk yg paling POPULAR dan yang TERBAIK samaade dri undian peminat atau juri

      3

      0
    • Amongx says:

      Sbb DCT berbakat …. Lopak kayu beli undi …

      2

      0
  71. anon says:

    klu hebat sgt berlakon…cer bagi dia watak dalam j revolusi…ataupun pelbagai watak…blh wat ke x..

    1

    0
    • Anonymous says:

      Boleh guarantee Lopak tak boleh berlakon watak dlm j revolusi. Smlm masa Meletop bila Umi Aida kata lakonan jilat dinding penjara pudu tu real…Lopak dah tunjuk dia geli. Umi Aida kata…bila dia dah in character…dia tak kisah ape pun. Mcmtulah pelakon berbakat…bkn pelakon kayu mcm Lopak tu. Bila Umi Aidi ckp pasal bilik terakhir di penjara pun Lopak tak faham…bengap betul….

      1

      0
  72. Anonymous says:

    setau aku fazura x pernah sekali pun menang anugerah bintang paling popular..so, popularkah dia????

    2

    3
    • ika says:

      hmmm. to me better to be known as an actress who can actually ACT, then just being a popular ‘actress’. beto is not popular, neither is bront palare, but they can act very well. itu yang penting dalam kerjaya pelakon ni. tapi tu lah kan, ada setengah peminat ni, artis dia kayu tak reti berlakon pun diorg duk undi pelakon terbaik. hahaha. bangang

      1

      0
    • Anonymous says:

      Biar tak popular tapi berbakat besar…dari popular tapi belakon mcm sepohon kayu dan bakat mcm sampah…

      0

      0
  73. aku says:

    ANON..dosa besar dan dilaknat Allah awak menuduh orang berbuat zina

    0

    0
  74. One piece says:

    Bait lagu legend yg nelofa nanyi mse nak baling bola tu mcm ada kene mengena je ngan die…chia chia chia….apa tjuk lgu tu lupe la?

    0

    0
  75. Anonymous says:

    Ahh,korang juga yg terkinja2 tgk,duduk depan semua bertudung gersang kat luar stadium.Pastu kata tak minat bagai…

    0

    0
  76. Anonymous says:

    tak kisah la apa pun. yang penting aku dah tahu fattah dah berjangkit penyakit tak profesional dengan fazura. Dua2 memang tak profesional! hahaha.

    0

    1
  77. Ceksu kotabaru says:

    Yang lawak..nak juga lopa pakak dress macam fazura kawin…nak minta peminat compare la tu…sapa lagi nampak macam pri cess..sebab masa fazura kawin semua press cakap macam princess.Tak kena tempat langsung dress macam tu.Lepas menang saja nak petik nama fazura..nak cakap la tu..dia lebih hebat dari fazura konon…puiiii.lagi satu isu makcik bawang tu aku puji…sbb mak2 sedara lopa pon kuat membawang!memang hebat la family diorng…hebat membawang!!

    2

    0
  78. Anonymous says:

    Semalam masa kat Melotop…Nabil kata ayat2 dia kutuk Lopak tu Lopak yg bagi kat dia. So masa Nabil kutuk Lopak pasal tak serik ke dgn cinta lokasi yg dulu tu…Lopak lah yg bagi workdings tu kat Nabil…nampak sangat Lopak tak move on lg…kesiannnn…

    0

    0
  79. Nona says:

    Aku x kisah la Sapa menang.. tgk kejap pastubtukar channel lain.. bosan.. cuma aku nak Tanya, hebat sangat ka rancangan MELETOP Ni sampai boleh buat award? Adoi.. isu ntah apa2.. program Ni x pun boleh effect industri seni negara. X membantu dlm pembangunan industri seni.. so apa perlunya award tu semua? Memang confirm award syok sendiri.. dua2 pengacara pun menggeletis..

    1

    0

Leave a Comment

Optional