Written by Bella | December 20th, 2017

Jarang lagi memuat naik foto bersama sejak kebelakangan ini, ramai yang mendakwa hubungan percintaan Sufian Suhaimi bersama tunangnya Elfira Loy sedang bermasalah. Menurut, Sufian mereka berdua mengambil keputusan untuk tidak kerap berjumpa sepanjang tempoh pertunangan dan hubungan mereka baik-baik sahaja.

Kami okey dan tak ada sebarang krisis pun. Cuma, selepas bertunang kami mengambil pendekatan untuk tidak kerap berjumpa. Nanti orang mengata macam-macam pula. Disebabkan itu, orang tak nampak gambar kami bersama di Instagram masing-masing.

Sebenarnya, sudah sebulan kami tidak berjumpa. Namun, setiap hari kami berhubung. Lagi pula tidak wajib untuk berjumpa kan? Tidak berjumpa bukan bermaksud tak sayang dan rindu. Apa yang penting adalah saling memahami dan percaya.

Seperti orang lain, pasangan ini juga menghadapi dugaan tetapi lebih daripada orang sekeliling. Bagaimanapun, Sufian dan Elfira sudah matang untuk berdepan dengan situasi tersebut dan saling memahami dan menyayangi.

Baguslah kalau sudah jarang berjumpa, kata orang biar hubungan itu ada manisnya sebelum kahwin dan mungkin juga untuk mengelak daripada dugaan yang lain sepanjang bertunang. Doakan yang baik-baik buat Sufian dan Elfira semoga perancangan pernikahan mereka berjalan lancar.

Sumber Berita : Harian Metro

12 responses to Sufian Suhaimi Nafi Hubungan Dengan Elfira Loy Bermasalah

  1. aku says:

    yang orang2 ni pun..apsal kecah sgt? orang tak jumpa..ko mengata..orang tu jumpa berkepit 24jam kang..lagi la ko kecam..sudah2 la tu oiii..tak penat ke keja nak kecam orang je..bosan tau x bosan??!!

    31

    0
    • Anon KT says:

      Entahnya.. semua perkara patut ikut apa yg orang lain fikir ke?? Pandailah diorang tu nak handle hubungan.. dalam vid yg Elfira TER-shoping alat mekap sampai 10k tu kan ada dialog dia..; “ha’a la.. dah nak kawin..” itu bukti perancangan perkahwinan diorang masih “ON” hokay..!

      4

      0
    • Anonymous says:

      biasalah wak social media kan benchmark kebahagian orang..
      lagi2 jenis yang suka up pic dengan pasangan, once tak upload cepat je ngata macam2…

      4

      0
  2. Anonymous says:

    Tahniah la dapat budak yg tak.matang ni…apa benda yg keluar dari mulut elfira ni membuatkan timbul keraguan level kecerdikan dia…
    1. Tak reti menggosok baju sendiri
    2. Beli make up RM10,000.

    15

    2
    • cilimanis says:

      kalau dia mampu beli make up 10K…fikir la berapa byk saving dia…oh my…so jealous of her…

      8

      1
      • unittrust says:

        …KALAU ada saving la. jangan dah tua sok takde job keluar la sob story kat melodi mintak sumbangan sebab kesempitan hidupppp

        1

        0
  3. anonymous says:

    terkezut ler tu dgn make-up shopping spree 10k

    4

    0
  4. Anonymous says:

    El ni lawa tp nape ramai tak suka dia?

    1

    3
    • Anonymous says:

      Aku rasa org x suka sejak dia dgn sufian. Hihi. Sbb dulu time dia dgn baim, dia mcm cool je x de over sgt. And in fact Baim dirasakan sesuai dgn dia & stable. Hubungan dia & baim x byk publicity just gmbr kat event. Elfira waktu dilihat matang, selalu kuar statement nk bercinta lepas kahwin. Elfira lakonan bagus. Tapi sejak netizen tau sufian clash dgn ex and then straight go to elfira, nama diorg org x suka dah. Nak kata elfira rampas x bleh jugak, dh takdir kan couple n clash. Tapiiii.. pian lah sebabnya! Org x suka elfira dh hihi. Pd pendapat aku la..

      21

      1
  5. cik mek molek says:

    Aku tak kisah dia beli makeup RM10K sebab tu memang duit dia sndiri.
    Tapi tak reti iron baju tu yg pelik…. (kan ke basic life tu) ?

    tak pe lahhh, ade duitttt sume boleh jadi. Hntar je la iron kat kdai. huhu

    5

    0
  6. Asmah Laksa says:

    Hakak lebih tertarik eL dgn fikri ibrahim lah..nmpk sweet jer…Hakak tgk dlm drama “Kerna Syurga Bukan Percuma” mmg ngam lah korang…

    Bila dengan sufian ni hakak tgk mcm kurenggg lagi2 bila ingat tweet sufian yg “Nikmatnye cium jari lepas berak”…adohaii…

    2

    0
  7. Anonymous says:

    mekap 10k pun tak lawa jgk, ntah la mana lawanya perempuan bernama elfira loy ni

    2

    1