Written by Bella | April 14th, 2017

Berita rumah tangga anak Chef Wan iaitu Serina Redzuawan kini sedang hangat diperkatakan. Ada khabar angin memberitahu Serina dan suaminya, Gavin Edward O’luanaigh sedang di ambang penceraian meskipun Serina akui sedang berbincang sebaik mungkin dengan suaminya untuk menyelamatkan rumah tangga mereka. Walaubagaimanapun, Serina enggan mengulas lanjut tentang punca masalah mereka.

Mungkin sudah diasak dengan pelbagai persoalan mengenai berita penceraian anak perempuannya itu, Chef Wan menerusi akaun Instagram dengan panjang lebar telah menjelaskan punca perkahwinan Serina menghadapi masalah.

Menurut Chef Wan,  Serina tidak pernah bahagia sepanjang 6 tahun berkahwin. Gavin gagal melaksanakan tanggungjawab sebagai suami dengan baik termasuk memberikan nafkah kepada Serina. Malah, Gavin tetap berdegil meskipun sudah beberapa kali Chef Wan memberikan nasihat mengenai tanggungjawab seorang suami dalam agama Islam.

Hati bapa mana yang sanggup melihat penderitaan anak perempuan mereka bukan? Hmmph, tidak mudah sebenarnya untuk mengekalkan perkahwinan daripada dua budaya dan bangsa berbeza. Kadang-kadang mereka tidak akan mampu memahami tanggungjawab sebagai seorang suami di dalam Islam dan sebagainya. Apa-apa pun, kami harap Serina tabah menghadapi ujian ini.

152 responses to Suami Enggan Beri Nafkah Punca Rumah Tangga Serina Bergolak – Chef Wan

  1. kikilala says:

    bertabahlah Serina dan anak2. awak sangat bertuah mempunyai ayah yg penyayang dan bertanggungjawab. Semoga Allah melindungi kamu sekeluarga.. kepada lelaki diluarsana, jalankan tanggungjawab sebagai seorg suami. akhirat kelak, isteri kamu sendiri akan heret kamu ke dalam neraka disebabkan culas terhadap nafkah pd isteri dan anak2. jgn main2 dgn azab Allah.

    156

    0
    • it says:

      hmmmm, mase kahwin sape wali? bapa kan (chef wan) nape tak siasat latar belakang, keje, financial all everythings before kahwin.
      so mase kahwin “Yes, I do” jadi “I cant do” laa.

      nasihat, hope jangan mase bercinta dan kahwin je rase seronok dan happy, pikir jugak after kahwin mcm mne

      1

      139
      • Anonymous says:

        mana lah nak tau lepas kahwin jadi macam ni.. jaodoh pertemuan bukan diorang yang tentukan..

        96

        0
        • Kiah says:

          nak sgt mat salleh dulu..ambik ko. mula2 dia ikut la kerenah ko. waktu nk nikah kasi bunga, cokelat semua melutut bagai jumpa firaun. mat salleh tahu ape dik…lepas sedap rodok kita punya…apa dia kisah lagi. diaorg bukan percaya tuhan. halal haram apa kisah. masuk islam sbb nk apam korang je. skrg baru nk tergadah….

          4

          67
        • Anonymous says:

          salah che wan juga…waktu kawin mcm pesta thaipusam….mat salleh tu pun lepas tangan la. ko kan chef kaya raya..selebriti tukang masak kann????

          4

          51
        • Mamarazzi says:

          alah semua ni alasan. nk kasi sedap hati. chef riz tu..apa cerita? xkn cerai bini x kasi nafkah. entah2 famili korang yg bermasaalah. x perlu nk spin…kau pun mcm ketam orang tua. mulut dah la mcm mak becok….

          0

          52
        • Bila Kak Mah Berbicara says:

          setuju sgt. nk kawin dgn matsalleh, cari yg loaded beb. kalau setakat mcm menantu che wan ni harap rupa cmey lote..handsome je, baik ko kawin dgn aidil zafuan.

          4

          24
        • miss unibersiti says:

          setakat muka serina tu…maid philipines lagi lawa, chef. x payah nk tunjuk hebat lah chef wan. mat salleh datang sini, dia petik jari je mana2 awek kot. lain lah anak pompuan ko bekas miss malaysia ke. dah la handsome menantu ko tu. serina is pretty but not knockout beautiful. sorry, that’s the fact.

          1

          57
        • Sila Terasa says:

          Dah la tembun..jempol si Serina….bapak kaya..pergi la buat sesuatu kan? Masuk SlimWorld ke, mandi luluh ke..kasi buang lemak taik tu.
          Laki mana tak fedup tengok tong drum hari2 ?

          1

          45
      • bbycumil says:

        chef wan patut tutup mulut psl isu ni..hal rumah tangga anak xyah la nk heboh sekampung..biar serina n laki dia setel..mcm memburukkan keadaan je pak mertua pulak yg lebih2 bgtau satu malaysia masalah rumah tangga anak

        60

        0
        • gavino says:

          retak menanti belah. che wan dah buka mulut tu habislah. the worst when the father in law campur tangan. thats it!

          31

          1
        • biarbetik says:

          Ini bukan pak mertua…mak mertua la…tula ada org betul syg Serina sampai gambar setia simpan dlm poket kau bangkang la kutuk2 org tu sabar je arwah abg tu…mmg pakcik ni ada je tak kena…

          20

          2
        • Anonymous says:

          pompuan2 jangan malas…jaga body. ni tak..ko biarkan body ko berlemak!!!

          1

          16
        • amirshah says:

          yup! bila mertua dh campur tgn siap hebohkan psl rumah tangga anak mmg tipis la nk duk berbincang lepas ni. yes laki serina tu salah sbb x bg nafkah. tp chefwan xperlulah hebohkan. masalah rumahtangga tu dikira mcm aib tau

          26

          0
      • Pekerja Gomen says:

        Sbb anak dia nak kahwin omputeh, so dia tak siasat la…
        Kah3x….
        Balasan untuk ko la Chef Wan…
        Dulu anak ko nak kahwin ngan arwah Hani Muhsin…
        Ko bangkang sbb kengkunun dia tua dan miskin…
        Mendapat la!

