Written by Bella | March 14th, 2018

Masih lagi mengenai Sufian Suhaimi dan kisah putus tunangnya, kali ini  beliau menolak dakwaan netizen yang mengatakan apa yang berlaku adalah pembalasan buat dirinya kerana meninggalkan bekas kekasih demi mengejar cinta Elfira Loy.

Buat Sufian, ia adalah cara Tuhan untuk memberikan teguran dan bukanlah kerana kesilapan lalu dalam hubungan cinta sebelum bertemu dengan Elfira.

Bagi saya, apa yang dilalui itu adalah cara Tuhan menegur dan beri peringatan kepada saya. Bahkan, pada masa sama saya juga yakin ada hikmah yang baik buat saya nanti.

Terdahulu, netizen mengecam Sufian sebagai seorang yang lupa diri dan sanggup meninggalkan wanita yang banyak menyokong beliau ketika masih belum popular untuk bercinta dengan seorang selebriti. Namun, Sufian menjelaskan hubungan beliau dengan bekas kekasih sudah lama berakhir sebelum beliau mengenali Elfira.

Sumber Berita : Harian Metro



63 responses to Sufian Suhaimi Nafi Putus Tunang Balasan Tinggalkan Bekas Kekasih Demi Elfira

  1. Anonymous says:

    hahahah…padan muka pian. meroyan kan dah kena lazerrrr..

    23

    1
    • Mak Becok says:

      Inilah balasan sebab ko tamak haluba. Sesuai muka ko kan dah kena libasss sama auntie bawang mak Elfira tu. Baru ko tahu..panaurama kehidupan. What goes around come around.

      19

      3
      • Mat Sahdo says:

        pepatah melayu moden ada mengatakan…yg dikejar xdapat, yg diketot….bercirit-ciritan!

        14

        0
        • Anonymous says:

          baik bawak pergi berubat. dah kronik tu. pusat perubatan darul syiffa boleh kasi air penawar…

          8

          0
        • Anonymous says:

          Pian tu patut redho… sudah2 la promote lagu ko yg meleleh tu. Bosan la hanat!!!

          11

          0
        • Miss Unibes says:

          Memang betul lah Pion tinggalkan ex dia demi kening? Kalau dah mak si kening yg tulis mcmtu mungkin tu penyebabnya mereka putus tunang. Mungkin rahsia terbongkar. So si Pion ni kira penipu lah. Tapi muka Pion ni betul2 jenis mintak kena back hand.

          13

          1
      • Anonymous says:

        astafirullah pian..
        tolong move on la….muak tau ke..muak!!!

        14

        0
      • Wekkkkkkk says:

        Dah lama berakhir dgn bekas gf sebelum mengenali elfira. Nmpk sgt penipu. Masa hari jdi elfira taon lpas buknkh u bgi sejmbk bunga ros merah. Masa tu gf masih ada. Dkt beautiful nara ni masih ada server ye simpn bukti citer. Cari saja kisah tu. Nara x pdm pun.

        8

        0
    • Anonymous says:

      tolong cakap kat pian….hentikanlah. dah mcm sinetron dia punya drama…berbabak-babak. letih la weyyy!

      15

      0
    • Elfira says:

      Derang bukan nikah pun.. baru bercinta..berapa juta manusia putus cinta?haiyokk. Tak payah la nk menghukum org sgt..jodoh tu rahsia Allah

      20

      0
      • Anonymous says:

        Pian ni “cultural shock”. Baru jadi retis..org syok kt dia, dia buat derk je. Pilih El dan bercinta mcm burung sejuk feeling gile. Now..putus tunang..rasalah apa yng ko dah buat. Hidup ni bukan selalu kita diatas bro. Jgn lupa daratan sangt..

        15

        0
      • Wekkkkkkk says:

        Kalau x berduit dn belum lgi putus tunang, bolehlh mana2 ada jutawan2 yg terlebih duit tu bgi pian utk nikahi elfira. Sudh x boleh berpisah. Maka ada je caranya.

        Atau nikhkn saja mcm fattzura dn fth dlm senyap. Nnti ada duit bru lgsung. Sbb saya tgok pian tu dh hampir ” gila” . Tunggu masa je brckp sendirian atau hari2 duduk di pgr rmh elfira tgok byg elfira. Takut ooiii.

        1

        0
    • margeena says:

      berbunyik lagi dia ni. jawab no komen je boleh tak kalau reporter tanya. arghhhh

      2

      0
    • Mata mata says:

      aku rasala kwn2 ex gf sufian mesti xleh move on. mesti diaorg dulu berpisah pun cara x ok. Gf nak balik couple tp sufian xnak. Kebetulan elfira pun baru kenal masa tu.

      0

      1
      • aaron aziz says:

        tolong perbetolkan ayat.. xpun g masok sekolah balik.. dh mcm ape dh ayat kau.. budak tadika pun lg pandai bercakap bukan mcm kau..

