Syiah! Di Iran Dan Indian, Libasan Pisau Bertali Ke Belakang Badan

Trending

Syiah! Di Iran Dan Indian, Libasan Pisau Bertali Ke Belakang Badan

Umat islam yang berpegang dengan mashab Syiah di seluruh dunia memberi penghormatan mereka dengan mengalirkan darah mereka untuk meratapi pembunuhan Imam Hussein, cucu kepada Nabi Muhammad SAW.
Imam Hussein telah dibunuh oleh pesaing politik beliau bersama-sama dengan 72 sahabat dalam pertempuran di Kerbala dimana beberapa yang telah mati kemudian dicacatkan anggota badan mereka.
Ia juga disambut dengn Asyura, yang disambut pada hari kesepuluh Muharram mengikut kalender Islam.
Perarakan juga melibatkan berjalan di atas arang yang berbara dan membawa ‘Tazia’ – replika keranda Imam Hussein.
Antara negara islam yang penduduk mereka mengamalkan mashab Syiah adalah Afghanistan, Iran, Iraq, Turki, Azerbaijan, Pakistan, Lebanon, dan Bahrain.

Syiah di India


Advertisement

Advertisement

Pakistan

Iran

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

5 Comments

  1. wakmeli

    December 26, 2013 at 12:23 am

    syiah ajaran terpesong drp islam. ajaran sesat. musuh dalam lipatan. lebih bahaya drp puak kristian dan yahudi zionis! jgn biarkan merebak ke negara kita walaupun memang dah ada! perlu banteras hingga ke akar umbi. kurangkan hubungan dgn iran. jgn benarkan sgt pelajar dorang masuk ke sini! byk kes dadah dibawa masuk sebab mereka nak rosakkan negara al sunnah wal jamaah. bahaya! belajar daripada kesilapan negara islam yang lain yang lunak dan lembut kepada ajaran sesat syiah!

  2. Papejela

    November 29, 2012 at 2:46 pm

    syiah tu sesat dan bukan sebahagian dari Islam…mereka mencela sahabat Nabi dengan mengatakan murtad,mengatakan yg al-quran telah diubah dan juga mengatakan Allah silap dalam memberi wahyu pada Nabi Muhammad..memang dah sesat syiah ni,musuh dalam diam Islam..kat malaysia ni pun dah banyak menular…mohon pada kawan2 sekalian jagalah saudara kalian..dekat facebook ada menerangkan syiah ni…cari page ayuh sepakat tolak syiah,kenali mereka dan jauhkan dari saudara kita..

  3. Jeames selecao

    November 29, 2012 at 12:13 pm

    Sesat menyesatkan,islam itu rahmatan lil alamiin yg melindungi segenap manusia diantaranya melindungi badan sendiri

  4. Audrey Hepburn

    November 27, 2012 at 9:36 pm

    Astaghafirullah…

    Sedangkan mencacah tatu tu pun diharamkan oleh Allah sebab menyakitkan tubuh badan, inikan pula pegi sesuka hati toreh badan macam tu. Sah2 la haram sebab merosakkan tubuh badan yg dipinjamkan Allah kepada kita. Rosak orang-orang Syiah ni. Terlalu rosak…

    Sebab tu la dulu Saddam Hussein melarang orang-orang Syiah di Iraq sambut benda alah ni. Walaupun dia dikatakan seorang diktator, tp ada jugak yg betulnya.

  5. dya

    November 26, 2012 at 10:56 pm

    astaghfirullahlazim . Sesat sesat . Apabila ajaran sesat menyesatkan kaum . Mcm mane nak tarik org masuk islam kalau mcm nie . Ingat, islam itu aman suci dan bersih. Kalau mcm nie rupa menyakitkan diri . Astaghfirullah. Lailahailallah :(

Loading...