        8

        16
        • Pak Becok says:

          i agree…cheap bastard tu juga bapa kpd cucu2 dia. dia ni kalau bercakap..mmg jaguh. padahal..dua2 anak bercerai. kifarah???

          4

          12
      • Leha says:

        dulu waktu wedding memey-norman…ko kemain kutok baju kawin dia. kata ko, baju dia mcm baru keluar washing machine. skrg..baju kawin anak ko yg beribu-ribu tu boleh selamatkan pernikahan serina ke woi? jaga mulut hang org tua…insaflah. kita ni bertuhan…allah maha adil dan saksama. jgn menghina org….

        16

        3
      • Mat Sahdo says:

        body mcm jin tanah anak ko…siapa nk kasi duit. x berbaloi.
        heheheheh

        2

        39
        • Anonymous says:

          Mat Sahdo…whos the unlucky woman who will b yr wife…suay!!

          10

          2
        • no name says:

          mat sahdo lu ckp serupa lu star ya.. ingat2 sikit, awak tu hamba ya, jgn bongkak

          1

          1
        • indah says:

          bagi duit utk anak la bodo
          prmpuan skrg xharap duit laki, sbb laki zaman skrg miskin
          dhla asyik harap duit bini. ramai sungguh llki dayus la ni

          0

          1
      • Ndjdj says:

        Bukan semua orang berkemampuan tu bagi nafkah weyh. Kau ni pun. Nafkah tu wajib. Jangan cepat kutuk perempuan bila benda macam ni jadi. Hak lelaki bukan main ramai defend, bila perempuan mintak hak dia sebagai isteri korang kecam. Jangan sebab korang, orang hina maruah wanita dalam Islam.

        49

        1
      • Baca lagi says:

        Pandai hang pusing cerita kan.. from reading we know sapo yg salah.. hang dok pusing2 pulok.. hang baca lagi sampai paham ye

        1

        5
      • Anti kecam2 says:

        Awat la pandai sgt hang ni.sebelum kawen byk bnde kita xtau. Typical sgt asyik nk kecam mangsa keadaan.

        Kalo perogol merogol wanita, mesti ko kata kat wanita tu, kenapa ko biar diri dirogol. Pfffttt

        10

        0
      • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

        mat salleh tu x kerja ker mcm mana ? ni bukan pasal agama ke apa… ni jenis yg x bertanggungjawab. kalau kahwin sesama kristian dia pun cam gini jugak jadinya.

        14

        0
      • Anonymous says:

        Terus terang aku katakan anak2 chef wan semuanya bercerai berai..kalau bapak mertua mulut lazer..inilah padahnya….mungkin setelah rmgtangga bergoyang barulah benda seperti tk beri nafkah etc terjadi….tapi mesti ingat apa punca mereka hendak bercerai..kita tk tahu cerita sebenarnya..

        1

        4
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Mat salleh tu kaye sgt? Dye kawen dgn anak jutawan chef wan. Dye punye majlis resepsi pn buat kaw2. Dlm islam laki kna tanggung pempuan.

      X pkir ke klu laki kawen pempuan kaye mstlah kna byk kasi duit ke pempuan tu(kbykkn cmtula). Serina ni bpe byk kna kasi ek?….

      Tu ha spela kawen ng neelofa tu. Dye dr kecik hidup mewah. Skg dh jutawan gler. Laki pn mstlah kna snang hulur duit ke pempua cmni.

      5

      2
    • LOL says:

      “cheap fucking bastard” la skrg??? mat salleh tu juga lah yg ko tatang bagaikan minyak yg dulunya ko buat kenduri besar2an kan? sbb tu dlm islam menggalakkan keserderhanaan. nasi jadi bubur…telan je lah.

      4

      9
      • zzz says:

        dengar boleh percaya jangan. chef wan la katakan, waktu nk kasi nikah dulu, takkan ko x boleh tahu gaji bakal menantu? tetap nk show off org tua ni bayar ex-wife dia 3k sebulan pelbagai.

        4

        4
    • tipah x teripu says:

      mat salleh dtg malaysia…korang ingt semua tu berduit ke? entah2 kt negara diaorang duduk rumah flat/teres je kak. bila datang sini kl, x kira melayu, cina n india kalau pak mertua dah kaya…ada business, terkenal, cekup la youols jdi bini. mat salleh pun sama lah kak. nk mewah, senang dan berada mcm org2 lain. zaman skrg..siapa yg nk susah? siapa tk nk harta? semua nk hidup selesa. yg korang pulak konon fefeeling cantik, bila mat salleh tackle sikit kembang jubor. padahal.. byk yg x leh pakai pon. nk $$$$ korang je.

      20

      1
    • apa daaaaa says:

      sori bukan nk sebelahi sesiapa. ko kawin dgn mat salleh, tapi kau nk ubah diaorang mcm budaya dan tuntutan agama kita. nk suruh jadi mamat melayu. memang salah lah. ko pun tahu cara diaorang mcm mana kan? my money is not your money. chip in..go ductch.
      ning baizura pun buat show lagi sampai ke tua…dok menyanyi. apa yg ko harapkan???

      5

      3
      • Anonymous says:

        ning baizura la pulok….

        10

        0
      • Anonymous says:

        Abis mat dang tu ?? Guane plop ??

