Written by Bella | October 7th, 2019

Lawak tentang bentuk fizikal seseorang ataupun ‘body shaming’ termasuk sebagai salah satu kategori buli. Memang tidak kelakar apabila seakan menghina bentuk fizikal orang lain apatah lagi di televisyen.

nabil ahmad body shaming sherry al hadad

Sejarah berulang lagi apabila sekali lagi fizikal pengacara Sherry Al-Hadad dijadikan sebagai bahan lawak.

 

Nabil Ahmad yang hadir di Big Stage untuk mempromosikan rancangan kendaliannya telah bergurau “Aku dapat complain stage berat sebelah” yang berunsurkan ‘body shaming’ terhadap Sherry.

“Nabil syok sendiri, cukuplah lawak

‘body shaming’. Tak kelakar”

nabil ahmad body shaming sherry al hadadnabil ahmad body shaming sherry al hadadnabil ahmad body shaming sherry al hadadnabil ahmad body shaming sherry al hadad

Rata-rata netizen menganggap perbuatan Nabil itu agak biadab. Hentikanlah lawak ‘body shaming’ yang tidak kelakar dan hanya menjatuhkan maruah orang lain.

Alif Satar dipuji hero, ‘back up’ Sherry

alif satar sherry al hadadSekali lagi tindakan pantas Alif Satar yang mengawal keadaan bertindak melindungi rakan pengacaranya itu dipuji netizen. Ramai yang berkata dia ibarat hero yang menyelamatkan situasi agar tidak berlarutan. Memang seorang lelaki budiman.

alif satar back up sherry al hadadalif satar

Budaya ‘body shaming’ ini sepatutnya tidak wujud. Orang yang dipersendakan itu boleh menghadapi kemurungan yang melampau apatah lagi jika dimalukan di khalayak ramai. Benar kata netizen, dah boleh rasanya berhenti untuk membuat lawak berkaitan fizikal seseorang.

19 responses to Stage Berat Sebelah – ‘Body Shaming’ Sherry Al-Hadad, Lawak Nabil Ahmad Dikecam Netizen

  1. miowmiow says:

    haah ak pon x phm gk gn nabil ni die senanye x de idea ke nk wat lawak asyk nk membahan org je… klo lawak bahan org ko x lyk di panggil pelawak laa bodo.. bkn stakat body shaming sherry, die siap wat lawak ckp dah ade han byul die plak nk jd han bengong.. ingt lawak la tu?? x de org gelak pon.. pastu siap pgg2 sherry la cium tgn sherry la ape bnda dowh ko.. adab mana adab??? ak tgk aliff satar tu x penah plak pgg2 si sherry tu..

  2. N says:

    kerana alif mengikut sunnah jgn merendahkan wanita. lagi2 dia ada 2 org anak perempuan. dia fahami apa yg Islam ajarkan.

  3. Django says:

    Money cannot buy class . This what happened when uneducated person talks .

  4. leaz says:

    kenapa letak dia sepentas ngan alif dan sherry?

  5. Anon says:

    Yes, i pun perasan yang sama. Pastu cakap ckara khan tu cakera padat like seriously? Takda adab betul.

  6. Anonymous says:

    Nabil ni mcm dh desperate sgt..bile stat jer GV die pon buat la org cite pasal die….waktu die tarik tgn sherry tu cium2 aku rase macm die betul2 desperate ye la job dh tk byk katenyer…harap die tk jadi hambe astro langgar jer hukum hakam demi nk dpt job…

  7. PEMINAT SHERRY DAN ALIF says:

    MUNGKIN ITU KEKURANGAN NABIL..YG PERLU DIBAIKI TP AS LONG SHERRY X KECIL HATI DAN TERIMA SEBAGAI LAWAK OK JER..LAGIPUN HAKIKATNYA DGN KEADAAN SHERRY MCM TU CONFIDENT LEVEL DIA TINGGI X SEMUA ORG ADA..

  8. mok says:

    BOSAN LAAA NABIL DAH TAKDE CITE LAIN KE SIKIT2 PASAL LAWAK GEMOK PUIHHHHH SEMAK LA

  9. Lala says:

    Nabil ada 3 anak perempuan tapi dia tetap biul

  10. Anonymous says:

    Nabil dh tak releven lagi dlm industri pengacaraan… ayat2 dia akan bagi pengaruh buruk kt org lain… kt penonton utk jd mulut puaka mcm dia jgk… memalukan org dgn harapan ‘its ok, i dont mind’… tp lagi pelik betul penerbit ‘Big Stage’ sendiri mcm penerbit GV jgk nmpk mcm dh bongok bangang sgt… mcm xbole amik pengacara perangai helokkkkkk jer…

  11. Open your mind please says:

    KESIAN SHERRY SELALU ASYIK ORANG Jadikan bentuk badan dia sebagai bahan LAWAK … BARU yang lepas Mark Adam .. La nie Nabil !!!

    Ingat lawak ke ..Hmmmm boleh jadi TEKANAN juga kalau dah tak tahan ..

  12. Anonymous says:

    Perasan gak Nabil ni mcm kalis di kecam, masih buat salah yg sama, x serik serik, minta maaf dan buat lagi. Aliff Satar, Awal Asharri ,Sherry al hadad is the best host so far. X melampaui batas n x mengutuk org.

  13. Mak Limah is back says:

    Lps kena kecam ni, nabil akn mnta maaf..
    Lps tu buat lg.. mnta maaf lg..
    Buat lg..mnta maaf..
    Sampai la dia …dot..dot..dot

  14. HELLO ITS ME!!!HELLO FORM OUTSIDE says:

    Penyanyi om putih si ADELE tu pun berbadan gempal jugak tapi tak ade pun orang British jadikan bentuk badan dia sebagai jenaka …

  15. Anonymous says:

    October 7, 2019 at 10:06 pm

    Blog ni dah mati.. org sama dok komen.. semua masuk Cari Forum . com . my skrg..

  16. Anonymous says:

    Dulu tagline sherry gemuk is awesome…. Body shaming tak perlu d jadi kan issue just happy apa yg u ada…

  17. aku cakap jer says:

    selagi ada org ketawa dengan lawak dia, selagi tu dia takan berhenti buat lawak macam tu… dorg ni patut gi kursus pengacaraan… tgk balik bagaimana pengacara lama mengacara…

  18. kaktus says:

    BETUL….elok juga ada kursus pengacara….tahu adab bila berbicara dgn org lain. Kesian si nabil ni, dia ada anak perempuan tetiba anak2 dia jadi GIANT :)

  19. Anonymous says:

    Betul ..adore ngn aliff satar

Tinggalkan Komen Anda Di Sini