        4

        0
  2. Anonymous says:

    move on please…dont be a loser. stop making any statements to the press.
    next?

    13

    0
  3. Done Membawangkan Diri says:

    mcm nak tampor je tengok mata kuyu pastu dok menagih simpati masyarakat. eeee…please lah.

    12

    0
  4. Peon says:

    Karma tak pernah salah alamat.

    9

    0
  5. Pemerhati says:

    Sabarlah bekas kekasih. Please move on. Hampa tak famous, walaupun hampa cute sikit daripada elfira loy. ;)

    2

    2
  6. amboi amboi amboiiiiii says:

    stop it…stop it..stop ittttttt…

    3

    0
  7. Anonymous says:

    Bosan nye. Xde keje lain ke.

    4

    0
  8. Shatilah Melvin says:

    Move on please…

    4

    0
  9. Anonymous says:

    ishhhh bosan la ko ni brader.

    6

    0
  10. Anonymous says:

    dari kesian terus rasa menyampah. nak promote lagu pun agak2 la.

    9

    0
  11. diam la says:

    cerita ko ni dah mcm pundek ko tau tak???????!!!!!

    1

    0
  12. aA says:

    Sodah lahh pian oiii.. tolong lah move on. Org dri kasian naik mnyampah jadi nye. Kau tu lelaki cari jelah pompuan lain.

    4

    1
  13. Jemah says:

    sampai bila ko nak melalak pian ouiiii?

    5

    0
  14. benci si pendek says:

    ko mana tau ni balasan ke karma semua rahsia allah, siap nafi lagi tu, ambil je la sebagai pengajaran dan bergerak ke hadapan pendek!

    4

    0
  15. Anonymous says:

    Mulakan hidup baru la. Kau buat pada orang..orang buat pada kau balik.

    5

    0
  16. Hmmm says:

    Zaman skrg ni cepat ok balasan tuhan. Cash terus. Nafi pun ko sendiri tahu bila ko tinggalkan xgf ko dan sebab apa. Sebab popular ke sebab lupa diri ke, dah ada sasaran lain ke…

    4

    0
  17. fishball says:

    omg still talking about this??? can we move on?? famous sangat ke ni dua??? ughhhh #nextplease

    3

    0
  18. Anonymous says:

    Move la woi… mcm jantan xde telor!!

    4

    0
  19. Anonymous says:

    Yuk..budak ni lagiZzzz

    0

    0
  20. Anonymous says:

    tutup buku la weyyyy….senyap dah.

    3

    0
  21. Tk says:

    Nara udah2 la pasal SS dan EL nih. Leave them alone. Cer ko buka topik lain. Aku baru baca pasal Uji Rashid penyanyi yg femes tahun 70’an mohon rumah PPR kerana nk kna usir dari rumah sewa. Sedihnya aku dengar. Ya Rabbi moga Uji dapat bantuan sewajanya. Aameen

    7

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Mohon rmh ppr skrg ni bkn mudah. Org lama yg ada dn dh senang skrg mereka x kn lepaskn tau rmh tu sbb mereka bgi anak2 smbung duduk dn nama mak bapak mereka masih ada. Itulh srbenarnya citer di ppr atau pprt.

      Tapi klau org tu retis mgkn ada dpt prhatian sikit. Mgkn dpt

      1

      0
  22. nur sajadah says:

    pian nampak tak matang…..takpelah putus banyak kali pun…..biar dia matang….berkahwin kerana tanggungjawab bukan tanggung azab.

    2

    0
  23. akak says:

    pian nampak tak matang…..takpelah putus banyak kali pun…..biar dia matang….berkahwin kerana tanggungjawab bukan tanggung azab.

    0

    0
  24. aku says:

    pusingan roda dik….terima la hakikat

    2

    0
  25. Anonymous says:

    Ellooooo Pian,
    Putus tunang je kot, bukan putus nyawa.
    Dah la tu, dr org kesian naik menyampah la plak.
    Senyap2 sudah. Maruah tu jg sket!!!!

    1

    0
  26. Pak lebai says:

    Kesian ler parents dan sedara mara ko kat kg tu pian..udah2 la nak bg statement..malu satu kg..hang ni cukture shock sbnrnya…buat muhasabah diri la.. pasal putus tunang mcm kisah org kawin 10 tahun bercerai bagai…move on la…natizen nasihat ada bersebab..ko ni lelaki …kalau aku jd lecturer ko..mau thesis ko tu aku hempuk kat kepala ko bg sedar…sok nak wat phd research apa..tajuk”kenapa aku masih meroyan lpas putus tunang”… lg byk ko bg statement lg menyampah…lagu ko xda makna..hati lembik mcm ko sesuai la sapa nak dgr ..

    2

    0
  27. pianpeod says:

    bosan la citer ko pian..nak potong bawang pun x de semangat..