        0

        0
        • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

          Mat Dang tu lain.. dia memang volunteer masuk islam lama doh sebelum kahwin…memang volunteer duk sini campur dgn org melayu. Berbanding laki Serena.. entah bercampur x dgn org melayu.. entah pandai ke x ckp melayu. Persekitaran pun ambik kira.. kalau bercampur dgn melayu celup mcm mana nk sesuai dgn budaya melayu n islam. tetap jadi omputih ori lah jawab nyer

          12

          1
      • Anonymous says:

        tak jugak lah. Laki aku pun omputih. Dah 20 tahun idup bersama & 2 anak. Dier bukan CEO tapi dier tahu tanggungjawab dier sebagai suami & provider for the family. Ini bukan pasal bangsa or ugama. Ini perangai masing2 sama ada ada sifat tanggungjawab atau tidak. Ini pendapat aku ajer………

        38

        0
    • Kak Ta says:

      alahai org tua…kecoh la.
      mat salleh, ko ingat dia nk setia dgn anak ko ke? setakat muka serina tu..bersepah dia boleh cari dia thailand dan filipina. lepas dia rodok puki belacan anak kotu…..dia abaikanlah.
      ko ingat anak ko tu cantik sangat ke huh?!!

      1

      20
      • greenfingers says:

        Feh.. sedap btl menulis kak ta ni ye. Klu btl la kau ni pompuan, mmg sgt bitch la kau ni. Silap2 kau ni luar je lain, bkn main muka baik, tp mulut sgt la bitch.

        3

        0
    • Pinky says:

      anak kau x lawa..terimalah kenyataan. drp byar 3k sebulan…baik dia gi bangkok…angkat 2 ayam sane. buat threesome. mcm2 diaorang sanggup. tu la mat salleh…

      2

      13
    • lelaki says:

      body mcm tong jamban… laki mana pun akan ignore.

      1

      18
      • Zahar penang says:

        Lelaki jahanam mcm kau jer yg fikir body manjang.lelaki takde wawasan hidup.lps wanita slim..hegeh2 plk dtg balik nti.pegi mampus cpt2.

        33

        0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      kalau dh tak sehaluan n tak kasi nafkah cerai aje sudaaaa jangan makan hati ngan laki nanti stress …kalau laki mat saleh ni susah sikit nak cakap pasal nafkah2…sedangkn laki mlayu kasi tak kasi kasi tak kasi nafkah ape lagi laki mat saleh yg tak tau islam punye law yg betol2 punye…dh dh jangan pikir banyak2 serina u cerai pon cantek lah !! nak pertahankn pon tak guna buang masa aje… !

      20

      0
    • mm says:

      Hats off to CW. Great dad. mesti dh lama dia duduk dan tgk ja, nasihat pun dh cukup untuk si suami. tak jalan jugk, berpisah is the final answer. mmg takda siapa kahwin nak cerai. tapi kalau dah masalah berterusan sampai bila nk menderita? hidup di dunia ni kejap sgt untuk sesiapa menderita. Serina, be strong!!

      17

      0
  2. msxoxo93 says:

    ggggggg

    0

    0
  3. Anonymous says:

    ohhhhh

    0

    0
    • lelaki says:

      ramai betul vurik meroyan kat sini..cakap lelaki tak bertanggngjawab. kalau suami suruh makan nasi lauk ikan goreng jer setiap hari .. si perempuan kena ikut lah. Ni demand nak lauk ayam golek, masak merah.. itu bukan wajib pun. Yang wajibnya suami bagi isteri dan anak makan nasi jer (keperluan asas ).

      2

      14
      • Ndjdj says:

        Dalam islam kau kena kawin enggang sama enggang, pipit sama pipit wey. Kalau bajet gaji 10k sebulan kau still tak mampu nak kawin dgn neelofa ke che ta ke. Kalau diorg tak kisah pun dgn gaji kau, tak mintak duit, kau WAJIB sebagai suami try nak provide dia dengan kehidupan dia sblm kawin dgn kau. Kalau dia dah biasa ada bibik, ada banglo, kau WAJIB provide. Kalau dia terima kau tak dpt provide, dia redha, dia dpt pahala. Tp tu tak mengurangkan kewajipan kau. Kau faham? Kalau kau setakat ikan ayam berkira mmg kesian la isteri kau. Kau punya duit bg isteri, dia belikan/prepare makanan. Bukan kau yg determine makan apa tau. Dia tak wajib masak pun untuk kau. Please check.

        36

        0
        • Lelaki says:

          pehal nak bagi banglo ??? dah kawen dengan lelaki..kena ikut lelaki tu lah tingggal mana pun. nak bibik banglo konon..ko tu sape queen ? dah bagi nasi lauk ikan goreng pun ko patut bersyukur. bodoh punya betina sundal.. itu duit aku, ikut suka aku lah nak bagi ko makan apa. banglo bibik tu bukan keperluan asas..x perlu bagi pun.

          0

          23
        • Lelaki says:

          hoi sundal. tu duit aku..ikut suka hati aku lah nak bagi banyak mana pun. asal bagi jer pun dah cukop. nak banyak2 sundal ni.. kalau aku x kasi makan ayam ko x boleh makan, nak jadi bini derhaka makan lah ayam !!!!!!!

          0

          14
        • Lelaki says:

          hoi sundal..memang bini lah kena masak, x kan suami pulak yang kena masak, sebab tu lah ko layak makan ikan goreng jer.. kalau makan ayam badan ko tu akan gemuk macam badak air tong drum. sundal nak mintak lelebih.. x payah lah tolong sedar diri ko tu x ada hak nak atur duit aku, idup aku.

          0

          15
        • mimi says:

          Yang pengomen LELAKI ni lah contoh suami/bakal suami useless. Kahwin sebab nak perhambakan isteri saja. Tapi agama kelaut. Part masak semua pandai pula cakap tugas isteri, tapi part duit minta isteri berkompromi. Taknak bagi isteri makan, kalau isteri makan consider derhaka. Jelas sangat pendidikan agama takde. I mohon sangat u jangan kahwin, takut terabai isteri u. Atau kalau kahwin pun u elok kahwin dengan perempuan garang baru you senyap.

