Written by Bella | April 1st, 2019

Tentunya ada yang masih ingat tentang isu penyanyi Linda Rafar bersama jururawat sehingga badan bukan kerajaan (NGO) Delegation of Nurses (DON) mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap Linda demi menegakkan keadilan bagi jururawat.

Terbaru, Linda memaklumkan peguamnya sudah menghantar surat tuntutan permohonan maaf dan ganti rugi berjumlah RM2 juta daripada Delegasi Jururawat Malaysia (DON) atas dakwaan menjejaskan reputasinya.

Linda terpaksa membuat tuntutan tersebut selepas pihak DON tidak memberikan sebarang respon berkenaan surat tuntutan yang telah dihantar.

Sebelum ini, saya dah berikan peluang kepada mereka untuk memohon maaf. Saya masih lagi punya perikemanusiaan dan terbuka untuk berbincang. Namun, nampak gayanya pihak sana pun semakin keterlaluan dalam memanipulasi cerita, kononnya, seperti mereka pula yang menjadi mangsa.

Daripada apa yang saya dengar, mereka ingin menyaman saya sebanyak RM1 juta. Dari situ, jelas sekali mereka yang pada awalnya tiada kaitan dengan isu yang saya bangkitkan sebelum ini, ingin mengaut keuntungan semata-mata.

Pihak peguam Linda memberikan amaran kepada orang ramai agar tidak melakukan sebarang spekulasi berhubung isu terbabit.  Merupakan selebriti pertama yang mengemukakan saman terhadap netizen, tindakan Linda itu mendapat pujian daripada rakan artis.

Sumber Berita : Harian Metro

30 responses to Sudah Beri Peluang Mohon Maaf, Linda Rafar Tuntut Ganti Rugi RM 2 Juta

  1. Anonymous says:

    kerajaan byk duit..kah?

    4

    5
  2. Anonymous says:

    masalahnya..siap si hantu dlm DON..

    7

    2
  3. wekkkkkkk says:

    masalahnya mls nk amek tahu, tpi smlm trdgr cerita, DBKL byk tarik rmh PPR yg sewakan atas angin untung…padan muka mereka yg mengaut untung sewa 4 kali ganda padahal sewa cuma rm95 ke rm124 je yg diberi.

    24

    0
  4. Sajadah says:

    Tuntutan pihak DON tu kau da tunaikan ke? Perempuan ni tak sudah dengan kontroversi yg dia cetuskan sendiri, nak play victim. Shit la pempuan…

    13

    1
  5. kak nam says:

    senangnya kau mau buat duit jadi jutawan kan?!!

    9

    0
  6. acah2 victim says:

    ni mesti rasa teruja sbb si scha ngan awal menang kes…dia pon nak tumpang sekaki…tu la retis m’sia,semua nak viral…pastu acah2 play victim…mengata org kononnya nak kaut keuntungan,habis tu kau sendiri tu ape..

    20

    0
  7. Anonymous says:

    CAKAP DON NAK KAUT UNTUNG KO PUN SAMA LAAAAA PUIIIII

    16

    0
  8. Bodoh tu simpan sekit says:

    Saman netizen dapat pujian rakan artis …..

    Tanpa netizen habis la kau sebagai retis … Baikot …!!!!!!

    19

    0
  9. Anonymous says:

    Bagi akak dia yg salah, kalo ko x viral isu ni x timbol

    11

    1
  10. Anonymous says:

    Kalu besok dia ni kalah aku kan ketawa sepuas-puasnye! Menyampah giler sama mcm Che Taikkkk!

    11

    1
  11. tanye jer says:

    dia menggelabah dah tu sbb DON xlayan.
    sis nk kalah ke tuuu? dia je asyik berbunyik DON relaks je…hiks.

    7

    0
  12. Anonymous says:

    Saman tak nak kalah main juta nokk. Pde hal kes taik je pon. Sje nk attention lebih. Kekadang rope dh cm zuhud bebenor pakai labuh longgar tup2 esok luse nah kau kangkang hbis bile buat show. Beralah xboleh ke makcik?

    1

    1
  13. Benar says:

    Hek eleh… jururawat memang banyak biadap pon. Selalu kene. Lagi2 takde duit cm kita2 ni tahan jela. Harap kerajaan dapt tgk kualiti depa ni.

    4

    3
  14. Insan19 says:

    Apa lg yg nak kecoh ni. Patutnya semua dah setel. Linda yg mulakan dulu. Dia patut mohon maaf dan berundur. Mak dia pun sdh arwah. Biar la mak tenang di sana. Tutup kes tu lg baik. Nak duit juta2 usahala. Bkn dgn cara saman2 ni. Buat apa nak malu ngan org.. Malu ngan tuhan. Kalau awk btul… Tuhan tau awk btul cukup

    2

    0
  15. unknown says:

    senangnya buat duit cik kak oiii

    0

    0
  16. faraj says:

    Nk kata menggong pun ada..”!!! Bermodal kan seringgit bayar spital, ada hati nk saman 2 juta..!! mana org tk ckp Haprak….eeeee”

    2

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini