Written by Bella | March 11th, 2019

Bekas penyanyi nasyid, Suhaimi Saad kembali lagi mencetuskan sensasi apabila memuat naik poster seminar yang dianjurkannya.

Menerusi butiran didalam poster tersebut, seminar itu adalah tentang ilmu keibubapaan dan pendidikan awal  kanak-kanak yang akan diadakan pada 31 Mac ini dengan bayaran sebanyak RM 269, terhad untuk 20 peserta sahaja.  Beberapa topik hangat seperti isu vaksin dan kajian bumi rata juga akan dibincangkan.

Isteri dan anak-anak beliau pula akan menjadi penampilan istimewa di seminar itu. Bukan itu sahaja, Suhaimi turut akan menyanyi di seminar itu.

Tentunya pengajuran ini mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang kurang senang dengan tindakannya itu.

Kata Suhaimi, beliau mendapat idea untuk menganjurkan program tersebut selepas ramai yang meminta nasihat serta pandangannya tentang cara mendidik anak-anak terutam sekali berkaitan dengan isu belajar dari rumah.

Sumber Berita : mStar Online

94 responses to Suhaimi Saad Anjur Seminar Keibubapaan, Bincang Isu Vaksin Dan Kajian ‘Flat Earth’

  1. Diamemangbangang says:

    Dia ni siap jual anak isteri utk bt duit.. halal ke? Persembahan dr isteri dia? Seriously?
    Ckp psal agama nmbr 1.. sume bnda haram, salah kalo org lain bt.. tp kalo dia xpe ye..

  2. Melody says:

    Adehhh SS making quick money for 20 people? Cuba darab untuk sekepala. Anak bini pun datang. Orang nak datang nak jumpa anak bini SS ? Sibuk bincang pasal vaksin dengan plat earth tak habis-habis si SS ni mengalahkan orang yang dah pergi angkasa pula. Menyampah dengan SS ni.

  3. Kak long says:

    Bulan Ramadhan dah makin hampir. slps tu Hari Raya pulak. so kiranya dia ni mengumpul duitlah juga utk keperluan keluarga.

  4. esah jendul says:

    attention seeker btul mamat ni…jgn lupa ajak iqam dinzly join sekali…dua2 mereng

  5. Anonymous says:

    Org yg dtg tu msti x kisah byran tp sbnrnya nk tgk btapa ngok shaimi nih.kte nk bncangkn psl bmi,vksin bgai tp klu ade yg bangkang dn bg pndpt sndri..tup2 ko plak brsuara ko je btul,no point org dtg dn bg pndpat kn?pastu trhad 20 org,tmpt x tau..mkne mmg ko tnggu duit ckup bru cri tmpt.ni nmanya program syok sndri..da ko tukang nyanyi nya,klurga ko jd pnmpilan istimwa.pe point ko wat ni pn aku xtau.yo2 nk tgakkn bnang bsah.good luck la tuk ckupkn 20 org.

  6. huhuhu says:

    haha! aku paham smua seminar kena bayar tapi kau siapa nak sampaikan seminar? means apa la hujah yg kau akan bagi haha. dgn tempat too general.. harga yuran tak nak kalah.. pastu possibility untuk org pergi tu mungkin ada.. sama ada nak bodohkan diri atau nak skodeng apa hujah kau cuba sampaikan… tp tu lah tempat shah alam tu celah mana? kedai mamak keeee >.<

    • Anonymous says:

      sdgkn blooking kondo org pun kena kunci tayar..lpas tu byr denda, mana ada yg free kt bdr ni weyyyy. Tak bertauliah punya penceramah.

  7. Anonymous says:

    makin ke laut laa si suhaimi ni…

  8. Anonymous says:

    sdgkn blocking kondo org pun kena kunci tayar..lpas tu byr denda, mana ada yg free kt bdr ni weyyyy. Tak bertauliah punya penceramah.

  9. wekkkkkkk says:

    aduii, semua tips..tips..dia nk bagi..
    “tips x ada mesin basuh, sofa dan tv”…diantaranya..
    adooiii..sakit kpala x ada mesin basuh..
    adooii..lengan besi urat dawai pun boleh tercabut..

    klu mcm ni pakai minyak tanahlah rumah..x perlu elektrik..hp pun x yah..

  10. Anonymous says:

    bentuk planet marikh tak nak buat seminar ke?

  11. prihatin sangat says:

    laki bini nyanyipun kelaut wakkk…. alahai.

  12. Anonymous says:

    Penampilan khas ina naim dan anak-anak. Hahaha siapalah yang tertunggu2 sangat kemunculan dorg ni.

  13. Ikhlas says:

    Kepada semua, it is very very important kita vaksinkan kanak-kanak. badan manusia yang tak divaksin akan membuatkan virus tersebut bermutasi yangmana virus virus ini mampu menyerang badan2 yang sudah divaksin. Kalau rajin nak baca, WHO sedang mencari cara mengawal wabak ini untuk masa akan datang. Diharap encik suhaimi menyedari impak benda ni dgn org lain. Don’t be selfish. Educate yourself, jangan sombong. Percaya pada yang pakar, dan nilai dari segi fakta dan data, bukan perasaan semata.

  14. senyuman says:

    ada sorang “artis” amerika yang juga kuat menegakkan sentimen anti-vaksin macam suhaimi ni, tidak lain tidak bukan adalah bekas pelakon porno, Jenny Mccarty. bolehla korang gabungkan DNA yg tak berapa nak cerdik & menyusahkan org memanjang. silalah suhaimi ada banyak quota lagitu.

  15. Bulat Leper says:

    utk pengetahuan semua , lokasi akan diberitahu melalui whattapp group sahaja . mcm mn nak join group whattapp

    1- isi borang pendaftaran bersama duit di meja bulat .
    2- sudah 20 org , group whattapp akan dicreate secara sebulat suara .

    kalau tertipu , jgn percaya bulat-bulat .

    • Anonymous says:

      Brapa lma nk dptkn 20 org. Klau 20 org x cukup. Adakah dibatalkn. Jika dbtalkn return je duit. Tpi lebih baik fikir pjg2 la sebelum bgi duit. Apa kta isi form je jgn bgi duit dulu. Dah cukup 20 org..inform dlm wasap group. Hri ceramah baru byor. Ini baru ikhlas dn munasabah. Tak gitu SS.

  16. Anunimus says:

    Dulu aku kesian kat ina naim ni kena tggl dgn mawi (pling xleh belah, siap astro siarkn rncgn mawi n ina ni) n bersyukur die dpt suami yg lebih baik (pd awalnye)… Tp sygnye aku silap…suaminya teruk rpnyer…. Syukur mawi x pilih ina… N ina buat pilihan yg salah

  17. Umairah says:

    sy xbce pun berita ni psl xsekufu dgn org ni tp enjoy sgy bce komen2 bernas kat sini. xtawla kan kot ada yg sudi byr nak dgr ckp mat ni dgn lbh lanjut, bolehlah ssmbung mmbawang lg

  18. Bulat Leper says:

    haha .

    masaalahnya , ada tak yg join ? dengarnya full .. kan 20 orang je . hihihihhihihihi

    perserta
    1) ss
    2) ina naim
    3) 4 org anak dia
    ( dah 6 orang)

    lagi 16 orang pliz !!!!

  19. Suhaimi makin pelik says:

    Apa nk jadilh dgn si ss ni lama kelamaan kena cekup jgk nnti kalau dh teruk menyalahi undang2, harap2 tak sampai gitu kesian sungguh anak2. Mungkin dia depression dgn kehidupan skrg pun kita taktau, sampai kelaku dh mcm merepek jer. Pergilh buat siasatan ss ni waras ke tak lg.

  20. poyo says:

    apesal la aku nampak dorang ni satu family macam busuk je

  21. black maria says:

    kepundekan apekah ini???

  22. faraj says:

    Satu jer nk Ckp….tgk anak2 mereka jauh Kucing 100 kali ganda lagi Comel…!!! so maksud nya dh mak Bapak hodoh memang org Kutuk lah..!!!! kalo Sheikh Muzaffa blom bercakap pun dh tergoda..!!! itu lah beza nya Tuhan cipta kan manusia Bodoh dan Hodoh mcm mereka ni…….

  23. Anonymous says:

    bodoh gila sape yg bayor RM2xx utk jawapan bentuk bumi…bodoh simpan sikit…

  24. Elly says:

    Sdr suhaimi, kalau sdr tak kesian kat diri sendiri, tolonglah kesiankan anak-anak sdr. Malu diorang nnt in the future dgn ejekan orang ramai atas kesilapan sdr sendiri.

  25. Anonymous says:

    sesat lagi mnyesatkan.. perosak dan merosakkan.. kena ada undang-undang setiap penceramah kena ada sijil kebenaran dan perlu diperbaharui.. sebab impak dia besar kepada mentaliti masyarakat.. kalau kau bawa ajaran sesat dan menyeleweng, tangkap je masuk lokap.. menganiaya keluarga sendiri.. dah lar tak sekolahkan anak, tak suntik vaksin.. dah besar anak tu, mahu dia salahkan ko seumur hidup.. baru kau tahu erti penyesalan.. tapi dah terlambat.. hidup lar dengan ego ko tu.. dengan ilmu sesat ko.. dengan sifat pemalas ko.. dengan sikap ambil mudah ko.. useless man..