October 1st, 2019

Hangat diperkatakan mengenai isu luahan ibu Sufi Rashid mendakwa dirinya diperlakukan seperti penjenayah sewaktu menghadiri majlis perkahwinan anaknya itu.  Ada pihak didakwa cuba menghalangnya dan adik-beradik Sufi untuk hadir ke majlis tersebut.

ibu sufi rashid

Bukan itu sahaja, ibu Sufi turut kesal dengan perangai menantunya yang dikatakan bersikap kurang ajar dan tidak mengendahkannya. Malah, sengaja turun dari pelamin ketika dia bersalaman dengan anaknya.

isteri sufi rashid

Sudah lama memendam perasaan, akhirnya Sufi tampil memberikan penjelasan sebenar disebalik apa yang berlaku antara ibu dan isterinya itu.

Isteri bukan biadab dan melarikan diri

tetapi enggan keruhkan keadaan

sufi rashid jawab dakwaan isteri tinggalkan pelaminsufi rashid

Sufi tampil mempertahankan tindakan isterinya yang meninggalkan pelamin. Bukan berniat untuk bersikap biadab ataupun melarikan diri, tetapi enggan keruhkan keadaan.

Menurut Sufi, isterinya menangis dan keadaan badannya menggeletar sewaktu menanti ketibaan ibunya naik ke atas pelamin. Bukan disebabkan rasa takut, tetapi terlalu banyak perasaan yang dipendam atas tindakan yang diberikan kepadanya.

sufi rashidSufi pada masa yang sama berharap agar netizen berhenti mencetuskan spekulasi dan mengecam mengenai isu tersebut. Setiap kecaman yang dilemparkan netizen melukakan hati ibu serta keluarga mentuanya.

Sumber Berita : Sufi Rashid


45 responses to “Sufi Rashid Jawab Dakwaan Isteri “Lari” Ketika Ibu Naik Pelamin”

  1. misszee says:

    tapi tu tak bermaksud ko boleh jer treat your mother like sh*t………….walau macam mana taik pun mulut mak, die tetap mak yg melahirkan, yg gadai nyawa untuk lahirkan kiter….mulut ngan tudung tak payah nak campur….. dah bagos mak pakai tudung dh taat satu perintah Allah….

  2. fiizy _fiza says:

    I ada mil mcm mak si sufi ni .20yrs Alhamdulillah I still survive.Ada mil mcm ni kita menantu mental kena kuat hati kena kental..telinga kena “pekak” muka kena tebal..
    paling penting banyakkan DIAM.sabar kena selalu at the maximum.Suami pun main peranan yg penting,Alhamdullah sufi sepertinya dia kuat, bukan mudah untuk dia handle situasi mcm ini.apapun kita doa yg terbaik .Allah sentiasa bersama mereka yg sabr.

  3. Oren says:

    mak dia memg hobi membuat aib pun..

  4. Anonymous says:

    xpe sufi. mak kamu tu jeles ada ppuan lain dalam hidup

Loading...