April 3rd, 2019

Fenomena drama Nur tidak dinafikan membuatkan nama pelakon Syafiq Kyle lebih popular. Sinonim dengan watak sebagai Ustaz Adam, beliau tidak menolak sekiranya sudah ditakdirkan jodohnya dengan seorang pelacur.

Menurut Syafiq, itu adalah ketentuan Allah SWT, baginya golongan itu tetap sama seperti mana-mana manusia yang turut menginginkan kasih sayang.

Saya terima walaupun jodoh saya suatu hari nanti dengan seorang pelacur. Kalau dah jodoh (dengan pelacur), saya kenalah terima. Persepsi saya terhadap pelacur, mereka tetap manusia biasa yang inginkan kehidupan berkasih sayang.

Siapa saya untuk labelkan mereka atau mengadili mereka kerana kita semua hanya manusia biasa.

Seperti didalam drama Nur, perkara ini memang agak sensitif dikalangan masyarakat atau lebih tepat lagi, persepsi tentang golongan lorong ini. Namun, kita juga tidak berhak untuk mengadili mereka kerana tidak mengetahui apa yang menyebabkan mereka jadi begitu. Apa pula pendapat anda?

Sumber Berita : Harian Metro


21 responses to “Syafiq Kyle Terima Jika Ditakdirkan Jodoh Dengan Pelacur”

 1. Kah says:

  Terima tapi muka kena macam amyra rosli or seangkatan dengannya huahuahua

 2. Anonymous says:

  Kenapa you guys negative sangat eak? i mean, if aku dapat suami yang dulunya gay pun, aku terima je seadanya. no need to mention his past lah, korang pun sama je. cumanya korang x femes, xde orang kenal korang.

 3. Melody says:

  Cakap memang sedang tapi cuba jadi kat diri sendiri dahulu baru cakap. Cakap dari mulut saja tak memandai tau. Fikir dulu sebelum keluarkan statement ni dengan ikhlas.

  • Melody says:

   Cakap memang SENANG tapi cuba jadi kat diri sendiri dahulu baru cakap. Cakap dari mulut saja tak memandai tau. Fikir dulu sebelum keluarkan statement ni dengan ikhlas.

 4. zaza says:

  Sembang
  Nnti mak bapak ko lah org yg pertama yg masok campor nk menantu yg baik2.mklumlah..anak nya artis.
  Tgok apa jadi pd shila amzah dgn zahirah.

 5. saodah says:

  Mira yang ko buat video dulu tu kira pelacur ke atau ko yang buat video tu pelacur? tanya je…

Loading...