Written by AbangNara | November 4th, 2009

Secara ikhlas pada mulanya kami rasakan cerita Sumpah Bunian ni akan jadi cerita yang boring. Tapi pabila dah tengok, memang layan. Tak sangka pulak cerita ni habis cepat sangat. Ingatkan akan jadi macam NurKasih, panjang betul ceritanya.

Selain tertarik sebab nak tengok Nora Danish comel bertudung, jalan citer ni ringkas aje, tak berat-berat, cuma masa time watak Azeera (Elly Mazleen) tu jadi madu yg kejam, ish ish ishhh geram betull lah.Nora Danish pon pada kami memang sesuai dengan watak ni sebab imej dia kan lembut..

Tapi kami tak puas hati betullah dengan ending cerita Sumpah Bunian ni. Mana boleh memisahkan suami isteri macam tu aja, kesian kat Adam jadi lumpuh pastu muka menggerutu. Kejamnya sumpah yang kena kat Adam ni, takde happy ending langsung. Frust pulak tengok sebab kami dok mengharapkan agar akhirnya Adan dan Siti Hawa akan bersama happily ever after.

Encik Penerbit cerita Smpah Bunian, buatlah Season 2 ya, kasik ending yang best skit. Macam tergantung lah ending cerita ni….

236 responses to Sumpah bunian, sumpah layaaaan~~

  1. violet says:

    violet lyn sampai hbs..
    :)

    1

    0
  2. EclipsE says:

    hahahaha…br perasan…
    bju kaler pink kat pic yg 1st tue…sm dgn bju aku….
    brand nichii…

    0

    0
  3. kira-kira says:

    a;a mmg kiut nora 2..heheh

    0

    0
  4. pEnArI pOcO2 says:

    mmg chantek…
    tp aku x tgk cete nie…

    0

    0
  5. hantupensil says:

    ish2..comei btul..
    rugi laki dia ni tinggal dia..
    bagi kat aku pun xde..
    hehehe

    0

    0
  6. pEnArI pOcO2 says:

    kalo td ayam, aper kata kita tukau pasal itik lak…?
    kekekeke…
    gedik2 cam itik…lagi…?

    0

    0
  7. EclipsE says:

    topik aku lak…
    kenapa org laki terase ble ppuan gaji lebih dr dia??

    0

    0
  8. EclipsE says:

    rmi org kg kat cni petra…
    asal sume kg…tp msk bandar dh malu lak nak mgaku org kg…
    bg aku…kg lg best…duk bndr wat semak jer…
    xde ketenangan…
    petra budu sdp ker?
    aku nak try tp buka botol jer…trs xleh dh…mual aku..

    0

    0
  9. BumbleBee says:

    mesti banyak pakai sabun basuh baju utk cter ni…yerlaa kain putih bukan senang nk jaga kebersihannyer…hehe..

    tapi x best laa tngok cter melayu yg biler baik…baik tahap dewa….too typical. buatlaa yg baik tp melawan sket…bru bestt…bru logik…

    0

    0
  10. iss_mee says:

    b’coz, tue la namanye EGO lelaki….tue pndangan aku jek..

    0

    0
  11. eden says:

    cute betoi nora danish ni, tp smjk2menjak ni seksi lak. tapi dia pakai tudung mmg cantik ,ayu jerk

    0

    0
  12. anNeDeSiLva says:

    sedih jek rasa arini..
    pehal ekk..

    0

    0
  13. ammey says:

    AKU KETINGGALAN LA…

    0

    0
  14. EclipsE says:

    mcm dh meriah lak BN ney….
    petra ko kije bank ker?
    klu keje bank aku nak bt pinjaman leh x??
    ko bkn ahlong kan???huhu..

    0

    0
  15. iss_mee says:

    jgn la sedih2, aku happy b’coz lg 1 hour blk keja….sukenye aku….

    0

    0
  16. kira-kira says:

    ari sbtu yg dtggu2 akn tibe……….huahuahua

    0

    0
  17. pEnArI pOcO2 says:

    tukau topik lak kwn2…buhsan aarrr…
    cakap pasal kucing plak…

    1. taik kucing
    2. mata kucing
    3. meow2 kucing

    …lagi…?

