Stephanie Liah Sudah Bercerai? Bercinta Dengan Model Iran

Hiburan

Stephanie Liah Sudah Bercerai? Bercinta Dengan Model Iran

Tidak pasti sama ada anda masih ingat dengan Stephanie Liah, model Malaysia dari Sarawak yang telah memeluk agama Islam dan berkahwin dengan seorang lelaki beragama Islam bernama Remy Rizal. Dari perkahwinan tersebut, mereka mempunyai anak bernama Ryan Raffael. Stephanie memang tak begitu terkenal di Malaysia, tetapi namanya agak terkenal juga di luar negara.
Photobucket
Berita yang baru kami terima dari seorang pembaca BeautifulNara.com bernama Razu ialah Stephanie sudah bercerai dengan suaminya itu dan kini menjalin hubungan cinta dengan seorang model Iran bernama Ardavan. Khabarnya mereka bercerai sekitar sebelum Aidilfitri lepas. Memang pantas sekali Stephanie dapat menjalinkan hubungan cinta dengan model kacak ini. Khabarnya juga bekas suami Stephanie juga sudah ada girlfriend baru, seorang gadis Sarawak.

Sebelum ini seorang pembaca kami pernah menghantar entri meluah perasaan tentang Stephanie yang masih minum arak sungguhpun sudah memeluk agama Islam. Ada yang menegur perbuatan Stephanie ini di Facebook, tetapi khabarnya Stephanie memarahi peminat itu dan mengugut akan block peminat yang menegur tersebut.

Advertisement

Apa pun, kedua-dua Stephanie dan Ardavan merupakan model dan Ardavan juga merupakan model dari Iran dan beragama Islam. Kedua-duanya pernah bergandingan untuk menjayakan sesi fotografi berjudul ‘SEXUALITE’ yang dipotretkan oleh Apat Photography. Untuk norma masyarakat Malaysia, siri gambar ini boleh dikatakan over tapi untuk masyarakat luar negara, mungkin ia hanya gambar yang biasa-biasa saja. Set gambar tersebut boleh anda lihat dengan membaca entri ini sepenuhnya. Walau bagaimanapun, kami memberikan amaran terlebih dahulu yang ia menampilkan aksi-aksi tidak selari dengan norma masyarakat Malaysia.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

485 Comments

  1. Anonymous

    November 22, 2012 at 9:06 am

    walaupun as a husband, dia agak fail dalam mendidik stephanie ni, tapi as a daddy rasanyer dia dah tunjukkan teladan yang baik pada Ryan…
    Ryan pandai azan…pandai baca doa makan….tu dah cukup baik!

    • bzbee

      November 22, 2012 at 7:32 pm

      dr riak muka pun nampak sedey bila dia bgtau ryan kat stepeh.dlm hati?? selama ni dia yg jg anak dia.stepeh dok ngangkang kat umah main fb/gi party. aku berharap sgt dia fight his right jg ryan.mana tau ada sesapa sempat print screen status stepeh tu bagilah kat remy.mane tau boleh bantu remy fight dptkan anak dia balik.

  2. Tertipu

    November 22, 2012 at 3:20 am

    Eh tapi kan si Remy tu pun bukannya malaikat… Dia tu pun not very good example.. Tengoklah kehidupsn lifestyle die dulu suka berparti ngan pompuan separuh bogel, hisap ganja, buang duit, suka pompuan jenis tak senonoh, tak didik bekas isterinya dalam agama Islam, so i rasa dia pun tak layaklah.. Duit je pandai spend, begitukah example nak set untuk anak dier tu..

  3. sodih den

    November 21, 2012 at 12:22 pm

    tak tau la nak ckp apa lagi…skang ni i berpihak pada remy la..fight for ur right remy…don’t let anak u d beri hak pjagaan pada mama dia yg sot sot tuh…hancur akhlak ryan dan masa depan dia.good luck remy <3

  4. Tertipu

    November 21, 2012 at 12:09 am

    Alahai agama christian pun dia ni tak layak masuk la. Walau dia dilahirkan kristian tapi sepanjang 26 tahun , ni i fikir dia belum pernah menjejakkan kaki kat gereja sejak dia tinggalkan kampong dia tu.skang beriya2 cakap dia ni kristian, tapi im sure sepatah ayat doa dari bible pun dia tak tahu. Catechism class ( kelas agama) pun i pasti dia tak pernah hadir or even baca buku tu as every kristian member should.confession pun takde. Setiap sunday mass yang wajib pun dia tak hadir , kalo skip sunday mass, in kristian it is consider as a big sin. Patuh suami, tidak buat benda tak senonoh, tipu orang sume tu tertulis dalam agama kristian as dosa…. Setiap kelakuan dia tu dah berdosa banyak bukan saje dalam Islam malah agama Kristian pun dah bergunung dosa dier..

  5. kesian dengan ryan

    November 20, 2012 at 1:13 pm

    kesian dengan ryan anak dia yang tk berdosa.

Loading...