          22

          0
        • Anonymous says:

          banyak cantik ko budak nama LELAKI..nabin saw tu dia tolong isteri dia basuh pakaian..masak utk isteri dia…kau apa tahu..aku ni lelaki jugak..tapi sorang lelaki betul2 lelaki..takkan bagi isteri kerja berat..walaupun aku belum kahwin..aku tahu sikit2 tggungjawab suami..pordah

          0

          1
  4. Shhh says:

    DULU BUKAN MAIN BANGGA DPT MENANTU MAT SALLEH

    5

    8
  5. Anonymous says:

    Mcm aidil kedekut yg amat walau duit byk. Mmg ramai laki mcm ni.yg pelik slalu perempuan berdikari yg kena. Yg lemah gemalai dpt suami bagus pulak. Heran2

    38

    0
    • Ros says:

      Sebab yang lemah gemalai x leh independent langsung. Gi kedai pun nak teman. Yang strong ni Allah akan uji sampai maksimum. That’s why jangan sesekali kutuk andartu. Lebih baik andartu drpd unhappy marriage. Ingat anak2 tu akan membesar normal ke? Pls lah.

      73

      0
    • Haluzamisbon says:

      Aku terus terang aku andartu. Tapi aku x rasa terhina langsung walau ada pandangan sinis masy. Yg penti g aku x kacau laki org. Aku hidup serba cukup dengan hasil usaha aku sendiri. Alhamdulilah Semua dari Allah. Lelaki yg nak menumpang senang memang berkeretek… Dari bujang, laki org, duda orang… Semua nampak duit aku jer. Tapi aku nekad selagi aku x jumpa lelaki yg suruh aku berhenti kerja aku x akan kahwin. Kita hamba Allah bukan hamba laki. Kita patut ditanggung bukan menanggung. Kita patut dilindungi bukan melindungi kelemahan lelaki. Hidup wanita andartu…

      22

      0
  6. sue says:

    kes lelaki tak jalankan tanggungjawab memberi nafkah bulanan kpd isteri untuk kegunaan si isteri mahupun nafkah bulanan untuk kegunaan seiisi keluarga sangatlah biasa (common) sekarang ni. adakah sebab rata2 isteri sekarang bekerja & puak laki pikir yang isteri depa tu ada income, jadi x payah bagi? susu, makan, pakai, ubat, buku anak si isteri beli, loan rumah isteri bayar, barang dapur isteri beli. kalau mcm tu ler mentality laki x bertanggungjawab, then, apa peranan depa dlm keluarga? Penderma baka jer ker? & herannya, rata2 mesej yang disampaikan dlm TV, ceramah, WA msg, adalah berkaitan dengan tanggungjawab isteri, isteri, isteri, isteri. Cuba highlight sikit tanggungjawab laki?

    126

    0
    • ANTIZZ says:

      BETUL SANGAT TU…SI ISTERI TIADA PILIHAN, TERPAKSA MENANGGUNG SEGALA PERBELANJAAN. SEDIHNYA. HANYA KUAT DEMI ANAK2.

      23

      0
    • sandra says:

      100% setuju.

      7

      0
    • Anonymous says:

      Laki x dgr ceramah agama.. Sibuk kje

      1

      1
    • Kedondong says:

      Memang bersepah2 laki. Mcmni…. Masalah isteri terima jer…. Laki ingt ok. Sebab jadi janda bukan option untuk bini. Rela tanggung biawak hidup dari dapat tanggapan negatif masyarakat. Makan hatila kau sampai mati. Masalahnya…. Setiap kali kau kutuk laki kau kat media sosial,,cerita kat famili atau sumpah seranah dlm hati… Banyak dosa yg kau tanggung… Jadi kau pilihlah mana yg kau nak… Tak nak dihina masyarakat atau dihina diakhirat kelak. Pilihlah sendiri.

      3

      0
  7. Haikal Hanafiah says:

    De mat saleh bgthu aku…..bagus org melayu ikut islam ni…klu keluaga kita slagi masih hidup kena bri duit tanggung mak ayah….suami kena bri nafkah ke isteri….adik2 blum kje kena tanggung…..
    Dyeorg kate kita mengingatkn kpd hidup keluaga.
    Kat sna tu de rmai mat saleh kaye2 tp mak ayah hidup susah.
    Ni klu bcerai kna bri duit tiap2 bulan…..guane tu…time kawen pn x bri…
    Sbb tu klu nak kawen bkn agama islam…dye kna tnye bleh x ikut islam & budaya kita…..klu x tu yg de org kite pn ikut budaya dyeorg…hahaha
    Jd cm Haida Yusof…Akad nikah ‘i do’ pn g buat jge….adoi..

    8

    0
  8. aku says:

    bukan ke suami serina ni juga berkerjaya dulu?

    3

    0
  9. anonymous says:

    kes i lagi teruk….laki dok bayang hutang dia dengan bekas ex zina (ex gfriend)…..bila dah kawin baru tau laki hutang keliling pinggang !!!!

    kalau hutang keliling pinggang utk bina hidup dengan isteri takpe …sama2 membayar tapi hidup dikelilingi hutang bergolok bergadai sbb membayar hutang dgn ex-zina, gf di buat macam bini yang bini di buat macam kuli…..camana la nak taat kalau laki camni..

    8

    0
  10. adelia says:

    soalan kenapa tak siasat tu ko rasa chef wan bodoh ke… mesti dia selidik semua tp biasa la..sebelum kawen ramai yg nmpk baik. tp lps kawen…dah duduk sekali baru tau. kdg2 kita nmpk org bangga dgn pilihan ank tp sebenarnya dia sokong dgn pilihan anak dia. mgkin dia dh rasa tersilap dgn sikapnya semasa anak dia pilih arwah hani mohsin dlu so kali ni dia tak mahu mghalang sangat. dia juga salu puji menantu dia sbb dia tahu kalau dia kecam, lagi teruk perangai menantu. bila dia puji, dia harap menantu tu dpt berubah.