    0

    0
  18. hazarimi says:

    layan habissssssssssss

    0

    0
  19. EclipsE says:

    anne…dimanakah dikau….jgn sedih2 k…
    idup ney terlalu indah utk disedihkan…
    eh…btl ker ape aku ckp ney?belasah jerla…

    0

    0
  20. eden says:

    taik kucing busuk arrr

    0

    0
  21. eden says:

    seksinye bibir eclipse

    0

    0
  22. pEnArI pOcO2 says:

    busan bin boring…
    ngantuk dah nie…kat luar ujan lebat banget…
    mana lak peginyer bantal aku nih…

    0

    0
  23. nha says:

    Nora cute bertudung.. tp tak lynla citer ni..

    Lagi best layan little nyonya petang2 dkt ntv7..
    Dah tengok 2kali pun still layaaaaaaann lagi.

    0

    0
  24. EclipsE says:

    la…yg lelain dh hlg ker??

    0

    0
  25. pEnArI pOcO2 says:

    ceta pasal binatang lain lak ahh…
    errrmmm…buaya…?

    1. buaya tembaga
    2. buaya darat
    3. bapa buaya
    4. mak buaya
    5. gigi buaya
    5. lidah buaya

    ….lagi, lagi dan lagi…?

    0

    0
  26. pEnArI pOcO2 says:

    buaya ronggeng ader tak…?

    0

    0
  27. kira-kira says:

    ok guys………out dulu…
    smpai ketemu lg ya…
    salam……….

    0

    0
  28. EclipsE says:

    poco cite la psl buaya kat tmpt ko,…
    bsr mn??
    aku xcited nak tau ney…

    0

    0
  29. OK SELAMAT JALAN SEMUA…. BYE2

    0

    0
  30. taiko says:

    Aku jarang tengok tibi sekarang ni…. Layan main gitar lagi best

    0

    0
  31. pEnArI pOcO2 says:

    aku balik dulu…esok smbg lg k…
    salam sume…

    0

    0
  32. EclipsE says:

    la sume dh xde…
    dhlah kat luar ujan…
    aduh….boring lah plak…

    0

    0
  33. ammey says:

    suma dh blik???

    0

    0
  34. eyza says:

    best cite ni

    0

    0
  35. mizzlynn says:

    Mmg best citer nih..tp mmg btl lah, ending dia tergantung..aku ingat diaorg akan bersama blk..tup tup tkde..frust btl..dah lah bwk keta laju2 nk blk umh cpt semata2 nk tgk citer nih..isk, mmg frust ler..

    0

    0
  36. bahulu hangit says:

    dh last2 bru tgk cite nie…..mmg cun pon nora ni pkai tdg……cite pon ok la……best gak……..

    0

    0
  37. farenova says:

    mmg best cite ni…cume ending je macam tak best…tapi bestnye tgk kecomelan nora danish dan tgk elly mazlin ..kelakar betul die berlakon (watak b4 kahwin)

    0

    0
  38. ness says:

    lagu pon best.

    enava – bagaimana

    layanzZ

    0

    0
  39. kak anie says:

    Nara….akak layan citer ni sampai abis…tak pernah miss 1 episod pun…Pemegang watak utama memang sesuai…Adam…Hawa & Azeera yang gediks…Tahniah buat Elly…sampai naik menyampah tgk dia…muka dia tak boleh tahan…

    Memang ending tak best…kalau boleh sambunglah lagik…kesian kat Adam….

    0

    0
  40. kak anie says:

    Nara….akak layan citer ni sampai abis…tak pernah miss 1 episod pun…Pemegang watak utama memang sesuai…Adam…Hawa & Azeera yang gediks…Tahniah buat Elly…sampai naik menyampah tgk dia…muka dia tak boleh tahan…

    Memang ending tak best…kalau boleh sambunglah lagik…kesian kat Adam….

    0

    0
  41. aNgEl xOxo says:

    hai..
    tumpang lalu..

    0

    0
  42. baem says:

    sekarang nie dah banyak cerita yg dongeng kat tv…macam indon gak dah…

    0

    0
  43. comel says:

    alah comel hanya dengar dari kawan yg citer nih best melalui dorang gak citer nih mmg best..bagi comel akan best bila ada nora danish..huhu cutenyer die

    0

    0
  44. yula says:

    morning suma

    0

    0
  45. jlo says:

    saya pun tak berapa suka dengan ending cte nie…ending yg sangat membosankan…kalau boleh buat la sumpah bunian 2

    0

    0
  46. wak tempe says:

    salammmmmmmmm……..

    0

    0
  47. Zaza Muhammad says:

    best cite yee… smpi abis tgk wpun last episod miss sbb outstatiob tp xpe… online kan ade. heheheh…
    mmg sesuai aaa nora watak2 cenggini, ari tu mase jadi puteri ala2 snow white pun menjadi, mmg muke dia ank patung. elly plak mmg pandai aaa bwk watak, versatile aa dia, menjadi tol gedik dia tuh heheheh…. harap2 ade sequel cite nih…best sgt..

    0

    0
  48. lalingku sayang says:

    mmg besh arr cte ni..
    x leh thn tgk azeera(elly mazlien),pandai gle die belakon..aku lg suke tgk die belakon dr fasha sendat tu…
    nora danish sesuwai ngan watak tu…pelakon2 die mmg best arr.tp syg ending cte ni x best ar…mcm tergantung je…

    0

    0
  49. pening says:

    Betul ke org bunian ni blh hidup d alam manusia nyata….kdg tgk citer tu mcm x logik pun ade..siap ade cermin sakti blh skodeng anak dia..pe2pun sebagai hiburan, layan jela…

    0

    0
  50. mmg layan cite ni.. geram gile tgk muka ayu gitu.. rasa cam gigit jer..

    0

    0
  51. shiinta says:

    subhanallah cantik btul ND dlm citer nih kan, klau lah dia btul2 pkai tdung alangkah indahnya… elly pnya gedik mmg mnjadi btol.. huhuhu

    0

    0
  52. miss nina says:

    boleh tak sesiapa tolong bagitau apa jadi ending citer ni? tak sempat nak tgk la hari tu…:( thanks

    0

    0
  53. miss nina says:

    i tengok sampai muka Hawa cacat kena minyak panas. …

    0

    0
  54. CuNnnn says:

    JIKA BOLEH SI NORA NI TERUSKAN PAKAI TUDUNG AMACAM?..LAGI CANTIK NORA BERTUDUNG BETUL X?

    0

    0
  55. XDER GOSIP BARU KeR

    0

    0
  56. pinkypanthers says:

    karang lau dipnjg2kn dh mleret2 plak…
    okla 2 hbis dh x penat aku nk nunggunya…

    0

    0
  57. yuppus says:

    aku pling ske muzik dia…

    0

    0
  58. minah nomad says:

    cita nie sgt xlogik..tp layan je~

    0

    0
    • Don says:

      Assalamualaikum
      Maaf, kerna mganggu anda. Sy tersentuh mgenai komen anda mgenai drama SB itu. Kata cik cite SB ini tidak logik. Maaf….. boleh sy tahu di mana kah perkara yg tidak logik itu.
      Mungkin cik boleh terangkan kpd sy. Terima kasih

      0

      0
  59. khairul1 says:

    haha. mmm agak pelik cite ni.

    Khairul,
    A fan of
    Gambarcarabersetubuh.blogspot.com

    0

    0
  60. killerz_jiwang says:

    mmg cute nora danish pakai tdung.. doa byk2 moge cepat tbuke ati die nak pakai tdung…Amin!

    0

    0
  61. killerz_jiwang says:

    cter ni tak folo up sgt pon…tgok bile ade ksempatan…
    smpat gak tgok ending..xbest la sbb tak hepi…
    tapi cter mcm ni mmg patut di jadikan teladan….

    0

    0
  62. Don says:

    Assalamualaikum,
    Suka sy mbaca komen ramai. Lucu ada dan sgt menarik komen anda semua. Memang drama ini menarik sekali. Tahniah kpd org2 yg terlibat mjayakan drama ini. Hanya kita perlu lebih mmhami apa itu bunian. Lagi seronok kita menonton drama ini.
    Dulu masa sy kecil org tua2 pernah cite ttg keujudan bunian ini. Ia bagai st pkampongan islam. Dan org yg dpt menemuinya hanya lah org2 yg tpilih sj. Atau anak2 yg tsesat waktu. Contohnya bmain dtpt kawasan mrk hingga lupa hr dah gelap (Maghrib). Lalu tbuka dihadapan mrk st fantasi yg cantik penuh bcahaya. Maka dipelawa masuklah anak2 ini ke dlm fantasi bunian. Maka asik lah anak2 ini bmain dan hidup dlm waktu bunian. Shinggalah pd satu ketika di kembalikan ke alam nyata. Bgtu lah citenya. (Cite lisan)

    0

    0
  63. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0

    0
  64. Nikole Klass says:

    Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

    0

    0
  65. porno izle says:

    This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. Thanks for this great resource!

    0

    0
  66. ams says:

    part yang sedih is when kucing yg nama “Mutiara” kena bunuh. WHY DO YOU HAVE TO KILL IT! hehe…

    0

    0