February 25th, 2019

Isu Suhaimi Saad dengan pendiriannya mengatakan bumi ini bukan berbentuk sfera bulat dan percaya ia sebenarnya ‘flat earth’ antara topik terhangat sejak kebelakangan ini.

Susulan itu, pihak TV Alhijrah mahu mengundang Suhaimi untuk tampil membicarakan topik ‘flat earth’ di program Analisis. Bagaimanapun, Suhaimi dikatakan meminta bayaran sebanyak RM5,000 untuk tampil dalam program tersebut.

Mengakui meminta bayaran RM5,000 dari TV Alhijrah, Suhaimi turut menjelaskan sebab beliau berbuat demikian.

Terdahulu, Suhaimi mencetuskan kontroversi apabila membuat kenyataan bumi ini rata dan turut mencabar angkasawan negara, Datuk Dr.Sheikh Muszaphar untuk bersumpah dengan nama Allah SWT bahawa bumi itu bulat sfera.


68 responses to “Suhaimi Saad Minta RM5,000 Untuk Tampil Di Program Analisis TV Alhijrah”

  1. Eliesa says:

    RM 5,000 pun tak mampu bayar ke? hahahahahahaha lainlah RM 50,000

    • Anonymous says:

      isu nyer ss tak layak di beri bayaran sesen pun… sah2 bodoh sombong… flat earth dah terbukti tak betul… bumi ni sfera mau cerita bohong tunggang terbalik aper lagii..

  2. Noname says:

    Cara dia jawab dia bkn bodoh n bkn gila..
    Just dia still money matters and guna kn agama nk attack..
    Pèrlu ke bagi airtime untuk orang cmni..
    Baik bagi airtime pada aktivis2 kemanusian zon peperangan yg x de kepentingan peribadi atau nk show off ..respect them..

  3. Luarbiasa says:

    Alahai… Selama ni tvalhijrah panggil panel datang jauh2 free free macam tu aje ke? 5k is way too low kot utk sejam punya live show.

    Apa pun. Why nak suggest topic flat earth? Isu yg x payah nak debat kot. Mmg dah terbukti bukan flat pun.

    Kalau nak panggil SS, baik isu kenapa tak sekolahkan anak??
    Isu antivaccine dah lepas.

  4. Anonymous says:

    ss. lau sy ceo tv tu,, ss minta 10k pon ok,, jnj ss dtg n beri hujah,, syok wooo

    • dUCk kuek kuek says:

      sbb kita boleh tgk mcm mn otak di berfungsi kan… kalu setakat taip kt fb boleh delete. kalau live, dpn tv dpn org ramai, dia boleh delete ke? tak pe kasi je berapa byk dia nak. smpi ms habis jg duit dia tu. tp apa yg dia dah tunjukkan pd org ramai, tak kan habis / tamat…. sendiri cari psl kan….

  5. suka cakap lepas says:

    betul la apa dia cakap tu.. stesen tv memang suka amik kesempatan.. sukahati dia nak buat apa lah… betul ke salah ke… ini negara demokrasi, masing – masing ada pandangan dan pendapat sendiri.. kalau salah pun, x pulak aku nampak dia kena tangkap polis…

Loading...