    47

    0
  11. masuk angin says:

    sape ari tu ckp lelaki mat saleh romantic? taik kucing…kawin bukan islam ni susah…mcm manapon nak balik ke agama dia yg xde pantang larang…lain kali jgn berlagak bila ade pakwe mat saleh atau laki mat saleh …..ingat mat saleh ni sume kaya raya ke

    1

    7
  12. Hamba Allah says:

    Mmg tanggungjawab suami memberi nafkah kepada isteri, tapi kalau suami bergaji kecil, tidak salah isteri sama2 turun padang membantu. Hidup mesti saling tolong-menolong dan bertolak ansur. Setiap rezeki, jodoh & mati Allah aturkan. Segala yg baik dr Allah, yg buruk sebenarnya dari diri kita sendiri.

    15

    0
    • ituuyou says:

      haah, bulan 1st mintak tolong bini cover belanja. bulan kedua mintak tolong lagi. masuk bulan ke 6 tak mintak tolong dah. dah mcm mmg tanggungjawab bini lak cover tiap2 bulan. startnye macam ni lah, tolong menolong. sbb tu aku biar je laki aku tanggung. dia takde duit, xpe, sama2 tak payah makan.

      57

      0
  13. Anonymous says:

    Oiii cuba lah pahamkan cerita nya..ape kejadah chef wan nk check finance laki serina..laki serina yg tknak bg duit doesnt mean die tkde duit..cuma mngkin laki nya rs duit die tu hak die..bukan hak bini nya….yg suka2 nk bodo kn org dh knape..n chef wan dh bersabar tgk ank die suffer for 6.5 yrs…mana boleh tahan oii…pernah ke dgr chef wan ckp die bangga dpt menantu mat salleh..dr time kawen serina tu rsnya chef wan happy sbb ank perempuan die nk kawen..n she really lover her daughter..of coz die nk anak die happy

    60

    0
    • Anonymous says:

      betul laki dia bkn xder duit tp kebarangkalian besar kedekut….ambik kesempatan pak mentua international chef…dulu dgr dia ni pengarah syarikat…

      10

      0
      • Anonymous says:

        Bila paham perasaan seorang ayah u will agree what chef wan did…mmg die tk patut masuk campur…tp tkkan nk tnggu sampai ank cucu die lunyai kena bantai br nk masuk campur…6 thn kot sabar

        19

        0
  14. Bkn salah Agama says:

    Jgnlah nak kaitkan dgn agama ooi… ini lebih kepada karektor org tu.. xkiralah islam ker, omputih ker cina ker India ker kalo da mmg keparat…ttp keparat… Kalo nak ckp pilih org Islam itu the best…silap oooi… berapa Juta org islam kat dunia ni mensia2kan hidup bini masing2… yg gigih nak kaitkn dgn agama tu please mengaji dlm2 yer…

    44

    0
  15. ab says:

    so tak semestinya ko mat salih, ko kaya ok

    8

    0
  16. abg gagah says:

    so tak semestinya ko mat salih, ko kaya ok

    3

    0
  17. Anonymous says:

    kita cuma dgr satu pihak which is the father in law. even serina pun tak cakap apa2.
    the husband mayb not well off..x bayar nafkah isteri tapi mayb ada provide for house..kids…etectra..sebab mungkin dapat isteri yang berkerjaya well known artist with rich and famous father…and as mat salleh x faham responsibility as muslim husband sebab lifestyle pun x berapa islamic.

    10

    5
  18. opis girl says:

    pernah jumpa mat salleh ni, opis dia dkt dgn opis aku. comel…tapi…
    balik opis je join member2 dia opis gi minum beer.

    9

    0
  19. Tapu says:

    ntah ntah mat saleh tu nak kawin dgn sarina sbb dia nak harta je , yelah dia tau bapak sarina banyak duit kann… Alih alih si bapak serina suruh dia plak keluar duit untuk sariena , memang tak lah dia nak keluar duit kan , lari plan dia nanti …muehehe ini cuma andaian , mungkin benar mungkin tidak …

    1

    3
  20. pendapat says:

    mat salleh x kasi duit bukan sebab x mampu…sebab bapak ko kaya. suka show off…cakap besar…pergi sana sini. tu la pasal kot. famili korang mmg over….kalah raja lifestyle.

    2

    11
  21. Anonymous says:

    cheap fucking bastard la …2 cucu ko dapat. tak payah nk emo.
    terima lah…dulu hani mohsin ko bantah kaw2.

    2

    4
  22. Anonymous says:

    tak semestinya kau kaya…menantu ko kena kaya mcm ko mahukan.
    there are always 2 sides of a coin and story…

    6

    1
  23. kecoh lahhhh says:

    ala ni semua propa. takkan ko x boleh agak jadi menantu ko berapa kot???

    1

    1
  24. Ros says:

    Mat saleh kalau datang asia ni semua rejected version lah. Gavin ni kira ok la nak convert and kawen. Selalunya stok drunken free sex je. Nama pun mat saleh. They are no better than us tapi kita sentiasa rasa inferior. Patut ajar je mcm Jepun tu, satu english signboard pun xde tapi westerners emua flock gi sana demi nak mandi bogel (dieorg ngan free sex kan berpisah tiada). Tapi better lg la bos mat saleh drpd malaysian-x boleh beza personal and professional-kalau indian belagak and control freak-kalau cina kedekut taik hidung masin-kalau melayu akan kenduri kendara baca yasin kawen setiap hari. Cing.

    22

    0
    • muah says:

      aku rela boss mat salleh. lepas balik kerja kasi blow job..gaji tiap2 tahun naik.

