January 27th, 2014

Semakin panas, semakin sengit dan semakin hangat persaingan Maharaja Lawak Mega 2013. Minggu lalu, pentas Maharaja Lawak Mega 2013 di Kedah menyaksikan kumpulan SYJ tersingkir. Walaupun lawak yang dilakukan oleh mereka memang menggeletek pankreas (terutamanya lawak segmen Karoot Komedia), namun ternyata peminat kurang menggemari lawak “double meaning” yang disampaikan oleh kumpulan ini. Jual “donut” memang kelakar tetapi nampaknya tidak cukup untuk meraih undian.

syj tersingkir

Secara jujur, prestasi keseluruhan kumpulan SYJ sepanjang MLM 2013 memang membanggakan. Setiap minggu, “chemistry” antara mereka bertiga makin mantap. Daripada pemerhatian Abang Nara, Sepahtu harus berhati-hati dan tidak mengulangi resepi lawak yang sama. Kalau minggu depan Rahim sekali lagi menjadi topik mereka, ia pasti membahayakan kedudukan Sepahtu.

nabil

Nabil juga harus bangkit dan tidak boleh menggunakan “solo” sebagai modal kasihan. Keputusan beraksi solo dibuat olehnya sendiri, jadi Nabil seharusnya menerima kenyataan tersebut. Minggu lalu, lawak Jambu paling terbaik bagi Abang Nara. Siapakah yang akan menjadi peserta terakhir tersingkir sebelum “final” Maharaja Lawak Mega 2013? Sama-samalah kita nantikan Jumaat ini.

P.S: Herbalife didakwa jalankan skim piramid


Comments are closed.

Loading...