Written by serenity | December 10th, 2017

Setakat ini, setelah membuat pendedahan bahawa suaminya, Ude Wahid, 29, telah mengahwini pelakon Izreen Azminda Mohd Aznam, 32, Intan Liana Azman yang juga berusia 32 tahun tidak mengeluarkan sebarang komen lanjut mengenai kisah rumahtangganya.

Terdapat juga beberapa cerita kurang enak yang sedang beredar mengenai perkahwinan mereka bertiga, namun kesahihan cerita-cerita itu tidak dapat dipastikan kerana masing-masing mengambil pendekatan mengunci mulut.

Terbaru, Intan Liana telah memuat  naik satu Instagram Story menunjukkan dia sedang bersedih namun terpaksa memendamkan saja kesedihannya.

Screenshot_2017-12-10_172957

Tidak dapat dipastikan luahan Intan ini merujuk kepada apa, namun netizen berspekulasi bahawa ia merujuk kepada keadaan Intan setelah mengetahui suaminya telah mengahwini Izreen 8 Ogos lepas, dan dia hanya mengetahuinya pada 8 November lepas iaitu tiga bulan setelah mereka berkahwin.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Tambah menimbulkan spekulasi, apabila Ude telah memuat naik status di Instagramnya seolah-olah membidas seseorang dengan menulis beberapa hashtag yang panjang selepas itu.

Screenshot_2017-12-10_171419

Intan juga menulis beberapa story meluahkan kerinduan terhadap anaknya. Tetapi selagi tiada kenyataan rasmi, maka spekulasi hanya tinggal spekulasi.

Diharapkan mereka bertiga akan berdamai dan menjalani hidup berpoligami dengan rukun dan aman. Ada banyak contoh di sekitar kita mengenai amalan poligami yang tampak aman dan adil misalnya Ashraf Muslim dan dua isterinya. – beautifulnara.com

 

47 responses to Status Instagram Story Madu Izreen Azminda Timbulkan Spekulasi Netizen

  1. benci ude & iz kmk says:

    tinggalkan jantan mlyu hodoh abis cerita biar dia mampus dengan si kmk izreen

    42

    0
    • Miss Unibes says:

      Ok ok ok teruskan je lah hidup. Isteri pertama jgn cari perhatian macam Bella bini si Aliff Aziz tu. Last2 org meluat juga dgn isteri ala2 teraniaya ni. Macam Rita Spender. Mula2 org kesian. Lama2 menyampah sebab suka buka aib. Alasan pihak sana yg mula dan peminat/wartawan yg tanya. Lol.

      5

      31
    • Simulot senget itu biniku says:

      JANTAN TAK GUNA! TAK SEDAR WANITA YG KO PERLI ITU ADALAH ISTERI PERTAMA KO, YG SETIA RELA HIDUP SUSAH & BERANAK BERTAUN DGN KO! SUKA HATI KO PERLI ,KO MARAH2 DIA ,BUAT MCM SAMPAH! ITULAH SIKAP LELAKI TAK GUNA, NGAM LA KO DPT BETINA MCM IZREEN MULOT SENGET, HATI PON SENGET! MINGGU LEPAS MELODI TEMUBUAL IZREEN, SEKALI BUKA MULOT ,,,, ALLAH AWAT SENGET MULOT DIE ??? CUCOK BOTOX BNYK SNGT KE IZREEN, SMPAI SENGET GTU MULOT! PEMBALASAN ALLAH ITU PASTI, TINGGL TUNGGU MASA! KO KLO JANTAN BAGUS, KO KENA INGAT SIKIT JASA BINI PERTAMA KO! DIA WANITA YG DH LAHIRKN DH JGA ELOK ANAK2 KO! SEBENCI2NYA KO DGN INTAN, DULU KO JGK CINTA MATI KT DIA!AMIR KLO TAK CINTA, KO TAKKN JOLOK SMPAI MNGANDUNG ANAK KO! BODOHNYE JANTAN! IZREEN RETIS KELAS Z JE YG SNGAP SNGT KT KO! DH LA TAK BERDUIT, KJE PLAK TAKDE GAJI! PASTIKAN KOTEK KO SEDAP, TU JE YG IZREEN PERLUKAN DR KO! DUIT KOPI, IZREEN TANGGUNG! ALAMAK!!!!!!!

