October 12th, 2015

Setelah 10 minggu mempelajari setiap ilmu untuk bergelar anak seni, akhirnya  peserta kelahiran Singapura Sufie Rashid atau lebih dikenali sebagai Sufi  telah dinobatkan sebagai juara Akademi Fantasia 2015.

Mengakui ia satu persaingan yang agak sengit bagi peringkat akhir AF tahun ini, beliau telah berjaya mengalahkan 3 finalis lain iaitu Syamel, Bila dan Shahrul.

Menampilkan persembahan yang kami akui cukup memukau ketika membawakan dua buah lagu iaitu Andaiku Bercinta Lagi daripada kumpulan Mojo dan lagu ciptaan beliau sendiri berjuduh Kisah Dua Muka, Sufi telah berjaya membawa wang tunai bernilai RM50,00, pakej percutian ke Dubai untuk seorang  tajaan HNH Tours Sdn Bhd dan sebuah trofi sumbangan Astro.

Tempat kedua pula dimenangi oleh Syamel dimana beliau turut membawa pulang wang tunai berjumlah RM30,000, pakej percutian ke Dubai untuk seorang tajaan HNH Tours Sdn Bhd, beserta trofi sumbangan Astro.

Ditempat ketiga pula jatuh kepada peserta yang cukup konsisten dan menjadi “favourite” di kalangan juri iaitu Bila dan tempat keempat menjadi milik pelajar bernama Shahrul berasal daripada Negeri Sembilan.

Bila membawa pulang wang tunai berjumlah RM20,000 manakala Shahrul RM10,000. Kedua-duanya turut menerima pakej percutian ke Dubai untuk seorang tajaan HNH Tours Sdn Bhd, beserta trofi sumbangan Astro.

Tahniah kami ucapkan kepada semua finalis AF2015, selamat menempuhi industri hiburan dan harap perjalanan seni anda lebih bersinar selepas ini.

Sumber Berita : Berita Harian


Comments are closed.

Loading...