Supplement Ini Boleh Memperbaiki Kulit Wajah Dan Turunkan Berat Badan? Ini Jawapannya…

Trending

Supplement Ini Boleh Memperbaiki Kulit Wajah Dan Turunkan Berat Badan? Ini Jawapannya…

Pasti ramai yang akan mencari jalan untuk mendapatkan kulit wajah yang sihat dan cantik kan. Banyak usaha dan cara yang diambil untuk memperbaiki kulit wajah mereka sendiri.

Hal ini berhubungan dengan salah satu supplement yang viral di TikTok yang mengatakan supplement ini mempunyai banyak kebaikan dan salah satunya ialah untuk memperbaiki kulit wajah.

Advertisement

Ramai yang cuba untuk mengambil supplement ini dan majoritinya dipercayai memberi kesan yang baik untuk kulit. Bukan sahaja di luar negara malah di Malaysia juga ramai yang cuba mengambil supplement ini untuk mengetahui keberkesanannya.

@chlorophyllgirl

Detoxes your body & skin and stops body oder ????? #chlorophyll #chlorophyllwater #skincare #skincarebyhyram #fyp

? Here – ???????

Advertisement
@akfizuljehan

yang cakap saya flawless tu saya tak, scars masih ada maybe ambil masa sikit kot untuk hilang, so klau krg rasa worth it, belilah #chlorophyll #fyp

? original sound – Ak Mohd Syafizul Jeh – Ak Mohd Syafizul Jeh

Menerusi satu sumberchlorophyll ialah perkara yang paling penting dalam tumbuhan untuk melakukan proses fotosintesis.

@zierarostam

Reply to @asman.kazuki #skincarebyziera #SenyumanRaya #FreeFireRaya #AwesomeDollaRaya #tiktokguru #skincaregurumalaysia #skincare101

? Iko Iko (My Bestie) (feat. Small Jam) – Justin Wellington

 

Advertisement

Namun, terdapat segelintir individu yang ragu akan keberkesanannya dan khuatir mungkin terdapat kesan sampingan dan tidak selamat jika mengamalkan supplement tersebut.

Oleh itu, terdapat beberapa pendapat yang dikemukakan berkaitan chlorophyll liquid dan apa kesannya jika diamalkan untuk tujuan kesihatan.

@drgafoor

Answer to @jackdahmakan okay ke #chlorophyll dari segi kesihatan? #fyp #medical

? original sound – Dr Gafoor Mubarak – Dr Gafoor Mubarak

@drsandramd

Reply to @viviseye I BELIEVE good diet is enough to get a lot of nutrients for our skin. Jangan buat lubang kat poket korang. pi cepat² beli ? ? ?

? original sound – Sandra Raman MD – Sandra Raman MD

@thedancedoc

Balas kepada @budak079 korang kena bayar gaji aku ni#chlorophyllwater #fypdong

? Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Secara amnya, individu yang mengambil chlorophyll liquid tidak memudaratkan kesihatan dan ianya merupakan supplement tambahan dalam pemakanan.

Meskipun sudah mengambil supplement, amalan gaya hidup sihat haruslah diteruskan dan tidak hanya bergantung pada supplement sahaja.

Sumber

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...