      12

      0
      • Jannah says:

        Astaghfirullah…anda sedar tak?? “mulut senget” yg anda caci2 tu CIPTAAN ALLAH!! Beraninya anda caci ALLAH??? Moga anda insaf dan buat SOLAT TAUBAT! Anyway Izreen, mulut ciptaan ALLAH tu buat Izreen unik, istimewa.. Kuatkan hati, ignore je cacian dr hati yg jahil… Pd akak Izreen sgt cantik dan saya suka tgk the “so call mulut senget”, to me ia buat awak attractive! SO…abaikan je la Izreeeeen…pencaci tu cemburu dgn kecantikan awak…haha! Kesiaaaaan…cepat2 taubat ya wahai pencaci sebelum nyawa tamat tempoh…….

        0

        1
      • Jannah says:

        Geleng kepala saya baca ayat dr minda anda…sgt2 biadap dan tidak bermaruah…malunya melihat saudara seIslam berbahasa kesat (tentu anda Islam..jrg la cina india mencaci begini….melayu??? malunyaaaa!!). Bahasa anda menggambarkan siapa anda… Fitnah itu jln ke neraka..tak takut ke?? Anda tak tau apa masalah lelaki tu dgn 1st wife..tak payahla masuk campur. KALAU Izreen berdosa, ia hanyalah antara Izreen n ALLAH n pd madunya. Jika kedua2nya ampunkan…settle dah dosa Izreen tapi anda…???? HAAA ada berani tunjuk muka pd Izreen, dedah identity anda, dedah nama sebenar utk minta ampun pd Izreen??? Sy ingatkan aje sbb sy baca cacian anda tu KETERLALUAN..MENGERIKAN! Apa yg ngeri?? ha bukan ngeri utk menjatuhkan Izreen tau..tapiiiii heeeee seramnyaaaaaa ngeriiiii sgt100x sbb kata2 anda tu jika tak settle dgn Izreen takut2 memudahkan anda jalan ke neraka….. Tak takut ke???? ish ishhh ishhh saudara seIslamku…insafla. Sy doakan anda tersedar akan kejahilan anda dan bertaubat nasuha. Lepas dah taubat nanti JANGAN caci2 org2 lain pulak ya! Hmm sy yakin bila minda anda dah waras nanti dan ingat ALLAH, pasti anda maluuuuu sgt dan nyesal sbb merendahkan maruah sendiri dgn kata2 nista itu…. Oh btw, nanti2 bila dah insaf, kalau malu nak jumpa Izreen, boleh kot anda SEDEKAH BYK2 atas nama Izreen…mana lah tau dgn pahala byk utk Izreen dr sedekah anda tu akan hapuskan dosa anda. Agaknya la…anda tanyalah ustaz nanti bila dah bersedia nak taubat ya…

        1

        0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      permainan laki kau memang hebat ..kalau tk tkan dia kawin masa bulan aug tanpa pengetahuan kau ! kalau tk tahan n makan hati gi aje makamah failkn perceraian hati pon tk sakit..idop solo jangan ada laki lagi bagos..kerja cari duit sendiri…! sampai bila idop ngan laki nak makan hati ??? si izreen dh tentu hepi dapat rembat laki kau..tapi yg kau idop merana dlm rumah eeeee minah jambu tknk lah idop macm gitu…

      24

      0
    • Anonymous says:

      Aku tak faham nape pmpn nak seksa diri sbb laki bingai cmni. Kalau berebut jejai, paham la jgk sbb kaya so ko xyah susah2 nk keje. Ini musician yg xde pendapatan tetap, pastu sah2 bingai sbb kawin senyap2. rsnya klu izreen x gedik update status IG dia, smpai skrg bini 1st xtau.

