Written by Bella | March 27th, 2019

Fesyen pelakon Rozita Che Wan selalunya memang ‘up to date’ dan unik. Sesiapa kalau lihat memang terpegun sehingga ada yang menganggap beliau sebagai ikon fesyen. Pendek kata, apa sahaja yang beliau pakai pasti nampak cantik.

Namun, menerusi foto terbaru Che Ta di Instagram, beliau yang menggayakan skirt berwarna hijau telah mendapat perhatian ramai.

Siapa sangka, skirt yang dipakai Che Ta dijadikan bahan lawak dimana rata-rata netizen berkata sekali pandang sudah nampak seperti sayur ataupun daun pisang.

Sekali-sekala netizen bergurau apa salahnya kan Che Ta? Apa-apa pun, beliau masih kekal anggun dan cantik.

51 responses to Skirt Che Ta Jadi Bahan Lawak Netizen, Disamakan Dengan Sayur

  1. Kokdiang the loser warrior says:

    Kokdiang fashion icon …..get real bella.

    15

    0
  2. Anonymous says:

    man statement dia haritu kata nk berfesyen lebih muslimah’? muslimah mendenye serabut camni..dah mcm lady gaga versi muslimah plak makcik ni..

    20

    0
  3. Anonymous says:

    Sama kaler je skrit dia dgn daun pakis background. Ikut tema alam sekitarlah sangat..

    2

    0
  4. faraj says:

    “Ni Fashion org yg byk masalah…!!..tgk pun dh tahu..tgk Fazura pakai apa pun kena, Che Ta dh lah Gelebeh, Hidung mcm burung cap Rumah yg blom siap.., tu jer…Fashion org keliru jer pakai mcm Che Ta., satu lagi kalau saya jadi Che Ta ,saya tk muncul kat Awam lagi mesti nampak Che Ta org akan berbisik camni..(Melayu Haprak berlagak kaya tapi sengkek)…kikiki

    7

    6
    • namacerminperibadi says:

      nampak sangat kau sakit hati tengok che ta hidup senang..aku gerenti che ta ni 1000 kali lebih lawa dari kau kan? Tu yang kau sakit hati sangat…kahkahkah….

      2

      6
      • faraj says:

        Che Ta hidup senang ko kater..??? wakakaka…gaji pun susah nk bayar..hidup senang ko ckp..Che Ta keliru tu samada dia kaya @ Kedana…

        3

        1
      • jubor says:

        siape nk sakit hati wei. dah nk masok status warga emas dah! laki pon dah jarang senyum time ambik gambar skrg… huhu

        9

        1
        • Bukanustazah says:

          Apasal yg kau sibuk laki orang senyum ke tak senyum…kau tak tau apa pun pasal diorang punya life..jaga laki kau sudah la..mesti laki kau pun menyampah dengan kau kan? Mulut macam puaka..

          1

          3
        • Anonymous says:

          Hahaha.. sentap geng nenek!

          0

          1
  5. LOL says:

    sakit mata tu x baik2 lagi ke?

    11

    0
  6. farid says:

    cantik jer aku tgk..

    2

    9
  7. faraj says:

    Che Ta termasuk dlm Katergori “..HAIWAN PALING DIBENCI.. …” Nom 1. NABIL, Nom 2, NEELOFA ,Nom 3, Che TA….!!

    0

    3
    • Hate list says:

      Woi hang lupa ka …sajat divs alif lagi satu pondan tu apa nama …sapi …
      Leroy
      Bella
      Jering

      0

      0
    • dramalover says:

      wow…ko memang sakit hati betul dengan che Ta? Bernanah dah hati kau tu….pergi la berubat sebelum malaikat maut datang melawat…usia makin tua…dihabiskan dengan mencaci orang lain…oppsss, yang muda pun boleh mati anytime je xkrg ni.

      2

      0
  8. Anonymous says:

    caca marba fesyen nenek dari dulu….

    7

    0
  9. Anonymous says:

    Korg duk kecam ada kena saman nnti.. che ta ni dah la kaki saman.. tp aku hrp che ta bc la komen aku ni.. che ta nmpk sgt strugle nk berfesyen up to date kononnya.. ibarat mcm warga emas nk berfesyen ikut trend anak muda.. haaa gituuu..tp tak kena gaya.. tak sesuai.. lebih lebih lg klu pakai spek besar tutup satu muka tu.. cuba che ta fesyen mcm mulan jameela.. kan lawooo..

