March 14th, 2019

Insiden pencemaran dari pembuangan sisa toksik di Sungai Kim Kim, Pasir Gudang, Johor cukup kritikal sekarang ini. Ramai yang menjadi mangsa akibat terhidu gas beracun sehingga mengalami sesak nafas, muntah,pening dan loya. Kandungan gas metana yang terlalu tinggi dalam udara juga boleh membawa maut.

Dikala rakyat Malaysia sedang bimbang dengan situasi darurat tersebut, Suhaimi Saad sekali lagi mengeluarkan kenyataan penuh kontroversi.

Umum mengetahui kebanyakkan mangsa pencemaran gas beracun itu adalah pelajar sekolah, kata Suhaimi, sudah terbukti bahawa suntikan vaksin tidak dapat mengurangkan penyebaran penyakit.

Kenyataan itu sekali lagi mengundang kecaman netizen, mereka tidak faham mengapa Suhaimi terus hendak mencetuskan provokasi kerana bahan kimia tiada kaitan langsung dengan suntikan vaksin.

Pada mereka, Suhaimi sangat tidak sensitif dengan perasaan ahli keluarga mangsa yang terlibat dalam insiden di Pasir Gudang. Tidak elok untuk mengeluarkan kata-kata mengarut seperti itu dikala ramai yang sedang bersedih.

Kalau tiada perkara baik yang hendak diperkatakan, lebih baik diam. Sepatutnya dalam keadaan seperti ini, kita harus mendoakan keselamatan mereka yang terlibat dalam insiden tersebut.

67 responses to “Suhaimi Saad Persenda Vaksin Tidak ‘Kebal’, Tetap Terkena Kesan Gas Metana”

  1. Anonymous says:

    He is not bodoh. Kalau bodoh tak grad IIUM. Tapi bongkak. A man yang ada masalah jiwa. Astaghfirullah, May Allah forgives me for the major despise I have towards him and Ina. Him for being himself and Ina for being his doormat. Kain buruk buat lap kaki dia. Isteri pakanan suami, mmg Ina dipakaikan jadi selemah2 manusia. Pls stop beranak dah. Keturunan korang dah cukup ramai dah buat lebih ramai berdosa bcoz of the hatred SS has caused. Allah Maha Mengetahui. kita sentiasa nak jadi hamba yang beriman tapi sepsis macam SS ni, menjadikan orang berdosa. Menguji kesabaran.

    • Diamemangbangang says:

      Sorry, dia x graduate pn dr iium ok.. dia kena dismissed aka kena buang dr u.. bab perangai mcm ni la sejak jd artis popular time tu.. class x nak dtg.. slalu lawan managemnt.. slalu rs dr sndr yg btl bab ilmu dia dh tnggi sgt dr yg lain..
      Even ngan group nasyid dia pn dia klr bab dia rs dia yg hebat.. deorrg popular sebab dia..
      Kwn2 group dia sume jns baik2.. bab tu even perangai dia mcm taik, deorg still x ckp apa2..
      Sayang plajar quran sunnah, tp sifat riak sombong takbur, sebijik macam iblis.. rs dr kauh lbh suci, lbh mulia, lbh bijak dr yg lain..

  2. SS is straightupshit says:

    Apesal mulut tak baik sgt ni..tak fikir perasaan org langsung. Inikah pendakwah Islam? Keluarkan statement buat kafir mempersendakan tahap pemikiran kita umat islam…soo sad..pls sudah2 bagi attention kat dia ni..#rupatiadaakalpuntiada

  3. Bawang Joker says:

    Ade dah pelapis ahmad maslan.

  4. Rahsia says:

    Cuba letak ank dia kt situ kita nk tgk mcm mane plk

  5. mikeala says:

    ni mesti x de org nak dtg ceramah keibubapaan dia tu, terpaksa lah dia cr issue hot nak naik balik, shame on you penunggang agama!!!