Stephanie Liah Sudah Bercerai? Bercinta Dengan Model Iran

Hiburan

Stephanie Liah Sudah Bercerai? Bercinta Dengan Model Iran

Tidak pasti sama ada anda masih ingat dengan Stephanie Liah, model Malaysia dari Sarawak yang telah memeluk agama Islam dan berkahwin dengan seorang lelaki beragama Islam bernama Remy Rizal. Dari perkahwinan tersebut, mereka mempunyai anak bernama Ryan Raffael. Stephanie memang tak begitu terkenal di Malaysia, tetapi namanya agak terkenal juga di luar negara.
Photobucket
Berita yang baru kami terima dari seorang pembaca BeautifulNara.com bernama Razu ialah Stephanie sudah bercerai dengan suaminya itu dan kini menjalin hubungan cinta dengan seorang model Iran bernama Ardavan. Khabarnya mereka bercerai sekitar sebelum Aidilfitri lepas. Memang pantas sekali Stephanie dapat menjalinkan hubungan cinta dengan model kacak ini. Khabarnya juga bekas suami Stephanie juga sudah ada girlfriend baru, seorang gadis Sarawak.

Sebelum ini seorang pembaca kami pernah menghantar entri meluah perasaan tentang Stephanie yang masih minum arak sungguhpun sudah memeluk agama Islam. Ada yang menegur perbuatan Stephanie ini di Facebook, tetapi khabarnya Stephanie memarahi peminat itu dan mengugut akan block peminat yang menegur tersebut.

Advertisement

Apa pun, kedua-dua Stephanie dan Ardavan merupakan model dan Ardavan juga merupakan model dari Iran dan beragama Islam. Kedua-duanya pernah bergandingan untuk menjayakan sesi fotografi berjudul ‘SEXUALITE’ yang dipotretkan oleh Apat Photography. Untuk norma masyarakat Malaysia, siri gambar ini boleh dikatakan over tapi untuk masyarakat luar negara, mungkin ia hanya gambar yang biasa-biasa saja. Set gambar tersebut boleh anda lihat dengan membaca entri ini sepenuhnya. Walau bagaimanapun, kami memberikan amaran terlebih dahulu yang ia menampilkan aksi-aksi tidak selari dengan norma masyarakat Malaysia.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

485 Comments

  1. stephanie annoying

    November 27, 2012 at 4:44 pm

    dulu selalu ikuti perkembangan cara guide anak like a diamond dlm blog n fb…after dgr segala pengalaman² kwn² dia dkt sini terus i x minat dah nak check fb or blog dia melalut jauh….kesian dekat budak ryan tu, kalau la i jadi stephanie mak bapak i masuk cmpur urusan pkwinan i (buat tutup telinga je) diorang x setuju gara² anak diorang masuk muslim!!!! knapa x awal² lagi melarang..yg c stephanie pun satu gila meroyan punya perangai….kalau nak hidup happy², pakai baju mahal² rumah besar,masa depan anak terjamin kenapa x teruskan je dgn remy dan jd wife yg baik…x payah rushing pun nak jd isteri dan mak mithali..take time…agama Islam bukan paksaan….haihhh perkara dah jadi kan… i doakan je yg terbak buat anak mereka yg tak berdosa tu.selamat tinggal stephanie liah bluerk

  2. Oh my pak turut!

    November 26, 2012 at 9:36 am

    Masalah nye di remy ni lembik sangat. Ikut kan sangat cakap si steph tu dari still married sampai la dah divorce ni. Ape yang dia takut or dengar kan sangat pun tak tau la. Contoh nya mase still married dia ikut kan si steph tu nak berparty la, nak pakai baju separuh bogel la, nak letak2 gambar porn dia kat fb la, nak buat tattoo la. Patut nye dia sebagai suami kena la membimbing and nasihat kan bukan nya turut kan saja and takut bini. Tapi takpe la since bende dah jadi and dah lepas. So now sepatut nye dia belajar dari kesilapan dia dan cuba buat yang terbaik untuk ryan. Jangan ikut kan sangat cakap si steph tu nak amik si ryan. Masalah nye bukan court yang kata si steph ni menang case but si remy ni yang willingly bagi pasal ikut kan sangat ape si steph ni nak. Si steph ni masalah dia, diri sendiri pun tak terbela macam mane la ko nak bela si ryan tu. Ko nak tanggung makan minum sekolah ryan tu semua pakai ape? Pakai bulu?. Orang suruh ko cari kerja ko Xnak. Pastu duduk pun masih merempat2, macam mane ko nak besar kan anak?. Lagi satu cuba nengok gf baru si remy tu, Xde beza ngan si steph. Muka stock2 perempuan murahan yang tau nak hidup senang dengan menempek kat lelaki kaya. Patut nye dah tau mak dia Xsuke steph dulu cuba la cari gf yg wife material sikit. Tang boleh membimbing and guide si ryan tu. Kesian budak tu menjadi mangsa mak bapak. Gf si remy tu pun tengok kalau setakat main2 ngan si ryan tu kejap2 boleh la but nak buat bela macam anak sendiri memang tak la. Sibuk nak bergaya, nak melaram, nak berposing jek macam mane nak bela anak orang. So remy, dah tengok situation macam ni sekarang pikir la, ure a man. You should have a stand and jangan nak lembik sangat and jadi pak turut. Ketepikan dulu nafsu and prioritize kan anak. Lagipun u dah puas enjoy now time untuk focus kat ryan pulak. Kena la sacrifice sikit untuk anak sendiri since mak dia gile asyik menyalak anak dia christian. Kalau betul anak dia christian cuba tunjuk bukti sikit steph surat beranak anak ko yg ko kata christian tu. Jangan main cakap jek macam orang bodoh. Seriously perempuan ni dah mental. Patu pandai takut pergi delete post dia pasal akikah tu. Kawin 6 tahun meaning dah masuk islam 6 tahun tak kan bende basic macam akikah pun tak tau?. Tuhan sekarang bayar cash, jangan satu hari nanti tuhan balas terduduk ko nanti.

  3. Anonymous

    November 23, 2012 at 12:11 am

    Betul tu setuju!! Fight for Islam!!

  4. youp

    November 22, 2012 at 10:28 pm

    step dah cnvert kristian..mcm mn mahkamah boleh bg hak pnjagaan kt steph?sting wrong smwhere?remy n family bnyk duit..upah the best lawyer to fight for u right..fight for islam…kesian ryan…tolonglah rampas kmbli hak penjagaan dr steph…atau kalau remy boleh rujuk blik ngan steph..bimbing steph sbaik mngkin…

  5. Anonymous

    November 22, 2012 at 9:15 pm

    Bukti banyak kalau Remy nak, ambik je pic2 stef tgh menogak arak tu bagi kat jabatan agama, confirm dia tak dapat jaga anak dia dah, lagi pun Remy tu walau dia jahat mcmmana pun dia masih seorang Muslim, sampai mana pun jahat orang muslim insyaallah dia akan balik ke pangkal jalan, terbaik Ryan Remy jaga, lagi pun family Remy semua muslimkan, insyaallah selamat budak tu, tak payah fikir stephanie tu, dia nak jaga diri dia pun tak terjaga, dia nak jaga Ryan?? Pasal akikah tu apa kes pulak tu yang kata stephanie marah pulak tu

Loading...