    0

    3
    • Anonymous says:

      Bengong, pendapat peribadi mana boleh saman! Lain la pendapat ko ada unsur2 fitnah (slander) atau mereka cipta. Nk komen jgn sampai bodoh x tahu undang2 siber…

      9

      0
      • angelarina says:

        Takut la tu..kuikuikui…

        1

        2
        • Anonymous says:

          Bodoh tu simpan! Nak gertak org. Time income tax ko kecoh satu Msia x saman pulak ..

          2

          0
        • Anonymous says:

          Hiks! Knp x saman LHDN?

          1

          0
        • loyarbaru says:

          dah nyata sape yang bodoh kat sini…geng mak cik bawang yang sentap tengok cik ta lawa dan hidup senang..dia berfesyen macam mana pun, dia jadi diri sendiri, tak ambil pusing kata nista orang…dia bahagia dengan cara dia..
          tinggallah mak cik2 bawang yang sendu kat sini….try hard nak komen buruk2 pasal orang lain walhal hidup sendiri….sangat kesian…aduhaiiii….

          1

          1
  10. cikti says:

    dia ni lawa sebenarnya.. cuma pesen tu terlampau nau bagi umur mcm dia.. less is more…
    2nd pic da mcm nenek tunggu turn dipanggil jumpa doctor..

    2

    0
  11. Jeles je memanjang says:

    Hmm.. sume la nak tgr..
    Dasar warga hati busuk mulut bangkai..
    Sian.. x blh happy tgk org lain happy..
    Ramai ada masalah mental N sakit jiwa..
    Baik korang g berubat cpt..

    2

    5
  12. Anonymous says:

    Terlajak berhias hingga nmpk kelakar!

    8

    0
  13. Anonymous says:

    fesyen lucu..

    2

    0
  14. Mama Laurent says:

    Nek nk lawan Mira Filzah, Neelofa, even si Heliza mmg ketinggalan jauh la. Umur 40++ mana bisa nk challenge 20an punya aura. Hakikatnye nmpk ko kelakar la!

    4

    0
  15. Anonymous says:

    darat nya pesyen!

    2

    0
  16. Anonymous says:

    RASANYA CHE TA PAKAI SPEK NAK COVER KEDUT KAT MATA KOT . KE SEBAB TAK LARAT NAK PAKAI BULU MATA PELESU DAH ? HIHIHI

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Icon kokdiang mengganas lagi…

    2

    0
  18. Che Ta lawa says:

    Dh lumrah manusia yg muda mmg cantik n dipuji bila dh masuk 40an pompuan cantik jelita camaner pun org akn panggil makcik silap sikit panggil nenek atau tokwan, mengamuk sakan cam lady boss aku maklum single lg, ngan Che Ta ni lglh 3kali lawa dia. Tapi dia cam end 20an jer, ramai yg jeles.
    Ok Che Ta mmg diakui bergetah.

    2

    0
  19. anon says:

    nape aku rase die makin kurus… macam sakit pon ada.. pakai sun glass besar sgt.. mcm ada bende nak disembunyikan

    0

    0
  20. Gurlz87 says:

    ni ke yg nara gelar icon fesyen???? puikkkkk..semua nye serba tak kene aku tgk ni

    4

    0
  21. dia kurus sgt… nampak tua dah,,,, simple tu lagi cantik… xpkai dah yg merelip2

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Ada sos thousand island? Nak makan lettuce la.

    0

    0
  23. Noname says:

    Erra fazira and fazura juga la yg sentiasa sedap mata memandang wlu umur pn x muda…less is more…tutur kata pn beralas wlu speaking berhabuk…

    3

    0
  24. puakatebingbiru says:

    pasaipa dia nampak kuruih keringgg teruk sgt…lagi teruk dok nampak tua..opsss..ka nnti nk keluar produk slimming pulak? xtau pulak kata ni imej “patuh syariah” tu…dasat no

    0

    0
  25. Anonymous says:

    mcm izreen jering nmpk dri jauh!

    0

    0
  26. mak aku says:

    Langgaq aloq staq punya pesen

    0

    0

Leave a Comment

Optional