      48

      0
    • Anonymous says:

      Jahatnya jantan ni.Kau dah ada affair dengan Izreen tu sejak sebelum bini kau bersalin lagi sebab betina tu kata dah kenal setahun.Apa punya laki??Wife baru bersalin ntah dia ada postpartum depression nak bermanja fengan laki tp laki layan perempuan & anak orang lain.Siap kutuk bini pertama & back up si gedik tu.Sadis jantan ni.Tanggungjawab & sayang kau patut pd bini sedia ada & anak2 yang masih kecik bukan ikut setan pergi layan perempuan lain.Otak letak mana????

      25

      0
    • Sambal belacan says:

      Celaka punya jntan keparat. Kau punya permainan pun tak kurang hebat juga lah ude. Lama diam? Lama diam tak bg tau kau kawin lain tu.. So lepas ni kalau kau bengang, kau nak buka aib bini first kau eh? Whatever la korang. Famous kejap ude,intan dan si sendu izreen skrg ni.

      6

      0
  2. Anonymous says:

    Ashraf dijadikan contoh? Osteri ke dua nya pura2 tulis di ig nya serap x marah senab dia tahu isteri yg dicintainya tulis…. kalau x di tutupnya ig bini2 nya nampak kedayusan serap sentiasa sebelah isteri ke2 dan tolong menghina dayana

    8

    2
    • missH says:

      apa kes asyraf dgn bininya?

      1

      2
    • Anonymous says:

      Ashraf adil? Tengok IG dan fb nya mana bini dan anak paling banyak gambarnya.. bini pertama kah atau ke 2 yg sangat dicintainya dan keluarganya… tolong lah jgn dijadikan serap ikon dia pandai berlakun konon adil… lihat ig nya masa anak lelakinya lahir dayana bertarung nyawa … tapi yg dpt ucapan wan sakina sempat ucap kasih lagi dayana serah diri di hujung pisau untuk lahirkan zuriatnya…….

      25

      1
  3. Anonymous says:

    Tengoklah laki dpt isteri baru… buang jak dia intan…. tapi sebelum tu pastikan lengkap dulu semua hingga seluar dalam mesti baru…. biarlah dia dgn izreen….. mereka kecewa belum sempat ceraikan intan sdh kantoi…. keluarga mareka pun turut bersubahat seperti keluarga serap juga…. tentu merela belajar dati Fiza elit dan serap ….. geram betul ude dan uzreen…. yg sdh mengumumkan lakinya bujang…

    14

    1
  4. Akal pndek says:

    Ude,lpaskn je intan tu sbb nmpk sgt ko trllu bckup perampas keding ni.ko bia perampas tu ckp mcm2 tp ngn intan ko warning bgai.

    15

    0
    • Anonymous says:

      Ude kecewa sebab intan di serbu wartawan dan mengatakan dia masih isteri ude…. marah ude sebab izreen sdh umum kan lakinya bujang bukan suami org…. tu lah dia marah intan…. keluarga mereka pun bersubahat menipu intan…. marah betul ude…. tak sempat ceraikan intan. Klu ceraikan sekarang habislah izreenboleh di dakwa dan di penjara…. mana ude nak siapa layan dia malam2 …. bini baru katakan berpengalaman intan hanya pernah rasa 1 lelaki saja

      14

      0
  5. Support Intan says:

    Intan……plz move on…
    Pergi lah cari kerja..untuk u & anak…get ready apa2 yg berlaku at least u tak terkontang- kanting….stil ada kerja blh tanggung u…dah npak dah..husband u..diam2 berisi …dah start tunjuk taring…

    32

    0
    • Anonymous says:

      Sebelum ude ceraikan awak …. sila lengkapkan harta sepencarian dan nafkah anak2 bulan2…mcm ada aurah nak bawa gaduh saja ude ni……… cara penulisannya mcm azreen sdh….. sekufu lah mereka…..