      1

      8
      • anak mak becok says:

        teringin nak try nonet korean, nonet korea buat main best tak ???
        taste kita memang nonet sederhana sebab nak jaga pookie hole supaya dpt guna lama . kalau nonet mat salleh abis lah lubang pookie kita sebulan dah loose.

        1

        5
    • Anonymous says:

      korean pun bagus juga..pandai buat french kiss.

      1

      1
  25. Anonymous says:

    dua2 anak bercerai..maybe it your family, chef???

    1

    8
    • Anonymous says:

      Tak baik ckp mcm tu…itu takdir masing2…dugaan sekeluarga…kita pun belum tentu lg

      26

      0
      • greenfingers says:

        Org yg sedap bercakap ni dia belum mendapat lg, sb tu dia blh mengata org dgn penuh riak. Cth mcm family I. Kakak I kawen ngan laki org, parent I ofkos la bantah, tak lena tidur apa semua tu tp sb kan kakak I nk kawen sgt ngan laki tu, terpksa bg jugak, jahat2 anak sndiri jugak. Then, xlama tu adik perempuan I pon nk kawen ngan satu jantan ni. Family jantan ni kunun baik sgt duk mengata rapat punya smpikan parent jantan ni ckp kat adik I yg dia xbg adik I slalu blik umah mak I sb dia takut badi kakak I yg rampas tu kena kat anak laki dia. Diorg ckp jgn salahkan anak jantan diorg if anak jantan diorg tu kawen lg satu n menduakan adik I. I rasa mcm, why is this family is so BITCH! Pki tutup litup, warak apa semua, tp hati tu hitam legam! And skang guest what?? Kakak I jd lg better dari adik I, dari segi attitude n kewangan, laki org tu rajin pi melawat parent I, jenguk2 mak n pak mertua I. N nk tau apa jadi kat adik Ipar I yg so-called warak n kerja besar tu? Klu dh parent hati busuk cmtu, anak pun sama la. Skang adik I tgh menanggung hutang yg byk termasuk hutang ah long sb laki tak guna tu. Duduk pulak ramai2 dgn adik2 ipar dia yg hari2 mempergunakan dia. Ckp besar nk berbisnes, tak main bisnes kecik2, skang jadi apa? Klu I la, I mcm nk ckp kat adik I, kau better jadi janda dari hari2 berulamkan hati kena sara jantan tak guna tu, dpt plak pakej keluarga mentua yg mcm lintah tu, sedut abis dia punya duit.

        2

        0
  26. Anonymous says:

    anak dia si riz tu…apa pulak kes? x pyh nk tunjuk hebat. kau tu sebernarnya pak mertua yg poyo. lebih sudu dr kuah.

    3

    3
  27. Anonymous says:

    serina x cantik..biasa2 je…dah la debab!!!

    1

    6
  28. kikih says:

    Dari bayar anak kau..baik tangkap GRO! Dah la x jaga body!

    0

    14
  29. mak dara says:

    x boleh salahkan lelaki. pompuan2 malas jaga badan memang gitu la akan dilayan oleh si suami….

    0

    9
    • Bodoh piang says:

      Mana kau tahu dia malas jaga badan?gemuk ada byk faktor lah bodoh.pil perancang dan sbgnya menyebabkan gemuk pd sstgh wanita.ilmu secubit nk cakap mcm ilmu seluas lautan.ngaku jer lah kau bodoh.

      18

      0
  30. fakta keras says:

    body berlemak..muka kusam.
    resepi terpantas laki x bayar duit dapur.

    0

    11
  31. Mime says:

    Mariage ni mmg gamble…sblum kawin lain..lps kawin lain..x kira melayu or mat salleh..blum kira cmpur tgn mentua ipar duai budget sempurna..lucky la pd yg dpt husband yg bertanggung jwb n mentua yg supportive…bnyk yg life miserable all the way…nasib chef wan both anak2 x bahagia though he is supportive father..x boleh nk salahkn dia…

    24

    0
    • Anonymous says:

      serina cerai still ada pak yg loaded blh sarakan ..kalau kt bercerai mmg terkongtang kanting sengsorang dgn anak2…

      13

      0
  32. Anonymous says:

    Takyah nak cakap mat salleh la.. lelaki melayu pun samaa..
    Keje malas, asal boleh je.. semua bini yang kena sponsor itu ini.. terpaksa cari nafkah tolong suami. Padahal tu tanggungjawab suami.

    39

    0
    • Anonymous says:

      laki melayu mmg tak payah debate..mmg harap gaji bini…laki omputeh pemalas mmg terpencil..

      18

      0
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      Salah diri kau sendiri lah cari lelaki pemalas kerja . Ramai sgt betina garik gatal nak kahwin awal.. yg lelaki jobless. Aku nasihatkan kalau lelaki tu jobless .. reject awal2 lah. senang…kalau tak.. keje ko asyik salahkan lelaki jer.

      5

      0
  33. Anonymous says:

    bodoh je org komen pasal color kulit dia color tu la favourite omputeh ..kt jer gila tepung gomak cam korea plastik tu…btw laki dia ni Islam sebelum jumpa Serina lagi…

    6

    0
  34. sitisydney says:

    Kalau ada family, lelaki mesti bertanggung jawap. Chef Wan manusia ada kekurangan, tapi bab bagi nafkah dia betul. Korang tak tahu, chef wan bercerai dan pergi belajar masak di USA tapi sanggup jadi tukang cuci rumah orang, jual kuih untuk bagi nafkah x wife dan anak di Malaysia. Dia boleh lepas tangan bagi alasan di masih belajar tak de duit. Tapi chef wan cakap biarlah dia ikat perut berkorban asal ada duit nak hantar pada x wife sebab x wife jaga anak dia. Chef Wan kalau holiday dgn anak memang angkut x wife sekali. Aku respect chef wan. Rasanya sebab tu Allah bagi rezeki yang lebih pada Chef Wan.

