Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Syafiq Yusof Akhirnya Mengaku Filem Misteri Dilaila Tiru Jalan Cerita Filem Vanishing Act

syafiq yusof misteri dilaila

Filem Misteri Dilaila arahan Syafiq Yusof mendapat sambutan yang hangat kerana mempunyai jalan cerita yang sangat menarik dan tidak klise seperti filem tempatan yang lain. Namun, sebelum ini timbul dakwaan bahawa filem itu meniru sebuah filem antarabangsa Vanishing Act yang ditayangkan pada tahun 1986.

syafiq yusof misteri dilaila

Advertisement

Bagaimanapun, Syafiq ketika itu tidak memberikan sebarang komen lanjut dan kini selepas setahun isu tersebut diperkatakan, pengarah itu tampil memberikan penjelasan mengenai dakwaan tersebut.

Menerusi akaun Facebooknya, Syafiq akhinrya mengakui filem seram arahannya itu meniru jalan cerita Vanishing Act.

Akui kesilapan, hanya mahu formula baru untuk hasilkan karya hebat

syafiq yusof misteri dilaila

Advertisement

Sebagai seorang yang begitu mencintai dunia perfileman dan datang daripada keluarga seni yang hebat, Syafiq mengakui dia merasa sedikit tertekan untuk terus membuktikan dirinya setanding dengan bapanya, Datuk Dr Yusof Haslam dan abangnya, Syamsul Yusof.

Syafiq mencari pelbagai formula untuk menghasilkan sebuah filem yang hebat dan lain daripada lain. Akhirnya, idea baru tercetus saat dia membaca sebuah buku yang mengajar cara bagaimana untuk kita mengambil inspirasi daripada karya orang lain, memberikan nafas baru dan seterusnya dapat menghasilkan sesuatu yang unik.

syafiq yusof misteri dilaila tiru syafiq yusof misteri dilaila tiru syafiq yusof misteri dilaila tiru

Ternyata formula salah, keluarga pun marah

syafiq yusof misteri dilaila tiru

Cuma inginkan hasil terbaik

syafiq yusof misteri dilaila tiru

Tertekan selama setahun sehingga terfikir hendak bunuh diri

Advertisement

Tidak dinafikan, agak kecewa apabila ada isu tiru meniru ini tetapi kami respek Syafiq begitu berani mengakui kesilapannya dan pada kami, filem-filemnya sebelum ini sudah membuktikan dia mampu melangkaui pengarah lain pada usia yang muda. Apa-apa pun, harapnya perkara ini dijadikan pengajaran dan semoga Syafiq terus berkarya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

6 Comments

  1. Bugger

    April 24, 2020 at 11:12 pm

    Sedih pulak baca pengakuan dia.. Memang la dia tiru.. dan ikut formula yang dia cakap tu.

    Tapi kita semua kena admit satu perkara.. filem Misteri Dilaila tu aku rasa sangat kemas berbanding filem filem skop production yang lain.

  2. Papo jela

    April 24, 2020 at 8:42 pm

    Desperate sgt nak setanding ayah n abg dia. Lame betol baru dia dpt terima kenyataan dia x bgs. Loser sgt dik. Kan dah kurang pahale pose aku.dem.

  3. Anonymous

    April 24, 2020 at 6:15 pm

    Aq tgh lapor ni. Tak larat nak marah2

  4. Nananana

    April 24, 2020 at 2:56 pm

    Ok la dia buat research dr cerita luar negara baru lah boleh bersaing internationally. dr cerita melayu lain asyik2 mengarut, adaptasi novel, anak xbalik raya, etc yg xberkembang-kembang

  5. Junji Ito

    April 24, 2020 at 2:53 pm

    Sebenarnya.. Bnda tu senang je.. Kau mngaku kesilapan ..and habis crita.. But mndiamkn diri lglh orng akan kcam lbh truk.

Loading...
To Top