Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Stage Berat Sebelah – ‘Body Shaming’ Sherry Al-Hadad, Lawak Nabil Ahmad Dikecam Netizen

nabil ahmad body shaming sherry al hadad

Lawak tentang bentuk fizikal seseorang ataupun ‘body shaming’ termasuk sebagai salah satu kategori buli. Memang tidak kelakar apabila seakan menghina bentuk fizikal orang lain apatah lagi di televisyen.

nabil ahmad body shaming sherry al hadad

Advertisement

Sejarah berulang lagi apabila sekali lagi fizikal pengacara Sherry Al-Hadad dijadikan sebagai bahan lawak.

 

Nabil Ahmad yang hadir di Big Stage untuk mempromosikan rancangan kendaliannya telah bergurau “Aku dapat complain stage berat sebelah” yang berunsurkan ‘body shaming’ terhadap Sherry.

“Nabil syok sendiri, cukuplah lawak

‘body shaming’. Tak kelakar”

nabil ahmad body shaming sherry al hadadnabil ahmad body shaming sherry al hadadnabil ahmad body shaming sherry al hadadnabil ahmad body shaming sherry al hadad

Rata-rata netizen menganggap perbuatan Nabil itu agak biadab. Hentikanlah lawak ‘body shaming’ yang tidak kelakar dan hanya menjatuhkan maruah orang lain.

Advertisement

Alif Satar dipuji hero, ‘back up’ Sherry

alif satar sherry al hadadSekali lagi tindakan pantas Alif Satar yang mengawal keadaan bertindak melindungi rakan pengacaranya itu dipuji netizen. Ramai yang berkata dia ibarat hero yang menyelamatkan situasi agar tidak berlarutan. Memang seorang lelaki budiman.

alif satar back up sherry al hadadalif satar

Budaya ‘body shaming’ ini sepatutnya tidak wujud. Orang yang dipersendakan itu boleh menghadapi kemurungan yang melampau apatah lagi jika dimalukan di khalayak ramai. Benar kata netizen, dah boleh rasanya berhenti untuk membuat lawak berkaitan fizikal seseorang.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

19 Comments

  1. Anonymous

    October 7, 2019 at 11:51 pm

    October 7, 2019 at 10:06 pm

    Blog ni dah mati.. org sama dok komen.. semua masuk Cari Forum . com . my skrg..

  2. HELLO ITS ME!!!HELLO FORM OUTSIDE

    October 7, 2019 at 10:20 pm

    Penyanyi om putih si ADELE tu pun berbadan gempal jugak tapi tak ade pun orang British jadikan bentuk badan dia sebagai jenaka …

  3. Mak Limah is back

    October 7, 2019 at 9:22 pm

    Lps kena kecam ni, nabil akn mnta maaf..
    Lps tu buat lg.. mnta maaf lg..
    Buat lg..mnta maaf..
    Sampai la dia …dot..dot..dot

  4. Anonymous

    October 7, 2019 at 9:21 pm

    Perasan gak Nabil ni mcm kalis di kecam, masih buat salah yg sama, x serik serik, minta maaf dan buat lagi. Aliff Satar, Awal Asharri ,Sherry al hadad is the best host so far. X melampaui batas n x mengutuk org.

  5. Open your mind please

    October 7, 2019 at 6:41 pm

    KESIAN SHERRY SELALU ASYIK ORANG Jadikan bentuk badan dia sebagai bahan LAWAK … BARU yang lepas Mark Adam .. La nie Nabil !!!

    Ingat lawak ke ..Hmmmm boleh jadi TEKANAN juga kalau dah tak tahan ..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama