Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Solekan Hambar Setiap Kali Keluar? Warnai Wajah Anda Dengan Rahsia Istimewa Ini

Solekan penuh tersusun di atas meja solek, tapi kenapa hati ini langsung tiada rasa berbunga apabila memandangnya? Nak pandang cermin lama-lama pun rasa malas sepertinya dah tak ada semangat nak belai wajah dengan pelbagai solekan yang mempersonakan.

Macam diri dah terjerumus dalam lembah ‘slump’ pula apabila solekan dah tak mampu nak ceriakan hati yang gundah gulana. Bahkan kalau bersolek pun, tak mampu sorok ekspresi sebal di wajah. Semua serba tak kena apabila cuba mulakan sesi bersolek… kenapa ya?

Stail solekan ‘mendatar’

Advertisement

A close up of a person Description automatically generated

Semasa mula berjinak dalam dunia solekan, andalah orang yang paling seronok sekali mencuba pelbagai gaya solekan baru. Macam-macam inovasi, solekan diinspirasikan daripada gaya orang Korea lah, orang Jepun lah. Tapi sekarang gaya solekan sama sahaja sebab kreativiti dah campak ke laut. Pergi kerja, jumpa kawan, keluar ke pasar, memang bersolek ala kadar sahaja. Haihh..

Bersolek pun tapi ramai tak perasan

A person sitting at a table Description automatically generated

Kadang-kadang itu, mesti anda beria bersolek berjam lamanya sebab nak tampil cantik di hadapan orang lain. Sanggup korbankan waktu tidur untuk bangun bersiap awal, tapi ‘hampeh’ bila ada yang tanya sekiranya anda ‘bare-faced’ ke hari ini? What?!

Advertisement

Kenapa solekan dalam tutorial orang cantik?

A person standing in front of a window Description automatically generated

Demi mengasah kemahiran ‘mewarnakan’ muka, anda gigih belek tutorial di merata media sosial. Seronok betul tengok yang pakar mampu ‘zup zap’ sekejap sahaja untuk hasilkan solekan menawan. Tapi bila anda nak cuba sendiri, mesti ada sahaja tak kena. Sampai akhirnya anda nampak macam badut sebab nak ikut sama 100% dengan tutorial tersebut.

Warna alat solekan tak memikat hati

A picture containing person, person, cellphone, holding Description automatically generated

Advertisement

Sebab utama kenapa ramai wanita suka bersolek adalah kerana warna alat solek yang memikat dan menggoda. Tapi bila sampai satu masa, warna solekan yang digunakan dah nampak suram dan tak menarik. Bila nak beli yang baru pun, tiada pula warna yang memikat hati.

Berat kan masalah ini bagi pencinta alat solekan? Warna memainkan peranan yang penting dalam menggambarkan mood anda pada wajah. Sebab itulah alat solekan dengan warna yang tepat dan menarik mampu membezakan wanita dalam tiap-tiap situasi yang berlainan. Apabila tampil profesional, ketika lepak bersahaja mahupun semasa berseronok dengan teman rapat. Semuanya mood berbeza kan?

Jangan risau kerana ada satu rahsia yang mampu menyelesaikan masalah ini dengan serta-merta!

Tampil bergaya dengan bantuan WonderDewi DewiChic Lip Tint Mood Collection

Memang hero betul produk DewiChic Lip Tint Mood Collection keluaran WonderDewi ini buat wanita di luar sana yang dah lama dahagakan warna lip tint yang sesuai dengan pelbagai mood #GoodMoodMyDewiChic. Malah teksturnya yang seperti velvet membuatkan proses memakainya lebih mudah dan memenuhi setiap ruang bibir anda dengan sempurna malah ianya mampu bertahan untuk jangka masa yang lama. Psstt… ia tak akan comot juga!

A picture containing toy, hydrant Description automatically generated

Bukan biasa-biasa tahu DewiChic Lip Tint Mood Collection ini kerana ianya dilengkapi dengan pelbagai ramuan yang baik untuk bibir anda. Jojoba Seed Oil dan Vitamin E yang boleh dijumpai dalam lip tint ini bertindak sebagai lapisan pelindung sekaligus melembapkan bibir daripada kering ataupun merekah. Raspberry Seed Oil dan Rose Hip Seed Oil pula membantu menyegarkan dan menghidrasikan bibir anda. Tak cukup dengan itu, Shea Butter pula membuatkan bibir anda kelihatan anjal dan lembut.

Advertisement

Mesti macam susah nak bayangkan bagaimana variasi warna DewiChic Lip Tint Mood Collection ini akan kelihatan pada bibir anda sendiri kan? Nyah rasa khuatir kerana anda boleh mencuba semua warna DewiChic Lip Tint Mood Collection ini menerusi penapis AR yang direkakan khas di akaun Instagram rasmi @WonderLabOfficial. Semakin mudah proses anda untuk memilih warna yang padan!

A person sitting at a table Description automatically generated

DewiChic Lip Tint Mood Collection meskipun nampak lembap tetapi sesiapa yang memakainya tidak akan berasa melekit dek tekstur velvet lembutnya. Lagi best, ia turut diiringi dengan bau buah-buahan yang pasti akan membuatkan anda gembira sehingga ke penghujung hari. Bukan itu sahaja, anda boleh gunakan DewiChic Lip Tint Mood Collection mengikut citarasa sendiri sama ada mencalitnya secara gradien, secara nipis sahaja atau pun digunakan sepenuhnya pada bibir anda.

Yang terpaling penting ialah DewiChic Lip Tint Mood Collection datang dengan 5 varisi warna trendi yang memukau dan anda boleh padankan mengikut mood mahupun situasi yang bakal anda hadapi pada hari tersebut. Tak payah susah-susah bawa alat solek lain kerana lip tint ini pun sesuai untuk diaplikasikan sebagai blusher dan pembayang mata.

Lihat sahaja kecantikan Najiaa yang semakin terserlah selepas mengaplikasikan DewiChic Lip Tint Mood Collection pada bahagian pipi dan kelopak mata. Anda pun pasti dah tergoda nak menggunakannya, betul tak?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jia? (@najiaa_)

#WonderYourBeauty dek warna-warna ‘chic’ yang mempersonakan ini

Feeling Shy (010) – Merah Jambu

Warna ‘pink’, warna manis! Tampilkan keanggunan dan menyinarkan aura kemanisan dengan lip tint ‘Feeling Shy’!

Feeling Loved (020) – Merah Oren

Sekali calit, pasti jatuh cinta. Warnakan warna merah oren yang meriah ini untuk mempamerkan perasaan cinta dan kasih sayang kepada orang tersayang di sekeliling!

Feeling Calm (030) – Kacang Merah

Pakai warna ini dan sentiasa bersedia untuk mengharungi apa-apa cabaran dengan rasa tenang dan yakin!

Feeling Hot (040) – Merah Marmar

Tengah bersedia untuk menghadiri majlis? Pilih ‘Feeling Hot’! Warna merah marmar mempesonakan ini memang menjadi warna pilihan yang sempurna untuk menarik perhatian dalam mana-mana majlis!

Feeling Cool (050) – Merah Bata

Lengkapkan penampilan seharian dengan ‘Feeling Cool’! Warna serbaguna ini dapat meningkatkan kecantikan seseorang dengan sentuhan keanggunan.

Miliki DewiChic Lip Tint Mood Collection per warna mahupun dalam Bundle Box (5 dalam 1)

Mendengarkan kehebatan lip tint yang dihasilkan WonderDewi ini, anda pasti sudah tidak sabar untuk menjadikannya sebagai milik anda kan? Bagi yang ingin mencuba beberapa warna sahaja, anda boleh mendapatkan DewiChic Lip Tint Mood Collection dengan harga RM88 sahaja per warna.

Pun begitu, kalau anda dah jatuh cinta melihat kesemua warna hebat yang ditawarkan oleh koleksi ini, anda patut dapatkan terus Bundle Box yang merangkumi 5 variasi warna tersebut dengan harga RM399. Dahlah packaging berbentuk pentagonnya sangat unik dan senang dibawa ke mana-mana sahaja!

A child sitting on a table Description automatically generated

Yang syoknya anda boleh mencacah lip tint tersebut dengan apa-apa perkataan (contohnya, nama) secara percuma sekiranya anda membeli kesemua 5 warna DewiChic Lip Tint Mood Collection ini secara atas talian. Best kan?

*tertakluk pada terma dan syarat

A picture containing food Description automatically generated

Lihat sahaja influencer popular yang sudah menjadikan DewiChic Lip Tint Mood Collection sebagai teman setia mereka apabila menginginkan lip tint yang cantik sebagai penyeri wajah.

A picture containing person, sitting, holding, wearing Description automatically generated A person wearing a hat Description automatically generated A person talking on a cell phone Description automatically generated

A person posing for a picture Description automatically generated

Apa tunggu lagi, lawati laman web rasmi #MYWonderLab dan media sosial seperti Instagram dan Facebook  bagi mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai DewiChic Lip Tint Mood Collection ini.

Serlahkan #WonderfulMoods dengan DewiChic Lip Tint Mood Collection daripada #MyWonderDewi sekarang!

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top