Written by Bella | October 1st, 2019

Hangat diperkatakan mengenai isu luahan ibu Sufi Rashid mendakwa dirinya diperlakukan seperti penjenayah sewaktu menghadiri majlis perkahwinan anaknya itu.  Ada pihak didakwa cuba menghalangnya dan adik-beradik Sufi untuk hadir ke majlis tersebut.

ibu sufi rashid

Bukan itu sahaja, ibu Sufi turut kesal dengan perangai menantunya yang dikatakan bersikap kurang ajar dan tidak mengendahkannya. Malah, sengaja turun dari pelamin ketika dia bersalaman dengan anaknya.

isteri sufi rashid

Sudah lama memendam perasaan, akhirnya Sufi tampil memberikan penjelasan sebenar disebalik apa yang berlaku antara ibu dan isterinya itu.

Isteri bukan biadab dan melarikan diri

tetapi enggan keruhkan keadaan

sufi rashid jawab dakwaan isteri tinggalkan pelaminsufi rashid

Sufi tampil mempertahankan tindakan isterinya yang meninggalkan pelamin. Bukan berniat untuk bersikap biadab ataupun melarikan diri, tetapi enggan keruhkan keadaan.

Menurut Sufi, isterinya menangis dan keadaan badannya menggeletar sewaktu menanti ketibaan ibunya naik ke atas pelamin. Bukan disebabkan rasa takut, tetapi terlalu banyak perasaan yang dipendam atas tindakan yang diberikan kepadanya.

sufi rashidSufi pada masa yang sama berharap agar netizen berhenti mencetuskan spekulasi dan mengecam mengenai isu tersebut. Setiap kecaman yang dilemparkan netizen melukakan hati ibu serta keluarga mentuanya.

Sumber Berita : Sufi Rashid

45 responses to Sufi Rashid Jawab Dakwaan Isteri “Lari” Ketika Ibu Naik Pelamin

  1. penasaran says:

    sy kenal both side, mmg sy selalu tegur jgn luahkan apa2 kat fb atau any meida social about sufi, baik dan buruk itu anak kita, tapi mungkin dari cara gitu she can release tension, and frankly speaking sufi really a good boy tapi dlm situasi begini sepatutnya isteri sufi x perlu larikan diri, just salam, and if mak nya x nak sambut salam menantu dia org blh tahu, sape yg keras hati. apa2 situasi skg, sepatutnya sufi tidak harus keluarkan statement as people will say blm apa2 dh menangkan wife, u need to think back what make your mom not happy you choose your wife, must be something you overlooked tu. sebaik2 mohon pd Allah supaya perkara yg sebenar yg terungkap dan dapat selesaikan sengketa ini, When think balik, its really a surprised she and other siblings attended the wedding as before that she ever say will not attend, so dia dah attend maknanya dia nak baik2 gitu so anak dan menantu tahu mcm mana nak handle

  2. Anonymous says:

    tak dinafikan ada spesis mak2 macam tu..spesis mulut puaka..hati yang hitam dan penuh dendam…mak pun manusia juga..sbb dah jumpa pun spesis camni..suka mengacau hidup n mengatur hidup anak..espcially anak lelaki…mak dia byk kena muhasabah diri.. sementara sehat bolehla buat anak menantu sesuka hati,,hati tu makcik kena bersih dulu..baru anak menantu hormat..kalu dah byk sangat makan hati..mmg sampai satu tahap..dah sampai tak boleh tgk muka,,lagi pulak dapat mak spesis berlakon..acah2 victim..kalu perangai elok takkan menantu nak lari2..pikir sendiri lah makcik.,.,kubur kata mari dah….

  3. Anonymous says:

    mak sufi ni mmg probelm la, check la fb dia (irma mahmud) mmg dari before kawin mmg dia maki2 bini sufi ni..masa tunang pon dah gelar bini sufi ni perempun tak baik & mcm2 caci maki setiap hari. tu baru yg dia upload dkt fb, belum yg dia private message lagi..sape je tahan 3-4 tahun hari2 kena maki macam ni

  4. bang jatt says:

    paham keadaan sufi yg x nak sebelah siapa2…apa2 pun pikir kan anak la kesian ni nanti stress sepanjang hidup..walo kita x suka seseorang

  5. Anonymous says:

    Mende ni bole handle better way …sampai bila nak larikan diri… lebih2 lagi in public…ko rasa ni perempuan baik ke???

  6. Fyz says:

    Betul2…korang bleh tgk fb mak dia ckp wife sufi ni betina ke kambing tah aku ada baca….aku bleh paham kalo menantu tu xleh dah tgk muka MIL dia….pandai tul berlakon mak sufi ni….
    Ni la peranagai mak2 akhir zaman…sewenang2 label anak derhaka seolah2 mak tu ade kuasa veto nk play god masukkan anak dlm neraka….mmg syurga bwh tapak kaki ibu…tp ibu yg baik xkan senang ckp anak dia macam2 weh..

  7. Anonymous says:

    baru titik permulaan alam perkahwinan dah nampak ada isu2 , semoga cepat2 selesaikan sebelum bertambah berat

  8. Anonymous says:

    freehair kot

  9. Anonymous says:

    mmg ada mak tak boleh lepas anak lelaki. Tu kelakar

  10. Anonymous says:

    xpe sufi. mak kamu tu jeles ada ppuan lain dalam hidup

  11. Oren says:

    mak dia memg hobi membuat aib pun..

  12. fiizy _fiza says:

    I ada mil mcm mak si sufi ni .20yrs Alhamdulillah I still survive.Ada mil mcm ni kita menantu mental kena kuat hati kena kental..telinga kena “pekak” muka kena tebal..
    paling penting banyakkan DIAM.sabar kena selalu at the maximum.Suami pun main peranan yg penting,Alhamdullah sufi sepertinya dia kuat, bukan mudah untuk dia handle situasi mcm ini.apapun kita doa yg terbaik .Allah sentiasa bersama mereka yg sabr.

  13. misszee says:

    tapi tu tak bermaksud ko boleh jer treat your mother like sh*t………….walau macam mana taik pun mulut mak, die tetap mak yg melahirkan, yg gadai nyawa untuk lahirkan kiter….mulut ngan tudung tak payah nak campur….. dah bagos mak pakai tudung dh taat satu perintah Allah….

Tinggalkan Komen Anda Di Sini