February 15th, 2012

Berikut ialah sepucuk surat yang dihantar melalu email kepada Abang Nara yang ditujukan khas buat Shila Amzah. Semoga surat ini dapat dibaca oleh Shila.

Tujuan tulis surat ne bukan nak memalukan sesiapa. CUMA teguran menegur artis kesayangan sy iaitu SHEILA HAMZAH..ala anak N.D LALALAL tu..

Saya memang minat dia..Dia cantik..sopan santun..tak sombong dan yang best sekali dia SANGAT BERBAKAT..Sejak akhir-akhir ini saya makin lama makin tak suka sebab semenjak dia bercinta dengan pelakon tu ( penama ek?? i lupe ).Nak kata sy jeles idok ler..Tapi kebanyakan gambar mereka BERPEGANG2 gitu..

 

Kita paham orang tengah bahagia kan tapi jangan lupa KITA orang islam dan melayu.Ada adat dan agama yg perlu kita hormati.Kalau nara perasan kan asal bergambar je nak pegang2?? nape nak show off?? Yuna pun bercinta.. tapi belom penah tgk QI pelok-pelok si yuna.

 

Memang la famly dia sporting tapi ape perasaan mak dia if tengok si pelakon tu asek dok pelok pinggang si sheila ne.. Mesti malu kan?? yela anak dara dok berpelok ngan jantan..Bukan apa abang nara dia bebakat tapi if tak reti jaga nama baik susah gak.. SO nasihat sy please la awak baru bercinta jangan la cemar imej baik awak tu dengan adengan2 laga-laga pipi or pelok-pelok2 pinggang dengan kekasih hati awak tu.. Cer cite cam ner tu???!!

 

Jadikan la Dato siti nurhaliza tak da pun gambar-gambar yg boleh mendatangkan fitnah.. Beringat la kita sesama islam harus dan wajib mengingati antara satu sama lain..

 

P/s : nak pegang pinggang ke hape ke cik sheila oi kawen la dulu.. Sakit mata dok tengok dosa2 orang ne..

 

Yang benar
Remaja Purba
(Insan prihatin)

Diharap Shila membaca surat ini dan mengambil teguran ini sebagai satu semangat untuk memperbaiki diri. Chewah ~~~~~~~~~

P.S: Mahukan persembahan PERCUMA dr artis-artist seperti Ning Baizura, Khalifah, 6ixth Sense, Ezad? Hanya ajak famili serta rakan-rakan anda untuk muat trn Call Me Tones dan daftar lokasi anda. Makin banyak anda muat turun dan daftar lokasi anda! Makin cerah peluang kampung anda diGEGAR oleh Musicube hanya di Celcom. Utk info layari: www.thecube.my/mdp/promo_gegarandesa.jsp Ayuh kita muat turun Call Me Tones byk-byk! Tertakluk kpd T&S. (Hanya untuk pelanggan Celcom sahaja)


220 responses to “Surat Terbuka Daripada Seorang Peminat Kepada Shila Amzah”

  1. wassup says:

    Salam semua.. waah, haram suara..haram itu, haram ini.. berpada-pada laa.. hukum tetap hukum, dosa tetap dosa, tapi kalau bab-bab ngutuk ni.. tak dosa ker?Macam ni lah.. pada rakyat2 yang over sangat nih, gi lah duduk kat Arab Saudi, disitu, perempuan takleh kerje, takleh drive, tak leh tu, tak leh ni.. silap2 kritik pun takleh, terus kena hukum.. itu Islam sejati namanya.. cubalah pindah ke sana

  2. dosa tetap dosa says:

    uztaz aku pernah pesan..kalau bercinta camna pon jgn sentuh kulit kekasih kita…sama macam kita sentuh BABI..kalau usap BABI korang geli..kalau usap tangan awek tak geli plak..padahal sama jer dua2..dua2 Tuhan dah kata HARAM..diulangi HARAM..tak kisah la ko artis ker tak..

  3. sedapnyer jajan kau ni says:

    aku xpaham umat zaman skrg.aku pon mnat retis ni jgak tp aku xde la sokong 100% ape yg die buat..bnde yg haram xkanjdik halal.. klau pndang komen org dri segi negatif x jalan komen die..cer pndg positif n jdikkan komen tu sbg satu nasihat yg bergune..nobody perfect but x salah cube jadikan kte ni perfect.. perfect ye bkan prefect..aku komen ni pon utk remind kan dri aku jgak spya aku pun x buat mnde2 ni..igt mak bpk..tq.

  4. shuhail says:

    mmg pon..aku setuju dgn penghantar surat ni..bila tgk dorg dlm 1 mgzine ni..ada smpi siku shilaa ni nk terkene dkt sharnazz punya tetetetete…tp dia letak kt peha….

Loading...