    61

    0
  35. Anonymous says:

    setelah robek….duit dapur tercicir.

    2

    2
  36. Anonymous says:

    ni mesti kes ada cawangan.

    2

    0
  37. Anonymous says:

    tengok muka mat salleh ni pun tahu x happy. dlm photo senyum cm paksa je.

    2

    2
  38. mix says:

    lelaki melayu pun sama.

    10

    0
  39. Syariah law says:

    Tindakan chef wan menjelaskan hal sebenar adalah supaya tak dimanipulasikan oleh media.tp bila dia jelaskan..kita pulak jahat mengutuk bagai.skrg ni…kita yg islam2 ni..nak apa sbenarnya?kesian serina.semua bapak trmasuk bapak2 kita akan buat prkara yg sama tak kiranya seburuk mana pun kita sbb kita anak dia.nak2 dia yg mampu dari segi kewangan.lagilah dia bantu anak dia..

    Usah persoal ttg serina cantik or tidak sbb ini soal maruah dan hak sorg wanita islam yg dinikahi! Nafkah itu wajib atas suami walo muka kau buruk mcm beruk skalipun.faham????

    73

    0
    • Anonymous says:

      Setuju..nampak sangat diorang ni suka memperlekehkan wanita..Islam letak martabat wanita ni tinggi..tapi orang yang pandai kutuk serina ni gemoklah..padan muka kenapa nak kawin mat saleh…dah kenapa??Bawak mengucap banyak2..istigfar..hal ni lebih kepada hak wanita sebagai isteri dan sebagai ibu kepada anak2

      19

      0
      • reanna says:

        sebenarnya diorang ni ada penyakit hati, komen komen kat sini semua bahasa tak melambangkan melayu yang berbudi bahasa , kesian..

        3

        0
      • Anonymous says:

        Betul. Lelaki melayu rmai demand nak yamg krus je. Muka retak seribu ke, pecah rumah ke tetap nak yang kurus. Itulah mentaliti kebyakkan lelaki melayu skrg baik dri bujang, duda smpailah ke laki org. Cantik tu kira bonus. Kalau anak dara / janda gemuk, mmg kau taklayan. Yang berkahein pulak, suruh kuruskan bdanlah, malulah, bandingkan dgn bini2 org lain. Aku ckp ni berdasarkan pengalamn aku dan kawan2 aku y dah kawin. Dulu aku gemuk, aku nmpak macam mne laki perlekehkan org gemuk. Bila aku dah kurus, aku nmpak beza dia tapi stil perlekehkan org gemuk.

        0

        0
  40. mak aku says:

    Biasala mula2 melayu tak pandang…bila dah kena jolok tinggal hampas barulah sedar.tak bagi nafkah bagai.tak jalan tanggungjawablah.mcm2.bukan islam mana boleh kawin sebab nak main je.Tengok mat Dann tu.hafal islam dulu baru kawin.Hidup pun tak nak up level tinggi.cakap pun ganu je.Korang je yeyeoo nak speking.acacah taraf tinggi.bahasa budaya agama tolak tepi.nak grand je.orang tak pandang tu semua.

    10

    0
  41. Layola says:

    Haih besok Tok Wan kecoh pulak bekas menantu x ambil tahu ..x jenguk cucu2. Drp aku layan kisah org kaya, baik masuk tidur lagi bagus!

    2

    1
  42. Anonymous says:

    Bang da Arab dtg Msia cari bini kaya @ pak mertua kaya sbb jenis baka pemalas

    0

    3
  43. Anonymous says:

    semoga serina tabah. chef wan is a good father, dah spend lot tuk wedding dorang, spend lagi bantu kehidupan serina yg tiada nafkah. serina bukan high maintenance pon, simple life jer xminta banglo pon tp nsib dpt asben berkire kasi belanja. xyah laa mengata ujian Allah pd dorang, cermin diri ujian kita belum tahu lagi mcmmane.

    26

    0
  44. Anonymous says:

    Kawin negro la pulak..semua nk mat salleh aje. Kesian negro xde org nk di Msia.

    4

    1
    • roti sardin says:

      negro memang x akan laku sebab girls skrg gilakan jantan korea. x dapat korean…cina pun boleh sbg pengganti . fans kpop memang minat lelaki kulit putih..tapi lelaki mat salleh kulit putih dorang x minat plak. taste dorang jantan asian je.

      8

      0
  45. Huh?!! says:

    Kalu kawin tu satu perjudian…haram lah kawin ye. Judi tu kan haram?

    1

    8
  46. Anonymous says:

    alahh tgk je stok mat saleh yg kawen ngan artis mane ade yg kaye…depa pon tau pompuan melayu ni pantang nampk mat saleh,,

    3

    1
  47. Anonymous says:

    Arini lega… Takdak carut n maki… Alhamdulillah xsakit mata n hati

    2

    0
  48. Yekeni says:

    Takkanlah tak kasi nafkah kot? Rumah, bil rumah, kereta, perbelanjaan anak, makan, takkan suami takde tanggung pun? Semua serina tanggung ke? Itu pun kira nafkah. Mungkin tak kasi duit poket extra2 nak extravagant kot?

    I jenis independent with own earning. Rumah, bil2, kereta hubby bayar. Groceries, kalau beli dgn hubby, hubby bayar. Kalau i sendiri beli, i bayar. Takde claim dari hubby. Takde guna kad hubby. Sama dgn keperluan anak. Kalau i yg sendiri pergi beli, i bayar.

    Hubby dia kan mat salleh, so lebih cenderong (sorry kalau salah word) kepada pendapatan bersama… apalah mengira sangat…

    Ni mungkin pasal mulut papa mertuaku tak?

    1

    15
    • garfield says:

      kalau chef wan dah bising bermakna tu bukan duit poket extra , tapi x cukup keperluan asas. anak2 tak cukup makan kot..kurus jer anak2 dia.