      24

      0
  6. Ayu says:

    mmm…jahat punya lelaki..pandai ko ugut2 bini tua ko kan…padahal ko dah ceraikan bini tua ko…tapi ko ugut jgn beritahu wartawan…kalau bocor rahsia ank ko x bagi jumpa…mentang2 bini tua ko x der kerja hanya surirumah sepenuhmasa…ko ugut nak tuntut hak jagaan ank di mahkamah…yg bini muda pulak…masa ada laki dulu…tuntut cerai sebab laki ada perempuan lain…tahu pulak ko marah kacau hak ko kan…manusia2…

    33

    0
  7. Taik lalat selambak says:

    Dlm ig ude tu kan xpernah pon upload gambar isteri die. Walau sekeping! Jahat betol la jantan camtu. Guna pompuan utk kasi anak je. Isteri pertama patut tak payah duk bersedih rasa teraniaya sangat. Bangkitla! Ko patut tinggalkan jantan tu dulu!

    21

    0
  8. Anonymous says:

    Dah la tu nara tak payah la post psl dorg ni dah. Jgn jadi batu api dlm rumah tangga dorg & nak cari rezeki dgn menggunakan pergaduhan org lain. Doakan je yg terbaik.

    3

    3
  9. Anonstickpan says:

    Ude, you Satan, can you and your 2nd wife go back to where you to belong pls? Semak!

    3

    0
  10. ikan says:

    nyampahnye orang tulis aq aq aq ni. ritu nmpak gambar pakai spek yg takde cermin, ni aq aq pulak. budak wicet rupenye bini 1st die ni.

    2

    7
  11. Anonymous says:

    Apa2 pun yg berlaku adalah dugaan Allah SWT, buat intan fikirkan apa yg terbaik utk diri dan keluarga. Teruskan hidup tanpa memikirkan apa tomahan org lain ttg keputusan yg anda fikir perlu. Semoga Allah merahmati hidup sekeluarga

    2

    0
  12. Anonymous says:

    cerai jela… buat ape seksa diri kalo tak bahagia

    2

    0
  13. JOYAH says:

    Kan ini semua dah tentuan Allah… ajal maut, jodoh pertemuan Allah yang tentu kan. Mari kita ramai2 berdoa untuk mereka supaya Ude dapat berlaku adil and rumahtangga nya Bahagia dengan kedua2 isteri nya….Dengan marah and maki2 ini semua pun dah tak berguna… apa2 pun semua sudah berlaku. Fikir yang positive aje.

    2

    0
  14. Anonymous says:

    sila meninggal guna “aq”

    3

    4
  15. elle says:

    see dah nampak dah permainan izreen extend ni mcmane, lame2 cucuk jugak si laki ni

    4

    0
  16. antiperempuangedik says:

    tolong la boikot retis style perampas laki orang ni..tak payah support semua lakonan dia..

    7

    0
  17. isk says:

    Ude macam mana ni ko nak extend kalau masjid sedia ada tak terjaga. Ikut nafsu gatal sangat nak betina lain gitu la jadinya sendiri cari masalah. Izreen mcm mana tu izreen kamu dah membuatkan suami kamu benci dgn isteri pertama dia. Boleh ke berlaku adil?isteri pertama terluka tu mulut kata redha tapi hati? Secara X langsung kamu meretakkan masjid tunggu sama ada teguh atau runtuh je lg. Mcm Erma fatima last2 diceraikan juga. Sedih. Jgn kata ikut sunnah sgt. Cermin la diri tu dulu ude.

    7

    0
  18. jo says:

    Jgn tak perasan, muka intan mcm king coco. tu je.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Boikot jer si izreen nie.kurang ajor sgt.baru dia tau langit tinggi ke rendah

    6

    0
  20. Anonymous says:

    Jahatnya jantan nie.

    1

    0
  21. Anonymous says:

    Aku setuju…boikot jgn x boikot

    3

    0
  22. MISS ANNA says:

    dah lame aku ushar brader UDE ni…tup2 dapat kat izreen…no3 boleh x??

    4

    0
  23. dek non says:

    boikot izreen. berlakon tak setara mana. gedik je lebih. biar dia tau langit tinggi rendah. perasan cantik.

    5

    0
  24. Anonymous says:

    Cmonla….dia tulis aq coz nak singkatkn ayat jew….tupun jd hal.

    0

    0

Leave a Comment

Optional