    2

    0
  28. mkcikbwg says:

    BN ni x de idea dah ke nk buat cite? sudah2 la tu byk artis lain lagi yg ade. makcikbawang pon da bosan da isu ni x abis2 lagi.

    0

    0
  29. kakiku di matamu says:

    mungkin ex pian contact el atau el contact ex pian, dan diorang bertukar cerita

    ‘dia cakap dgn saya dia dah putus dengan awak’
    ‘tak, saya masih gf dia masa tu. ni bukti message, tengok tarikh.’
    ‘………………………… (tawar hati lalu decided untuk putuskan pertunangan sebab rasa macam takbaik rampas hak orang)’

    well ni apa yang jadi kat aku. tapi bezanya kes aku pompuan tu terus rampas ex aku (masa tu masih bercinta) tanpa rasa bersalah takda nak pulangkan balik ke apa hahahahanatttttt

    3

    1
  30. cool says:

    Macam pungkoq ayam mulut jantan ni. Tak payahla kau nak cerita semua dekat wartawan. Acik bawang pun dah naik menyampah

    1

    0
  31. Anonymous says:

    bdk2 zaman sekarang.. bercinta je dah anggap pasangan tu bakal laki bini.. menyampah. even dah kahwin pun boleh cerai..

    1

    0
  32. Anonymous says:

    KALAU WARTAWAN TANYA JAWAB NO KOMEN DAH LA….HABIS CITER..INI KO NAK JAJA CITER BUAT APA. BODOH BANGANG BETUL KO NI SUFIAN SUHAIMI. NAK JADI ARTIS BIAR CERDIK SIKIT. KATA LULUSAN UNIVERSITI TAPI OTAK LETAK KAT KAKI!!!! AKU TENGOK MUKA KO PUN MENYAMPAH. AKU BUKAN PEMINAT ELFIRA TAPI AKU SOKONG APA YG FAMILY DIA BUAT. SEMUA ORANG NAK YG TERBAIK UTK ANAK MEREKA LA. BUKAN MENGHINA KO…TAPI KALAU ORANG DAH X MAHU…KO MOVE ON JE LA…XPAYAH NAK BUAT DRAMA SEDIH…TERHEGEH2!!!!

    2

    0
  33. cik k says:

    x habis2 lagi ke pasal mereka berdua ni? sudah2 la..anggap je lah dh xde jodoh

    0

    0
  34. mak cute says:

    NARA…DAH2 LA CITER MAMAT NI…NAIK MENYAMPAH DAH OOIIIIII….ADA KE TAK KE XDA EFEK DLM INDUSTRI….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1

    0
  35. aunty onion says:

    KESIANNNNNN SUPI SUPIAN NIIIII, HM MOGA TABAH DIK BANYAK LAGI KAT LUAR SANA YG PAKAI MAKEUP 10K.

    1

    0
  36. aku yang rasional says:

    Setelah memerhati secara luaran apa yg berlaku, satu kesimpulan yg aku bleh buat ialah… memang betul tindakan mak el tu. pian tu nk jadi ketua keluarga nnti. dah la ms btunang orng sana yg tanggung, hantaran mcm tu pon ko tak leh nk tunai. kemon guy, orng nk kwin ni patutnya dh ada planning dari awal. mak dia bkn suh pnjat gunung everest pon, bukan mintak keta mewah. kalu duk perati zaman skang ni byak laki ambil kesempatan /kebaikan bini. memang la ko tu educated, tapi basic mcm ni pon ko tak leh survive, kat situ dah bleh nmpak tahap kesungguhan ko stakat ne… dia dh jaga el lek lok, pastinya nk kan yg terbaik utk anaknya. cuma cara penyampaiannya kurang bagus… aku doa’kan yg terbaik utk korang.. overall maybe dh tak de jodoh…

    2

    1
  37. Beras Nasional says:

    Dear Pian,

    Shut up and move on. Nampak pathetic.

    3

    0
  38. Anonymous says:

    sebelum org meluat ..baik ko senyap. pergi la buat benda2 berpaedah drp menjaja cerita ko ni…

    1

    0
  39. melati says:

    “Pian ….!! ” apa kata awak terjun jer KLCC tu …hilang segala masalah..wakakakakaakak

    0

    1
  40. Anonymous says:

    mamat semak!

    0

    0
  41. Kiah propa says:

    Pengajaran : jangan dok menggatal menggeletis miang baru je bercinta terus nak bertunang! Kan dah padan muka. Lqin kali kenal hati budi family lama dlum ni tak, org lain bertunang nk kawen, korang pn sama. Bertunang dh mengalahkan org nak bersanding! Nak ikut sgt trend. Hamik ko..pafan muka dua2

    0

    0
  42. aku yg rasional says:

    Saye nk mntk maaf kt awk ss. bru td bc statement manager awk… sHmm.. cin plak kat awk jd mangsa keadaan.. bertabahlah. sy yakin ada jodoh yg terbaik utk awk…

    0

    0

Leave a Comment

Optional