      8

      0
    • Kau saperr??retisss? says:

      Ada org kesah dgn nko punya independent?kau bkn retis org nk bace citer independent kau!sila telan citer kau sndiri.takyah nk banding kesah kau dgn serina.jauh panggang temah oiii!

      4

      3
      • senjakala says:

        org cuma kongsi rasa dan pandangan ja. buat apa nk kecam sgt? tinggi sgt ke taraf artis nk dibandingkan dgn org biasa atau pekerja profesional? ukur baju dibadan sendiri lah. jgn jadi artis yg bila dah tua hidup susah sebab tk beringat semasa berduit.

        4

        0
      • Yekeni says:

        Ni contoh sorang yg mengaggungkan artis. Yg up kan artis. Berapa tinggi artis tu? Kalau dah tau artis tu jauh panggang dari api, yg dia kawin pun orang biasa. Hah, tanggunglah suami dia yg orang biasa tu. Dia tinggi kan?

        Tmj pun kawin orang biasa. Rasanya takdelah pandang darjat.

        Yg pandang darjat ni orang mcm u.

        Artis pun, tak semestinya selalu benar. Cw pun mulut boleh tahan. Takkanlah dia nak kata perkara negative tentang keluarga dia. Bateri pun ada positive and negative sides… takde positive memanjang….

        Kipas… kipas…

        0

        1
    • Mak Becok says:

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq kapir laknat si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      Lu jgn. bikin temberanglah; kat Barat pun; takkan berani si omputih jilaka buat hal mcm. ni! Kwn2 aku yg. kahwin dgn. omputih; kerja atau tak kerja, suami dia kan tanggung keperluan asas rumahtangga, apalagi nafkah jaga anak2; Lainlah kalau isteri dia gaji lebih besaq dr. suami!°

      0

      0
  49. lelaki says:

    ramai betul vurik meroyan kat sini..cakap lelaki tak bertanggngjawab. kalau suami suruh makan nasi lauk ikan goreng jer setiap hari .. si perempuan kena ikut lah. Ni demand nak lauk ayam golek, masak merah.. itu bukan wajib pun. Yang wajibnya suami bagi isteri dan anak makan nasi jer (keperluan asas ).

    2

    11
  50. nok gebuzzz says:

    sokong dgn chef wan tu..walaupon mulut dia longkang,tapi dia mempertahankan hak anak dia…xd sape nak tgk anak ssh..dari kecik kite tatang bagai minyak yg penuh..para lelaki plzzz la jd lelaki yg bertanggungjawab…x takot ke kena soal DISANA nnty…

    17

    0
  51. Anonymous says:

    Lebih elok berpisah andai tiada jalan penyelesaiaan
    Mungkin sakit kecewa sekarang dari stressed

    6

    0
  52. julia says:

    Buat lah apa yang dirasakan perlu.mungkin berpisah adalah baik…kot kot jumpa jantan melayu lak….

    3

    0
  53. Bunga seroja says:

    Secebis doa dari peminat yg kudus..

    Ya Allah..kau panjangkanlah usia chef wan serta sihatkanlah tubuh badannya,agar dia terus dpt menyara serina dan cucu2nya serta bekas isterinya. Sesungguhnya,manusia tidak berhak mengukur sejauh mana kebaikan yg ada dlm diri beliau melainkan Mu Ya Allah.

    18

    0
  54. kasar la korang komen ni semua.

    marahkah chef wan or tak suka mat salleh ke apa ke.

    kat terkena serina dengan anak anak dia.
    agak agaklah weh.

    kita pun tak tahu nak jadi ape dekat kita in future.

    #bukanustazah
    #memangruanggosip
    #butpleaseputalittlebitresepect

    15

    1
  55. Farah says:

    Teringat chef wan ckp masa serina kawin, dia cari menantu, bkn hantu….

    1

    0
  56. Anonymous says:

    sebelum kahwin x buat screening process ke CW? Majlis kahwin tengok kemain besar n fussy betul kat dapur nak make sure makanan perfect. You should have spent that much effort n time buat thorough check up on ur menantu.
    also anak u si riz tu dah 2 kali cerai…..nak salah kan ex wives pulak ke???

    0

    4
  57. Mak Becok says:

    Bangsat betul jantan omputih jilaka ni! Sb. tu depa ni asyik nak kahwin kat M’sia sj; tak nak kahwin kat negeri depa supaya isteri terutamanya; tak dpt. tuntut hak depa bawah2 undg2 Barat. Jgn. lepaskan penjagaan anak2 pd. si jantan jilaka mcm. ni.

    Aku sedih baca kisah seorg. pompuan kita kahwin omputih; nafkah tak nak bagi; tapi nak2 bawa lari pi Barat waktu bercuti kononnya. Lepas tu satu sen pun tak bagi kat isteri bila bercerai sbb. hanya kahwin di M’sia.

    0

    0
  58. Mak Becok says:

    Jadi aku harap CW tolong ambil juga peguam hebat di Barat supaya Serina dpt. tuntut separruh dr. harta jantan haram ni! Entah2 berlambak harta dia kat Barat tu termsk. disembunyikan di Cayman Island – itulah yg. selalunya dibuat omputih bila bekerja di rantauan supaya tak kena cukai d negara dia.

    Jgn. kasi can kat omputih jilaka ni pikiaq dia boleh kahwin gadis Islam/Melayu kita dan menganiaya isteri dia sewenangnya!

    0

    0
  59. jejai says:

    Tiba2 tringat kes chef wan halau sdara mara dia masa raya dulu tu hanya sebab bangun lambat…..apa yg dia buat kt sdara mara dia dulu, bnda ni mcm pulang balik kt family chef wan sendiri…..ko aniaya org anak ko org aniaya, apa pn kesian kt serina, terus kan hidup serina demi anak2…

    0

    0

Leave a Comment

Optional