Written by Bella | October 7th, 2019

Lawak tentang bentuk fizikal seseorang ataupun ‘body shaming’ termasuk sebagai salah satu kategori buli. Memang tidak kelakar apabila seakan menghina bentuk fizikal orang lain apatah lagi di televisyen.

nabil ahmad body shaming sherry al hadad

Sejarah berulang lagi apabila sekali lagi fizikal pengacara Sherry Al-Hadad dijadikan sebagai bahan lawak.

 

Nabil Ahmad yang hadir di Big Stage untuk mempromosikan rancangan kendaliannya telah bergurau “Aku dapat complain stage berat sebelah” yang berunsurkan ‘body shaming’ terhadap Sherry.

“Nabil syok sendiri, cukuplah lawak

‘body shaming’. Tak kelakar”

nabil ahmad body shaming sherry al hadadnabil ahmad body shaming sherry al hadadnabil ahmad body shaming sherry al hadadnabil ahmad body shaming sherry al hadad

Rata-rata netizen menganggap perbuatan Nabil itu agak biadab. Hentikanlah lawak ‘body shaming’ yang tidak kelakar dan hanya menjatuhkan maruah orang lain.

Alif Satar dipuji hero, ‘back up’ Sherry

alif satar sherry al hadadSekali lagi tindakan pantas Alif Satar yang mengawal keadaan bertindak melindungi rakan pengacaranya itu dipuji netizen. Ramai yang berkata dia ibarat hero yang menyelamatkan situasi agar tidak berlarutan. Memang seorang lelaki budiman.

alif satar back up sherry al hadadalif satar

Budaya ‘body shaming’ ini sepatutnya tidak wujud. Orang yang dipersendakan itu boleh menghadapi kemurungan yang melampau apatah lagi jika dimalukan di khalayak ramai. Benar kata netizen, dah boleh rasanya berhenti untuk membuat lawak berkaitan fizikal seseorang.

19 responses to Stage Berat Sebelah – ‘Body Shaming’ Sherry Al-Hadad, Lawak Nabil Ahmad Dikecam Netizen

  1. Anonymous says:

    Betul ..adore ngn aliff satar

  2. kaktus says:

    BETUL….elok juga ada kursus pengacara….tahu adab bila berbicara dgn org lain. Kesian si nabil ni, dia ada anak perempuan tetiba anak2 dia jadi GIANT :)

  3. aku cakap jer says:

    selagi ada org ketawa dengan lawak dia, selagi tu dia takan berhenti buat lawak macam tu… dorg ni patut gi kursus pengacaraan… tgk balik bagaimana pengacara lama mengacara…

  4. Anonymous says:

    Dulu tagline sherry gemuk is awesome…. Body shaming tak perlu d jadi kan issue just happy apa yg u ada…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini