Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Syarikat AC Mizal Disyaki Tiada Lesen Jualan Langsung?

ac mizal

Syarikat jualan langsung yang diasaskan oleh AC Mizal disyaki beroperasi tanpa lesen Akta Jualan Langsung 1993 seperti yang diwajibkan oleh Kementerian Dalam Negeri, Koperasi & Kepenggunaan (KPDNKK).

Advertisement

Laporan Utusan Malaysia ada menyebutkan bahawa mereka turut membuat semakan di laman web kementerian, namun tidak menjumpai nama syarikat milik AC Mizal dalam senarai “SENARAI SYARIKAT YANG PERNAH MEMOHON LESEN DI BAWAH AKTA JUALAN LANGSUNG 1993” (keyword: AC Konsortium), di mana database kementerian yang paling terkini telah diupdate pada 2 November lalu.

ac mizal

Kementerian juga telah memulakan siasatan dan memantau rapi kegiatan syarikat tersebut berikutan aduan orang ramai.

UPDATE : Jabatan Perdana Menteri turut buat laporan kepada KPDNKK mengenai perniagaan AC Mizal. Laporan penuh di AC MIZAL: AKTA JUALAN LANGSUNG 1993 DAN AKTA PEMBERI PINJAM WANG 1951.

Advertisement

Sumber berita : Syarikat jualan langsung selebriti tiada lesen?

Dicedok bulat-bulat dari rakan media kami, OhBulan.

P.S: Artikel kami sebelum ini yang berkaitan AC sedang diteliti untuk membuang komen-komen yang berbaur fitnah dan kontroversi. Nanti kami republish.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...
To Top